Balen: Donald Trump niet naar herdenking Slag om de Schelde, uitnodiging Koning afgeslagen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft ondanks de uitnodiging van Koning Willem Alexander laten weten de herdenking van de Slag om de Schelde (1944) niet bij te wonen. Eerder nog verstuurde de Koning een open brief gericht aan de president, maar het schrijven blijkt onvoldoende om Trump in onze richting te bewegen. 

En de afwijzing is natuurlijk wel een tegenvaller. Eerder deze zomer was de Amerikaanse president namelijk wél in Frankrijk op de stranden van Normandië om daar de landing van de geallieerden te herdenken. De burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink, framet het besluit van de Amerikaanse president als iets ‘positiefs’, zo lezen we BNDeStem:

“De uitnodiging van de koning is serieus opgepakt. Dat ze zo lang hebben gewacht met afzeggen, zegt wel iets over de waarde die Amerika hecht aan onze herdenking. We hebben nu duidelijkheid en gaan verder met voorbereiden. We kunnen in elk geval zeggen dat de uitnodiging aan Trump voor veel extra publiciteit rond onze herdenking heeft gezorgd. Dat is mooi.”

Tja, de burgemeester van Terneuzen had ook gewoon de realiteit wat beter mogen benoemen: de Amerikanen vinden het bezoek niet belangrijk genoeg om hun president te sturen. Dat is de realiteit. De publiciteit rondom de herdenking is weliswaar mooi, maar gaat wel ten koste van het statuur van de koning, wiens uitnodigingen blijkbaar makkelijk worden afgeslagen.

Maar goed, je moet toch wat als burgemeester…

Uiteindelijk is het de verwachting dat er wel een delegatie vanuit de Verenigde Staten overkomt, maar wie dan naar Terneuzen afreist is onduidelijk. Wellicht dat één van de kabinetsleden van de regering Trump op bezoek komt. Of alleen de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Volgens de burgemeester van Terneuzen komt Koning Willem Alexander in ieder geval wél, dus dat is dan mooi meegenomen -zeker dat de Koning niet afzegt nu Trump heeft aangegeven de herdenking over te slaan.

Maar wat jammer, wat jammer. Het zou mooi zijn geweest de Amerikaanse president te mogen ontvangen. Wellicht dat we zélf brieven moeten sturen naar de president voor de volgende herdenking want de Koning maakt ogenschijnlijk te weinig indruk om de president te bewegen Nederland te bezoeken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Scaldis

  Heel jammer inderdaad!

  1. Lao Tse

   Ik kan me er wel overheen zetten.

   🙂

  2. ZiggyStardust

   Burgemeester van Terneuzen. Dat is toch die PvdA flapdrol van dat zwembadschandaal in Koewacht?( weet ik best want in dat zwembad heb ik ooit leren zwemmen). Wilders mocht niet komen, maar the Donald was wel welkom geweest!? Ik ga helemaal stuk hier!!!

   1. Marija

    Als je gelijk hebt, is het maar goed dat Trump die lulhannes niet ontmoet.
    Die kop is een afgang van hier tot Tokio voor alle Nederlanders.
    Dat WA niet zo belangrijk is in deze, is een bijkomstigheid.:-)

 2. santiago

  Schande. Hoe durft die Trump onze koning zo te beledigen.

  1. Cycle25

   Causaliteit, als je Trump voor vijand uitmaakt jaar in/uit kun je geen vriendelijkheid verwachten. De enige die nog een beetje omgang hebben met elkaar zijn Maxima en Ivanka.

   Trump is helemaal klaar met Europa, en dat verwondert mij niets omdat het linkse establishment geen ruimte geeft op rechts.

   Rechts bestaat daarom ook niet in de EU, die krijgen de stempel populist + het hele rijtje tot aan xenofoob aan toe.

   Trump zal daarom Europa links laten liggen en alle banden met Engeland aanhalen na de Brexit.

   Plus nog eens 4 jaar tot aan 2024.

 3. logisch denken

  Als je een uitnodiging voor een fesstje afzegd moet dat toch gewoon kunnen zonder allerhande speculaties

 4. Jumping

  Het is zoals het is.
  WA is in Nederland gewoon WA.
  Trump is de machtigste man op aarde dus .!

  1. Watcher

   Trump is de machtigste narcist op aarde en wereldkampioen in het verspreiden van leugens.
   Amerikanen, bah, het grootste gedeelte heeft een tik, vandaar de keuze voor deze narcist.

   1. toetssteen

    @Watcher
    Waarom zet u een fiks aantal mensen in een hoek?
    U moet eerst eens even nadenken Watcher, er waren geen Yankees bij het Scheldeoffensief, zo simpel is het!

   2. santiago

    Watcher. Wat ben jij een domme, ondankbare flikker. Ga je diep schamen en rijd eens een dagje naar alle graven op de Grebbeberg en Limburg waar duizenden witte kruizen met de namen van jonge, vaak niet ouder dan 18 jaar, Amerikaanse jongens liggen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

 5. merlot

  De amerikanen waren niet betrokken bij de slag om de Schelde.

  Dan kan je desondanks de Amerikaanse president uitnodigen, wat te beschouwen is als een mooi gebaar, maar dan zou je ook de Russische president uit hebben moeten nodigen. Dat dit niet gebeurd is laat weer duidelijk zien hoe vijandig men in Nederland (en in Brussel) ten opzichte van Rusland staat.

  Dat is diplomatiek gezien zeer onverstandig.

 6. Ritter

  Ongetwijfeld krijgt Trump veel aanbiedingen maar President van de VS is een drukke baan. Dus hij kan niet alle uitnodigingen aannemen.

  Er is wel een speciale gebeurtenis in het vooruitzicht.

  Met Rutte reist een Nederlander mee naar de VS. Hij geeft de vlag terug aan de VS die bij D-Day is gebruikt.

  Voor de VS is dit een belangrijke vlag en het word zeer gewaardeerd dat de vlag word terug gegeven uit respect voor de vele gevallen Amerikaanse soldaten tijdens D-Day.
  ———————

  Nederlander mag oude vlag overhandigen aan Trump

  De Nederlandse kunstverzamelaar Bert Kreuk heeft een heel bijzondere vlag thuis liggen. Het gaat om een Amerikaanse vlag die op D-day in Europa is aangekomen. Volgende week geeft Kreuk de vlag terug president Trump.

  De oude vlag was de eerste vlag die aan land kwam op D-Day, de dag tijdens de Tweede Wereldoorlog waarop de bevrijding van West-Europa begon. De vlag was eigendom van Amerika, maar kwam na al die jaren bij Kreuk terecht. Die kocht de vlag in 2016 voor 450.000 euro op een veiling in het Amerikaanse Dallas.

  Kreuk zal volgende donderdag samen met premier Rutte op bezoek gaan in het Witte Huis. ‘Dit is een hele eervolle uitnodiging, daar ben ik erg dankbaar voor’, zei Kreuk tegen de NOS. Nadat hij de vlag heeft overhandigd zal deze in het Smithsonian Museum in Washington DC komen te liggen.

  1. Marija

   Geweldig gebaar van dhr Kreuk en ook gewaardeerd door Trump.

 7. Kapitein Haddock

  Trump, na Lincoln en Reagan, de beste President die Amerika ooit heeft gehad!
  Laat zich niet voor een karretje spannen en in de maling nemen door een Links gesteunde, met tientallen miljoenen, middeleeuwse folklore Koning!

  1. Seneca

   @haddock
   Hear! Hear!

  2. Jumping

   Hé Kappie, vroeger noemde men hem Prins pils, maar ik begreep dat hij nu een Rood wijntje ook wel vindt te pruimen.

   1. dario

    Staat netter maar je wordt er net zo lam van Maar dan zeg maar beschaafd haha

   2. santiago

    soms ook wel een cognacje heur of een klein snuifje coke.
    Maakt u zich geen zorgen om ons dikke prinsje.
    Trouwens, laat hem toch, wat zou hij anders moeten doen.

  3. santiago

   Haddock. Ik had het niet beter kunnen zeggen.
   Toch zijn er mensen die nog steeds denken dat ons dikke prinsje onmisbaar is voor Nederland. De oranjes openen deuren om overal ter wereld ons de mogelijkheid te geven zaken te doen. Zou met een president nooit lukken. proest.
   Oh ja, komt ook omdat dat meisje van zorreguieta vaak hele mooie jurken en hoeden draagt. En om de toekomst van nederland zeker te stellen gaat de oudste dochter Amalia nu al mee om het vak te leren.
   Wat die mensen allemaal niet voor ons doen.

 8. RvdBe

  Trump krijgt wss elke dag van deze ” belangrijke” uitnodigen.

 9. Brennivin

  Ja, jammer maar eh…had iemand iets anders verwacht? Een bezoek aan een landje wat kleiner is dan de meeste wereldsteden. Nederland denkt al gauw dat ze wat voorstellen in deze wereld.

  1. Kapitein Haddock

   Brennivin

   Mocht je ooit Amerika bezoeken; vertel voor de grap dat je in een land woont, wat in 24 uur, 2x rondgereden kan worden! Geloven ze niet: “such a country can’t exist”!
   En warempel, ze hebben gelijk! De stad New-York, met buitenwijken, is alleen al de helft van Nederland.
   M.a.w. ze kennen Nederland ECHT NIET!

   1. Brennivin

    Precies…
    ‘Amsterdam? Oh yeah! That’s the capital of Denmark isn’t it?’

 10. dario

  Hahaha wat sneu nou toch ….echt een domper eerste klas hahahahahahaha

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Als ik Trump had geweest had ik ook niet naar dit klote landje gekomen met z’n klote demoniserende…baschende NPO in de vorm van het NOS journaal en Nieuwsuur, laffe, laffe burgemeester van Terneuzen en een overheid die allochtonen boven hun eigen volk verkiest …snappie?!!

 12. Rosasolis

  Wij hebben een bezoek van Trump niet nodig. Trump heeft geen enkele interesse in
  Nederland, en ook helemaal geen interesse in de hele EU. Hij heeft alleen interesse in
  een harde VK brexit, om over heel Groot-Brittanie te gaan heersen. En trachten de VK
  letterlijk alle banden met Europa te breken, en dit grote eiland totaal afhankelijk van Amerika te maken. Het zal Trump niet lukken omdat Canada, Australie, New Zeeland, en andere landen, nog steeds lid zijn van de Britse Gemenebest (British Commonwealth).
  En dit samenwerking is nog steeds gigantisch. Bovendien is de samenwerking van Trump’s Amerika en Canada nu op de diepste punt. Nederland en de EU kunnen beter
  samen werken met de Brits Gemenebest… Hopelijk dat dit groep van samenwerkende oud Brits kolonie landen kunnen blijven bestaan, om verder samen te werken met de EU. En overheersing van Trump’s Amerika re vermijden. Vele Nederlanders zijn naar die Britse Gemenebest landen immigreert. Vooral naar Canada of Australie. Toen ik kind was in de 60er jaren had ik een Nederlandse vriendin in mijn middelbare klas, uit een familie uit Rotterdam. Voor 3 jaren lang kwam Pauline tijdens de lunch pauze met me mee om dagelijks om samen een broodje van mijn moeder, melk, en wat fruit te eten. Mijn familie was ook heel arm, en mijn vader, die apotheker was, kon geen werk vinden. Maar intelligente, vaak bescheiden kinderen zoeken elkaar op. Pauline en ik waren dol op muziek en daarom kreeg ik een lieve Nederlandse vriendin. Iedere zaterdag was ik uitgenodigd als speciale gast bij dit heel arme Nederlandse immigrant
  gezin om te komen eten. Pauline vertelde dat het een Nederlandse traditie is, dat wij op zaterdagen van een grote pan heerlijke kippensoep genieten, en daarna van heerlijk
  belegde broodjes eten. En dat is nog steeds de Nederlandse traditie om de vrije zaterdag te vieren.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Traditie…net als vuurwerk dat ook totaal geen Nederlandse traditie is?

  2. Kapitein Haddock

   Rosasolis

   Ik bewonder altijd je reacties: soms mee eens, soms niet.
   Maar het verhaal de Commonwealth klopt van geen kant! Voorbeeld: Canada, India (ook lid CW) willen niets meer met het, inmiddels, afzakkende VK iets te maken hebben.
   De Afrikaanse CW leden zijn al afgehaakt. In Australie gaan steeds meer stemmen op, om zich voor 100% “af te scheiden van het VK; zelfs Elisabeth mag niet op de postzegel.
   Nieuw-Zeeland is wel pro VK.
   De enige toekomst voor de VK is samenwerking met Scandinavische- en Baltische staten. Nederland valt weg, heeft zich ten doel gestelt te Islamiseren en als provincie van Brussel (lees Berlijn) te opereren.
   Fijne avond

   1. Rosasolis

    @Kapitein Haddock. Ja, inderdaad is er weinig meer over van de originele
    British Commonwealth. Het nu meer een samenwerking van de grootste 3 oude
    kolonie landen: Canada, Australia, en new Zeeland, samen met de VK. Canada heeft haar eigen Maple Leaf flag, zonder het beeld van de VK.
    Nederland heeft zich nooit “ten doel gesteld te Islamiseren”. Er komen steeds meer
    nieuwe wetten om dit te voorkomen. Jij ook een fijne avond.

 13. Westerling 1

  Misschien kan WA de Marokkaanse koning uitnodigen, doen we net of de Marokkanen ook meegevochten hebben.

  1. santiago

   Westerling. Zou best kunnen hoor. Ze zien elkaar regelmatig als vrienden he. Koning van Saudi Arabie ook trouwens.

