Aw wat sneu (niet dus!)! Bezuinigingen doen NPO-'sterren' pijn

Geen categorieaug 16 2019, 10:00
Als 'ster' van de NPO heb je maar een zwaar leven. Het wordt voor onze subsidie slurpende linkse vrienden de komende tijd zelfs een stuk vervelender, de presentatoren van 3 Op Reis moeten voortaan vaker op reis in eigen land. Hartstikke vervelend natuurlijk voor de presentatoren, geen snoepreisjes meer voor ze. Het goede nieuws? Bezuinigingen op de NPO!
Het is natuurlijk een culturele ramp de bezuinigingen op onze geliefde NPO. In plaats van dat de vooringenomen programma's zoals Jinek en DWDD de klappen opvangen wordt er helaas bezuinigd op kwalitatieve programma's zoals Tegenlicht. Een van de 'lichtpuntjes' van onze staatsomroep. Vorig jaar november maakte onze minister Arie Slob al bekend dat door teruglopende reclame-inkomsten het mes in de NPO moest. 62 miljoen euro gaat er dit jaar minder naar de NPO. Toch blijven de kansenparels van de NPO nog meer dan genoeg geld ontvangen. Alleen al dit jaar zal er alsnog 740 miljoen euro naar de NPO gaan. Kunnen we gelukkig toch nog Boer zoekt vrouw blijven kijken.
Toch zijn er wel programma's die direct worden geraakt door de bezuinigingen. CO2 slurpend programma 3 Op Reis zal zijn concept gaan aanpassen. Geen snoepreisjes naar Paaseiland of andere CO2 slurpende vliegreizen. Een woordvoerder van BNNVARA laat weten dat de presentatoren vaker op reis moeten gaan in eigen land. Lekker onze eigen cultuur gaan snuiven dus, rond banjerend door de polders.
Ook zullen de snoepreisjes vanaf komende seizoenen niet verder gaan dan vijf uur vliegen vanaf ons land. Voor vele 'sterren' zal dit wel een schok zijn. Geen gratis vakantie meer voor ze in een land aan de andere kant van de wereld. Gelukkig zien sommige presentatoren, Chris Zegers, dit als een kans.

Als je in het buitenland bent, hoor je heel vaak van buitenlanders hoe mooi Nederland is. Hoe leuk is het om je als reiziger nu eens te laten verrassen door je eigen land, waardoor je Nederland ineens door andere ogen gaat zien. En ook net daarbuiten. Zo ben ik voor deze rubriek naar België en Noord-Duitsland geweest. En dat bewijst toch maar weer dat je niet alleen maar naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor mooie verhalen

Voor Chris Zegers geen ramp dus. De vraag is hoe zijn collega's dit zullen vinden. Het is een goed begin om te beginnen met het korten op zulke programma's. Onze staatsomroep omvat maar liefst drie zenders. Het nut van de hoeveelheid zenders staat al langer onder druk. Als we kijken naar het soort programma's dat wordt uitgezonden zou het niet verkeerd zijn om een aantal programma's te schrappen. Kunnen we het belastinggeld dat we overhouden hiervan wellicht in iets anders steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten