De betutteling wordt steeds erger! Vegetariër mag niet zeggen dat halal-vlees smerig is

Soms lijkt het of de gedachtepolitie een reëel ding is. De betutteling om bepaalde groepen ‘uit te wind te houden’ gaat wel heel ver. In de intersectionionele wereld van zieligheid blijkt maar weer dat moslims een stuk ‘zieliger’ en dus meer bescherming nodig hebben dan vegetariërs. Nou dat is dan ook duidelijk.

Een zestien jarige Brits meisje schreef in een proefwerk dat ze halal-vlees smerig vond. De docent achtte het nodig om haar direct neer te zetten als een demon der racisme en stuurde haar zelfs definitief uit de les. Geen ruimte voor ‘racisten’ in de les.

In eerste instantie was ze zelf uitgesloten van deelname aan haar eindexamens. Pas toen de moeder de media ging opzoeken en de kwestie meer aandacht kreeg ging de school weer overstag. Ze mocht toch nog deelnemen aan de eindexamens.

In een werkstukje voor het vak filosofie schreef ze dat halal-vlees het toppunt is van smerigheid. Naast dat ze een strikt vegetariër is vindt ze de manier van slachten extra abject. Hierna stapte haar docent direct naar de directie omdat hij haar racistische gebrabbel niet kon waarderen.

Sneu om te zien wat de staat van het onderwijs is. Uitgerekend bij het vak filosofie moest dit plaatsvinden. Het vak dat in teken zou moeten staan van denkontwikkeling en vrijheid van meningsvorming en meningsuiting. Nee hoor, ook dit vak is gewoon een ordinair deug vak op de desbetreffende school.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Lao Tse

  “Een zestien jarige Brits meisje schreef in een proefwerk dat ze halal-vlees smerig vond”

  Een wonderlijke opvatting: de slachtmethode is aan het vlees niet te proeven.

  1. tonna

   @laotse:
   “de slachtmethode is aan het vlees niet te proeven”
   Dat heeft het meisje ook niet beweerd!
   Het smerig vinden is “beeldspraak”mbt het slachten!
   Een stomme autistische lul als jij moet je ook álles uitleggen!

   1. Scheve Tinus

    Doe geen moeite, deze flapdrol wil het toch niet begrijpen.

   2. Jumping

    Zoiets als Nop je bent een smerige lul.

    Beeldspraak op afstand.

    1. joey

     @jump
     Inderdaad,je hebt bijvoorbeeld een vieze,gore,karakterloze voorstelling van een waardeloze hoop stront,in de persoon van laotse!
     Om dat vervolgens samen te vatten in de beeldspraak “smerige lul”.

 2. santiago

  Halal vlees op een broodje shoarma bij een moslim. Heerlijk met veel witte saus.

  1. santiago

   Ze spugen wel in je broodje en in de witte saus, dat is wel minder.

  2. Kapitein Haddock

   Ooit op TV gezien dat een Moslim zich bevredigde boven een emmer Shoarma-saus???

   1. Witte

    In Arnhem op de korenmarkt

 3. Confucius

  Is het nou écht niet mogelijk om niet op figuren zoals Lao te reageren?

  Iedereen stoort zich aan die lieden maar ook bijna iedereen houdt ze actief.

  Ongeveer de godganse lopen ze te zeiken, zeuren en zanikken.

 4. Siemien

  Als je echt begrijpt wat halal geslacht inhoudt, heeft ze gelijk natuurlijk, halal is geofferd vlees aan de demon allah, wetende dat mohamed met een 9 jarig meisje trouwde en gemeenschap met haar had, dit noemen we ped*filie wat voor Lao aanleiding is om hier natuurlijk even op te reageren

  1. joey

   siemien
   Met islamitische jongetjes grijpen, moet laotse uitkijken,voor dat ie het weet worden zijn onedele delen verwijderd middels een islamitisch zwaard en hakblok!
   Maar dat zal hij zelf ook wel weten!

  2. Lao Tse

   Die Siemien is er warempel weer in geslaagd het gesprek op seks met kinderen te brengen.
   Een duivelse obsessie.

   1. Scheve Tinus

    Het zien van jouw naam wekt automatisch de gedachte op.
    Daar is helaas niks meer tegen te doen..

   2. Siemien

    Lao bewijst mijn gelijk

 5. George Knight

  Wat heeft dit onderwerp met Nederland te maken? Dit is ritueel klagen van DDS. Kon het geen Nederlands voorbeeld vinden en boekte het daarom een enkeltje over de Noordzee?

  Overigens, ritueel slachten is absurd omdat het enkele godsdiensten (islam, jodendom) voorrechten geeft die ze niet zouden moeten hebben en die niet meer in de hedendaagse tijd passen. Afschaffen dus, dat ritueel slachten.

  1. DidiMadloba

   Slachten volgens joodse en islamitische regels dient juist om dieren onnodig leed te besparen.

   Ben je daar tegen dan ben je in één moeite antisemiet en PVV vriend.

   1. merlot

    “Slachten volgens joodse en islamitische regels dient juist om dieren onnodig leed te besparen.”

    Regels uit lang vervlogen tijden…

    Slachten is per definitie een noodzakelijk kwaad, maar dat kan toch maar beter gebeuren volgens de wetenschappelijke methode dan volgens de methoden van woestijnbewoners van voor de jaartelling, dacht je ook niet Frits?

   2. Giovi

    U bent grappenmaker? Ritueel slachten veroorzaakt juist onnodig veel dierenleed en zou verboden moeten worden. Als ik uit geloofsprincipe mijn hond elke dag een rotschop zou verkopen dan was de wereld te klein. Maar slachtdieren extra leed toebrengen door ze onverdoofd de keel door te snijden is kennelijk geen enkel probleem. Reden waarom ik tijdens mijn recente reis naar Israël geen rund- of schapenvlees heb gegeten. En ik ben geen antisemiet; verre van dat.

    1. Lao Tse

     Als het je werkelijk om dierenwelzijn te doen is zou ik me richten op het leven dat de dieren leiden, niet hoe ze de laatste drie seconden van hun leven ervaren.

     De bio-industrie bezorgt miljoenen dieren een gruwelijk bestaan met een onvoorstelbare omvang van dierenleed.
     Ik zou daar mijn pijlen op richten, of richt je die liever op moslims?

     1. meneer cactus

      Zou liever een bataljon pijlen op jou richten

     2. Giovi

      @Lao Tse.
      “niet hoe ze de laatste drie seconden van hun leven ervaren.”

      Waren het maar 3 seconden. In de praktijk betekent de rituele slacht een ware doodsstrijd die minutenlang kan duren. Een rund heeft een extra slagader die langs de wervels naar de hersenen loopt. Bij het doorsnijden van de hals neemt deze tak de bloedvoorziening naar de hersenen over waardoor het dier bij bewustzijn blijft. Bij runderen kan dit soms tot wel 15 minuten duren voordat een dier is doodgebloed. Het ervaart de pijn van de enorme wond in de halsspieren en vanuit de doorgesneden aderen en slokdarm stromen bloed en pensvloeistof de luchtpijp in, wat ook uitermate pijnlijk is. Hierdoor en doordat de zenuw ook doorgesneden is, ervaart het dier naast deze heftige pijn ook nog eens het gevoel te stikken.
      Reden waarom 130 dierenartsen van Caring Vets spreken over structurele schendingen van het dierenwelzijn en de “verschrikkingen van de rituele slacht.”
      Wanneer binnen 40 seconden de hersendood niet is ingetreden dan moeten de dieren alsnog bedwelmd worden. Het vlees van deze gemartelde dieren is uiteraard niet meer koosjer of halal en wordt vervolgens als “regulier” vlees verkocht in de supermarkten. Onbewust loop ik als consument dus het risico dat die martelbieflappen op mijn bord belanden en ik zo alsnog geconfronteerd word met de martelpraktijken in rituele slachthuizen. Walgelijk gewoon. 🙁
      Je kunt dit allemaal nalezen in een artikel uit dagblad Trouw van 31 mei 2018, getiteld “130 dierenartsen: Erken gewoon de verschrikkingen van rituele slacht.” Gewoon even googelen op ritueel slachten + dierenleed.
      Overigens is de rituele slacht ook helemaal niet voorgeschreven in de Koran. Even googelen op “Gentse ethicus en rechtsfilosoof professor Koen Raes over ritueel slachten volgens de Koran.”

      @Lao Tse
      “De bio-industrie bezorgt miljoenen dieren een gruwelijk bestaan met een onvoorstelbare omvang van dierenleed.”

      Overdrijven is ook een kunst, maar voor Moslims -gezien de strenge voorschriften in de Koran over dierenwelzijn- reden temeer om morgen nog vegetariër te worden.
      Het kan natuurlijk altijd beter met het dierenwelzijn, maar de Nederlandse veehouderij voldoet op dit gebied aan de hoogste Europese welzijnsnormen. De legbatterijen zijn vervangen door scharrelsystemen (variërend van volièresystemen tot vrije uitloop), vleeskuikens hebben tegenwoordig meer ruimte, hebben daglicht en lopen op verwarmde strooiselvloeren, drachtige zeugen en vleeskalveren worden gehouden in groepshuisvesting. Ik heb menige stal van binnen gezien en spreek uit ervaring.
      Jouw kwalificatie “gruwelijk bestaan met een onvoorstelbare omvang van dierenleed” vraagt dan ook om een nadere toelichting.

      @Lao Tse
      “Ik zou daar mijn pijlen op richten, of richt je die liever op moslims?”

      Direct maar weer de discriminatie troefkaart trekken? Da’s flauw.

     3. Raimund Gregorius

      @ Giovi,
      Zelf als het minuten zijn is dat toch wel kort in vergeleken met hun totale afschuwelijke leven.

      Ik zou me op die afschuwelijke levensomstandigheden van dieren in de bio-industrie richten. Dat slachten duurt niet zo lang.
      Trouwens dat verhaal met die minuten klopt niet.

     4. Giovi

      @Raimund Gregorius.
      “Trouwens dat verhaal met die minuten klopt niet.”

      U bent vegetariër/veganist en dierenarts?

     5. Giovi

      @Raimund Gregorius
      “http://www.nemokennislink.nl/publicaties/de-discussie-rond-ritueel-slachten/”

      Dat artikel uit 2011 is gedateerd en bovendien achterhaald door het onderzoek van de 130 dierenartsen van Caring Vets. Daarbij hecht ik meer waarde aan hun deskundigheid dan aan een onderzoek van een stel WUR-studenten. De WUR staat bekend als een bolwerk van linkse, politieke correctheid en dierenactivisme behalve als het om de Islam gaat.

      Dat dierenwelzijn een “mensending” zou zijn en het “niet uitmaakt of een dier lijdt voor een biefstukje, een bontjas, een medicijn, een traditie, gezelligheid of vermaak” is al helemaal misplaatst. Alsof dieren geen gevoel zouden hebben en pijn en stress kunnen ervaren.

      Door de Brambellcommissie zijn in 1965 de vrijheden geformuleerd met de aanname dat dierenwelzijn was gediend wanneer dieren gevrijwaard zijn van :
      -honger, dorst of onjuiste voeding,
      -thermaal en fysiek ongerief,
      -verwonding of ziekten,
      -angst en chronische stress,
      -en dieren vrij zijn om een normaal, soorteigen gedragspatroon te vertonen.
      Zie ook;
      https://www.uu.nl/organisatie/faculteit-diergeneeskunde/dierenwelzijn

 6. meneer cactus

  Een docent die niet weet wanneer hij of zij moet spreken over “racistische gebrabbel” moeten ze direct ontslaan. Als smaak ook al onder racisme valt kunnen we het woord beter afschaffen want dan heeft het alle kracht wat het had ingeleverd. Het woord was al gemillimeterd tot een soort scheldwoord maar is nu dus geheel waardeloos in het gebruik bij jurisprudentie.

  Een bitter schaap is minder smakelijk dan een krokant daar heeft die meid volmondig gelijk in. Jammer dat ze vegetariër is en het niet kan proeven .

  1. meneer cactus

   krokant varken had daar moeten staan

 7. Kapitein Haddock

  Wederom: niets nieuws!!!
  Is in Nederland allang aan de gang!!!
  Indoctrinatie begint al op het basisonderwijs! Met versterkte mate in het voortgezet onderwijs!
  Voor reageerders die het niet geloven: praat met uw kinderen/kleinkinderen. Zij zullen u overtuigen dat u een foute Nederlander bent, want:…………… u bent niet links en niet pro-Moslim!

  1. Sprookjesfiguur

   Sterker nog, indoctrinatie begint al bij de dagopvang, volop K3 met Afrika. Voor peuters een liedje, maar toch best politiek geframed.

 8. merlot

  “De docent achtte het nodig om haar direct neer te zetten als een demon der racisme en stuurde haar zelfs definitief uit de les. Geen ruimte voor ‘racisten’ in de les.”

  Alweer een schoolvoorbeeld van de ernstige ontsporing van het onderwijs in heel West-Europa.

  Door toedoen van LINKSE totalitaire randdebielen die elke kritiek op de islam gelijkstellen aan racisme.

  Het.houdt.maar.niet.op.

 9. Mar

  Tja, als vegetarier zou ze elke vorm van slachten walgelijk moeten vinden. Verdoofd, halal of koosjer. Wordt soms niet het hele verhaal verteld?

  1. merlot

   Zit je roze slipje te strak, Marretje?

   Gaarne een reactie op wat de docent deed. Want DAAR zit een groot probleem en DAAR gaat dit topic over. En echt niet bij deze docent alleen, het is symptomatisch.

   1. Mar

    Vanmerlotjegetikt:

    1. Voor u is het mevrouw Mar.
    2. Roze is een te zoete kleur die mij niet bij mij past en staat, draag ik dus nooit.

    De docent is teruggefloten. Ik zou graag het totale plaatje willen weten. Ik heb al zitten zoeken maar elke site kopieert klakkeloos het verhaal van de eerste melder.

    En ik ben nog steeds van mening: wie halal slachten walgelijk vindt, kan niet anders dan koosjer slachten ook walgelijk vinden. Benieuwd hoeveel van de brullers hier die mening zijn toegedaan.

    1. Siemien

     Mar roeptoetert maar wat, hij heeft geen idee wat halal slachten inhoudt, dit gaat veel verder dan het slachten van dieren namelijk.

     1. Mar

      Ik heb me ingelezen, Siemien. Zou u ook eens moeten doen.

     2. Isengrijn

      Mar, pas op hoor, direct zal Siemien zijn goD inschakelen om jouw satanische gedachten eruit te bliksemen!
      😉

     3. Siemien

      Dat heb je niet anders had jij het net als ik wél begrepen.

     4. Siemien

      Islamknuffelende istengrijns komt ook even een, hoe wordt het hier ook wel gezegd, oh ja, zíjn digitale plasje doen.

    2. merlot

     @ Mevrouw Mar: ik zie inderdaad geen principieel verschil tussen koosjer slachten en halal slachten.

     Net zo min als ik een principieel verschil zie tussen de jongensbesnijdenis bij beide religies.

     De islam heeft het nodige afgekeken van het judaisme, het zijn allebei primitieve woestijnreligies, alleen heeft het judaisme geen ambitie om de wereld te overheersen. Helaas heeft de islam die ambitie wel. En dat is niet eens de enige reden waarom de islam groot probleem is voor de mensheid.

     1. Isengrijn

      Haha, Merlot,
      Zit jij mijn lijnen te gebruiken?
      🙂
      Goed zo! +1

      “…het zijn allebei primitieve woestijnreligies…”

     2. Mar

      Ik ben bekend met de uitvluchten die worden gehanteerd. Ooit wierp iemand hier op dat er minder joden dan moslims zijn in Nederland, zodat dus niet handje geven, ritueel slachten, jongensbesnijdenis, scheiden van man en vrouw, bij joden niet erg is.
      Moet zeggen, vond het subliem gevonden maar moest er hard om lachen.

      Als bepaalde rituelen overeen komen kan men niet bij de een verbieden cq afwijzen en het bij de ander door de vingers zien.

     3. Isengrijn

      Mar,
      +++!

     4. merlot

      “Zit jij mijn lijnen te gebruiken?

      Nee hoor, Izegrim, dit schrijf ik al zolang ik op fora zit. Lang voordat jij kwam buurten.

      Alleen nuanceer ik wel. Naast de overeenkomsten zijn er ook cruciale verschillen tussen de zogenaamde Abrahamitische religies.

     5. merlot

      Mevrouw Mar schreef: “Als bepaalde rituelen overeen komen kan men niet bij de een verbieden cq afwijzen en het bij de ander door de vingers zien.”

      Helemaal mee eens.

      Maar daar heb ik nog nooit iemand voor zien pleiten. En ik loop toch al een poosje mee. Dit…

      “Ooit wierp iemand hier op dat er minder joden dan moslims zijn in Nederland, zodat dus niet handje geven, ritueel slachten, jongensbesnijdenis, scheiden van man en vrouw, bij joden niet erg is.”

      … heb ik werkelijk nog nooit gelezen.

     6. Mar

      @merlot

      Was in de begintijd van DDS, lang geleden dus. Toen kon je nog in een discussie belanden met een politicus, Paul de Krom van de VVD. Die vond niet leuk wat ik schreef over tuinders.
      Ik zie weinig namen meer terug van toen. Geloof dat toetssteen en ik de enigen zijn die vasthouden aan de allereerste inlognaam.

    3. Giovi

     @Mar
     “En ik ben nog steeds van mening: wie halal slachten walgelijk vindt, kan niet anders dan koosjer slachten ook walgelijk vinden. Benieuwd hoeveel van de brullers hier die mening zijn toegedaan.”

     Ben ik geheel met je eens. Zowel de koosjere als halal slacht zijn walgelijk. Daarbij mag bij de koosjere slacht geen druk met het mes worden uitgeoefend waardoor de halssnede zelf al een ware marteling wordt.

   2. Lao Tse

    “Zit je roze slipje te strak, Marretje?”

    Niveautje weer, merlot.

    1. Siemien

     Ja als Lao leest dat het over verkleinwoordjes gaat hup erbovenop.

    2. merlot

     De “heer” Tse realiseert zich kennelijk niet waar dit vandaan komt.

     Misschien heeft hij er door z’n drukke bezigheden geen kennis van genomen, maar Mar schreef aan Top: “Zit je onderbroekje weer te strak? Doen je balletjes zeer?”

     Het betreft dus een koekje van eigen deeg.

     1. Lao Tse

      Iedereen moet maar de koekjes eten die men lekker vindt.

     2. Siemien

      De definities van de koekjes die Lao bedoelt die zijn echt ranzig

 10. DidiMadloba

  Een goede docent had het meisje gevraagd of ze argumenten had voor haar stelling. Want dat moet ze leren. Feitenvrij mopperen hoort thuis op sites als deze, niet in de klas..

  Het lijkt me een incident. Of heeft DDS aanwijzingen dat het probleem structureel is?

  1. Kapitein Haddock

   DidiMadloba

   “………Of heeft DDS aanwijzingen dat het probleem structureel is……..?”
   Waarschijnlijk heeft DDS deze niet.
   Ga eens weg van je laptopje en ga een paar onderwijs instellingen bezoeken!
   Lees mijn reactie nr. 17.

  2. merlot

   Wie denkt dat dit probleem NIET structureel is, en dat al meerdere decennia, leeft onder een steen.

   Dat jij onder een linksdragende steen leeft was trouwens al bekend sinds je hier onder de nick Frits_Jansen trolde.

  3. Mars020

   Een goede linkse docent, die objectief is?. Die moet nog geboren worden. Er is geen lerarentekort, maar er zijn te weinig geitenwollensokken met verstand, die les kunnen geven. Aangezien een leraar of lerares links moet zijn is de spoeling dun.

  4. Bosche draak

   Feitenvrij zeveren daar weet didi alles van, dan nog was de docente compleet fout door al bij voorbaat te oordelen.
   Islamofobie is een kulterm die puur wordt gebruikt om critici te smoren.

 11. Kapitein Haddock

  Mijn reactie aan DidiMadloba heb ik mijn reactie nr 17 genoemd. DDS verandert dit.
  Dus mijn reactie op naam lezen!

 12. C.A.Barstow

  Het gehele onderwijslandschap is ook in ons land door smerig links volledig verpest en verziekt.
  Als er nu direct drastisch wordt ingegrepen zal het nog jaren duren voor er weer een generatie normaal denkende, psychisch gezonde mensen van de scholen komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.