Zeg maar dag met je handje! CPB voorspelt terugval economische groei

Zeg maar dag met je handje! CPB voorspelt terugval economische groei

Zeg maar dag tegen de economische groei die Nederland kent! Het Centraal Planbureau heeft namelijk voorspeld dat de economische groei in 2020 terugvalt. Voor diegene die zenuwachtig worden van dit nieuws, niet getreurd. De verwachting is dat we van de 1,8% economische groei voor dit jaar, terugvallen naar 1,4% volgend jaar.

Deze cijfers zijn door het CPB bekend gemaakt in de zogenaamde Augustusraming. Deze wordt door politiek Den Haag vaak gebruikt tijdens vergaderingen over de plannen die tijdens Prinsjesdag openbaar worden gemaakt.

Met deze cijfers blijven we dus wel in de plus staan en dat is natuurlijk goed nieuws. Moet je nagaan dat wij als klein kikkerlandje het nog altijd beter doen dan andere 'grootmachten', zoals Duitsland. Er wordt gesproken over een 'gure wind uit het buitenland'. CPB-directeur Laura van Geest geeft tekst en uitleg:

"Het omslagpunt van de conjunctuur ligt achter ons. De vaart gaat eruit. De werkloosheid blijft laag, maar de werkgelegenheidsgroei vlakt flink af, zeker in de marktsector. De Nederlandse economie moet het vooral hebben van de binnenlandse bestedingen, de export lijdt onder de fall out van ontwikkelingen in het buitenland.”

De Telegraaf schrijft dat we volgens de nieuwe voorspelling van de 2,6% van vorig jaar, via de 1,8% van dit jaar, naar 1,4% volgend jaar gaan. Het lijkt mij dat je dan wel mag spreken over een negatieve trend, of niet?

En dus is er werk aan de winkel voor alle politici die altijd maar blijven uitkramen dat het heel goed gaat met ons mooie land. Dat is natuurlijk wel zo, maar wil je op een hoog niveau blijven, zul je er hard voor moeten werken.

Lees meer over:
Economie cpb Economische groei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties