Brazilië zegt nee tegen geld van G7! 'Die middelen kunnen beter worden besteed aan de herbebossing van Europa'

Brazilië zegt nee tegen geld van G7! 'Die middelen kunnen beter worden besteed aan de herbebossing van Europa'

De G7-top bedoelde het nog zo nobel. Samen zouden ze twintig miljoen geven aan Bolsonaro en zijn regering om 'te helpen' bij het bestrijden van de grote bosbranden in het Amazonegebied. Echter heeft de regering een duidelijk antwoord gegeven: nee.

Het Braziliaanse volk en de Braziliaanse regering beslissen hoe de middelen ingezet worden”, zei milieuminister Ricardo Salles eerder gisteren in São Paulo. ,,In ieder geval is alle hulp welkom.”

Dit is wat gisteren nog gezegd werd door de minister van Milieu, toch blijkt de Braziliaanse regering er nu niet meer op te wachten. De goedbedoelde hulp zien de Brazilianen als 'symboolpolitiek'. Voor de regeringsleiders is het makkelijk punten scoren maar de hulp voegt niet echt wat toe. Althans dat is hoe Brazilïe ernaar kijkt.

Frankrijk moet zich eerst eens houden aan de afspraken in het klimaatakkoord van Parijs, voordat het overbodige initiatieven lanceert.’’

De afgelopen dagen liepen de spanningen tussen Macron en Bolsonaro al op. Bolsonaro was niet blij dat Macron de bosbranden tot prioriteit had gemaakt van de G7-top. Bolsonaro acht dat er belangrijkere kwesties worden besproken. Macron deed dit expres om te laten zien wat voor een nobele regeringsleider hij wel niet is, Macron probeerde Bolsonaro terecht te wijzen op zijn aanpak bij de bosbranden.

Toch is het opmerkelijk dat Brazilië het geld weigert. Na eerdere opmerkingen van de minister van Milieu, Salles, hadden vele landen het niet verwacht dat het steunpakket alsnog zou worden geweigerd. Landen als Frankrijk en Duitsland maken zich zorgen hoelang Bolsonaro nog genoeg financiële middelen heeft om de bosbranden effectief aan te pakken.

Lees meer over:
Brazilië G7 Bolsonaro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer