Verontwaardigde klimaatwappies door politie uit Vierdaagse geknikkerd: 'reclame mag wel maar demonstreren voor klimaatcrisis niet'

Geen categoriejul 19 2019, 20:00
Turbokneusjes van klimaatactiegroep Extinction Rebellion, die eerder dit jaar in Den Haag liepen te janken over vervuiling (en hun eigen zooi niet opruimden), zijn vandaag door de politie de Nijmeegse Vierdaagse uitgeknikkerd.
Hoewel de organisatie achter de Nijmeegse Vierdaagse volstrekt duidelijk is over dat het verboden is om politieke uitingen op het parcours te doen, kwam die boodschap niet helemaal binnen bij de klimaatdrammers van Extinction Rebellion. Compleet verontwaardigd dat de politie ze, na enkele honderden meters, van het parcours trapte, reageerden ze als volgt:

"Reclame mag wel, maar demonstreren voor de klimaatcrisis niet.”

Eindelijk landde de boodschap! Want inderdaad, demonstreren is een politieke uiting en reclame niet! Hebben ze toch nog wat geleerd vandaag. Daarmee is dit één van de productievere dagen uit hun bestaan geworden, valt er toch nog wat te vieren.
De reden dat zij juist voor de Nijmeegse Vierdaagse hebben gekozen, blijkt kinderlijk eenvoudig: 'Volgens de actievoerders zijn evenementen als de Vierdaagse en de Elfstedentocht niet meer mogelijk als er niks tegen opwarming van de aarde wordt gedaan.'
Ja, zo kun je jezelf overal wel tussen willen wurmen... Oh, na het hele gedoe omtrent het niet opruimen van hun eigen zooi in Den Haag, blijken ze zich ook inderdaad overal met dat argument tussen te willen proppen. Daar kwamen ze bij het Internationaal Strafhof diezelfde dag nog achter. Toen werden ze aangehouden wegens huisvredebreuk.
Moet je nagaan hoeveel energie, tijd, geld en moeite ze kwijt zijn met aandacht vragen de boel verstieren. En wat ze hadden kúnnen bereiken als ze dat allemaal hadden toegespitst op het daadwerkelijk verkrijgen van invloed en middelen om zélf een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van het probleem. Ach ja, zonder hen had ik klimaatproblematiek nooit ontdekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten