Video: Syp Wynia suggereert dat Rutte III de verkiezingen manipuleert via belastingmaatregelen

Geen categorieaug 31 2019, 19:00
Journalist Syp Wynia suggereert dat het Kabinet Rutte 3 bewust tracht de verkiezingen te beïnvloeden via belastingmaatregelen. In gesprek met Coen de Jong op Café Weltschmerz legt hij uit hoe het beïnvloeden van verkiezingsuitslagen door zittende regeringen precies in zijn werk gaat "dat doen ze niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland" zo voegt Wynia eraan toe.
Volgens Wynia is de Nederlandse economie open en bijzonder beïnvloed door de wereldeconomie, maar spelen de kabinetten op een vreemde manier in op schommelingen in de economie. Volgens Wynia een "vreemde afwijking in vergelijking met andere landen". Welke dat is? Volgens Wynia ook wel het "zoete en het zure".
Daarmee verwijst Wynia naar het patroon dat zittende regeringen in de eerste jaren van hun zittingstermijn veelal bezuinigen en de lasten voor huishoudens en bedrijven verhogen, om dan in de laatst termijn van de regeringsperiode de koopkracht van bepaalde kiezersgroepen te verbeteren. Dit om het kiezersclientèle van de bestaande partijen tevreden te houden en te bewegen tot het stemmen op de regeringspartijen.
Volgens Wynia is het verder opmerkelijk dat de kabinetten in Nederland economische crises verergeren door pro-cyclisch beleid. In plaats van de economie te ontlasten ten tijde van algehele problematiek, verhoogde Rutte in het verleden steeds weerd de belastingen toen de economie in een recessie verkeerde. Nu de verkiezingen van 2021 eraan komen is het de verwachting dat de lasten weer worden verlicht zodat men via "doelgroepenbeleid" de juiste kiezersgroepen kan charmeren te stemmen op de regeringspartijen.
Het aftellen is begonnen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten