Beelden: blanke terrorist pleegt aanslag in Texas, 20 doden en talloze gewonden

Geen categorieaug 04 2019, 8:10
In de Amerikaanse staat Texas opende een man het vuur terwijl hij de Wallmart inliep. Het gaat om een 21-jarige verdachte die minstens 20 slachtoffers op zijn naam heeft staan. Volgens de Amerikaanse media zou de man een terroristisch motief hebben en ook een manifest hebben achterlaten, maar of dit manifest daadwerkelijk van hem afkomstig is wordt nog onderzocht.
Één van de aanwezig getuigen, Kianna Long vertelde aan de BBC hoe ze in El Paso de Wallmart bezocht en plotseling schoten hoorde:

"People were panicking and running, saying that there was a shooter. They were running close to the floor, people were dropping on the floor."

Natuurlijk jaagt het incident de discussie over vrij wapenbezit weer aan en ook de impact van migratie op de mogelijk doorgedraaide verdachte. Hij zou in een manifest hebben geschreven 'wraak te willen nemen op Mexicanen'. Maar momenteel wordt nog onderzocht of dit terroristische motief juist is. Op de beelden is in ieder geval te zien hoe hij met een geweer Wallmart binnenloopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten