Wegpiraten ontlopen boetes voor negeren rode kruizen

Verkeersschorem dat vandaag bij de Schipholtunnel rode kruizen hebben genegeerd, hebben weer eens alle geluk van de wereld. Ze hoeven geen boete meer in hun brievenbus te verwachten, omdat hun dwaze acties door de verkeerde camera’s zijn gefilmd. Het waren niet de camera’s van de politie die hun werk moesten doen, maar het waren de camera’s van Rijkswaterstaat. Via De Telegraaf.

Goed nieuws voor de portemonnees van de wegmisbruikers, want dit geintje scheelt toch alweer snel 240 euro. Volgens Rob Stomphorst, van Veilig Verkeer Nederland, is het een ‘levensgevaarlijke’ actie, omdat ‘Rijkswaterstaat niet voor niets’ de tunnel afsluit. De boete mag volgens Stomphorst dan ook ‘nog vijf keer zo hoog worden’.

‘Rijkswaterstaat sluit die tunnel niet voor niets af. Het is schandalig en levensgevaarlijk.’

Ook Henk Voerman van Rijkswaterstaat doet nog een duit in het zakje bij de Telegraaf. Zo legt hij uit dat als er wat was gebeurd in de Schipholtunnel, ‘ je onvoldoende middelen’ hebt ‘om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen’.

‘Zo’n rood kruis staat er niet voor niets. Elk rood kruis dat wordt genegeerd is er één teveel. Wat betreft de Schipholtunnel ging het vanmiddag om tunnelveiligheid. Mocht er een ongeluk gebeuren, heb je onvoldoende middelen om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen.’

Het kan hier misschien gaan om een blunder of een ongelukje, maar het is wel een feit dat deze wegpiraten de dans weer mooi omspringen. Met andere woorden: er wordt gefaald waar er niet gefaald mag worden. Jammer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Morgan4321

  Men mag zich ook wel eens gaan afvragen waarom zoveel mensen die kruizen en andere zaken als aangepaste snelheid bij wegwerkzaamheden negeren: het wordt te vaak ingezet als het niet nodig is. Lagere snelheid wegens werkzaamheden die helemaal niet uitgevoerd worden omdat het nacht of weekend is en er geen wegwerker te zien is, rode kruizen die aan blijven staan als het euvel verholpen is. En zo lok je zo’n gedrag dus uit.

  1. toetssteen

   @Morgan
   Aso’s blijven er op de weg, maar de meesten gedragen zich gelukkig netjes.
   Ik moet geregeld naar het ziekenhuis en daar zit door dom afstellen van de verkeerslichten een bottleneck op de rijksweg. Maar men schikt in en houdt op een enkele hufter na rekening met de situatie.

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Morgan4321,

   U heeft zeker een Sticker van de Nurburgerring op uw automobiel zitten om u op een racebaan te wanen ?

  3. Bosche draak

   Juist! Daar wringt het schoentje.
   Met regelmaat staan die dingen te branden voor nul nut.
   Dan lok je het ook uit.
   Ik probeer niks goed te praten maar kan het wel deels begrijpen…

 2. dario

  We hoeven ons niet aan de wet te houden dat doen de wouten ook niet hahahah
  Moet wel zeggen dat hoef je hier in Portugal niet te proberen rijbewijs foetsie en wel voor 2 jaar .

 3. logisch denken

  Als ze nu eens serieus omgaan met een rood kruis waarmee een baanvak wordt afgekruisd worden de afkruisingen vast ook serieuzer genomen door de weggebruiker.

  Een gedragsverandering dwing je niet af met een boete maar vult wel lekker de kas.

 4. hans-e-pans

  Regelland Nederland barst van de wetten, protocollen en regels die niet gecontroleerd kunnen of zullen worden omdat de controlerende capaciteit er niet is omdat dat weer te veel geld kost.

  Nederland gaat kapot aan de wetten, regels en protocollen.

 5. DidiMadloba

  Dat is de ware VOC mentaliteit! Met gevaar voor eigen leven je niets van deze “feestverlichting” aantrekken. Het is wel het toppunt van betutteling dat de overheid gaat bepalen op welke baan je wel en niet mag rijden.
  Dat komt ervan, van die open grenzen.

 6. Jantje

  Kunnen ze niet pinnen uit de straat omhoog laten komen als er een rood kruis is?

 7. Rud56

  Totaal absurd, deze hele gang van zaken met die camera’s! Is dus goed mis met onze wetgeving! Heeft dit soms te maken met die verachtelijke privacywet??

  En hoe verhoudt dit relaas zich met bijvoorbeeld het programma Opsporing Verzocht?
  Daarin worden particuliere (dus nog ‘erger’ dan die van Rijkswaterstaat) camera’s gebruikt voor het aanhouden van overtreders en criminelen!

  Hetzelfde gajes dus dat rode kruizen negeert, bijvoorbeeld omdat er geen zichtbare werkzaamheden zijn …..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.