Zelfhatend GroenLinks en D66 hebben hun zin: "Kabinet maakt geld vrij voor herdenking slavernijverleden"

Geen categoriejul 01 2019, 14:00
Yay! We kunnen belastinggeld gebruiken om onszelf een nóg groter schuldcomplex aan te praten. Altijd handig.
GroenLinks en D66 hebben hun zin dan eindelijk gekregen: het kabinet heeft beloofd dat het geld "vrijmaakt" voor een structurele herdenking van Neerlands slavernijverleden. Daar wordt vanaf volgend jaar een vast bedrag voor klaargezet.
https://twitter.com/groenlinks/status/1145642026215587840
En dan zijn we er nog niet:

Het kabinet zet ook in op een dialoog over het slavernijverleden, en hoe dat nog doorwerkt in de huidige samenleving. "Zo'n dialoog zou zich moeten richten op een bredere erkenning en inbedding van dit gedeelde verleden in onze samenleving", vinden de betrokken ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken), Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken).

Met alle respect, maar al die mensen die het de hele tijd over slavernij hebben -- al die activisten -- zijn nog niet een minuut van hun leven slaaf geweest. Nou ja, misschien van hun passies, maar dat is het dan wel. Zij hebben op geen enkele manier dan ook geleden onder de slavernij. En hun ouders en grootouders ook niet. De slavernij is al zo lang geleden afgeschaft in ons land dat er niemand is die er ook maar een beetje last van heeft gehad. En gelukkig maar, want slavernij is inderdaad vreselijk (hoewel trouwens altijd onderdeel geweest van de mensheid, tot het recente verleden dus).
Ook iets opmerkelijks: ze doen maar net alsof Nederlandse en andere Europese en Amerikaanse slavenhandelaren Afrika binnenvielen er vervolgens hele stammen in de slavernij stortten, maar dat is helemaal niet wat er gebeurd is. De Westerse handelaren kochten de slaven van die Afrikaanse stammen. Want, jawel, er was flink wat slavernij in Afrika. Daar hoor je deze mensen niet over.
En wat is dat eigenlijk voor zieligheid dat het allemaal D66-ministers zijn die zich hier zo mee bezig houden? Witter dan die drie worden ze niet gemaakt, maar oh oh oh, wat hebben ze een hekel aan... nou ja, aan zichzelf, eigenlijk.
Dan nog eens wat. Mijn voorouders hadden geen slaven. En dat geldt voor, nou voor wat? voor 95% of meer van de Nederlanders? Waarom zou ik -- en waarom zou 95% van de Nederlanders -- me schuldig moeten voelen over iets waar ik persoonlijk niets mee te maken had, en mijn voorouders ook niet? En kom niet aanzetten met verhalen over "white privilege." Grootvader moest als kind op zondag verdomme bij de kerk om een stuiver bedelen zodat hij, zijn ouders en broers en zussen wat brood konden kopen! White privilege mijn reet! Geen enkele van mijn voorouders heeft daar ook maar iets aan gehad. Het leven was voor hen één grote strijd, elke dag weer.
GroenLinks, D66 en die activisten kunnen hun belachelijke "herdenking" krijgen als ík een speciale, door de overheid betaalde, herdenkingsdag krijg voor mijn voorouders, die elke dag hebben geploeterd alleen maar om de volgende generatie eten en water te kunnen geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten