Video: Donald Trump lovend over Boris Johnson (en Farage): “He’s tough. He’s smart! Where is Nigel!?”

Donald Trump en Boris Johnson kunnen het goed met elkaar vinden, althans zo lijkt het. De Amerikaanse president schets voor de camera een positief beeld van de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. De aanstelling van Johnson was voor linkse klimaatremonstranten alweer aanleiding om de weg te blokkeren naar het Paleis. De Amerikaanse president geeft Johnson verbale steun: “He’s tough. He’s smart! He’s going to do a good job.”

Behalve Boris Johnson -waarover Trump zich lovend uitte- kwam ook de leider van de Brexitparty ter sprake: Nigel Farage. Trump zou hem die avond gezien hebben en zocht tijdens zijn rede contact met de Engelsman, die momenteel weer plaatsneemt in het Europees Parlement te Brussel waar hij weer vlammende speeches houdt. De zoektocht tussen de vele aanwezigen in de zaal duurde even. Dat Trump extra oog heeft voor Farage is geen toeval: de twee kennen elkaar goed en Farage was al op bezoek in het Witte Huis.

De nieuwe premier Johnson volgt Theresa May op. Zij verlaat het landsbestuur op een cruciaal moment: nu u de Brexit dichterbij is dan ooit moet ze het veld ruimen na diverse verloren stemmingen in het Lagerhuis. Het was voor May onmogelijk een meerderheid te commanderen en dus moest ze vertrekken. Interne partijconflicten over bepaalde aspecten van de uittredingsovereenkomst met de Europese Unie waren uiteindelijk aanleiding voor een verdere versmalling van het draagvlak van haar regering. Met name vanwege het feit dat het haar niet lukte het land te verenigen. Dat is ten slotte haar taak.

Een taak die Johnson naar voltooiing wil brengen. Boris Johnson sprak erover ‘het land bij elkaar te willen brengen’ en het lijkt erop dat hij daarbij de steun van Trump krijgt. Maar of dat voor iedereen in het Verenigd Koninkrijk een geruststelling is valt te betwijfelen. Premier Mark Rutte (VVD) feliciteerde zijn ambtsgenoot via Twitter:

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. EU kok

  De vraag : Where is Nigel!? laat duidelijk zien dat Trump geen idee heeft welke functie Nigel binnen de Britse politiek bekleedt.
  Het antwoord is simpel : Geen enkele en Boris wil dat graag zo houden.

  1. logisch denken

   onze onwetende weet weer precies wat Boris wil. Glazen bol nagekeken ? Zit er veel naast de laatste tijd

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Hoe is het met je harde feiten…
    Niet achter de rits in ieder geval met al dat bier !

 2. Kristalix

  Mueller is nog in verhoor. Redelijk stuitend te horen wat er gaande is. Ik verwacht dat de dooie hamster een impeachment aan zijn broek heeft. Er zit poep aan de presidentiele kinderwagen.

  Of je peultjes lust, Trump & zijn campagne team en zoonlief Trump hadden direkte kontakten met Rusland, en Trumps zaken gingen door waar stevig aan verdiend is. Pakkem beet zei tante Greet ze benne voor jou…………..

  Boris mag wel voorzichtig zijn dat zijn kinderwagen niet een veeg poep meekrijgt.

  1. garfield

   Lol no rusia colusion . De democraten zijn de gene geweest die de boel probeerde te flessen. Is al weet niet meer voor hoeveel weken bekend.

 3. Kristalix

  Nigel zal ongetwijfeld een rol gaan spelen onder Boris. De keiharde Brexit komt eraan.

  In Brussel zitten niet alleen domme lieden, ook eigenwijze. Daar hangt een prijskaartje aan. Een harde Brexit kost Brussel serieus pegels. Dan hebben we het over miljarden. Die rekening komt zoals gewoonlijk op de schouders van de burger.
  Let maar op. Want dit durven de viezerikken in Brussel niet te zeggen.

 4. Jumping

  Drie winnaars, Trump en Johnson en Farage.

  Hadden wij in Nederland, maar een van deze drie kanjers als MP.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5. Vanduinen

  Hij is minder lovend over mensen die op zoek zijn naar eerlijk betaald werk aan de andere kant van de grens met Mexico. En dan besluit de man zich te mengen in de interne zaken van een ander land.

  1. Agios

   Aan de andere kant laten. Goede move.

   1. Ghost

    Behalve in oorlogstijd dan, of niet?

  2. Ghost

   Gelukkig deed Amerika dat ook in WOII, anders waren jij en ik hier niet geweest.

 6. Onslow

  Waar haalt Trump de brutaliteit vandaan om zich te bemoeien met onzè zaken. Die Brexit gaat gewoonweg niet door.

  1. Ghost

   Weddenschapje doen Onslow?

 7. J.Rademaker

  De EU heeft een wurgcontract geschreven en toen het op leek dat het zou worden geaccepteerd een onacceptabele chantage met Ierland geprobeerd.

  De Engelsen zullen er over een jaar de vruchten van plukken en weer mogen handelen zoals men altijd heeft gedaan.
  Nederland handelsland is al verleden tijd we mogen nog wat met dozen schuiven voor Duitsland.

 8. Garland S. tucker

  Fijn dat Boris hier op nutteloze Nederlandse steun kan rekenen.

  Lid van de hogere klasse, conservatief en Eton….als dat geen kartel is, wat dan wel?

  Sukkelaars….

 9. fusilier

  Heb al een huisje op het oog , op het platteland van het Verenigd Koninkrijk voor als het hier niet meer te harden is in ons weg geef Nederland.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Ach arme ziel. Waarom ga je niet een woning zoeken in het gebied van de prachtige Nederlandse Veluwe?

 10. Ghost

  Eindelijk, Brexit!

 11. Rosasolis

  Shakespeare schreef: Birds of a Feather Flock Together. Maar soms kunnen de birdies onschuldige mensen aanvallen. Zoals Alfred Hitchcock liet zien in zijn horror flim
  The Birds. Ook een bericht uit Canada met beelden die laat zien dat sommige vogels inderdaad mensen aanvallen. Al “Boris” Johnson is alleen maar een slappe, wispelturig figuur, die al eerder heeft bewezen dat hij niet een briljante leider was, en nooit zal worden. Wat Trump betreft, met ieder week komt de volgende president verkiezing dichterbij. Hij heeft weinig vrienden meer in Europa en Canada, en is bang dat de Democraten, die de Congres verkiezing met een meerderheid hadden gewonnen, ook grote vordering maken tijdens de eerste weken van de volgende pres. verkiezing. Ook heeft Trump vele jarenlange trouwe Republican ministers en medewerkers uit hun functie gezet, terwijl hij pas 1 jaar voor de pres. verkiezing lid werd van dit partij!
  Laat de zwakke, luidruchtig mannen birdies elkaar steunen want zij kregen steeds minder steun van politici die werkelijk voor hun bevolking kiezen en ervoor willen blijven zorgen. Alweer de mooie boodschap…geloof, hoop en liefde, de laatste boodschap van Rabbi Jeshua…Waar is er iets nu van dit eeuwenoude boodschap over
  in onze Westerse wereld? Moeten wij zombies gaan worden die leven volgens de normen en eisen van enkele domme, zwakke, ultra-rechts hedendagse internationale samenwerkende “leiders”? Die eigen belang boven alles willen vasthouden. Voor wat,
  behalve eigen belang. Omdat de kwade vogeltjes niet meer door de gewone mensen worden bewonderd en gewaardeerd, zullen zij nooit veel verder komen. Wij moeten met z’n allen beslissen over onze toekomst. Daarom moeten wij blij zijn met onze coalitie regering vorm, waarbij een coalitie komt met 3 of 4 partijen. Op die manier kregen wij in Nederland nooit een vreselijke dictator die aan de macht komt. Jammer voor Groot-Brittanie die binnenkort enorm zal gaan leden onder een “harde brexit”.
  Er is nog steeds veel overleg over de brexit…onder leiding van enkele overblijvende ministers en hun medewerkers, die het ontslag van vele ministers en regerings medewerkers HELEMAAL NIET RECHTWAARDIG vinden. Kortom waarom moet iemand die zijn/haar werk goed doet, en ook een hoge studie heeft met eind-diploma, UIT ZIJN/HAAR FUNCTIE gezet worden omdat ze niet de heilige Johnson of de nog heiliger
  Trump steunt? Zoveel miljoenen burgers van GR. Brittanie zullen dit niet accepteren.

  1. ManusR

   Ga jij ff naar Engeland om orde op zaken te stellen en als je klaar bent kun je naar het volgende land en je mag zelf kiezen welke want overal waar geen linkse bende is, is het volgens jou een rotzooi.

 12. ManusR

  Ach, dat ruttemetut hem feliciteerd is alleen maar omdat het moet en Het VK bij elkaar brengen? zal niet gebeuren tenzij de islamieten het land uitgedonderd worden en ook dat gebeurt ook niet. Welkom in het islamitisch Engeland, welkom tuig van de richel, welkom haters van het westen, welkom criminelen, welkom vrouwenhaters, welkom homohaters. welkom sharia-aanhangers, welkom hondenhaters en zo kan ik nog uren doorgaan.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Varken zoekt Varken !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.