Eerste boerka-rel is een feit! Ruzie om verzoek kledingstuk af te doen in speeltuin Nijmegen

Ja hoor, here we go. De eerste boerka-rel is een feit. Een beheerder van een betaalde speeltuin, vroeg een in nikab geklede vrouw het kledingstuk af te doen of de speeltuin te verlaten. Via De Telegraaf.

Edit: volgens de politie geldt het boerkaverbod niet voor speeltuinen, ondanks dat deze door de overheid wordt betaald.

Het ‘boerkaverbod’, zoals de wet in de volksmond is gaan heten, brengt natuurlijk aardig wat discussie teweeg. Enerzijds gaat het over de religieuze vrijheden en de vrije wil van de draagster, anderzijds gaat het om de angst dat burgers het recht in eigen hand nemen als de overheid/instelling waar het verbod geldt, dit niet handhaaft.

Die tweede discussie heeft nu zijn eerste slag te pakken. De desbetreffende vrouw weigerde haar nikab af te doen, ondanks dat het verbod voor die speeltuin dus wel degelijk geldt. Een zestal moslims en niet-islamitische ‘boerkabuddies’ (deugridders) reageerde een melding van dit incident, om haar, ‘hun zuster’, te helpen.

Er is volgens De Telegraaf een internetforum voor moslims die onder andere hebben besloten elkaar te helpen bij conflicten omtrent dit boerkaverbod. Er is nog een meningsverschil over of er geweld mag worden gebruikt volgens deze ‘broeders’:

“Als jullie daar zijn en er is agressie’’, zegt één van hen, ,,Pak je telefoon en film de tegenpartij. Dat schrikt af. Als die malloten zijn weggegaan blijf daar nog minstens een half uur. Wel op gepaste afstand van de zuster, zodat ze weten dat het menens is.”

Helaas is er nog niet bekend wat zich nou precies heeft afgespeeld in de speeltuin. Politie, beheerder en de ‘broeders’ hebben geen commentaar of toelichting gegeven.

Feitelijk hebben die ‘broeders’ geen poot om op te staan, in dit geval althans. Als ze filmen is het voor de burger in kwestie zaak dat hij zijn ‘burgerarrest’ correct weet uit te voeren. In de praktijk zal dit echter vaker uit gaan lopen op slaande ruzie. Dat belooft wat te worden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

151 reacties

 1. Kleptomaantje

  Burka en vrijheid is zoiets als water en vuur…

  1. Confucius

   Water en vuur maar niet in Nederland.
   Ze hebben die brievenbus inmiddels excuses aangeboden en een vrijkaartje.

 2. Ron

  Wat zo vreemd is. Er staat dus zwart op wit op internet dus na te gaan dat er dus samenspannen wordt tegen de wet en onze eigen bevolking. Dat er dus bewust wordt uitgelokt, en opruiing. En daar wordt niets aan gedaan maar voor 3x minder roepen wel?
  Ben benieuwd wat dat de linkse kant heeft bedacht om dit goed te praten.

 3. Lao Tse

  Wout is er enorm enthousiast over.

  🙁

  1. van Urk

   Bent u nooit eens enthousiast als een ongehoorzaam persoon een bekeuring krijgt?

  2. Jan de Man

   Waar jij enthousiast van wordt is duidelijk.

   De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
   ~Lao Tse ~

  3. logisch denken

   wij weten waar jij enthousiast en warm van wordt. Soms loopt die leeftijds categorie ook al in een burka

   1. Jan de Man

    En van speeltuinen, daarom is waarschuwen ook zo belangrijk.

   2. Jan de Man

    een woordvoerder van de gemeente Nijmegen spreekt van een ‘heel vervelende situatie’. ,,De Leemkuil is een gemeentelijke speeltuin”, verheldert Mariska Schok. ,,Daar komt de verwarring vandaan. De afdeling veiligheid had het idee dat de vrouw geweigerd moest worden en heeft dat abusievelijk ook gedaan. Bij nader inzien bleek dat verkeerd. We hebben onze excuses aangeboden en de mevrouw heeft een vrijkaartje gekregen. Maar het is voor haar natuurlijk wel erg vervelend.”

    De verwarring ontstaat door die vodde, en daarbovenop een vrijkaartje? Ongekend, ik wist niet dat de islamisering al zover op dreef was.

    1. Siemien

     Het eerste excuus aan moslims is weer een feit, het is een schande…
     Het is een verbod op gezicht bedekkende kleding.
     Zo meteen krijgen pe*o’s als Lao het in hun bol om met een boerka in een speeltuin te gaan zitten..

     1. Jan de Man

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~Lao Tse~

 4. Jumping

  Verschrikkelijk zo keiverrot is Nederland geworden.

 5. Lao Tse

  De vreugde is groot op DDS. Na lang zoeken is een vrouw met een boerka aangetroffen en het verontruste volk heeft haar weten kalt te stellen.

  Mogelijk kan ze na verwijdering van de boerka ook worden kaalgeschoren. Er zijn vast genoeg dappere blanke rechtse mannen die deze heks een lesje willen leren.

  1. Jan de Man

   Kaalgeschoren, ja daar weet jij wel meer van natuurlijk, jij hebt warme gevoelens voor kleine kinderen.

  2. van Urk

   U had liever gehoopt dat zij een vrouw konden vinden met een verschrikkelijke Nederlandse kledingdracht. Man gedraag u toch niet zo als een klein kind! In veel landen is die wet van kracht zelfs in moslimlanden als Marokko en Tunesie.

  3. logisch denken

   lang zoeken was niet nodig hufter. De beheerder was gewoon op zijn werk bezig met zijn werkzaamheden. Rokers mogen van jou overal weggestuurd worden maar een spook in een burka moet toegang krijgen tot een kinderspeeltuin.

   De beheerder verdient een lintje hufter en jij met je misselijke gestook verdient pek en veren. Ben wel benieuwd hoe dat staat op een tarrel

   Het wordt schrijnend duidelijk hoe fascistisch links in elkaar steekt. Feitelijk een criminele organisatie van hufters

   1. Jan de Man

    Het is een vooropgezet spelletje LD, ze spannen samen en verdedigen minderheidsstandpunten. Bovendien koestert de ene warme gevoelens voor kleine kinderen en verdedigt de ander hem te vuur én te zwaard.

    Een heldere puzzel!

  4. Siemien

   Ja Lao laat graag zijn sympathieën voor de 2de wereldoorlog niet ongemoeid hier

  5. Ron

   Kan de redactie niet iets doen aan deze opruiende en discriminerende teksten?
   Schrijver stelt fysiek geweld voor.

 6. Piet51

  Ik dacht dat het verbod expliciet geldt voor onderwijsinstellingen, zorginstellingen, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen. Speeltuinen stonden niet in het rijtje. Het gaat hier om een betaalde speeltuin en dan mag misschien de eigenaar/beheerder die vrouw vragen zich anders te kleden. Dat mocht in scholen ook al langer. Maar dat heeft dan helemaal niets met het boerkaverbod te maken, maar gewoon met “baas in eigen bedrijf”.
  Ik ben wel benieuwd of deze vrouw daar vaker was geweest in die kleding, en toen dus toegelaten werd, of dat ze er voor het eerst kwam.

  1. Jan de Man

   Jij hebt daar natuurlijk problemen mee, de islamisering is voor jou van groot belang.

   1. Piet51

    @Jan de Man
    Ik heb er inderdaad problemen mee, als mensen nu eigen rechter gaan spelen. Daarom ga ik in mijn reactie even de mogelijkheden na, waarop dit is toegestaan. Ik sluit niet uit, dat de speeltuinbeheerder een lastig uit te leggen verhaal heeft.

    Dat boerkaverbod lost helemaal niets op, maar creëert eerder problemen die er eerst niet waren.

    Ik zou wel eens willen weten, wie van de deelnemers hier ’s avonds wel eens iemand heeft staande gehouden die zonder achterlicht reed, of het kentekennummer noteerde bij een iets te hoge snelheid of door rood rijden, of iemand staande hield die na een paar borrels toch wilde rijden, of ziet dat iemand illegaal download, of e-books gratis uitwisselt, of, of, etc. We komen de hele dag wetsovertredingen tegen en doen meestal helemaal niets. En nu is iedereen ineens een deugmens die naar de letter van de wet wil leven en dat van anderen ook eist. Dat lijkt me prima, maar dan geldt elke wet voor iedereen.

    1. Ron

     Ik vraag me af hoe lang het duurt voor jij de politie belt als er iemand met een bivakmuts voor je huis op en neer loopt?

     1. Jan de Man

      Mannen als Piet vinden dat prima hoor, je kunt de islamisering maar beter niets in de weg leggen, in de hoop dat het meevalt.

      Pim Fortuyn zei het zo:

      ”Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal mee vallen met de agressie van de islam veel sterkte, zalig zij de onnozelen van geest.”

     2. Ron

      Beter had Pim gezegd dat ze het beter kunnen ervaren, want dan treed het besef pad in.
      Vraag het anders degene die het wel ervaren.

    2. Beukman

     @Piet schrijft:
     En nu is iedereen ineens een deugmens die naar de letter van de wet wil leven en dat van anderen ook eist.

     Inderdaad. De neo-politiek correcte Deugmens Sapiens is opgestaan.

     Inmiddels hebben blanke mannen plannen opgevat om te gaan fungeren als omgekeerde shariapolitie, en op jacht te gaan om burkavrouwen te overmeesteren en uit te leveren.

     Tegelijk hebben andere mannen plannen opgevat om de betreffende vrouwen te gaan beschermen als ze de straat op gaan.

     Ook lees ik dat islamitische vrouwen die eerst niet met gezichtsbedekking rondliepen overwegen om dat nu wél te gaan doen als protest.

     Je ziet: gedonder van alle kanten waar eerst geen probleem was.

     1. Ron

      Je valt in herhaling.
      Ik had je al gezegd er was geen gedonder als de grenzen dicht waren gebleven.

     2. Jan de Man

      Klopt, zoals we kunnen meten is met de komst van de islam het gedonder begonnen. Maar daar heb jij plezier in, jij neemt het op voor een 60-plusser die, geheel in de geest van Mohammed, warme gevoelens heeft voor kleine kinderen, ik begrijp die 24/7 ijver wel, de puzzel is gelegd!

     3. Beukman

      Vroeger was alles beter, @Ron. Dat zeiden ze zelfs in de jaren 50 al.

     4. Ron

      Waarheid als een koe.
      Had niet verwacht dat wij het eens zouden worden.

     5. Jan de Man

      Klopt, toen de islam kwam is het gesodemieter begonnen, en Halsema deed daar, met haar motie, nog een schepje bovenop. Jij vindt dat allemaal prima want je hebt laten zien wat de puzzel is.

     6. Beukman

      Gefelicteerd dan @Ron met dit bereikte resultaat!
      Laat het niet te vaak gebeuren, want dan is er geen reet meer aan.

     7. Ron

      Nu wordt het eng. Zijn we het weer eens.
      Zie je wel ook jij kan het licht zien.

     8. Beukman

      Zelfs die 80-jarige oorlog was zo slecht nog niet, @Ron. Je had weliswaar niks te vreten, maar gezellig dat het was, en die saamhorigheid met zijn allen tegen de Spanjolen.

      Kom daar vandaag de dag maar eens om. Mensen groeten malkander niet meer want iedereen zit op zijn schermpje te koekeloeren.

     9. Ron

      Bewijst weer mijn gelijk.
      De Spanjaarden hadden hier niets te zoeken dus kwam er ellende.

     10. Jan de Man

      Zo is dat, hetzelfde geldt voor de islam!

     11. Beukman

      Diezelfde Spanjaarden hebben ons ook veel goeds gebracht, en dan bedoel ik niet alleen hun keuken. Ze hebben ons weer bij en tot elkaar gebracht, en laten zien dat er ook geestelijke waarden bestaan die belangrijker zijn dan je natje en je droogje.

     12. Jan de Man

      En wat heeft de islam gebracht Zuigman?

