De betutteling wordt steeds erger! Vegetariër mag niet zeggen dat halal-vlees smerig is

Geen categorieaug 18 2019, 18:00
Soms lijkt het of de gedachtepolitie een reëel ding is. De betutteling om bepaalde groepen 'uit te wind te houden' gaat wel heel ver. In de intersectionionele wereld van zieligheid blijkt maar weer dat moslims een stuk 'zieliger' en dus meer bescherming nodig hebben dan vegetariërs. Nou dat is dan ook duidelijk.
Een zestien jarige Brits meisje schreef in een proefwerk dat ze halal-vlees smerig vond. De docent achtte het nodig om haar direct neer te zetten als een demon der racisme en stuurde haar zelfs definitief uit de les. Geen ruimte voor 'racisten' in de les.
In eerste instantie was ze zelf uitgesloten van deelname aan haar eindexamens. Pas toen de moeder de media ging opzoeken en de kwestie meer aandacht kreeg ging de school weer overstag. Ze mocht toch nog deelnemen aan de eindexamens.
In een werkstukje voor het vak filosofie schreef ze dat halal-vlees het toppunt is van smerigheid. Naast dat ze een strikt vegetariër is vindt ze de manier van slachten extra abject. Hierna stapte haar docent direct naar de directie omdat hij haar racistische gebrabbel niet kon waarderen.
Sneu om te zien wat de staat van het onderwijs is. Uitgerekend bij het vak filosofie moest dit plaatsvinden. Het vak dat in teken zou moeten staan van denkontwikkeling en vrijheid van meningsvorming en meningsuiting. Nee hoor, ook dit vak is gewoon een ordinair deug vak op de desbetreffende school.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten