Bingo! CBR slaat enorme flater door geblunder met medische dossiers

Het is weer eens raak! Er wordt weer flink geblunderd in ons kikkerlandje. Dit keer is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aan de beurt. Volgens het AD zijn er tientallen medische gegevens toegevoegd aan dossiers van andere mensen. Het gaat hier over mensen die hun rijbewijs wilden verlengen. Wellicht een typisch gevalletje van klunzige slordigheid?! 

En alsof het kwijtraken van medische gegevens al niet ernstig genoeg is, gaat het ook nog over andere zaken, zoals: adresgegevens en burgerservicenummers. Er kwamen 21 telefoontjes binnen van mensen die inlogden op Mijn CBR, waarna ze de gegevens van andere mensen konden inzien. Het zou in totaal gaan om 71 ‘bekende’ gevallen. Het AD denkt te weten waar de fouten zitten:

“Een kwart van de medische dossiers wordt nog verwerkt via de oude methode van het CBR: met de hand ingevulde formulieren die op de post gaan en vervolgens worden gedigitaliseerd door ze te scannen. Die aanpak blijkt een bron van fouten. Artsen kopieerden formulieren om ze ook voor andere patiënten te gebruiken waarna de identificatiecode op het formulier niet meer klopte. Bovendien blijkt de scansoftware die de burgerservicenummers en geboortedata moet herkennen foutgevoelig.”

Gedupeerden kunnen niet bevatten wat er is gebeurd en zijn erg boos over de gehele gang van zaken. Zo ook Marie-José Winkelmolen die na het krijgen van een excuusbrief, het volgende te zeggen heeft in het AD:

“Excuses, zonder enige uitleg of de garantie dat het nooit meer zal gebeuren. Schandalig.”

En zo is het maar net! Deze mevrouw en alle andere gedupeerden hebben hier natuurlijk alle gelijk van de wereld. Het voelt een beetje alsof je een examen hebt gemaakt en dat de school jouw examen is kwijtgeraakt, alleen dan in het groot. Kortom: een bak met ellende en het CBR slaat hiermee een behoorlijke flater. Wat zullen hier de gevolgen van zijn?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Jumping

  In dit keiverotte Nederland, is het de gewoonste zaak van de wereld, dat alles een ramp wordt.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. meneer cactus

  Tja , je kan die bureaucratische overheidsbende natuurlijk een boete opleggen maar ook bie betaald de burger. Je kan deze idioten niet straffen want de bureauklerk kan er meestal niets aan doen maar zijn chef of de directeur krijgt gewoon een nieuw baantje in de linkse baantjes carrousel en gaan verder met de orde van de dag. Dit overbodige instituut kan je gewoon schrappen sinds de uitgifte gebeurd door het RDW.

 3. joey

  De foutmarge wordt ook vergroot doordat buitenlanders hun rijbewijs uit het thuisland,actualiseren en geldend maken voor een NL rijbewijs!
  Zeg maar de woestijn rijbewijzen en kameel rijvaardigheden!

  1. Mars020

   @Joey, daar hebben we iedere dag last van in Amsterdam. Wat een stelletje randdebielen zitten er op de weg, met een woestijnrijbewijs. Ze moeten al die gasten opnieuw examen laten doen, maar dan in een auto. Scheelt een hoop files, schades, vervuiling enz… Die islamitische wijven sporen helemaal niet in de auto, want die gebruiken hun kopvod als steun voor hun telefoon. Ze zien normaal al niks, maar nu zijn ze helemaal van de wereld. En links snapt maar niet, waarom er zoveel files zijn in Hollandistan?. Als links dan even gaat kijken, naar de figuren vooraan in de file, dan zien ze gelijk de oorzaak.

 4. Bender

  Dit incompetente overheidsorgaan ziet nog geen kans zoiets simpels als het verlengen van een rijbewijs uit te voeren, gisteren in Nieuwsuur werd er al aandacht aan gegeven.

 5. Siemien

  Ja we zien hier een staaltje collatheral damage, privacy is een goedrecht waar zeer onzorgvuldig mee om wordt gesprongen waarvan ik soms denk dat niet geheel onschuldig gebeurt

 6. santiago

  Gewoon de monarchie afschaffen en onze democratie herstellen.
  Goed de bezem door dit soort geldverslindende wc eend clubjes halen en een frisse start maken zonder al dat poppenkast/operettevolk.

 7. Itsme

  En nu ligt de site er gewoon uit, 12:09 16-08-2019

  Service Unavailable

  The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

  Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

 8. Itsme

  Ok doet ut weer, maar geeft nu foutmelding op DIGID. Tweede keer wel, dacht ik maar kom dan op de DIGID site …..????
  Overheid en IT

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.