Verbijsterend: zwarte A’damse activistenclub wil holocaust schrappen uit geschiedenisles, wel praten over “zionisme”

Als het aan het zwarte activistische clubje The Black Archives ligt, dan wordt geschiedenisles binnenkort heel anders ingericht. De lessen over de verschrikkingen die het Joodse volk zijn aangedaan gaan eruit, en geleuter over hoe ‘zionisme’ de Palestijnen aanpakte er in. Ook moeten de Middeleeuwen draaien om de “grote rijken in Afrika en Azië,” en niet om wat er in Europa gebeurde.

Het geschiedenisonderwijs in Nederland zoals wij dat kennen gaat binnenkort onherkenbaar veranderd worden, om rekening te blijven houden met de toenemende diversiteit in onze samenleving. Althans, dat is wat de zwarte pressiegroep The Black Archives dolgraag wil. De vaderlandse én Europese geschiedenis worden herschreven, zodat Afrika en Azië ook heel belangrijk gemaakt worden. Daarvoor moeten klassieke verhalen over de Middeleeuwen en de ontdekkingsreizigers wijken. In plaats daarvan gaan we het hebben over Afrika, meer slavernij en ten slotte hoe het zionisme Palestina kapot zou hebben gemaakt.

Bij The Black Archives hebben ze overal over nagedacht:

“De ‛tijd van steden en staten’ (1000-1500) wordt de ‛tijd van grote rijken in Azië, Afrika en Amerika’. De ‛tijd van ontdekkers en hervormers’ (1500-1600) verandert in de tijd van ‛explosieve uitwisseling’ en de ‛tijd van regenten en vorsten’ (1600-1700) wordt de ‛tijd van kolonialisme en handelskapitalisme’: The Black Archives heeft de ‛tien tijdvakken’ die tijdens geschiedenislessen worden gebruikt een nieuwe, wereldhistorische invulling gegeven.

Andere onderwerpen ontbreken juist. De Holocaust is de meest opvallende afwezige, terwijl het zionisme wel weer wordt genoemd in het ‛tijdperk van emancipatie en onderdrukking’.”

Voor nu bestaat de geschiedvervalsing van The Black Archives – alles wat “te eurocentrisch” was, moest weg – vooral op een poster. Maar als die in de smaak valt zullen de hoofdstedelijke activisten hun tentakels ongetwijfeld verder uitspreiden over het Nederlandse geschiedenisonderwijs. Yuck!

The Black Archives is overigens niet formeel verbonden met een politieke stroming of partij, maar onderhoudt wel zeer goede banden met BIJ1 van Sylvana Simons.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Duke

  Kannibalisme bij Afrikaanse kookles, vinden ze dat geen goed idee? Het verkleint de klassen en minder administratieve lasten voor de leraar.

  1. Trien Knoppen

   En niet te vergeten… goed voor het milieu!

 2. EU kok

  Sylvana, joden en Black Archives.
  3 top-ingredienten en toch geen reacties.
  Tijd om achter de oren te krabben, Tim

  1. Frets

   slap cockje, met ‘ck’

 3. Brennivin

  ‘Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars
  Blijkbaar hebben ze gewonnen.

  1. Trien Knoppen

   Met hardlopen?

 4. Lao Tse

  De redactionele formule van DDS: je gaat op het internet op zoek naar geradicaliseerde warhoofden, je zet hun ideeën tendentieus neer en vervolgens spreek je er schande van.

  Wel een beetje beetje selectief natuurlijk, doorgeschoten rechtspopulististen die menen dat we Europa weer blank moeten maken dan wel moslims moeten deporteren prijs je als zieners die de waarheid spreken.

  1. Roughwood

   De obsessieve reactie van Pathet Lao waarvan je wist dat ie zou komen. U kunt hier ook gewoon wegblijven. Hoeft u zich niet op te winden over ‘De redactionele formule van DDS’!

  2. logisch denken

   l,inkse selectieve verontwaardiging , linkse geschiedvervalsing , islam bestaat volgens linkse flapdrollen niet en de islamitische wetgeving de sharia bestaat even min volgens linkse flapdrollen. Volgens linkse flapdrollen is allkes de schuld van rechts enkel missen we rechtse politiek in Nederland flapdrollen. Beetje populistisch links geleuter om de islamisering van Europa te ontkennen flapdrol. Wel prettig dat steeds meer mensen zien dat de ontkenningen van de linkse flapdrollen de dagelijkse realiteit in de maatschhappij geweld an doen

   Vooral zo doorgaan flapdrol dan kan iedereen zien hoe links de boel aan elkaar liegt

  3. Ts

   Geachte heer Lao Tse,
   Het beschrijven van het slavernijverleden is een strak plan. Laat ons dan wel alle archieven openzetten en het gehele traject van het gehele slavernijverleden omschrijven. Niet selectief over een periode maar over zover als we het kunnen herleiden in het verleden. Daarnaast beschrijven we het gehele traject per periode van het gevang nemen van andere bevolkingsgroepen, andere stammen, enz. Ook beschrijven we dan het gehele traject van de landtransporten, het verkoop mechanisme. Daarna gaan we over op transport en wederom verkoopmechanisme elders. We gaan dit onderbouwen met aantallen, zowel overlevenden als overledenen, verdiensten enz. We krijgen dan een goed historisch overzicht voor iedereen enkel gebaseerd op feiten waarna eenieder zich hier een oordeel over mag vormen.
   Hopelijk krijgen we dan: learning over history must lead to learning from history, otherwise history is just remembering the past……

   1. Ts

    Geachte Lao Tse,
    Sorry maar kleine aanvulling: wordt wel heel veel om te leren:
    Germanen, Vikingen, batavieren, Romeinen, Egyptenaren, Ottomanen, moren, kozakken, chinezen, indianen, Azteken, Afrikanen, enz.
    Kortom wel heel veel om op te noemen.

    1. Frets

     Natuurlijk is het geen geachte en doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’.

     1. Ts

      @ Isengrijn.
      Klopt, er had moeten staan:
      Germanen: oa batavieren, vikingen

    2. Isengrijn

     Vikingen en Bataven zijn Germanen @Ts.

     1. Bosche draak

      Vikingen waren toch scandinaviers?
      Je weet wel de vroegere Noren en Zweden.

     2. Isengrijn

      Noren, Zweden, Denen, IJslanders, Groenlanders, Britten(behalve sommige Schotten Ieren en Welshsman),Luxemburgers, Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers, Vlamingen en Nederlanders zijn allemaal Germaans.
      @Bosche Draak.

   2. Lao Tse

    Ik heb geen bezwaar tegen de grondige wetenschappelijke opzet die u voorstaat, Ts.

    1. Frets

     Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
     Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak

 5. Ritter

  Als deze immigranten Nederland ( het Westen) zo haten waarom vertrekken ze dan niet naar de landen van herkomst?

  1. Lao Tse

   Omdat ze Nederland van mening willen laten veranderen, Ritter, volgens het model Wilders en Boudoir.

   🙂

   1. Controleur

    Ik dacht dat ze naar hier kwamen om te werken en een toekomst op te bouwen. Maar nee, ze komen ons controleren. Ons hun gedachten en zeden op te dringen. Wat ben je toch een nitwit en wat een kinderlijke reactie. Als je niet beter kunt, hou dan liever je grote klep dicht.

   2. Wacht dacht je

    Ik dacht dat ze naar hier kwamen om te werken en een toekomst op te bouwen. Maar volgens jouw komen ze hier met duizenden en duizenden om ons te controleren. Wat ben je toch een nitwit! Als je niets beter te melden hebt, kun je beter je grote, gore bek houden.

   3. Frets

    aldus de eeuwige gebande, kwakzalver en natte pisvlek

   4. Siemien

    Aldus islamknuffelaar Lao

  2. Bolkestein

   Waarom zouden wij daarop moeten wachten? Die sprinkhanenplaag krijg je niet eerder weg als niet ons hele korenveld is leeggevreten. We moeten ze zelf elimineren. Aanpassen of opkrassen!

   Ongedierte verdelgen we toch ook?
   Onkruid wieden we toch ook?
   Kankergezwellen verwijderen we toch ook.

 6. tonna

  “The Black Archives”
  Belachelijk,de eerste wereldschokkende objecten die de zwartjes met hun lege domme ogen mochten aanschouwen,waren de simpele spiegeltjes en kraaltjes die ze kregen van de blanke veroveraars,die meteen de regie overnamen en de zaak daar koloniseerden!
  Welke Archives?Misschien bedoelen ze dat in de blote reet om een vuur dansen,geschiedenis is haha!

  1. toetssteen

   @Tonna
   De grootste krijser is nota bene een Ashanti. Het volk dat slaven bij miljoenen uit de binnenlanden plukten (ahum) en verkochten. Maar hé, dat lag echt niet aan hen hoor…..

   1. tonna

    @toetssteen
    Ze weten helemaal geen ruk van hun eigen geschiedenis,ze halen er uit wat ze kunnen gebruiken tegen de boze blanken,ondertussen komen ze in grote getale genieten van de gratisgeld kassa’s in het land van de boze blanken!
    De meerderheid van dat kaf kan alleen copuleren en enorme geboortegolven veroorzaken!

    1. toetssteen

     @tonna
     Men pretendeert dat ze in Afrika allemaal hand in hand om het kampvuur zaten en sooo happy waren, het is niet de waarheid.
     Dat geldt idem voor Amerika, ze zaten niet happy rond het kampvuur. Mensenoffers waar het bloed langs de wanden van de verhoogde plaatsen droop, stammenoorlogen en noem het maar op.
     Het was allemaal niet zo romantisch als de linkse wappies ons schetsen. Zo ook die Maori in Nieuw Zeeland, dat was niet de oorspronkelijke bevolking; die is door hen opgevreten, letterlijk.

     1. tonna

      @toetssteen
      Inderdaad,dat de “The Black Archives” zich maar druk maken over de geschiedenis van hun eigen continent!

     2. toetssteen

      @tonna
      Prettige gesprek met u, maar ik moet gaan slapen. Nite voor nu.

    2. Peter Loosduinen

     De meerderheid van dat kaf kan alleen copuleren en enorme geboortegolven veroorzaken!
     Neuknegers !

 7. J.Rademaker

  Een grotere rol voor de blanke slaven in Africa dus, kan daar een monument komen.
  Wat deze nieuwe Nederlanders met de tweede wereldoorlog hebben ontgaat mij volledig.
  Gelukkig kunnen zij met de inzet en werklust deze groep eigen een grote bijdrage leveren aan de opbouw van Afrika.

 8. merlot

  Heb ff op het linkje geklikt. Wat meteen opviel in het kaartje was de tekst: Kemal Atatürk, grondlegger republiek Turkije.

  Grinn…Even wat citaten van Kemal:

  »Deze herdersreligie van een pedofiele oorlogshitser is het grootste blok aan het been van onze natie!«

  »De islam hoort op de vuilnishoop van de geschiedenis!«

  »De islam, deze absurde Godsleer van een immorele Bedouin, is een rottend kadaver, dat ons leven vergiftigt.«

  Benieuwd wat de “zwarte activisten” hierover te zeggen hebben. Laten we er maar van uit gaan dat ze er geen weet van hadden…

  😉

  1. Bolkestein

   En wat zouden die “zwarte activisten” over dit citaat van Mustafa Kemal Atatürk?

   Er zijn duizenden culturen. Er is maar één beschaving. De Westerse.

  2. Bolkestein

   Ontvangt The Black Archives ook subsidie? Altijd interessant te weten wie de parasieten van onze samenleving zijn.

 9. Bolkestein

  Ondertussen wordt meerdere malen de enige politieke klokkenluider met moed en visie oftewel Geert Wilders door dezelfde redactie weggezet als bijvoorbeeld fascist of ranzige nationaal socialist. Vandaag was het ook weer raak met Wilders bashen bij de redactie. En dat vind ik nou lafheid. Durf gewoon pal te staan voor de man die gewoon dikwijls gelijk heeft en van wie zijn voorspellingen zijn uitgekomen!

 10. JFU

  Wordt het nu niet eens tijd dit soort staats gevaarlijke idioten ontoerekeningsvatbaar te verklaren en levenslang op te sluiten? Lege gevangenissen hebben we genoeg.

 11. Isengrijn

  “…De ‛tijd van steden en staten’ (1000-1500) wordt de ‛tijd van grote rijken in Azië, Afrika en Amerika’…”

  Haha!

  “…De lessen over de verschrikkingen die het Joodse volk zijn aangedaan gaan eruit, en geleuter over hoe ‘zionisme’ de Palestijnen aanpakte er in…”

  Waarom niet?

  1. Bosche draak

   Waarom wel?
   In Afrikaans onderwijs gaan ze het toch ook niet hebben over China?

 12. peetjoh. k

  Gingen alle negers maar eens dood op hun verjaardag. Wat zou dat een hoop gezeik schelen zeg. Ook in de dierentuinen gillen de apen in kooien. Ik vind ze steeds meer op elkaar lijken.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ik stel voor om alle leugens uit de Geschiedenisboekjes te halen…

 14. Heras

  Laten ze gaan emigreren, want Nederland hé….we kunnen ze missen als kiespijn al die gifpijltjes.
  De weerzin over dit gezeur wordt steeds groter; iedereen heeft het gehad.

 15. Jantje

  Ik heb medelijden met de fatsoenlijke mensen, , want die zijn er genoeg, die op een hoop worden gegooid met dat achterlijke tuig.
  Daarom ben ik tegen subsidies op van alles en nog wat.
  De voordelen wegen niet op tegen de nadelen.

 16. Jean Nederland

  Misschien realiseer jij het niet maar mede jouw demonizering jegens Wilders draagt bij tot de acties van deze zwarte activisten. Wilders waarschuwt al jaren voor de criminaliteit van dit soort gasten. Je zou het moeten steunen. Enfin. Het zou een goede zaak zijn om IDF commandoos in te vliegen om deze zwarte terroristen kalt te stellen. Beter van te voren opruimen dan achteraf op de blaren te moeten zitten.

 17. Peter Loosduinen

  The Black Archives = de negroïde mafkezen !
  Onguur tuig zonder kennis.
  inspraak zonder inzicht is uitspraak zonder uitzicht.

 18. Veteraan

  Wat een tuig.
  En geschiedenis over hoe ze in stammen verdeeld Umfufu aan het werk hielden en zelf aan de Qat zaten. Zet maar inboorlingen en dat al duizenden jaren lang.
  Weinig beschaving net als de Arabieren die hun trouwens graag als slaaf verhandelden. Dat wel met enthousiaste medewerking van de nog agressievere stammen.
  Fijne beschaving.
  En ook nu in 2019 heersen er middeleeuwse toestanden onder de meeste Afrikanen, zijn ze nog steeds tomeloos agressief en lui tot op het bot.
  Blanke boeren worden uitgeroeid en het is 1 groot corrupt zooitje.
  En ze zijn hier nu ook neergestreken in grote getale, sprinkhanen zijn er niets bij.
  Fijne beschaving.
  Ze zouden die werkloze uitbuiters eens een tijdje in een concentratiekamp moeten zetten met dezelfde genadeloze behandeling als de Joden hebben gehad.
  En aan het eind ook een warme douche.

 19. Cesare

  Halsema zal het er wel mee eens zijn.

 20. Lampje

  Het enige goede wat ooit uit Afrika is gekomen is de slavernij, die nooit afgeschaft had mogen worden. Zwartjoekels hebben, hadden geen cultuur. konden lezen noch schrijven, van muziek hadden ze nog nooit gehoord, huizen bouwen was onbekend en zo kunnen we nog uren doorgaan…. Het enige wat ze wel hebben en hadden was en is een grote bek, hetgeen typerend is voor dom volk. Oh ja, onderzoek heeft ook nog uitgewezen dat ze het laagste IQ van de mensachtigen hebben. Geruststellend is dat volkeren van niet Europese komaf die ook in Europa wonen nooit dit soort onzin uitkramen, zoals ik al zei, typerend voor stompzinnige zwartjoekels, oh ja, ze noemen ons blanken, bleekscheten.

  1. Lao Tse

   DDS biedt een podium voor plat racisme.

   🙁

   1. Peter Oudshoorn

    Vandaar dat Lao Tse zich er zo thuis voelt.

    1. Bosche draak

     Anders heeft die kinderlokker helemaal niks om handen, het houd tuig als hem van de straat….

   2. logisch denken

    ja dat lezen we dagelijks in je reacties tarrel. jodenhaat, tokkiehaat en sterke verwensneigingen naar anderen dan links denkenden

 21. Jean Nederland

  De ware fascisten doen hun intrede, meer en meer laten ze hun ware gezicht zien. Ik roep het al jaren. De Islam ideologie is gelijk die van de Nazis en linkse elementen, Antifa met name acteren als de SS met hun zwarte uniformen. Geweld gebruiken en als de tijd rijp is die paar Joden die er nog zijn ophalen en ophangen. Lezers, laat de schellen van je ogen vallen en realiseer je dat als je hier niet tegen in opstand komt je over een bepaalde tijd net zo opgehangen wordt als de Joden. Misschien jij niet maar wellicht je kindeten maar op zeker je kleinkinderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.