Geluid! VS-ambassadeur Pete Hoekstra confirmeert de alliantie 'we zouden jullie weer redden als het nodig is'

Geluid! VS-ambassadeur Pete Hoekstra confirmeert de alliantie 'we zouden jullie weer redden als het nodig is'

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra was vandaag aanwezig bij de Herdenking van de Schelde in terneuzen, een belangrijke slag die 75 jaar geleden plaatsvond. Hoekstra was voor de gelegenheid te gast op NPO Radio 1 waar hij Nederland complimenteerde over de mate van waardigheid van de herdenking, maar ook het bondgenootschap tussen de VS en Nederland nogmaals bekrachtigde: 'we zouden jullie zo weer redden als het nodig is'.

Volgens Hoekstra dienen herdenkingen als die van vandaag in Terneuzen om ons eraan te herinneren wat er kan gebeuren als het fout gaat en erkentelijk te zijn "dat wij vandaag in vrijheid leven" en er "alles aan doen om dat te behouden". De Tweede Wereldoorlog was een bizarre apocalyps van haat waardoor enorm veel schade werd aangericht. Dit herdenken om lessen te trekken zulks afschuw te voorkomen is dan ook helemaal geen gek idee.

Hoekstra ging in gesprek met NPO Radio 1 verder in op de teleurstelling in de Verenigde Staten vanwege de te lage defensie-uitgaven van de Nederlandse Rijksoverheid. Nederland voldoet namelijk al jaren niet aan de afspraken die gemaakt zijn binnen de NAVO. Echter is Hoekstra zo eerlijk te erkennen dat er 'niets verandert aan het bondgenootschap' ondanks het schenden van deze afspraken. En dat de steun uit de VS 'als het nodig is hetzelfde zijn als toen in 1944'.

Verder was premier Rutte ook aanwezig bij de herdenking van de Slag om de Schelde en met hem tientallen notabelen en oud-soldaten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer