Daar is ie weer! Slechte verliezers van PAOK tonen voetbalcommentator Sierd de Vos de racismekaart

Geen categorieaug 15 2019, 8:00
We kennen natuurlijk allemaal wel die mensen die om het minste of geringste de racismekaart trekken, zelfs als daar helemaal geen aanleiding voor is. Maar dat dit fenomeen niet alleen in Nederland te aanschouwen is, bewijst de Griekse voetbalclub PAOK Saloniki. Zij verloren afgelopen dinsdag van Ajax en zijn daardoor uitgeschakeld voor verdere deelname aan de Champions League. Iets met slecht tegen je verlies kunnen?! Via de Telegraaf.
De woede van PAOK is onder meer gericht op scheidsrechter Craig Pawson. In de Griekse pers werd de term ‘UEFA MAFIA’ al gebruikt (door Metrosport) en ook voetbalcommentator Sierd de Vos van Ziggo Sport wordt niet gespaard.
Natuurlijk kennen we ‘El Sierd' als iemand die tijdens voetbalwedstrijden de gekste uitspraken doet en ook tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PAOK was het weer raak.

“De Vos grapte tijdens de wedstrijd dat ’ het slecht gaat met de Griekse economie en dat dat de reden is dat ’de PAOK-supporters daarom geen kleren meer aanhebben’.”

De Griekse aanstellers zijn dan ook compleet over hun toeren door deze uitspraak en hebben dus besloten om maar eens een ‘krachtig’ statement te geven waarin ze krampachtig in het rond slaan en de racismekaart trekken.

“Buiten alle fouten van de arbitrage, vinden wij dat er in het voetbal geen plek is voor racistisch commentaar. Dat is echt niet te accepteren. Deze onacceptabele commentaren werden gemaakt door een journalist van Ziggo (hoofdsponsor Ajax), Sierd de Vos, die zich richtte op PAOK-fans en Griekse inwoners. Het is een gevaarlijk fenomeen waar geen plek voor is in het hedendaagse voetbal.”

Uiteraard is er nergens ter wereld plek voor racisme wat mij betreft. Het gaat hier echter niet over verderfelijke oerwoudgeluiden of spreekkoren, maar over een voetbalcommentator die een grapje maakt tijdens een wedstrijd.
En weet je wat pas een gevaarlijk fenomeen is? Als de voorzitter met een pistool het veld op komt stormen in een vol stadion, na een afgekeurd doelpunt. Dat is pas gevaarlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten