Wannabe dictator Trump prijst Hong Kong-brandschattend China hemel in: 'Xi Jinping is een groot leider!'

Geen categorieaug 26 2019, 21:00
Dat de Amerikaanse president een steekje los heeft zitten, dat zal vrijwel niemand nog ontkennen. Alleen zijn allergrootste slaafs fans doen net nog alsof Trump ze allemaal op een rijtje heeft. Maar de dementie en/of algehele gestoordheid van Trump is niet om te lachen: het heeft grote gevolgen. Bijvoorbeeld voor wat er in China gebeurt. Een opstand in Hong Kong wordt bloederig neergeslagen, maar Trump vindt de Chinese president ineens helemaal fantastisch: "een grote leider!"
Hong Kong staat op het punt de vrijheid te verliezen. Het land mocht kapitalistisch verder nadat de Britten er zo'n twintig jaar geleden vertrokken. Maar China trekt de touwtjes aan en wil een einde aan "één land, twee systemen". Er staan al weken studentenprotesten die protesteren tegen de bemoeierige invloed van een meedogenloos Beijing, maar tot dusverre heeft het nog niet tot concessies geleid.
Of die er ook gaan komen, hangt af van de mate waarin het buitenland de druk op China kan opvoeren. Absoluut instrumentaal daarin is de Verenigde Staten, als enige land dat zich economisch kan meten met de Aziatische powerhouse.
Alle ogen dus op Trump. En wat doet die overgekookte oranje bal gehakt? Exact: precies het verkeerde. Na een robbertje handelvechten is hij ineens de allergrootste fan van Xi Jinping, de president van China. De dictator die met ijzeren vuist regeert, daar kijkt Trump natuurlijk met bewondering naar. En dus liet de man met de kleine handjes optekenen:

"Great respect for the fact that President Xi & his Representatives want “calm resolution.” So impressed that they are willing to come out & state the facts so accurately. This is why he is a great leader & representing a great country. Talks are continuing!"

Echt. Wát een onverantwoordelijke gek. Is het al november 2020 en kunnen we deze mafkees al voorgoed wegsturen? Zou mooi zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten