Zoek dekking! Ratten en muizen gaan Nederland overspoelen

Zoek dekking! Ratten en muizen gaan Nederland overspoelen

Kent u hem nog? De eikenprocessierups die heel Nederland deze zomer op z'n kop zette. Dat is nog niets, want we staan momenteel aan de vooravond van een ongekende ratten- en muizenplaag die Nederland gaat teisteren.

Dankzij een 'overheidsbesluit' zijn wij nu de sjaak. Vanaf het jaar 2023 mag er namelijk geen vrij gebruik meer worden gemaakt van ratten- en muizengif, omdat dit ook roofvogels zou schaden. Directeur Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen, maakt zich dan ook grote zorgen.

"Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan de eikenprocessierups. Helaas zal men het zich pas realiseren als de ratten en muizen over straat rennen. Ik begrijp het milieuargument. Maar alternatieven zijn verre van beschikbaar."

En dus zorgt dit 'milieuargument' weer voor problemen. Het zal weer eens niet. Het is trouwens wel fijn dat er eindelijk iemand is die besluit om wel op tijd aan de bel te trekken.

Een woordvoerder van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, voegt er nog even aan toe dat ze slechts een 'Europese verordening' uitvoeren.

Blijkbaar is het welzijn van roofvogels belangrijker dan dat van mensen. Van ratten kun je namelijk hele nare ziektes krijgen. En dus kunnen we weer met recht vaststellen dat er weer fantastisch is nagedacht over dit besluit. Bedankt linkse groene kerk! Straks zitten wij weer met de gebakken peren. Job done!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
muizen ratten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties