Bingo! CBR slaat enorme flater door geblunder met medische dossiers

Geen categorieaug 15 2019, 11:10
Het is weer eens raak! Er wordt weer flink geblunderd in ons kikkerlandje. Dit keer is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aan de beurt. Volgens het AD zijn er tientallen medische gegevens toegevoegd aan dossiers van andere mensen. Het gaat hier over mensen die hun rijbewijs wilden verlengen. Wellicht een typisch gevalletje van klunzige slordigheid?!
En alsof het kwijtraken van medische gegevens al niet ernstig genoeg is, gaat het ook nog over andere zaken, zoals: adresgegevens en burgerservicenummers. Er kwamen 21 telefoontjes binnen van mensen die inlogden op Mijn CBR, waarna ze de gegevens van andere mensen konden inzien. Het zou in totaal gaan om 71 'bekende' gevallen. Het AD denkt te weten waar de fouten zitten:

"Een kwart van de medische dossiers wordt nog verwerkt via de oude methode van het CBR: met de hand ingevulde formulieren die op de post gaan en vervolgens worden gedigitaliseerd door ze te scannen. Die aanpak blijkt een bron van fouten. Artsen kopieerden formulieren om ze ook voor andere patiënten te gebruiken waarna de identificatiecode op het formulier niet meer klopte. Bovendien blijkt de scansoftware die de burgerservicenummers en geboortedata moet herkennen foutgevoelig."

Gedupeerden kunnen niet bevatten wat er is gebeurd en zijn erg boos over de gehele gang van zaken. Zo ook Marie-José Winkelmolen die na het krijgen van een excuusbrief, het volgende te zeggen heeft in het AD:

"Excuses, zonder enige uitleg of de garantie dat het nooit meer zal gebeuren. Schandalig."

En zo is het maar net! Deze mevrouw en alle andere gedupeerden hebben hier natuurlijk alle gelijk van de wereld. Het voelt een beetje alsof je een examen hebt gemaakt en dat de school jouw examen is kwijtgeraakt, alleen dan in het groot. Kortom: een bak met ellende en het CBR slaat hiermee een behoorlijke flater. Wat zullen hier de gevolgen van zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten