Hypocriet Guy Verhofstadt krijgt een spiegel voorgehouden: maakt zich druk om Russische oppositie, zwijgt over Catalonië

guytje
Foto: Guy Verhofstadt in het Europees Parlement. Bron: Screenshot RT UT / YouTube.

Guy Verhofstadt, Europarlementariër en aanjager van de beweging ‘Renew Europe’, werd vandaag een spiegel voorgehouden door de organisatie ‘Buitenlandse vrienden van Catalonië’. Verhofstadt maakte namelijk scherpe opmerkingen over de wijze waarop de Russische regering omgaat met demonstraties vanuit de oppositie, maar zwijgt over dezelfde behandeling van de Catalanen door de Spaanse regering. Ja, dan ben je hypocriet.

Opmerkelijk is het wel dat Verhofstadt op Twitter zo tekeer gaat tegen de Russische regering vanwege het ‘schenden van mensenrechten’, maar vervolgens zwijgt als er in Europa iets mis is. Ja, als er iets fout gaat in Polen of Hongarije dan horen we Verhofstadt wel, maar als er iets mis gaat in West-Europese landen zoals het gebruik van extreempolitiegeweld tegen de ‘Gele hesjes’ in Frankrijk of geweld tegen vreedzame Catalaanse demonstranten dan is hij in geen velden of wegen te bekennen.

De Catalanen doorzagen zijn hypocrisie en hielden hem de onderstaande spiegel voor:

Guy Verhofstadt is ongeloofwaardig wanneer hij zich op deze manier verzet tegen de Russische regering. Omdat de Belg zwijgt in soortgelijke gevallen binnen de Europese Unie is hij ook nog eens hypocriet. Bleef het maar bij deze hypocrisie, echter bemoeit hij zich actief met een politiek conflict buiten de Europese Unie. Het zou goed zijn als de beste man zich zou focussen op zijn kerntaak: de Europese Unie. Maar nee, hij zwijgt over misstanden in Europa, maar zoekt wel openlijk conflict met Rusland. Hoe ongeloofwaardig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Deze gek is een ordinaire oorlogshitser. Wie herinnert zich niet zijn optreden, samen met Van Balen, in Kiev?
  Dit soort figuren, inclusief Timmermans horen niet in het Europese bestuur thuis.

 2.   

  Meten met dubbele maat. Guy Verhofstad is een hypocriet van het ergste soort. Dit toont ook aan dat het bij de EU helemaal niet zozeer om mensenrechten gaat maar om geopolitieke macht en expansiedrift

  1.   

   Niet alleen bij de EU, maar ook de NAVO. Ik kan begrijpen dat Rusland het benauwd krijgt door die expansiedrift, wat je verder ook van Putin denkt.

 3.   

  Rusland is een fascistische staat die nieuwsmedia en minderheden onderdrukt.
  Spanje is een democratische rechtsstaat die een belachelijke afscheidingsbeweging verbiedt zich af te scheiden.

  De vergelijking slaat als kut op Dirk.

  1.   

   De Spaanse partij Vox werd uitgesloten van debatten op televisie tijdens de campagne periode. Zover de staat van de democratie in Spanje.

  2.   

   Zijn de afscheidingsbewegingen in Spanje en mensen die massaal de straat op gaan voor onafhankelijkheid geen “onderdrukte minderheden” dan?

   Over fascisme gesproken zit het trouwens diep in de Spaanse politiek ingeworteld

   1.   

    *De afscheidingsbewegingen in Catalonië

  3.   

   En waarom wel compassie hebben met amazigh, yezidi, Tibetanen, rohingya, Koerden, en de bootjes uit Afrika, maar niet met Catalanen?

  4.   

   Ik zie dat ons p*dootje geen afscheid kan nemen van ons, eigenlijk best wel triest toch .
   Een enorme grote waffel maar verder stelt deze childlover niet veel voor .
   Een hoop blablabla maar totaal verslaaft aan DDS, te triest voor woorden .
   Zoek hulp opa .

  5.   

   Lees: omdat zichzelf zeer correct wanende mensen tegen de Brexit zijn, kunnen we nu niet hebben dat er in Spanje weer zo’n onafhankelijkheidsbeweging ontstaat. Let wel: dit zijn dezelfde mensen waarvan er vroeger velen een warme sympathie voor de Baskische afscheidingsbeweging ETA voelden.

   Maar ja, dat waren dan ook marxisten. Dus toen was het okee.

   1.   

    Precies. Het gaat er maar net om wie in hun deugstraatje past.

  6.   

   Het meest gebruikte woord in de eu voor andersdenkende, andere dan westerse regeringsvormen is facisme, graag nageblaat door hun kritiekloze legertje jaknikkers.

  7.   

   Ja ben ik het mee eens maar Verhofstad moet ik ook niet

 4.   

  de schrijver dezes zegt dat het individu Verhofstad, zich dient te focussen op zijn kerntaak: de Europese Unie. neen dat zal dit figuur niet doen, omdat hij donders goed weet, dat de EU op haar laatste beentjes loopt.

  1.   

   Precies, Verhofstad probeert de EU op wereldschaal relevant te laten lijken. Komen ze met mooie misleidende wc-eend cijfers. Gevaarlijke gekken zijn het.

 5.   

  LS…

  EPSTEIN IS DOOD VOLGENS MIJN BRONNEN !
  MAAR ZIT WAARSCHIJNLIJK AAN DE WITTE WIJN MET WILLEM FRISO IN HET APPARTEMENT VAN ADOLF HITLER IN BARILOCHE ARGENTINIE SAMEN MET BEA !

  1.   

   Dat klopt Caesar. Epstein is vermoord in zijn cel, onder het mom van zelfmoord/verhanging.

   1.   

    Want komt die ‘zelfmoord’ toch goed uit hé? Wonderbaarlijk. Een klassieke cohenincidence.

  2.   

   Ja die is dood ja. Mooi voor Clinton, het zal nooit meer te bewijzen zijn. Jammer voor de slachtoffers.

 6.   

  das kut

 7.   

  “Het zou goed zijn als de beste man zich zou focussen op zijn kerntaak: de Europese Unie.”

  Euh… liever niet. Verhofstadt is het schoolvoorbeeld van een EU-gelovige, een gevaarlijke gek die op bijna religieuze wijze de EU bewierookt en immer meer macht naar het Brusselse wil overdragen. Liever dat hij zijn aandacht besteedt aan iets waar het geen kwaad zoals Rusland, want Putin gaat natuurlijk nooit naar deze typische politieke psychopaat luisteren.

 8.   

  Deze taferelen in het door schurken geregeerde Rusland maken je toch trots een Nederlander te zijn.

  1.   

   Ja. Maar vraag het de Russische bevolking, en die zullen precies het omgekeerde zeggen. Putin geniet meer steun onder zijn bevolking dan Rutte onder de Nederlanders. Sommigen kiezen ook liever voor sharia dan democratie. De wereld zit vreemd in elkaar. Het heeft veel te maken met het referentiekader. Daarom zullen bepaalde ideologieën en religies hier in Nederland ook nooit passen, tenzij opgedrongen zoals nu gebeurt. Maar reken maar dat het blijft wringen.

   1.   

    Het artikel schrijft:

    “Almost 2,400 people have been detained. Videos of riot police beating protesters have gone viral on social media, prompting officers to cover their faces and remove their ID badges at last Saturday’s protest. One man on a bicycle was beaten to the ground, then carried by half a dozen policemen to a police truck while still atop the bicycle. Though police claim protesters attacked them and blocked traffic, they have committed the vast majority of the unprovoked violence, say activists. When Konstantin Konovalov, the graphic designer who created the Moscow metro’s current logo, went for a jog past the site of a planned protest hours before it began, police beat him so badly they broke his leg — then charged him with disturbing the peace. Such a violent display of police power has led many to conclude that the Kremlin has run out of patience after an outpouring of discontent across Russian society forced a trio of U-turns.”

    Poetins populariteit is tanende en mensen gaan de straat op. Het regime staat met lege handen en probeert de oppositie met bruut geweld de kop in te drukken.

    1.   

     @brandebok
     welk artikel schrijft? wie heeft het artikel geschreven? in welk medium verschijnt dit artikel? wie is de eigenaar of wie betaalt de schrijver van het artikel? gelooft u ook nog in de wolf met de 7 geitjes?

    2.   

     Ik vraag me af of Putin’s populariteit tanende is. De Russen zijn een erg nationalistisch volk, en deze groep protestanten is een relatief kleine groep. Ze worden waarschijnlijk door het grootste deel van de bevolking als verraders gezien. Dat oppositie voeren in Rusland levensgevaarlijk is staat wel vast denk ik. De begin jaren van Putin waren goed, net als bij Erdogan. De economie leefde op. Maar als het aan mij licht wordt van beiden tijdig afstand genomen. Wordt lastig omdat er geen goed georganiseerde oppositie is omdat dat in beide landen onderdrukt wordt. Het alternatief op korte termijn voor deze twee leiders, dus door afzetting, zal waarschijnlijk chaos, burgeroorlog en economische crisis zijn.

     1.   

      Wederom met je eens vandaag, Ziggy.

      Lastig is ook dat we het nooit exact zullen weten hoe het precies zit met de mening over Poetin. Onafhankelijke peilingbureaus zijn er daar geloof ik niet.

    3.   

     De zwijgende meerderheid in Rusland steunt Putin en daar maak ik mij ook absoluut niet druk om. Je kunt je aandacht en energie beter besteden aan de Nederlandse politiek

 9.   

  Deze malloot is het evenbeeld van H*tler.
  Kijk naar zijn gezicht en haarlok. Zet hem een jaren dertig, veertig bril op en een neus snorretje en je kunt deze EU psychopaat niet meer van de echte H*tler onderscheiden.
  Helaas heeft deze man ook nog eens hetzelfde gedag als H*tler en dat is andersdenkenden demoniseren, oorlogstaal en opruiing!
  Weg met dit oorlogszuchtige EU tuig!
  Deze man is een zeer groot gevaar voor de wereldvrede!

  1.   

   Maar beste Jv. Je steunt Wilders en Baudet. Dan moet Hitler je toch ook wel aanspreken :)

   1.   

    Wie zegt dat ik Wilders of Baudet steun? Waar staat dat en waar maak je dat op uit. Ik heb het over die EU malloot en niet over Wilders en / of Baudet.
    Waar het hart van vol is, stroomt de mond van over, toch!
    Dat jij in deze twee een gelijkenis ziet met Hitler, geeft al aan hoe bedorven en ziekelijk je brein is.
    Daarbij komt dat je blijkbaar een goede studie hebt gemaakt naar het wel en wee van deze drie mannen.
    Je interesse naar de door jou genoemde nog twee levende heren geeft blijk dat je genegenheid jegens deze heren verder gaat dan alleen maar hen te vergelijken met Hitler!
    Jammer, je had je tijd veel nuttiger kunnen besteden, nietwaar?
    Of proef ik enige jaloezie?

 10.   

  Vies mannetje,werkt voor Soros, gelukkig duurt die komedie in Brussel niet meer zolang .

 11.   

  Een groter lafaard dan Verhofstadt is er niet. Ons Neerlands eigenste pleeborstel Silvana zwarte Piet Simons komt met stip binnen op 2.

  Verhofstadt kan niet uitgezet worden. Silvana pleeborstel Simons krijgen we wel zover. Die wil straks wel kruipend terug naar de klapperboom net buiten Paramaribo. Kan ze heerlijk genieten van se Bouterse democratie.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!