Zoek dekking! Ratten en muizen gaan Nederland overspoelen

Geen categorieaug 15 2019, 10:12
Kent u hem nog? De eikenprocessierups die heel Nederland deze zomer op z'n kop zette. Dat is nog niets, want we staan momenteel aan de vooravond van een ongekende ratten- en muizenplaag die Nederland gaat teisteren.
Dankzij een 'overheidsbesluit' zijn wij nu de sjaak. Vanaf het jaar 2023 mag er namelijk geen vrij gebruik meer worden gemaakt van ratten- en muizengif, omdat dit ook roofvogels zou schaden. Directeur Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen, maakt zich dan ook grote zorgen.

"Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan de eikenprocessierups. Helaas zal men het zich pas realiseren als de ratten en muizen over straat rennen. Ik begrijp het milieuargument. Maar alternatieven zijn verre van beschikbaar."

En dus zorgt dit 'milieuargument' weer voor problemen. Het zal weer eens niet. Het is trouwens wel fijn dat er eindelijk iemand is die besluit om wel op tijd aan de bel te trekken.
Een woordvoerder van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, voegt er nog even aan toe dat ze slechts een 'Europese verordening' uitvoeren.
Blijkbaar is het welzijn van roofvogels belangrijker dan dat van mensen. Van ratten kun je namelijk hele nare ziektes krijgen. En dus kunnen we weer met recht vaststellen dat er weer fantastisch is nagedacht over dit besluit. Bedankt linkse groene kerk! Straks zitten wij weer met de gebakken peren. Job done!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten