Brazilië zegt nee tegen geld van G7! ‘Die middelen kunnen beter worden besteed aan de herbebossing van Europa’

De G7-top bedoelde het nog zo nobel. Samen zouden ze twintig miljoen geven aan Bolsonaro en zijn regering om ‘te helpen’ bij het bestrijden van de grote bosbranden in het Amazonegebied. Echter heeft de regering een duidelijk antwoord gegeven: nee.

Het Braziliaanse volk en de Braziliaanse regering beslissen hoe de middelen ingezet worden”, zei milieuminister Ricardo Salles eerder gisteren in São Paulo. ,,In ieder geval is alle hulp welkom.”

Dit is wat gisteren nog gezegd werd door de minister van Milieu, toch blijkt de Braziliaanse regering er nu niet meer op te wachten. De goedbedoelde hulp zien de Brazilianen als ‘symboolpolitiek’. Voor de regeringsleiders is het makkelijk punten scoren maar de hulp voegt niet echt wat toe. Althans dat is hoe Brazilïe ernaar kijkt.

Frankrijk moet zich eerst eens houden aan de afspraken in het klimaatakkoord van Parijs, voordat het overbodige initiatieven lanceert.’’

De afgelopen dagen liepen de spanningen tussen Macron en Bolsonaro al op. Bolsonaro was niet blij dat Macron de bosbranden tot prioriteit had gemaakt van de G7-top. Bolsonaro acht dat er belangrijkere kwesties worden besproken. Macron deed dit expres om te laten zien wat voor een nobele regeringsleider hij wel niet is, Macron probeerde Bolsonaro terecht te wijzen op zijn aanpak bij de bosbranden.

Toch is het opmerkelijk dat Brazilië het geld weigert. Na eerdere opmerkingen van de minister van Milieu, Salles, hadden vele landen het niet verwacht dat het steunpakket alsnog zou worden geweigerd. Landen als Frankrijk en Duitsland maken zich zorgen hoelang Bolsonaro nog genoeg financiële middelen heeft om de bosbranden effectief aan te pakken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. tonna

  “herbebossing van Europa”
  Wat een stom rund,we hebben alle plaats en ruimte nodig om de bevolkingsaanwas (illegalen) te huisvesten,windmolens te plaatsen,zonnepaneel velden te creëren en nieuwbouw te plegen!
  Immers de omvolking en energietransitie in Nederland en de rest van west Europa is in dit geval synoniem aan overbevolking!

  1. Korporaal Monty

   “de omvolking en energietransitie in Nederland”

   Heb jij al een verzoek van de overheid ontvangen om het land te verlaten?

   1. joey

    monty
    De talloze kinderen die onze autochtone landdochters/kleindochters gaan baren,verwekt door moslims,is een gebezigde en actueel effectieve methode tot omvolking!
    Dit begrijp je best,alhoewel?

    1. Korporaal Monty

     Oooh, dus straks zitten we met 34 miljoen mensen in Nederland en hebben de moslims de overhand.

     Helder.

     1. Sprookjesfiguur

      Monty,

      Ook dit is onzin. De inheemse blanke bevolking vergrijst. Dit komt er op neer dat er niet zozeer meer mensen in Nederland wonen, maar dat de verhouding veranderd. Dadelijk bestaat inderdaad de helft uit allochtonen waarvan een groot deel moslim.

     2. Trude Herr

      @Sprookjesfiguur, Inderdaad verandert de bevolking. Er gaan mensen dood en er worden mensen geboren. Maar de nieuw geborenen krijgen/hebben de NL nationaliteit. Inheems of uitheems, daar hebben de nieuwe wereldburgers geen invloed op. Of denkt u aan oormerken ?

     3. Sprookjesfiguur

      Trude,

      Oormerken is niet nodig. Ik kan heel goed een neger van een Arabier onderscheiden. Je kunt hier wel geboren worden, een pasje met foto krijgen, maar dat maakt je geen westerling. Dan ben je inwoner van Nederland. Dit bepaalt de allochtoon zelf door zich ook als autochtoon op te stellen, dus aanpassen. Ik behandel mensen op basis van hun gedrag en inzet. Als een allochtoon zich aanpast, is het voor mij een Nederlander. Dus hoofddoekje af, leer fatsoenlijk Nederlands, en ga werken! Draag bij in een saamhorige maatschappij.

    2. Julian

     Kom er maar weer in met die Bilderbergonzin…

   2. Henk Albarda

    Korporaal Monty, ALLE blanke autochtone Nederlanders hebben de afgelopen 5 jaar meer dan 1 bedreiging tot vertrek van onze overheid gehad, alleen u wilt deze niet zien.
    Alle lasten voor autochtonen zijn verhoogd, alle lasten voor allochtonen zijn verlaagd. De wetten woorden WEL gehandhaafd tegen autochtone blanken, niet tegen allochtone moslims.
    Ik kan de rij voortzetten met een mooie reeks, maar dan wordt het tijd dat u uw blinddoek afdoet en begint te lezen.

    1. Korporaal Monty

     “ALLE blanke autochtone Nederlanders”

     Dit is wel heel stellig. De overheid kijkt dus heel duidelijk naar de huidskleur van de Nederlanders bij het heffen van belastingen.

     M.a.w. mijn Surinaamse collega betaald minder belasting dan mij.
     Kan het mij niet voorstellen.

     1. joey

      monty
      Je Surinaamse collega behoort waarschijnlijk zoals jezelf,tot de Nederlandse “arbeidsreserve”.
      In die positie betaalt men zo goed als géén belasting!

     2. Korporaal Monty

      @joey
      Waarom doe jij deze aanname?

     3. Sprookjesfiguur

      Monty,

      Het is een feit dat allochtonen niet gestimuleerd worden te werken, om de simpele reden dat ze hier met niets doen meer krijgen dan in het land van herkomst. En indien je niet werkt, betaal je ook geen loonbelasting.
      Het feit dat de allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de gevangenissen komt doordat ze wel graag een extra centje willen uitgeven, met snel geld verkrijgen op een dubieuze manier.

    2. Korporaal Monty

     “De wetten woorden WEL gehandhaafd tegen autochtone blanken,”

     Dan zouden er in de gevangenissen dus overwegend blanke autochtonen zitten.

  2. Bolkestein

   Liever herbebossing dan geïmporteerde overbevolking. Maar Bolsonaro maakt een punt. In Europa is al het oerbos al verdwenen.

   En in Nederland is er ook alweer 59 200 hectare aan landbouwgrond en bossen verdwenen voor bebouwing sinds 1996.

   15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde is voltooid ver verleden tijd. Ons kleine stukje aarde heeft er inmiddels dik 2 miljoen aan overbevolking bij gekregen. Verreweg het meeste daarvan is geïmporteerd en ongewenst.

  3. AS210854

   Tonna, dus omdat europa bezig is met het volproppen van jan en alleman, ander landen er alles aan moeten doen om dit te compenseren.

 2. joey

  ” Een opstand in Hong Kong wordt bloederig neergeslagen”
  Trump bouwt een muur aan de Mexicaanse grens,iedere illegaal die erover probeert te klimmen laat hij eraf schieten!
  Het zijn beide prachtige en wilskrachtige leiders,overal in de wereld zijn opstandige ,zinloze en gewelddadige protesten,maar deze staatshoofden maken daarmee korte metten!
  Er kan maar één leider of leidende regering zijn,anders is het logische gevolg chaos!
  Er zullen altijd ontevredenen en opstandigen zijn,niet ieders wensen kunnen vervuld worden!

  1. joey

   oeps,op de verkeerde plaats gepost!

   1. Kretoloog

    Inderdaad verkeerd Joey, jij hoort thuis bij Joop.

  2. Willemm

   En dan wanneer Macron licht geweld gebruikt tegen de hooligans van de Gele Hesjes, dan wordt het een schande en een dictateur genoemd….

 3. Heras

  Wel een moedige beslissing.
  De man wil onafhankelijk blijven, en ziet de bemoeizucht van europa niet zitten.
  Gelijk heeft hij; want voor wat, hoort wat…

 4. Buzz68

  … die clown heeft wel een beetje gelijk. Het hele debat over milieu en klimaat staat stijf van de hypocrisie.
  In Nederland kan Schiphol gewoon groeien, In Polen bouwen ze nog steeds Kolencentrales, in Duitsland stoken ze nog steeds bruinkool … Ik kan zo eindeloos door gaan. Aan de andere kant… het is wel jammer als het regenwoud verdwijnt; maar ik besef heel goed dat dit makkelijk praten is op mijn teakhouten bankje genietend van mijn kopje koffie met een gebakje.

  1. joey

   buzz
   Je benoemd de hypocrisie,maar niettemin heeft Nederland als “voorbeeld land” de meest ingrijpende acties tot dusver op de agenda:aardgas infrastructuur vernietigen,aardgas verbod(zelfs de import ervan),nieuwbouw géén gasaansluiting,enorme belastingheffing nieuwe auto’s(benzine/diesel)!
   Vergelijk de Nederlandse drammerij eens met de Duitse,dan zie je dat de Duitsers veel minder gepakt worden dan de Nederlanders!
   Rutte3 is minder hypocriet dan de rest van Europa,maar dan wel op kosten van het Nederlandse volk,de strontlul!

 5. fusilier

  Wij moeten van het gas, Duitsland moet aan het gas. De linkse milieu gekkies maken overuren,en proberen je de laatste spaarcentjes afhandig te maken.

 6. Meriadoc Brandebok

  “Macron probeerde Bolsonaro terecht te wijzen op zijn aanpak bij de bosbranden.”

  Ik krijg de indruk dat DDS steeds verder naar het midden kantelt en vind dat een goede zaak.

  Bolsonaro probeerde Macron een schuldgevoel aan te praten door de kolonialisme-kaart te trekken. Daar trappen we natuurlijk niet in. Maar alle landen welke Europeanen vrieger koloniseerden zijn toch verandert in corrupte shitholes waar vrouwenhaters als Bolsonaro de macht makkelijk kunnen grijpen.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat een gewetenloze minkukel die Bolsonaro die bewust de longen van de aarde aan het vernietigen is. Om te huilen

  1. meneer cactus

   quote Anne Sophe Schillersdorf 2 minuten ago Beantwoorden
   Wat een gewetenloze minkukel die Bolsonaro die bewust de longen van de aarde aan het vernietigen is. Om te huilen end

   Dichter bij huis wordt een zelfde hoeveelheid dagelijks gekapt. Gewoon in de EU. Heeft u al enig idee waar ? linkse selectieve verontwaardiging is weer eens hypocriet en zeker geen aanleiding om anderen de maat te nemen

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Alleen om windmolenparken te bouwen en dan kan het wel want windmolens gaan de planeet redden

 8. Jack Flash

  Ha ha,!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.