Derk Jan Eppink (FVD) snapt het: ‘de relatie tussen woningnood en migratie is taboe’

De goedlachse Derk Jan Eppink is sinds mei een verkozen Europarlementariër namens Forum voor Democratie. Behalve zijn werkzaamheden in Brussel houdt hij zich ook bezig met het culturele debat op Twitter. Volgens Eppink zou het benoemen van de relatie tussen de huidige woningnood en de massa-immigratie een ‘taboe’ zijn. En inderdaad: bij links doet men er alles aan om die overduidelijke relatie te verbloemen. Bouwbedrijven natuurlijk ook. 

Dat er een relatie moet bestaan tussen de omvang van de populatie en het aantal beschikbare woningen is evident. De relatie is zelfs zo logisch dat het verklaren ervan als paternalistisch zou kunnen worden gezien, dus laten we het op DDS hierbij. Afijn, wanneer er meer mensen op zoek zijn naar een woning terwijl de woningvoorraad minder snel stijgt dan de vraag dan dreigen tekorten. Nogal wiedes natuurlijk.

Maar op links mag je niet zeggen ‘ook door migratie is de woningnood extra ernstig’, nee dat is namelijk verboten en een dogwhistle voor heimelijk racismeOndertussen neemt de woningnood toe en gonst het van de geruchten in Den Haag dat de Rijksoverheid voor miljarden gaat investeren in infrastructuurprojecten in de Randstad. Allemaal om de druk op de infrastructuur, die ook voornamelijk is ontstaan door migratie, op te heffen.

Leuk voor een aantal infra-bedrijven of bouwbedrijven, maar het gaat wel weer miljarden kosten. Die mogen alle Nederlanders betalen zodat honderdduizenden migranten in nieuwe treinen kunnen rijden alvorens ook maar één euro belasting  te hebben betaald. Ook degenen die nooit in de Randstad komen betalen natuurlijk mee via de belastingen die ten goede komen aan de Rijksbegroting.

En het is maar de vraag hoe nuttig de uitbreidingen van de infrastructuur zal zijn. Zeker gezien de al matige luchtkwaliteit in de grote steden. Als men de migratie niet beteugeld en de bevolking met 800.000 personen per jaar blijf groeien dan is elke verbetering van de infrastructuur slechts een tijdelijke oplossing. Immers zijn migratiegolven erg onvoorspelbaar in omvang waardoor het zeer lastig plannen is hoeveel capaciteit de infrastructuur over tien jaar moet kunnen leveren.

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. merlot

  Het is inderdaad een taboe. Vanwege het politiek correctisme.

  “Politieke correctheid is sluipend gif voor een maatschappij. Zij is een middel om denken en spreken te conditioneren. Vooral protestants Europa, gewend aan een zekere dogmatiek, importeerde het fenomeen nu uit de VS; bij katholiek Europa paste het nooit. Veroordelende etiketten als ‘racist’, ‘xenofoob’, ‘islamofoob’, ‘klimaatontkenner’ of ‘anti-Europeaan’ moeten zelfkritiek voorkomen en externe kritiek smoren.

  Dat lukt meestal een tijdje, maar als de zweer openbreekt, ettert het overal. Zonder politieke correctheid en met meer realiteitszin zou Europa beter in staat zijn geweest migratiestromen te beheersen en integratie te bevorderen. Het tegendeel gebeurt. Het Duitse verleden maakte bondskanselier Angela Merkel zó politiek correct, dat Duitsland zonodig zichzelf afschaft. Het nastreven van onbestaande goedheid produceert een lawine aan problemen. Net als in Chicago is de prijs daarvan voor de bevolking van Duitsland en zijn buurlanden.”

  – DERK JAN EPPINK

  1. Mezzadra

   Het politiek correctisme is een hersenschim waarmee rechtspopulisten hopen enige greep op de werkelijkheid te krijgen. In die aandoenlijke poging hanteren ze ook vergelijkbare fact-free begrippen zoals islamisering, omvolking en cultuurmarxisme. Het zijn filosofische zeepbellen die niets met de realiteit te maken hebben.

   Wat in die kringen niet erg wil doordringen is dat de overgrote meerderheid van de kiezers beseft dat je met dit soort vaag gewauwel in het beste geval hoogstens een vaag onbehagen wekt.

   1. meneer cactus

    hersenschimmen geven status houders geen voorrangs positie. De hersenschimmen zijn toch echt de linkse lapzwansen

   2. Dik

    De aandoenlijke doet weer een digitaal zwetsplasje.

   3. merlot

    De tarrel geeft weer eens een kansloos staaltje wegkijken ten beste.

    Op een inhoudelijke weerlegging van de sterke analyse van Eppink hoeven we niet te rekenen.

   4. Mars020

    Waarom lopen er dan zoveel zandnegers rond in de grote steden?. Dat zijn geen Nederlanders, dus er is wel een omvolking gaande in ons land. Je kunt het ontkennen, maar het bewijs loopt dagelijks rond op straat. Als je dat niet ziet, ben je rijp voor een opname in een gesloten inrichting.

    1. Decca

     De linkse garde en alle andere wegkijkers kunnen á la de minuut achter slot en grendel gezet worden. De vergiftiging van het het gekleurde volk wat hier met grote vreugde rondhuppelt, ons uitvreet en zich helemaal suf neukt voor nakomelingen mag voor mij en velen denken met ons, in de zelfde inrichting opgeborgen worden. De laatste mag het licht uitdoen.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Zijn kop doet me denken aan een toiletbril 🙂

  1. meneer cactus

   jouw domme opmerkingen doen me denken aan een alzheimer patient

  2. Original NL

   Heb je je eigen rotkop wel eens goed bekeken noppen??

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Waar heb je mijn kop gezien dan en sinds wanneer heet ik noppen? 🙂

    1. Bosche draak

     Laatst in de pleepot nog, met je bruine stinkende harses!

 3. Watcher

  – de bevolking met 800.000 personen per jaar blijf groeien –

  Weer een grove leugen van DDS.
  De bevolking groeit met 90000 per jaar netto.

  1. Siemien

   Omvolking is een feit 150.000 buitenlanders uit veelal islamitische landen komen en 60.000 Nederlanders gaan, netto 90.000 nieuwe niet Nederlanders

   1. Dik

    Opbieden tegen linksfascisten heeft geen zin, die doen hier alleen hun digitale plasje.

    1. Original NL

     Das geen plasje…maar digitale diarree..!

     1. Dik

      Ook dat Original, ook dat!

   2. merlot

    “Omvolking is een feit 150.000 buitenlanders uit veelal islamitische landen komen en 60.000 Nederlanders gaan, netto 90.000 nieuwe niet Nederlanders”.

    Nee, de bevolkingsgroei is netto 90.000 (wat al veel te veel is), maar het blijft een toename van allochtonen van 150.000 en een afname van autochtonen. Het volksverhuizingseffect (dat woord is beter dan omvolking) werkt dus beide kanten op: het ene vat stroomt vol en het andere vat stroomt leeg waardoor het omslagpunt des te sneller bereikt wordt.

    1. Deathspank

     Van omvolking spreek je inderdaad alleen als de autochtone bevolking bewust wordt vervangen door een andere.

 4. Drollevanger

  Iedereen met een verstand groter dan een erwt zal begrijpen dat een groei van 800.000 personen in een jaar voor het minilandje dat Nederland is, op den duur dit landje onleefbaar maakt. Alle bevolkingsgroei is uit den boze.
  De enige oplossing is weer emigratie van de overtollige eigen bevolking zoals in de jaren 1950-60, dit destijds door onze koningin en de grote staatsman dr Drees gepromoot.
  Laten we een voorbeeld nemen aan India dat in de regio Assam alle personen die niet kunnen bewijzen via hun grootouders uit die regio te stammen, tot ongewenste vreemdeling bombardeert.Laten wij eerst eens beginnen om iedereen die hier niet wil aarden of een dubbel paspoort propagandeert, naar hun heilige geliefde thuisland terug te sturen.

  1. Watcher

   Maar er komen geen 800000 per jaar bij.
   Waar haal je dat vandaan?

   1. meneer cactus

    al komen er 10.000 islamitische hand ophouders per jaar erbij das ook teveel dus je gezeik over aantallen is geheel onbelangrijk , minder , minder , minder

 5. meneer cactus

  Dat is al tientallen jaren zo. Statushouders gaan voor al vele jaren lang.

  Autochtone jeugd mag de klere krijgen en toch stemmen die idioten op links omdat ze denken dat socialisten sociaal zijn. ze hebben echter nog niet gedeald met salon socialisten

  1. Watcher

   Het was natuurlijk van de gekke dat als je jaren op de lijst stond voor een sociale huurwoning een statushouder voorrang kreeg.
   Officieel mag dat nu niet meer en terecht.

   1. merlot

    De crux zit hem in het woord “officiëel”.

    Officiëel mag er ook niet gekraakt worden maar het gebeurt wel. Officëel is er een boerkaverbod maar het wordt niet gehandhaafd. Etc.

    Deze overheid heeft alle geloofwaardigheid verloren.

    1. Deathspank

     Officieel mag je dr u gs dealen, maar de overheid is de alleenleverancier.

     1. Deathspank

      Typo: Officieel mag je GEEN dr u gs dealen, maar de overheid is de alleenleverancier.

   2. meneer cactus

    maar dat is dus 30 jaar te laat en levert voor een kind met een nederlands paspoort een wachttijd op van 15 tot 20 jaar voor een eigen woning.

    Dank zij het imbiciele beleid van links

 6. Mycase

  Links heeft verloren ze stribbelen nog iets tegen maar diep van binnen weten zij het ook wel

  1. Original NL

   Integendeel..links hoort niets, ziet niets , leert niets,weet niets…dreunt al 40 jr alleen maar dogma’s op.
   Maar het is te laat…..en de deuren staan nog wijd open….
   NL..RIP….

 7. Jack Flash

  Deze problemen kon je 30 geleden zien aankomen en men dient hiervan te leren.Maar politiek correct links leert niks.Daar zijn ze simpelweg te dom voor.Ze blijven wegkijken en hebben geen realiteitszin.Ze beelden zich dingen in die er niet zijn.De linkse ziekte.

 8. Kapitein Haddock

  ……….‘de relatie tussen woningnood en migratie is taboe’……..!
  Klopt!!
  In opdracht van Brussel (lees Merkel) mag niet over immigratie worden gesproken!
  Nrd-W-Europa moet toekomstig ontdaan worden van de blanke mens!

 9. Ritter

  De stroom illegale migranten is weer sterk gestegen. Kennelijk heeft Turkije de sluizen weer opengezet.

  En miljoenen staan klaar om vanuit Afrika naar Noord/West Europa te reizen aangetrokken door het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel)

  Uiteraard allemaal bekostigd door de belastingbetaler die het geld moet ophoesten.

 10. Ritter

  Het zijn geen migranten maar ……………..illegale migranten.

  Migranten betalen alles zelf en bewandelen de legale manier om een land binnen te komen.

  Illegale migranten komen het land binnen op een illegale manier ( vaak onder de mom van “vluchteling”) met als gevolg dat alles voor ze word betaald en voorrang krijgen zoals bij het krijgen van een huis.

 11. Heerlenaar86

  Is geen taboe, alleen maar vanzelfsprekend.

 12. ajamhavermans

  De werkelijke kosten aangaande asielzoekers wordt angstvallig onder de pet gehouden. Ook over het percentage niet werkende asielzoekers wordt uiterst geheimzinnig gedaan. Ook over verdere problemen zoals mentaliteitsverschil en criminaliteit wordt geheimzinnig gedaan. Momenteel ziet het er wel naar uit dat 80% nooit een bijdrage zal leveren aan onze maatschappij. We zullen er alleen hinder van ondervinden en de rekening middels belastingverhoging gepresenteerd krijgen. Europa is verantwoordelijk voor de Europeanen en Afrika voor de Afrikanen. Als een asielzoeker na 3 jaar nog niet aan het werk is, en land van herkomst is veilig, gewoon terugsturen. Dit is voorkomen dat wij dadelijk gezien worden als de nieuwe blanke slaven.

  1. meneer cactus

   Zo zou het ook moeten zijn. Als leven in de eigen regio veilig is retour afzender. Beter nog opvang in de regio echter zoals duidelijk blijkt bij de grenzen van Spanje en Griekenland is de magneet gratis geld en onderhoud te sterk om ze weg te krijgen.

   De kosten van asiel industrie werden begroot door sommige mafklappers op slechts 30.000 euro p.p. Al reken je met dat bedrag dan betekent het minimaal 2.000.000.000 per jaar. Hierin zijn de kosten van de achterlijk kraakgroepen onder de noemer van we are here uiteraard niet meegerekend.

 13. Rud56

  @Merlot: 4x raak!!!

  Ja, dé voorlopige oplossing is geen per direct geen toelating meer in kader van gezinshereniging of asiel en alle illegalen eruit!

  De definitieve oplossing ligt in Australie en Nieuw Zeeland: na selectie mag je hier vertoeven indien je de taal spreekt en jezelf kan onderhouden.

 14. Drollevanger

  Je kunt de toeloop wel stoppen als men alleen een uitkering verstrekt, aan nieuwkomers die minstens 20 jaar in dit land werkzaam zijn geweest in de productie. En ook niks bijstand via Groenlinkse matsbaantjes, enz meer. Dus geen uitkeringen meer voor personen die nooit of te weinig belasting hebben betaald in dit land. Dus betalen in % naar aanleiding van ooit betaalde belasting en prestatie,s.
  Bij bovenstaande regeling is instroom via gratis geld binnen een jaar afgelopen.
  Ik bedoel hier niet dat een invalide autochtoon zijn uitkering kwijt raakt, maar een allochtone instromer kruipt maar in zijn thuisland in een rolstoel.

  1. meneer cactus

   Kijk naar de flapdrol rabbea, weet niet eens wat werk inhoud maar vreet al wel deccenia uit de staatsruif met al zijn subsidie clubjes. Beetje slim spelen en je rolt als medelij slachtoffer zo de wereld van de linkse deugmensch in

 15. Nep

  Aan zijn foto te zien snapt hij niet eens dat 2 + 2 = 4.
  Hoe kan hij nou de rest snappen!

  1. spelende vrouw

   nep nieuws

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.