Hypocriet Guy Verhofstadt krijgt een spiegel voorgehouden: maakt zich druk om Russische oppositie, zwijgt over Catalonië

Geen categorieaug 10 2019, 15:00
Guy Verhofstadt, Europarlementariër en aanjager van de beweging 'Renew Europe', werd vandaag een spiegel voorgehouden door de organisatie 'Buitenlandse vrienden van Catalonië'. Verhofstadt maakte namelijk scherpe opmerkingen over de wijze waarop de Russische regering omgaat met demonstraties vanuit de oppositie, maar zwijgt over dezelfde behandeling van de Catalanen door de Spaanse regering. Ja, dan ben je hypocriet.
Opmerkelijk is het wel dat Verhofstadt op Twitter zo tekeer gaat tegen de Russische regering vanwege het 'schenden van mensenrechten', maar vervolgens zwijgt als er in Europa iets mis is. Ja, als er iets fout gaat in Polen of Hongarije dan horen we Verhofstadt wel, maar als er iets mis gaat in West-Europese landen zoals het gebruik van extreempolitiegeweld tegen de 'Gele hesjes' in Frankrijk of geweld tegen vreedzame Catalaanse demonstranten dan is hij in geen velden of wegen te bekennen.
De Catalanen doorzagen zijn hypocrisie en hielden hem de onderstaande spiegel voor:
Guy Verhofstadt is ongeloofwaardig wanneer hij zich op deze manier verzet tegen de Russische regering. Omdat de Belg zwijgt in soortgelijke gevallen binnen de Europese Unie is hij ook nog eens hypocriet. Bleef het maar bij deze hypocrisie, echter bemoeit hij zich actief met een politiek conflict buiten de Europese Unie. Het zou goed zijn als de beste man zich zou focussen op zijn kerntaak: de Europese Unie. Maar nee, hij zwijgt over misstanden in Europa, maar zoekt wel openlijk conflict met Rusland. Hoe ongeloofwaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten