Video: Nigel Farage waarschuwt voor totalitaire EU: “Brussel wil controle over elk aspect van ons leven!”

Deze week werd Ursula von der Leyen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie gekozen door het Europees Parlement. Met het aantreden van de Duitse  lijkt de EU af te stevenen op het versterken van haar grip op de Europese natiestaten. Nigel Farage waarschuwt dat de creatie van een Europees leger nu ‘vrijwel vast staat’ en ook dat ‘Brussel de controle over elk aspect van het leven wil krijgen’. 

En als Nigel Farage (Brexitparty) voorspellingen doet dan is het beter om even toe te horen want hij krijgt regelmatig gelijk. Volgens Farage wil de EU middels Von der Leyen ‘een gecentraliseerde niet-democratische […]’ staat realiseren waarin de “nationale parlementen geen enkele invloed hebben en zullen worden afgeschaft” om vervolgens af te sluiten met de woorden

“thank god we’re leaving”.

Farage ziet Von der Leyen als een ‘fanaticus’ die per se een Europees defensieapparaat wil organiseren. Niet omdat dit nodig is -immers hebben we de NAVO al- maar omdat het kan. Echter kan alles wat wordt gebruikt voor ‘defensie’ ook worden gebruikt voor het ‘offensief’. Farage zegt het volgende:

“No doubt! Five years of these people and the European Defense Union will be complete. And what is there for defense can also be used for attack! And you as a house (het Europees Parlement, red.) will have no control over it. Vote against this nominee, strike a blow for democracy and your citizens.”

De eurofiele Europarlementariërs die dus wél voor Von der Leyen stemden zullen bedrogen uitkomen. Ze stemden impliciet in met de oprichting van een Europees Leger, maar zullen geen enkele invloed hebben op de inzet van het Europees leger, aldus Farage. Een gevaarlijke situatie, immers kan het Europees leger dan buiten democratische mechanismen om worden ingezet voor militaire missies.

En dat laatste is wel degelijk ‘totalitair’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. logisch denken

  Geheel correct, Brussel is bezig met het ontwikkelen van totalitaire controle waar Stalin & Lenin jaloers op konden zijn.

  1. toetssteen

   @Logisch
   Correct. Maar men schijnt het lekker te vinden.

  2. hans-e-pans

   Duitsland heeft dan wel smadelijk de 1ste wereldoorlog en daarna de 2e wereldoorlog verloren, maar de EU is en vervolg op dat wat in de 2e wereldoorlog is begonnen.

   De overheersing en onderwerping van de vrije Eropese landen, dat is dus wat er nu gebeurd via de Eu.

   1. Lao Tse

    Mijn God!

    1. hans-e-pans

     Ja Lao Tse het valt niet mee he? Zeker niet als het in je kraam te pas komt.

     1. hans-e-pans

      Foutje!

      Ja Lao Tse het valt niet mee he? Zeker als het niet in je kraam te pas komt.

 2. santiago

  Geen woord verkeerd.
  Zo blij voor GB dat ze uit de unie stappen. Volkomen terecht en hopelijk volgt Italie snel en wij met de Nexit er achteraan. De hele Brusselse kliek gaat het verliezen en wij krijgen ons land en ons mooie Europa weer terug. Zal een pak geld schelen en het leven weer een stuk aangenamer maken.

  1. Marija

   Utopia

 3. Rud56

  @Logisch denken
  Helemaal waar!!

  Daarom zodra het kan: Nexit!!

  1. toetssteen

   @Rud56
   Maar volgens sommigen gaat dan de diepgang van de Rotterdamse haven teloor…. De kolder alleen al!

 4. Jumping

  Inderdaad deze Farage slaat de spijker op de kop.
  Dit is ook wat de Bilderberg conferentie de regeringen van de EU verplicht.
  De democratie is in Nederland verdwenen.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. santiago

   Jumping. Je bent een verstandig mens.

 5. Jv

  De Britten mogen de handen in elkaar knijpen dat ze uit de EU treden.
  Nu wordt door Brussel en consorten hatelijk en lachend het VK uitgelachen, gemangeld en, om bij Fransje te blijven, zelf uitgescholden! De ware Jacob valt dus wel heel snel door de mand nu hij de baan niet heeft gekregen.
  Ikzelf ben ook zeer verontrust over het feit dat wij naar een totalitair verenigd EU gaan waar wij niets, maar dan ook helemaal niets meer hebben in te brengen. Lees en huiver hoe het nu al in China er aan toe gaat, teveel negatieve punten betekend heropvoeding. Kortom Big brother loert op u! Hoelang accepteren wij nog dat onze regering, bestaande uit een stel niets zeggende onbenullen die a. Niet weten wat er speelt onder het volk, b. Gewoon hun gaan gaan en geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor hun beslissingen welke de toekomst van onze identiteit, cultuur en onze Kleinkinderen nu al volledig op z’n kop zet, laat staan al grotendeels kapot gemaakt hebben. Deze onbenullen zouden eens moeten gaan nadenken waar ze mee bezig zijn. Onze rente en pensioenpotten zijn al waardeloos en leveren niets meer op! Dit allemaal tbv de zuidelijke landen. Mijn hoop gaat uit naar de Oostbloklanden ( Polen, Hongarije) en Oostenrijk die hopelijk veel tegengas zullen geven. Helaas kunnen wij geen enkele invloed meer uitoefenen omdat die linkse eurofiele partijen ons als verkocht hebben en volledig doordrijven. Ook die linkse terrorist die als raadslid voor GL in Amsterdam zit, is een levensgevaarlijk ongeleid projectiel. Hopelijk gaan alle bedrijven, middenstand en zelfstandigen Amsterdam nu zo snel mogelijk verlaten. Laat die linkse terreurbendes met hun illegale krakers bendes het maar lekker uitzoeken! In ieder geval zou ik graag zien dat mijn belasting geld niet meer aangewend wordt voor het in stand houden van deze linkse terreurbewind dat nog niet in de gaten heeft hoe slecht, corrupt en smerig en achterbaks zij bezig zijn.

 6. EU kok

  Arme Nigel.
  Eind oktober is hij werkloos.

  1. santiago

   Kokkie. Hopelijk reageer je na 31 oktober nog onder dezelfde nick(ik denk het niet), dan kunnen we nog eens praten en zullen we je de oortjes eens wassen.

 7. Lao Tse

  Farage zwetst maar wat en doet nog niet eens voor spek en bonen mee.

  Dat Europese leger zal er niet komen zonder brede steun van het Europees Parlement. Teunis dus ook maar wat.

  Wat een debiel verhaal is dit.

  1. logisch denken

   je vergeet WEER de inhoud tarrel. je vergeet WEER de argumentatie tarrel.

   Het ontstaan van het EU parlement is een debiel verhaal , das geheel correct.

   Helaas kan je niet debateren met een linkse tarrel. Zelfs rechts toilet papier helpt niet tegen deze ongenode gast

   1. Lao Tse

    Denkt logisch denken dat Ursula Von der Leyen een Europees leger kan doordrukken zonder steun van het EP en de regeringsleiders?

    1. logisch denken

     ik denk enkel aan een nexit tarrel.

    2. Ts

     Geachte Lao Tse,
     Is al gebeurd!
     Graag kennis nemen van artikel 42 van het verdrag van Lissabon
     Weet U nog, waar de Nederlandse bevolking op tegen was in de zomer van 2005 middels referendum (raadgevend maar toch)…..

     1. logisch denken

      hij vraagt altijd naar de bekende weg die tarrel

  2. Ts

   Geachte Lao Tse,
   Een discussie voeren is prima maar uitgangspunt dienen wel de feiten te zijn.

   “And we have to become more European. This is why we created the European Defence Union.” ( mijn mening hierover is niet van belang op dit moment)
   Bovenstaand heeft mevrouw Ursula von der Leyen gezegd in haar rede voorafgaand aan haar verkiezing.
   De werking en inhoud van de European Defence Union is vastgelegd in het verdrag van Lissabon. Wel dient er verder invulling en uitvoering aan te worden gegeven.
   Enkele zaken welke er zijn opgenomen in het verdrag:
   Een centrale commando structuur, gezamenlijke militaire assets, enz.
   Dit lijkt wel erg veel op wat in de dagelijkse taal een “Europees leger” heet…

   1. logisch denken

    tarrel , geef Ts is antwoord hypocrietje.

   2. Lao Tse

    @Ts,

    Ik ontken niet dat Von der Leyen streeft naar een Europees leger, daarover was ze duidelijk in haar indrukwekkende rede in het EP. Ik meen ook dat dit een bijzonder goed idee is.

    Ik maakte slechts bezwaar tegen de bewering dat ze dit op haar eigen houtje zou kunnen doordrukken. Dat kan ze alleen met steun van het EP en de regeringsleiders.

    1. Ts

     Geachte Lao Tse,
     Helaas is de invloed van het EP hierin nagenoeg nul!
     De reden is: door ondertekening en rectificatie van her verdrag van Lissabon is de oprichting al vastgelegd.
     Het gaat nog om de invulling en uitvoering: deze handelingen liggen enkel bij de Europese Commissie. De enigen welke dit kunnen tegenhouden zijn de, nu nog 28, regeringsleiders van de leden van de EU door middel van overleg of veto.
     Dit kunnen ze enkel nog op uitvoeringsbepalingen aangezien de oprichting van European Defence Unit al een gepasseerd station is.
     Een deel van hun democratisch recht heeft het Europarlement door her verdrag goed te keuren al uit handen gegeven…
     Dus ja, ze kan dit geheel alleen doen met haar collega’s van de commissie.

     1. Frets

      een tarrel aanspreken met ‘geachte’, dan ben je natuurlijk zelf niet helemaal jofel in je bovenkamer. Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

    2. logisch denken

     je hebt wederom geen idee wat er in Lissabon is afgesproken stuk arrogant onbenul. Je bent wederom door de bodem van je verotte linkse mand gevallen. Je onkunde en onwetendheid komt met de dag beter op tafel. Een nutteloze arrogante tarrel

  3. Siemien

   Wordt Lao even de les gelezen zeg niet normaal meer gewoon..

  4. Marija

   Men is al lang bezig met het vormen van een Europees leger, waarom? Om een eventuele opstand de kop in te drukken.
   Lees toch eens het Verdrag van Straatsburg 1975, je valt helemaal stil, alles wat nu aan de hand is, is gepland, afgesproken en wordt uitgevoerd, door al die vuile landverraders.

   1. Heinz

    Het zal gauw afgelopen zijn als de Aliens het voor het zeggen krijgen, Marija. Dan heeft niemand meer iets in te brengen…

    1. Lao Tse

     Niemand spreekt hier over het risico dat de hemel naar beneden valt. Daar heeft de EU absoluut geen antwoord op en daarom moet de EU sterker en machtiger worden.

     En dan zwijg ik nog over de chemtrails.

     1. koeiepoep

      Gewoon helemaal zwijgen. Over alles. Hulp zoeken en postzegels gaan verzamelen.

 8. fusilier

  Dat zeg ik , nazi Duitsland is nog steeds springlevend. Een vos verliest op den duur wel zijn haren,maar nooit zijn streken. Het zogenaamde arisch ras sleept ons zo weer mee in een derde wereldoorlog. Wees op uw hoede met zon buurman.

 9. tonna

  Er zullen wel weer reaguurders zijn die het onzin vinden!
  Maar ondertussen hebben de lidstaten géén zeggenschap meer over immigranten/illegalen beleid alsmede het klimaatakkoord/doelstellingen!
  Het Marrakesh akkoord was de eerste stap van de EU naar de dictatoriale macht,het toekomstig EU leger en media censuur zijn de volgende stappen!
  Als de Brexit succesvol verloopt gaat het electoraat van EU kritische lidstaten hopelijk omdenken en eieren voor hun geld kiezen!

 10. Westerling 1

  De EU is niet meer dan een voortzetting van Hitlers derde rijk.

  1. logisch denken

   correct , echter nu op zogenaamde democratische wijze.

   1. van Urk

    Allebei correct. De Europese unie is gebaseerd op de nazi-plannen zoals gepubliceerd in Berlijn in 1942. De huidige EU komt overeen met de plannen en het ontwerp, zoals die destijds ontwikkeld is door leidende nationaalsocialisten onder voorzitterschap van Dr. Walter Funk, deze was nazi-minister van economie en president van de Duitse Reichsbank.

    1. Lao Tse

     “De Europese unie is gebaseerd op de nazi-plannen zoals gepubliceerd in Berlijn in 1942.”

     Dwaas.

     1. van Urk

      Ik denk dat u een dwaas bent. De macht van het nationaalsocialisme was veel groter dan wat u op school hebt geleerd. In Amerika werden meer dan 10.000 nazi,s met een warme welkom binnengehaald. Waarvan 1600 wetenschappers en doktoren. Zuid-Amerika was zelfs na de tweede wereldoorlog een nazi-bolwerk dat gerund werd door gevluchte nazi,s. Niet alle nazi,s zijn berecht of gedood. Zij hebben na de oorlog medewerking gegeven aan bepaalde plannen en wetenschappen waar de geallieerde landen oren naar hadden. Dacht je nou echt werkelijk dat Schuman en Monnet dat allemaal zelf bedacht hadden?

     2. Frets

      ‘Ik denk dat u een dwaas bent.’

      Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

     3. Ts

      Geachte Lao Tse,

      The economic face of the new europe (1943)
      Echter plannen van een groot Europees rijk leefden daarvoor ook al: keizer Wilhelm, napoleon, het Romeinse rijk, Karel de grote, enz.
      Feit is wel dat Walther Funke het heeft vastgelegd. Verder is het Marshall plan er voor een deel op gebaseerd alleen nu met de USA als voortrekker….

     4. Frets

      een tarrel aanspreken met ‘geachte’, dan ben je natuurlijk zelf niet helemaal jofel in je bovenkamer.

      Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

     5. Siemien

      Klopt Urk, Lao is een heel dom jongetje, overigens vind hij jongetjes ook plezierig

     6. Frets

      vindt

      😛

     7. Lao Tse

      Sorry, op deze waanzin ga ik verder niet in.

     8. Frets

      houden zo, kotsverwekkende smeerlap, eeuwig gebande pisvlek en zuigstoker

     9. Siemien

      Vind/vindt iedereen begrijpt prima wat er bedoeld wordt

     10. Frets

      natuurlijk, maar de zuigende stoker, de eeuwig gebande, je weet wel die glibber die zichzelf uitnodigt, dat is een pisvlek, vind je ook niet?

  2. cmsuijkerbuijk

   Vergeet Napoleon Macron niet!

 11. J.Rademaker

  Te laat helaas maar rupsje nooit genoeg, als je zoveel ambtenaren hebt en je wil er nog veel meer.

 12. logisch denken

  Quote
  Lao Tse 1 uur ago
  Sorry, op deze waanzin ga ik verder niet in.
  END

  Moet je vaker doen onwetende.

 13. Jean Nederland

  Ja, Farrange heeft vaak gelijk, maat ach, laat de naievelingen toch, de ezels die zich altijd stoten aan dezelfde steen.

 14. macsjang

  De dag waarop die linkse bubbel uit elkaar spat, komt met rasse schreden dichterbij.

 15. Rosasolis

  Het lijkt dat Farage in paniek is geraakt omdat hij realiseert dat als er een harde Brexit komt sat de VK alleen komt te staan. Behalve misschien van wat steun van Trump’s Amerika van alleen enkele van de Republican Party. Maar vele Republikanen steunen Trump niet meer, en de Democranten hebben de meerderheid in het Congres.
  Het nieuwe beleid van de EU onder leiding van U.v.d. Leyen wordt veel sterker.
  De EU is eindelijk ontwaakt uit een jarenlange slaaptijd. En heeft eindelijk nu een veel sterker beleid gekregen, die voor zowel voor onze lidstaten opkomt. en duidelijk ook voor de positie van de EU in de wereld. Een duidelijk boodschap voor de hele wereld. Harde Brexit kerels zoals Farage, en Johnson zijn nu compleet verrast dat de EU zou kiezen voor een nieuwe, sterke EU beleid, onder leiding van een vrouw! Zij dachten
  dat de EU geen echte belang meer zouden hebben, en snel zou uitsterven. Maar
  nu de verassing: de EU wordt sterker dan ooit, en U.v.d.Leyen krijgt van de meeste partijen heel veel steun; zij wil meer vrouwelijk medewerkers hebben in het
  EU commissie.
  Als de Brexit werkelijk een feit wordt, dan zal er binnen enkele maanden de hele
  VK uit elkaar vallen. Gisteren was er de grootste demonstratie ooit in Londen gehouden tegen B. Johnson en de Brexit. Honderdduizenden kwamen naar Londen met EU vlaggen samen met de Britse vlaggen. Zij pleiten voor het blijven in de EU, en verder samenwerken binnen Europa. Zij steunen meer dan ooit te voren de EU.
  En wij verwelkomen U.v.d. Leyen als nieuwe leider van de EU commissie, die als sterke leider van de EU zal gaan worden. En juist die zielige hard-gebakken kerels zoals Farage, en B.Johnson kregen gedurende enkele dagen geleden verrassende berichten over een nieuwe briljante vrouw, die de EU commissie hadden gekozen als nieuwe leider. Omdat zij vertelde hoe belangrijk de EU voor Europa is, een ook voor de hele wereld. Deze ultra-rechts mannen kunnen twee dingen helemaal niet accepteren: 1. dat de meerderheid van de leden van de EU commissie hebben v.d. Leyen gekozen,
  omdat zij helemaal eens bent met haar beleid van strenge hervormingen binnen de EU, en vooral voor onze identiteit in het buitenland, en vorderingen maken in de wereld van handel en economie.
  2. Dat in de wereld van defensie dat de EU militairen belangrijker worden. Maar onder leiding van onze officieren , binnen de EU en niet van Amerika.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.