Hufterige antivaxxers steken haatflyers in populaire mama- en meidenbladen: 'Hopelijk maken we iemand wakker!'

Hufterige antivaxxers steken haatflyers in populaire mama- en meidenbladen: 'Hopelijk maken we iemand wakker!'

Vrouwentijdschriften. Bron: ValeStock / Shutterstock.com.

Denk je als jonge vrouw even leuk een tijdschrift te gaan lezen, word je meteen ongevraagd bekogeld met het hatelijke bedrog van antivaxxers. Zij proppen hun flyers in tijdschriften in de hoop Nederlandse vrouwen "wakker te maken." Ook in pretparken en scholen worden veel antivaxx-flyers achtergelaten.

Gynaecoloog Jos Vollebergh maakt zich er kwaad om: "Toch wel redelijk schandalig dit," aldus de medische professional: "pro-plaguers die folders met antivaxx-onzin bij de supermarkt tussen de moeders- en meidenbladen steken." Pro-plaguers is een bijnaam voor een groep hardleerse waarheidsontkenners, die denken dat je van vaccinaties autisme krijgt en dat immuniteit fake news is. Liever enten ze kinderen helemaal niet in, waardoor dodelijke ziektes ze eenvoudiger fataal kunnen worden.

Het erge aan deze groep: ze groeien. Ze ontwikkelen hun eigen propaganda, en zijn vastberaden deze met zoveel mogelijk mensen te delen. In de hoop dat de Nederlandse groepsimmuniteit (die al onder druk staat dankzij deze haatgekken) nog verder keldert. Op social media wisselen ze ideeën uit over hoe ze zoveel mogelijk mensen "wakker" kunnen maken. Flyers in de meidentijdschriften, flyers in een paar boeken bij de huisarts, en zelfs flyers op de kraamafdeling van een ziekenhuis (!).

Deze zieke ziektefans kennen God noch gebod:

1vac

2vac

3vac

4vac

Laten we hopen dat deze anti-vaccinatielui snel zelf even de rode hond onder de leden krijgen. Wellicht dat deze wetenschapshatende pro-ziektemaniakken dan wat anders piepen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties