Verontwaardigde klimaatwappies door politie uit Vierdaagse geknikkerd: ‘reclame mag wel maar demonstreren voor klimaatcrisis niet’

Turbokneusjes van klimaatactiegroep Extinction Rebellion, die eerder dit jaar in Den Haag liepen te janken over vervuiling (en hun eigen zooi niet opruimden), zijn vandaag door de politie de Nijmeegse Vierdaagse uitgeknikkerd.

Hoewel de organisatie achter de Nijmeegse Vierdaagse volstrekt duidelijk is over dat het verboden is om politieke uitingen op het parcours te doen, kwam die boodschap niet helemaal binnen bij de klimaatdrammers van Extinction Rebellion. Compleet verontwaardigd dat de politie ze, na enkele honderden meters, van het parcours trapte, reageerden ze als volgt:

“Reclame mag wel, maar demonstreren voor de klimaatcrisis niet.”

Eindelijk landde de boodschap! Want inderdaad, demonstreren is een politieke uiting en reclame niet! Hebben ze toch nog wat geleerd vandaag. Daarmee is dit één van de productievere dagen uit hun bestaan geworden, valt er toch nog wat te vieren.

De reden dat zij juist voor de Nijmeegse Vierdaagse hebben gekozen, blijkt kinderlijk eenvoudig: ‘Volgens de actievoerders zijn evenementen als de Vierdaagse en de Elfstedentocht niet meer mogelijk als er niks tegen opwarming van de aarde wordt gedaan.’

Ja, zo kun je jezelf overal wel tussen willen wurmen… Oh, na het hele gedoe omtrent het niet opruimen van hun eigen zooi in Den Haag, blijken ze zich ook inderdaad overal met dat argument tussen te willen proppen. Daar kwamen ze bij het Internationaal Strafhof diezelfde dag nog achter. Toen werden ze aangehouden wegens huisvredebreuk.

Moet je nagaan hoeveel energie, tijd, geld en moeite ze kwijt zijn met aandacht vragen de boel verstieren. En wat ze hadden kúnnen bereiken als ze dat allemaal hadden toegespitst op het daadwerkelijk verkrijgen van invloed en middelen om zélf een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van het probleem. Ach ja, zonder hen had ik klimaatproblematiek nooit ontdekt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. peetjuhhhh

  Het is jammer dat de milieu fans niet begrijpen dat hun eigen gedrag zo vervuilende is. Veel gereis voor demo,s veel geapp en gebruik van electriciteit. Veel fastfood En overal hun afval achter laten. Zou het een gebrek aan zelfreflectie zijn.

 2. DidiMadloba

  Die fundamentele demonstratievrijheid is de politie een doorn in het oog. Het als de vrijheid van meningsuiting. En dan zijn er die vreselijke D66 rechters die godbeterhet meer waarde hechten aan rechtvaardigheid dan aan een strenge overheid.

 3. Jumping

  Donder ze gewoon het land uit.
  Stelletje klootzakken.
  Het plezier van 100 Duizenden verzieken.
  Rot op met je leugens.

 4. J.Rademaker

  Blijf ik natuurlijk zitten met de vraag of ze de vierdaagse hadden kunnen uitlopen.

 5. Siemien

  Je wordt kotsmisselijk van dat klimaatgedram in Nederland

  1. Original NL

   Klimaatgedram.
   “Vluchtelingen” gedram.
   Rascisme gedram.
   White privilege gedram.
   Ja links heeft het beredruk!!!

 6. toetssteen

  Zout op stel klima wappies!

  1. Original NL

   En wie weet…Misschien liepen er wel kiezers tussen de wandelaars…en dan doel ik op hen die zich aan die klimaatmongolen hebben gestoord!!

   1. toetssteen

    @Original
    O, mijn zoon ergerde zich kapot. Hij liep mij vrouw en dochters en ik zat (zucht, niet genoeg power in de batterij) bij de finish.
    Mooi festijn Original.

    1. toetssteen

     mij=met Rare controll

    2. Lao Tse

     Wat een onsamenhangend gezever weer, Toetssteen.

     Ik blijf hopen dat drankgebruik de oorzaak is.

     1. merlot

      Smerige sadist.

      Dat er hier nog gekken zijn die jou steunen, met name Maria Brandegeit en Beukman, is een aanfluiting voor die gasten.

 7. Vrijedenkert

  Men dat dit drammend klimaatgespuis beter kunnen verjagen met de wapenstok!

 8. Westerling 1

  @J.Rademaker

  Linkse klimaatidioten en de Vierdaagse meelopen. Ze zijn nog te lui om uit hun ogen te kijken.

  1. Lao Tse

   Ze liepen mee, dus zo lui waren ze niet.

   1. Vliegenvanger

    Om de boel te verzieken ja, laat ze opkomen voor nuttige dingen. I.p.vdat milieu gekte gedoe. Stelletje achterlijke.

 9. koeiepoep

  @lao: Heb jij wel een leven? Ik ben van verveling op deze blubside eens wat gaan wandelen door de discussies. En je naam komt best veel voor. Dus ik eens kijken. dds registreert eerst per minuut, dan per uur en uitendelijk per dag “ago”.
  Wel: ik kom je tegen: Per minuut; 1, 3, 32, 53 “ago”
  Dan per uur: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 17, 18 “ago”

  Per dag ook, iedere dag. Is dat met dezelfde frequentie, dan slaap je dus hooguit 5 uurtjes per nacht en vul je de rest van je leven met hier de bijdehand uit te hangen. Denk je nu nooit bij jezelf: ik ben écht nutteloos?

  1. Agios

   Hij krijgt een eurootje voor elk geschreven berichtje. Als je verder geen werk kunt vinden, peuter je toch gauw 30 eurootjes los van de betaler van de eurootjes. Lauwe thee en ander gespuis zijn de gasten die reacties uitlokken. Het zijn de binnenpraters voor een restaurant. Min of meer betekenisloos. Geen aandacht geven is het beste.

  2. Scaldis

   En dit doet ie al jaren! Een eenzame, verzuurde, oude man/viezerik. Dit is z’n enige contact met de buitenwereld.

   1. dario

    Zoals ik al zei : zijn vrouw er tussenuit met een neger ,geen kids, familie moet niks van hem hebben toen ze wisten dat ie met kleine kids plezier had, aanbellen heeft geen nut voor hem ze doen niet meer open .
    Tja dan hang je vanzelf hier rond en denkende dat je de wijsheid in pacht hebt . Negeren is het beste daar heeft ie een broertje dood aan.

    1. Scaldis

     En wederom, als de rat keihard op z’n staart is getrapt reageert ie niet

 10. tonna

  Deze beroepsdrammers zijn allemaal onproductieve asocialen die dmv protestacties hun armzalig leventje zinvol proberen te maken!
  Protesteren om te protesteren,tuig van de richel!

 11. Jumping

  Er is op deze site een vriend van Rutte.
  Samen kijken zij niet op een leugentje.

  Ze liepen mee, dus zo lui waren ze niet.

  Liegbeest hun bus stond bij het Radboudmc.
  Sint Annastraat en daar zijn ze ook verwijderd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.