  2. Piet51

   @Westerling 1
   Je schrijft maar wat uit je onderbuik opborrelt. Er hebben tienduizenden, schattingen lopen op tot 90.000, Marokkaanse soldaten meegevochten voor de bevrijding van Europa. Een klein deel daarvan vocht in Zeeland, als onderdeel van het Franse leger. Op de erebegraafplaats in Kapelle, die Trump waarschijnlijk zou bezoeken, zijn er enkelen begraven.
   Kortom, je suggestie is zo gek nog niet, je toonzetting is walgelijk.

   1. Kapitein Haddock

    Piet51

    Waarom maak je er geen 9.000.000.000 Marokkanen van?
    Ophemelen die Marokkanen, die 100% afhankelijk zijn van Europa: geld,
    geld, geld, geld, enzovoort. Hun enige exportproduct: criminaliteit!

    1. Piet51

     Knappe reactie, die op geen enkel woord van mij ingaat. Die getallen staan nergens ter discussie, hoogstens gaat het om de vraag of het er 70.000, 80.000, 90.000 of zelfs meer waren.
     Dat je nu zo fel reageert laat mooi zien hoe bevooroordeeld je bent.

   2. logisch denken

    pietjke , je doet aan geschiedvervalsing. De marokkanen hebben enkel gevochten om het noord afrikaanse offensief de kop in te drukken. Met europa hadden ze weinig te maken

 14. Tman

  De muur van Trump vordert gestaag,dat is wezenlijk belangrijker dan naar Nederland te komen en het linkse geneuzel over de EU te moeten aanhoren!

 15. Piet51

  De werkelijke reden is, dat Trump niet durft. En hij heeft gelijk. Hij zou een verschrikkelijk modderfiguur slaan, als hij hier belaagd wordt door een heel grote groep tegenstanders die tegen zijn beleid en komst demonstreerden. En zelfs als zo’n demonstratie met veel politiemacht is te voorkomen, zou dat wereldwijd bekend worden. Veel Europese tegenstanders zouden naar Terneuzen komen en dat kun je niet verhullen, al hou je al die demonstranten bij de grens al tegen.

 16. Kristalix

  Wat is er erg aan het niet verschijnen van een onnozelaar die 2 hersencellen verstopt onder een dooie hamster :p

 17. Politiek Profeet

  Terneuzen, het gat van Zeeland,met een nitwit als burgermeestertje flapdrol,een linkse wegkijkert, een deugneusje.
  Een Trump of Poetin,Salvini of Orban heeft niets te zoeken bij zo,n polderclubje.
  Die hebben belangrijkere dingen te doen zoals zorgen dat hun landen en volkeren veilig en vrij kunnen voortbestaan.
  Nederigland is bijna opgegeven, duurt nog een kleine 5 jaartjes voordat wij hier de barricaden op kunnen en het eens zo mooie Nederland kunnen her-bevrijden van de islam.
  Herrijzend Nederland zou een mooie nieuwe politieke stroming kunnen worden .

 18. Westerling 1

  @Piet51

  De Marokkanen die in Kapelle zijn begraven, zijn verdronken bij de evacuatie van de geallieerden bij Duinkerken. Zij spoelden aan op de kust van Nederland. Er hebben geen Marokkanen deelgenomen aan gevechtshandelingen in Zeeland. Ze dichten zichzelf een heldenrol toe. Dit is typisch een geval van geschiedvervalsing en mede mogelijk gemaakt door linkse idioten.

  1. Piet51

   Marokkanen dichten zichzelf, voor zover ik weet, geen heldenrol toe. Die tienduizenden die Europa meebevrijd hebben kloppen. Er zijn er ook veel gesneuveld (dat kan ook verdronken betekenen). Op de erebegraafplaats in Kapelle liggen Marokkanen begraven. In het Franse leger in Zeeland waren ook Marokkaanse soldaten, maar of de Marokkaanse soldaten die begraven zijn in Kapelle ook daar gevochten hebben en gesneuveld zijn of elders is onduidelijk, hoewel er veel onderzoek naar is gedaan. Ik vind dat voor de reactie op de onbehoorlijke post van Westerling 1 niet zo relevant. Hij wilde net doen alsof die Marokkanen niet hebben meegevochten. En dat hebben ze inderdaad wel gedaan

 19. Westerling 1

  Marokkanen waren Niet betrokken bij gevechtshandelingen in Zeeland en als je niet bij gevechtshandelingen betrokken was in Zeeland, kon je ook niet sneuvelen in Zeeland.

  HP/DETIJD 7 mei 2010

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.