Video! Johan Derksen over FvD: ‘stuitend hoe hij meneer Otten liquideert’

Johan Derksen laat het achterste van z’n tong zien bij Jinek. Hij heeft felle kritiek op Forum voor Democratie en met name op partijleider Thierry Baudet en zijn aanpak van de ‘liquidatie van meneer Otten’.

Derksen over FvD
Hier is het fragment te zien waarin Johan zijn mening ventileert over de hele situatie:

FvD was een tegenstem voor GroenLinks voor Derksen. Nu vindt hij dat Baudet aan zelfoverschatting ten onder begint te gaan. Hierbij haalt hij de kwestie-Otten aan. En laten we eerlijk zijn, dat verloopt allemaal totaal niet chic. Ook heeft Derksen zeker een punt als hij zegt dat ieder interview ‘een soort cabaretshow voor academici aan het worden’ is. Dat was even leuk, maar mag wel weer wat minder.

Mijn kijk op de situatie als FvD’er
Toen ik Henk Otten ontmoette op een rondvaartbootje tijdens een FvD-bijeenkomst, kwam hij op mij over als een intelligente en integere man. Hij legde de basis voor de partij en wist slim en effectief met geld om te gaan, waardoor de groei van FvD voor een aanzienlijk deel aan hem te danken is. Baudet is eveneens zeer intelligent en heeft door zijn persoonlijkheid waarschijnlijk net zoveel bijgedragen aan die groei.

Beide heren leken mij juist een goede combinatie, vanwege de totaal verschillende terreinen op rechts die hen aanspreekt. Otten is de materialistische pragmaticus, Baudet is de navigator van het immateriële: cultuur, identiteit, wereldbeeld en levensdoel. Daarom vind ik het ook zo stuitend om te zien dat deze twee intelligente figuren elkaar op zo’n manier publiekelijk af staan te branden. Ik had liever gezien dat ze het hadden bijgelegd.

Strijd en risico
Die mogelijkheid lijkt inmiddels wel vervlogen. De strijd tussen beide heren zal nu tot het bittere eind moeten worden beslecht, omdat er niet veel tijd meer is om de vlek op hun betrouwbaarheid en integriteit weg te poetsen, hij trekt in. Waarschijnlijk betekent dit dat Otten aan het kortste eind trekt, ongeacht of hij wel of geen gelijk heeft. Wanneer hij echter gelijk heeft, schaadt dit Baudet en FvD natuurlijk enorm veel meer.

Wat te doen?
De vraag die dan ontstaat is of Baudet het vertrouwen terug kan winnen en of hij mogelijk de strategie van FvD aan gaat passen. Er heerst al langer het gerucht/de verdenking dat FvD-sympathisanten, die iets doen voor de partij, als wegwerpartikelen worden gebruikt op het moment dat hun rol is vervuld. Of dit echt zo is weet ik niet. Maar ik weet wel dat het idee dát het zo is, funest kan zijn voor de langere termijn. Baudet zou die schijn in ieder geval weg kunnen proberen te nemen door te bouwen aan een loyale groep vertrouwelingen, die (felle) kritiek mogen en durven uiten, zonder consequenties. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Vanduinen

  Meesterlijk hoe Johan de operette figuur Baudet beschrijft in het programma van Jinek. Daar kan Jensen niet aan tippen. Het blijkt ook duidelijk hoe Baudet, onvoorbereid, geen antwoord kan geven op de vraag hoe “het” nu eigenlijk verder moet. De journalist vroeg er meermalen naar.

  1. Robert75

   Ja dat is ook zo iets. Ze zeggen dan dat ze niet van plan waren om voorlopig niet te reageren in de media. Maar ondertussen geeft Hiddema wel gewoon een interview aan Trouw, zoals die dat gisteren gedaan heeft. Kan je nagaan hoe ze zichzelf dus tegenspreken. Eerst zeggen dat ze niet in de media reageren om vervolgens Hiddema in de media te laten reageren.

   Baudet die fractieleider is en daarvoor dus eigenlijk de taak heeft om in de media te reageren schuift Hiddema de hele tijd als naar voren als woordvoerder zo ongeveer. Die dan nooit van iets weet.

   Baudet is gewoon te laf om persoonlijk te reageren in de media.

   1. DidiMadloba

    Intussen is die Hiddema wel een briljante woordvoerder. Ik durf zelfs te zeggen: gevreesd. Want bij verkeerde vragen kijkt hij de interviewer zo vernietigend aan dat die bibberend het journalistieke adagium vergeet dat verkeerde vragen niet bestaan.

    1. Robert75

     Nou nee hoor. Hiddema mag de hete kastanjes uit het vuur halen voor Baudet en verder heeft die niks te vertellen hoor. Zijn naam is ook altijd haas die van niets weet. Want ja ik behoor niet tot het bestuur en ik weet ook niet hoe dat is gegaan. Ik hoor het ook maar pas zojuist. Oftewel daaaag.

     1. Saskia Haan

      https://www.telegraaf.nl/images/695×391/filters:format(jpeg):quality(50)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/6955ec84-b2af-11e9-a50a-0255c322e81b.jpg

      Hij ziet er wat magertjes uit ook..confrontatiezwakte…hij probeert het zinkende schip te dichten..

    2. Ben-NIET-Groen-L

     DidiMadloba,

     Dan lijkt ie op mij…mijn vrouw tikt mij ook weleens op mijn vingers als ik voor de zoveelste maal iemand vernietigend aankijk als er een verkeerde of domme vraag aan mij word gesteld…en ik sta hier volkomen in mij recht vind ik zelf.

     Dus er is niks raars aan de heer Hiddeman vind ik, integendeel!

  2. shidaian

   Ach hij is zelf een grote operette figuur dus hij hoeft maar in de spiegel te kijken om iets uit te spreken. Hij is ook duidelijk niet op de hoogte en u ook niet luistert naar bagger van een kat in het nauw. Al het verslag van de EXTERNE accountant gelezen?

 2. J.Rademaker

  Voetbal en politiek en ego´s niet echt interessant, mijn criterium is zou ik een auto kopen van Keizer, Otten, Derksen en zo lopen er veel in de politiek en media het antwoord is nee.

 3. DidiMadloba

  Van voetbalcommentator tot politiek commentator, Derksen is van alle markten thuis. Het lijkt Peter Rrrr wel.

  Je kunt natuurlijk ook zeggen dat Otten zich vreselijk vergiste toen hij met Thierry in zee ging. Maar dan had Thierry hem ook eerlijk moeten zeggen: we zijn er niet voor laagbijdsgrondse politiek, maar voor boreale vergezichten.

  En dan had de dikke Otten verbaasd gevraagd: kun je die eten?

 4. Meriadoc Brandebok

  Derksen heeft gelijk. Stel dat Klaver zich op zo’n wijze van een politicus had ontdaan. Dan zou het huis bij Forum te klein zijn geweest. Men schreeuwde moord en brand over Zhini Ozdil, die zich niet aan de fractiediscipline wenste te conformeren en dit is helemaal goed? Hoe ongeloofwaardig.

  Derksen was een kiezer die had verwacht dat Forum een meer conservatieve VVD zou worden. In plaats daarvan werd het een sektarische club met boreale invloeden. Logisch dat hij teleurgesteld is.

 5. Brennivin

  Johan Derksen heeft óveral verstand van. Dat die man ooit in de voetbal is terecht gekomen is me een raadsel. Hij had Peter. R. de Vries qua kennis namelijk zó voorbij gestreefd. Hij is het Orakel van Drenthe die ook graag aanschuift bij Jinek. Ook hij wil graag een schnabbel van 2500EU.

  1. Watcher

   Domme man

   1. Bosche draak

    Valt wel mee, Derksen is alleen een beetje wispelturig bezig.
    Is trouwens ook wel opvallend dat hij daar uberhaupt zit, dacht dat hij nooit meer in “dat soort programma’s” zou zitten?

 6. Kleptomaantje

  Waar hier compleet aan voorbij gegaan word, is dat dhr Otten pure fraude heeft gepleegd en dat daar gewoon gepaste maatregelen bijhoren.
  Het is tekenend voor dhr otten dat hij gewoon Thierry inclusief fvd probeert te vernietigen.
  Terwijl juist het fvd dhr otten de ruimte hebben gegeven en vrij mild waren tot nu toe.
  Thierry en het fvd nemen echt niet deze beslissing zonder zich juridisch compleet van a tot z te hebben ingelezen.

  1. Watcher

   @klep
   Je weet meer dan ieder ander, waar haal jij die wijsheid vandaan?

  2. Mar

   @Kleptomaantje

   Baudet en zijn favo-bestuursleden beweren dat maar vooralsnog ontbreekt bewijs zwart op wit bij die bewering.

   1. shidaian

    Lees even het verslag van de EXTERNE accountant en de andere documenten!

  3. Lao Tse

   Het ziet er helemaal niet naar uit dat Otten pure fraude heeft geplaagd.

   De laffe Baudet houdt zich om die reden waarschijnlijk ook al dagen stil.

   1. shidaian

    Eerst denken en informeren voordat u iets neerzet hier Lao Tse. Al het verslag van de EXTERNE accountant gelezen?

 7. Punt50

  Ach, de groeipijn van een nieuwe partij. Niks nieuws onder de zon.

 8. Lao Tse

  “ Baudet is de navigator van het immateriële: cultuur, identiteit, wereldbeeld en levensdoel.”

  Schattig.

  1. Beukman

   @Lao
   Ik ben heel blij dat ik mij tot pastoor Baudet kan wenden voor het beantwoorden van mijn levensdoelvragen.

 9. Meriadoc Brandebok

  De partij slaat inmiddels wild om zich heen. Er verschijnt een open brief van FvD-ers, kennelijk gericht aan FvD-ers, op de FvD-site, dat zij volledig achter het FvD-bestuur staan.

  🙂

  1. merlot

   Brandegeit vindt een open brief “wild om zich heen slaan”.

   Om je te bescheuren.

   Het is duidelijk dat geitje met volle teugen van deze soap geniet. Het leedvermaak druipt ervan af. Net als bij z’n vrindje Lauwe Thee.

   1. Beukman

    Je vergeet @Altshorn en mij.
    Ik neem aan dat jij hier niet van geniet?

    1. merlot

     Nee, ik geniet hier zeker niet van.

     En ik praat ook niet voor m’n beurt, want we weten nog steeds het fijne hier niet van. In ieder geval is een accountantsverklaring met beperking niet niks. Er moet echt wel wat aan de hand zijn als een accountant zo’n voorbehoud maakt.

     1. Beukman

      Otten lijkt me zeker niet brandschoon. Dat verhaal van hem over een betaling die per ongeluk op de verkeerde stapel terecht was gekomen en hierdoor een betaling aan een vriendin werd (volgens Baudet een minnares) is wel erg makkelijk voor een accountant.

      Hetzelfde geldt voor Baudet zelf, die op vakantie ging met geld uit de kas.
      De verleiding van die grote pot met geld is kennelijk voor iedereen te groot. Er is nu gedoe over dat geld, maar dat is slechts een dekmantel voor een inhoudelijke richtingenstrijd.

      Het is aan mij wel besteed ja. Het laat ook weer zien dat een partij die te snel groeit te vergelijken valt met een plant die teveel pokon krijgt. Eerst ziet het er goed uit, daarna valt de boel in elkaar.

  2. Beukman

   @Meriadoc
   Het lezen waard, dit uiterst politiek correcte epistel. De ondertekenaars ondersteunen met hun ogen dicht de beschuldigingen richting Otten. Tegelijk ontkennen ze dat er een richtingenstrijd gaande is.
   Blinde paniek in een poging om de boel te sussen onder een verstikkende deken van loyaliteit.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat laatste lijkt me juist, Beukman.

 10. Beukman

  Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Hiddema, het icoon van de partij, de pijp aan Maarten geeft. Hij vindt het allang niet meer “de leuke partij” waarmee hij destijds in zee ging. Mocht Hiddema opstappen, dan kunnen ze de tent wel sluiten.

  Wat opvalt is dat Derksen, die FvD had gestemd, óók zwaar teleurgesteld is; ook hem zijn de schellen van de ogen gevallen. Wie volgt?

  1. Isengrijn

   Derksen heeft vanaf het begin af aan gezegd dat Boudet een vreemde snuiter is, en niet de reden was om over te stappen, @Beukman. Het ging Derksen vooral om het FvD zelf.

  2. Peter Oudshoorn

   FvD zakt als een plumpudding in elkaar. Ik kijk het met enig genoegen aan omdat ik nooit iets heb gezien in Bidet en consorten. Het origineel, de PVV, krijgt dan weer nieuwe kansen – Wilders en de partij verdienen het.

   1. Beukman

    Zoals je weet ben ik geen Geertaanhanger en zal de man bestrijden zoals het hoort, maar de PVV is wel een verademing vergeleken met FvD.

 11. Meriadoc Brandebok

  Men kan ondertussen een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het drama-Otten.

  Lees mee en zie hoe FvD zichzelf voor schut zet.

  .twitter.com/ChrisAalberts/status/1155064497796763649

  1. Beukman

   Lachen. Ze hebben Kegels naam inmiddels verwijderd.

   1. Meriadoc Brandebok

    De hele timeline van Aalberts is wel een aanrader. Aanvankelijk was er geen enkele ondertekening toegevoegd, terwijl in de brief min of meer de suggestie wordt gewekt dat het alle volksvertegenwoordigers zich achter het bestuur scharen. Pas later kwam het FvD met de ondertekening van de fractievoorzitters.

 12. Michael

  Baudet wordt inderdaad steeds meer een karikatuur van zichzelf. Met zijn uit-de-hoogte gezwam heeft hij Wout in ieder geval mooi tuk, die denk dat dit intelligentie uitstraalt.

  De hoogmoedswaanzin zal zijn van zijn denk ik. Hij is niet bijzonder intelligent. Hij weet wel veel, maar dat is wat anders.

 13. merlot

  Derksen heeft verstand van voetbal, niet van politiek. Hij stemde jarenlang D66. Say no more.

 14. shidaian

  “Er heerst al langer het gerucht/de verdenking dat FvD-sympathisanten, die iets doen voor de partij, als wegwerpartikelen worden gebruikt op het moment dat hun rol is vervuld”. Als “FVD”er zoals u zegt te zijn vind ik het dan niet zo slim om geruchten te verspreiden. Zouden die geruchten ook niet kunnen komen van zg baantjesjagers die het niet konden redden binnen de partij?
  Ik kan zowel u als Derksen als ieder ander aanraden het verslag te lezen van de EXTERNE accountant die door FVD is ingehuurd.

 15. Jean Nederland

  Sinds JD bij Talpa zit is zijn politieke mening weer geswitched. Logisch, Talpa is van JdeM en dat is een links kapitalistische graaier. Heel simpel, Johan, jij krijgt een mega salaris van ons, wil je dan wel even je politieke mening aanpassen? Ja baas. Voor geld is alles en iedereen te koop ook Johan Derksen. Btw, hoeveel weken geleden zei JD dat hij nooit meer zou aanschuiven bij Jinek, Pauw en DWDD? Ook zijn belofte is afkoopbaar, blijkbaar.

  1. merlot

   “Btw, hoeveel weken geleden zei JD dat hij nooit meer zou aanschuiven bij Jinek, Pauw en DWDD?”

   Dat heeft hij inderdaad gezegd.

   Ach, wie is Johan Derksen nou helemaal? Toch zeker geen opinionmaker. Als Jinek FvD een trap na kan geven zal deze heks dat niet laten. Daarom mocht ome Johan op komen draven.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Jij bent bij de tijd ! HAHA…
    Onnozele flapdrol !

 16. Heras

  Eerst maar eens de resultaten van het onderzoek afwachten. Waarschijnlijk gewoon een gebrek aan goede communicatie. Als Baudet gelijk krijgt, en Otten heeft zich verrijkt, dan pakt het goed uit voor het fvd, omdat ze dan een probleem minder hebben.

  1. merlot

   Inderdaad Heras. Gewoon even afwachten. Na het weekend volgt meer.

   Er zijn hier nogal wat Baudetha

   1. merlot

    …ters die misschien wel te vroeg lachen.

  2. Meriadoc Brandebok

   @Heras

   Niet uit te sluiten valt dat er inderdaad een poging tot fraude is gepleegd. Het punt is echter dat Baudet politiek met Otten heeft afgerekend. Zo’n actie heeft bij velen, waaronder Derksen, kwaad bloed gezet.

 17. Kristalix

  Derksen is een vervelende pisvlek. Die weer eens leutert als een kip zonder kop.

  Lapzwans.

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het zielloze geleuter van Johan Derksen is nooit echt leuk geweest…

 19. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Baudet was tenminste een fatsoenlijk vent voor dat hij zijn ziel aan de duivel verkocht ! Geen door de Zio Maffia aangestelde trekpop…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.