Aw wat sneu (niet dus!)! Bezuinigingen doen NPO-‘sterren’ pijn

Als ‘ster’ van de NPO heb je maar een zwaar leven. Het wordt voor onze subsidie slurpende linkse vrienden de komende tijd zelfs een stuk vervelender, de presentatoren van 3 Op Reis moeten voortaan vaker op reis in eigen land. Hartstikke vervelend natuurlijk voor de presentatoren, geen snoepreisjes meer voor ze. Het goede nieuws? Bezuinigingen op de NPO!

Het is natuurlijk een culturele ramp de bezuinigingen op onze geliefde NPO. In plaats van dat de vooringenomen programma’s zoals Jinek en DWDD de klappen opvangen wordt er helaas bezuinigd op kwalitatieve programma’s zoals Tegenlicht. Een van de ‘lichtpuntjes’ van onze staatsomroep. Vorig jaar november maakte onze minister Arie Slob al bekend dat door teruglopende reclame-inkomsten het mes in de NPO moest. 62 miljoen euro gaat er dit jaar minder naar de NPO. Toch blijven de kansenparels van de NPO nog meer dan genoeg geld ontvangen. Alleen al dit jaar zal er alsnog 740 miljoen euro naar de NPO gaan. Kunnen we gelukkig toch nog Boer zoekt vrouw blijven kijken.

Toch zijn er wel programma’s die direct worden geraakt door de bezuinigingen. CO2 slurpend programma 3 Op Reis zal zijn concept gaan aanpassen. Geen snoepreisjes naar Paaseiland of andere CO2 slurpende vliegreizen. Een woordvoerder van BNNVARA laat weten dat de presentatoren vaker op reis moeten gaan in eigen land. Lekker onze eigen cultuur gaan snuiven dus, rond banjerend door de polders.

Ook zullen de snoepreisjes vanaf komende seizoenen niet verder gaan dan vijf uur vliegen vanaf ons land. Voor vele ‘sterren’ zal dit wel een schok zijn. Geen gratis vakantie meer voor ze in een land aan de andere kant van de wereld. Gelukkig zien sommige presentatoren, Chris Zegers, dit als een kans.

Als je in het buitenland bent, hoor je heel vaak van buitenlanders hoe mooi Nederland is. Hoe leuk is het om je als reiziger nu eens te laten verrassen door je eigen land, waardoor je Nederland ineens door andere ogen gaat zien. En ook net daarbuiten. Zo ben ik voor deze rubriek naar België en Noord-Duitsland geweest. En dat bewijst toch maar weer dat je niet alleen maar naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor mooie verhalen

Voor Chris Zegers geen ramp dus. De vraag is hoe zijn collega’s dit zullen vinden. Het is een goed begin om te beginnen met het korten op zulke programma’s. Onze staatsomroep omvat maar liefst drie zenders. Het nut van de hoeveelheid zenders staat al langer onder druk. Als we kijken naar het soort programma’s dat wordt uitgezonden zou het niet verkeerd zijn om een aantal programma’s te schrappen. Kunnen we het belastinggeld dat we overhouden hiervan wellicht in iets anders steken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Lao Tse

  Wat een kreupel Nederlands weer.

  🙁

  1. Bart

   Gelukkig niet zo kreupel als jouw bestaan.

   1. Dik

    ‘Wat een kreupel Nederlands weer.’

    – polieke : (baudet-weigert-in-debat-te-gaan-met-pechtold-probeert-sluipmoord-te-plegen-op-fvd-we-zijn-klaar-met-beschuldigingen-racisme)
    – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)
    – doe (had doet moeten zijn) : (laffe-sylvana-simons-wil-niet-in-debat-met-annabel-nanninga-beschuldigt-de-fvd-vrouw-van-hebben-fascistoide-ideologie)
    – elkje(vvd-wil-bijstandstrekkers-aanpakken-aan-het-werk-of-leren-anders-geen-uitkering)
    – worst i.p.v. wordt (europese-unie-vraagt-trump-om-vrijwaring-van-tariefsverhogingen-op-staal-en-aluminium)
    – De discussie die hier gevoerd worden (video-ook-binnen-allochtone-groepen-in-de-samenleving-woedt-een-discussie-over-het-multiculturalisme)
    – terk (jesse-klaver-vindt-samenwerking-met-islamistische-koekwausen-van-nida-helemaal-top-een-goed-idee)
    – beseffen zich (marxistisch-groenlinks-komt-met-wet-om-ing-graaiers-aan-te-pakken)
    – onzer i.p.v. onze (sid-lukkassen-door-de-emotionele-migratiediscussie-worden-er-geen-rationele-besluiten-genomen)
    – te triest voor worden (het-echte-nieuws-uit-amsterdam-is-de-totale-teloorgang-van-d66)

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak en? juist ja!

   Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
   And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   1. Heinz

    @Top, Zeg het nou eens in het Duits, naprater.

    1. Dik

     Niets zeggen door iets te zeggen, je blinkt erin uit, bedeutungslos!

    2. Niemandalletje

     Aufschneider? 🙂

    3. Bosche draak

     Niemand weerhoud je ervan het na te vertalen, aan de slag luilak!

  3. Mars020

   Loop je een beetje moeilijk, omdat je net als die npo sterren,ook last van je ster hebt?.. Toch maar ietsjes minder bukken voor Beukman, EU Gifmenger, Didi met voorbinddildo, Heinz, Meriadoc en meer van dat soort anale figuren.

 2. Jumping

  NOS IS FAKE NEWS.

  Arie Slob de NPO knuffelaar.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   Is volgens u alles wat NOS uitzendt niet waar? Ja, dan is het een kei-verrotte omroep.

 3. DidiMadloba

  De NPO is niet “gesubsidieerd”, maar dienstverlening aan het publiek waar ze voor betalen. Vroeger betaalde je apart, en alleen als je radio of TV hebt, maar omdat 99,9% van de mensen dat hebben was het een dure verspilling om controleurs op pad te sturen, en wordt de publieke omroep sinds eind vorige eeuw uit de “algemene middelen” betaald.

  Kan de omroep dan niet helemaal door adverteerders worden betaald? Dat is net zoiets als je krant afschaffen omdat er toch huis-aan-huis-bladen zijn. RTL moet nog zorgen voor wat meer inhoud ook omdat ze tegen de publieke omroep moeten concurreren, maar Amerikaanse TV heeft vaak puur het niveau van huis-aan-huis bladen.

  Nederland kent vanouds het (unieke) systeem van omroepverenigingen. Die moeten zich wel onderscheiden. Dus het is niet erg als DWDD en Jinek bepaalde accenten leggen, integendeel, daar zijn ze toe verplicht.

  3opreis is een heel goedkoop programma. Ja, er zijn reiskosten, maar de mooie plaatjes liggen voor het opscheppen, en meestal is er wel een lokale toeristenorganisatie die haar diensten aanbiedt. Het probleem is hier meer het linkse bezwaar dat niet zoveel moet worden gevlogen.

 4. ikweetwatikwil

  Nu graag wat over de inhoud van het artikel van Bart. Ben het helemaal met Bart eens. Die verre reizen worden betaald van mijn belastinggeld. En zijn zinloos behalve voor de reiziger. Kan best wat dichter bij.
  En dan die kook programma’s. Boer zoekt vrouw en wat er nog meer voor rommel op TV is.
  Doet het pijn zo genaamde BNer? Fijn, ik heb geen medelijden. Je bent al gauw een BNer al presteer je ook niets.

  1. Crassus

   Ik vermoed dat er van uw belastinggeld niet veel geld naar de omroep gaat, het meeste zal opgaan in accijnzen voor drank, rookwaar en brandstof voor de automobiel.

 5. ikweetwatikwil

  grassus u bent een “grapjas” en een lol dat ik heb.

 6. ikweetwatikwil

  Oh ja grassus, als we persoonlijk gaan worden weet ik er ook één. U bent een smeerlap.

 7. rujoleki

  Gelukkig wordt de NPO opgeheven als de PVV aan de macht komt .
  Daarom wordt alles uit de kast getrokken om de PVV in een kwaad daglicht te stellen.

 8. Lampje

  Gelukkig hebben die ‘NPO sterren’ dezelfde rechten en plichten als een medewerker van de HEMA, dus mogen ze ook hetzelfde verdienen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.