     13. Ron

      Die uitwisseling had ook gekunnen vanuit ieders eigen gebied zonder oorlog.
      Maar zeg mij eens wat wij kunnen winnen met een volk dat 300 jaar achter loopt?

     14. Beukman

      Welk volk bedoel je, @Ron, wat bedoel je met “wij”, en over welke wedstrijd heb je het?

     15. Ron

      Met wij bedoel ik de Nederlander. Met winnen bedoel ik wat kan er goeds komen uit deze immigratie.

     16. Beukman

      De meeste van deze mensen zijn gewoon Nederlanders, @Ron.
      En wat je aan ze hebt? Dat kun je je van een heleboel mensen afvragen.
      Wat hebben we bijvoorbeeld aan Jan de Man?

     17. Ron

      Nederlanders?
      Hebben ze 1 paspoort?
      Hechten ze waarde aan de Nederlandse cultuur?
      Zo zijn er nog heel veel vragen.

     18. Jan de Man

      Maakt niet uit Ron, als jij het ene zegt dan zegt hij het andere.

      ‘We hebben er allebei (neukman & banneling) lol in om in een forum een minderheidsstandpunt te verdedigen.’

     19. peetjuhhhh

      Blanke mannen? net als jij dus. Simpele looser . Je ziet inderdaad problemen die er eerst niet waren. Voor de moslims bedoel je zeker. Want met de moslims kwamen de problemen he.

    3. van Urk

     @Piet51, Ik heb diverse soorten mensen weleens op hun gedrag en of handelen aangesproken. En dat zijn er gerust wel meer hoor dan u denkt. Maar ook daar komt er wel eens gedonder van omdat sommige gasten niet willen luisteren.

     1. Jan de Man

      Binnen de islam laat men zich niet aanspreken.

    4. logisch denken

     zeg pietje , wat is de binding tussen een boerkavebod en een kapot achterlicht ? stop de islamisering van het westen en eis minder minder minder islam.

     overigens , je linkse katten gejank mist weer elke realiteitsbesef als je onder een steen leeft. Met de regelmaat maak ik het mee dat autosleutels worden ingenomen in de kroeg dus je selectieve linkse verontwaardiging is WEER geheel onterecht jankert.

     Dat jij niets doet in zo een situatie pleit voor jouw krankzinnige mentaliteit.

  2. Duke

   Een verzoek om een boerka af te doen, kan ook zonder verbod.
   Als er een burgerarrest is uitgevoerd op een lokatie waar er geen overtreding is van het verbod op fezichtsbedekkende kleding, kan je als boerkadrager wachten op de politie die het dan haarfijn kan uitleggen aan de aanhouder.

  3. logisch denken

   het verbod moet gelden voor heel europa pietje. Een burka past niet in de westerse wereld pietje. Overigens vraag ik me af hoe linkse idioten het normaal vinden dat er een burka in een kinderspeeltuin rond drentelt. knettergek

  4. Mars020

   Het is een beetje lastig om te zien of die brievenbus al eerder is geweest?. Echt weer een opmerking van een links provinciaaltje uit een of ander gehucht. Hoe kan je in godsnaam zien of die randdebiel in vacuüm verpakking, dezelfde is als die van gisteren??… Ik word zo moe van die eigenwijze en achterlijke linkse trollen!..

 7. Ron

  Heeft niet lang geduurd voordat dit voorvalt.
  Zijn er toch meer burkadragers dan verwacht. Anders had het wel langer geduurd voor er een akkefietje was.

  1. Jan de Man

   Islamisering Ron, pure islamisering. Hulde aan de speeltuinbeheerder die hier een stok voor steekt! Hij verdient een betaalde vakantie naar een islamvrij vakantie-eiland.

   1. Ron

    Mee eens Jan.
    Eindelijk iemand die opkomt voor hoe het hoort.

  2. Piet51

   @Ron
   Nee hoor. Advocaat Spong voorspelde dit donderdagavond al bij Jinek.

   1. Ron

    Jij snapt het niet was sarcasme. Ik geef aan dat het probleem dus niet zo klein is als links wol geloven.

   2. Jan de Man

    Piet, ja piet, je verwacht het niet.

   3. logisch denken

    nou zeg , had ie een glazen bol erbij ? hij weet kennelijk hoe linkse hufters uitstekend bij machte zijn om de situatie te laten escaleren pietje

 8. Jumping

  Links wil een oorlog met anders denkenden.

  Krijgen ze die oorlog.

  Ik denk het wel.

  De kruik enz enz.

  1. van Urk

   Nu voelt links ook hoe het is om de minderheid te zijn.

   1. Ron

    Sorry dat ik je verbeter.
    Maar ze zijn altijd minderheid geweest, ze schreeuwde alleen zo hard.

    1. Mart

     Nazies waren er ook niet teveel in”denbeginne”,communisten òòk niet….toen riep de goedmens ook”och het valt best mee”.Mijn President Mr Bolsonaro zegt opruimen die socialistishe troep,Mr Trump òòk…….maar dat zijn slechte facisten en deugen dus niet .ALdus de misleide ”goedmens”.

 9. Mart

  Tja… het zijn er maar weinig,dus die kinderkes schrikken zich wezenloos,als zo iets de speeltuin in komt waggelen.Ze dachten ff dat het een pinguin was….hoewel men die hier. eerder kunt verwachten want vanmorgen maar 8 graden ….brrrrrrrrrrrrrr.

 10. van Urk

  De boerkadraagsters hebben genoeg argumenten opgezocht om deze wet te vervallen. Kennelijk was dat genoeg of overtuigend. In een seculiere rechtsstaat moet je ook niet met argumenten aankomen dat zij naar de hel gaan als zij hun boerka,s af doen.

  1. van Urk

   “”Kennelijk was dat genoeg of overtuigend” moest zijn; Niet genoeg of niet Overtuigend.

 11. Ron

  Er is nog iets raars met de linkse mensen hier.
  Ze zweren bij het huidige kabinet en diens regels. Maar nu ineens niet.
  Plasterk heeft voornamelijk voor de wet op ge,ichtsbedekking gezorgd n niet Wilders.

  1. Jan de Man

   Nee hoor, ze hebben met elkaar afgesproken dat ze hier de boel blijven flessen, er zijn nog steeds gasten die dat niet doorhebben.

   1. Ron

    I Know. Natzeiken noem je dat en ze hebben het niet door.

    1. Jan de Man

     Inderdaad Ron, scherp!

  2. van Urk

   Mooie van het verhaal is dat de PvdA raadslid Biemond voor veel woede heeft gezorgd van overige linkse raadsleden omdat hij gekleed was in een gele boerka. En ja, heerlijk is heerlijk, ook de PvdA heeft daar aan meegewerkt.

   1. Jan de Man

    Natuurlijk, PvdA is een islampartij, wat verwacht je anders?

   2. Ron

    Tja what goes around comes arounf

    1. Jan de Man

     Zeker, het is goed om de islamisering in beeld te houden en te zien dat de PvdA daar hard aan meedoet.

    2. Heinz

     Ben je weer met jezelf in in gesprek, Ron-Jan. Humor ! En ook nog zo snel.
     Ron Jan de Man registreren !

     1. Ron

      Inderdaad Heinz zeg je het zelf al zo snel.
      Kan dus niet aangezien DDS niet zo snel is met verversen.
      Maar vervelend hé dat er zoveel mensen hun mening delen.

     2. Jan de Man

      Heinz is daarentegen wel dezelfde als Zouaaf

  3. Beukman

   Het huidige kabinet is niet links, @Ron.
   Wilders heeft verklaard dat het verbod zíjn verdienste is. Hij heeft per slot de motie ingediend waar het allemaal mee begon, en is daar vervolgens 14 jaar over blijven doorzeuren.

   Maar ik ben met je eens dat Plasterk en Ollongren zich niet voor zijn karretje hadden moeten laten spannen.

   1. Jan de Man

    Het huidige kabinet is ultralinks! VVD doet precies wat GroenLinks wil en D66 is gelijk aan GroenLinks. ChristenUnie en CDA zijn islampleasers, linksfascisme ten top!

    1. Jan de Man

     Het huidige kabinet is ultralinks!

   2. Ron

    Ho ho.
    Niet te hard van stapel lopen.
    Ben het niet overal met je eens 2 x is genoeg.

    1. Beukman

     Zijn we het daar in ieder geval over eens.

     1. Ron

      Blijkbaar jij niet maar is niet erg ik ben blij dat je eindelijk de waarheid tegemoet treed.

   3. van Urk

    Omdat Wilders door bleef zeuren of dat het aanpakken van salafisme ook hoog in de agenda staat? Voordat u het nog niet bekend is: Boerkadraagsters zijn aanhangsters van deze strenge islamitische stroming.

    1. Beukman

     De Hollandse boerkadraagsters moeten welhaast de vreedzaamst levende bevolkingsgroep van ons landje zijn, @Urk.

     1. Ron

      Hollanders dragen geen burka

     2. Beukman

      @Ron, een hele hoop burka/nikabdraagsters betreft bekeerde Hollandse meiden. Sommige hadden al een tik van de christelijke molen, anderen hebben als uit het niets besloten om zich te bekeren.

      Lopen met zo’n ding is wellicht vaak ook te interpreteren als zin geven aan je onbeduidende leventje en aandacht krijgen.
      Voor hen zal het verbod een geschenk uit de hemel zijn.

     3. Jan de Man

      Inderdaad. Vond trouwens nog een alleraardigste definitie, wie de schoen past etc…

      “Het stijf-formalistische of hoogdravende type: is overmatig beleefd en vormelijk. Door hun een bepaalde mate van intelligentie weten zij hun problemen te compenseren en camoufleren. Zij leren sociale regels uit het hoofd en overleven op basis van aangeleerde of verworven scripts. Ze missen evenwel de intuïtie die nodig is om de subtiliteiten van het intermenselijk verkeer te begrijpen. Gebrek aan empathie, en sociale naïviteit kenmerken deze groep het meest.”

     4. Ron

      Jij maakt dus de stelling dat als je gelooft een tik hebt?

     5. Beukman

      @Ron
      Dat is te kort door de bocht, maar van stijf gereformeerd naar stijf islamitisch zal niet zo’n heel eind, vermoed ik.

     6. Ron

      Dan zijn we het gvd weer eens.
      Alleen begrijp ik niet waarom je dan de islam verdedigt als je ze getikt vind.

    2. Jan de Man

     Volhouden Zuigman, de puzzel is al gelegd, je staat voor minderheidsstandpunten.

    3. van Urk

     Er zit nog een deel Hollandse meiden nog in Syrie en Irak voordat u het nog niet weet. Die hadden daar een soort van cursus.

   4. logisch denken

    hahahahaha , wat een onwetende , hoe wordt politiek genoemd die inkomens via belastingen nivelleren , een energietransitie voorstellen vanuit milieu standpunt , die de burger en bedrijven laat opdraaien voor de rekeniing , ecotax uitbuiten als hobby, die het ambtenarren legioen jaarlijks laat groeien , die roept sinterklaasje kom maar binnen met je helper .

    nou stemmingmakertje hoe noem je zo een coalitie ? beukman brult om het hardst maar weet niet eens wat de veschillen zijn tussen linkse en rechtse politiek. Wat een oen

 12. Kristalix

  Het eerste signaal is er, aanpassen of wegwezen.
  Erg goed. En mochten extreme lieden hun frustratie richten op kerken? Dan is de beer los.

  Heel goed. Hard aanpakken.

 13. Ab Infinitum

  Hebben de kinderjes ook nog plezierig kunnen spelen ?
  De volwassenen zijn wel aan hun trekken gekomen, begrijp ik.

  1. tonna

   @AI
   “Hebben de kinderjes ook nog plezierig kunnen spelen?”
   De zwartepiet drammers kijken ook niet naar het welbevinden van kinderen gedurende hun agressieve optredens,dus laten alle links lullende reaguurders dit punt niet aanhalen!
   Overigens mijn kleinkinderen vinden die islamitische klederdracht ook erg raar,dus ervan uitgaande dat hun mening correspondeert met de mening van elk normaal kind, kan ik dit punt generaliseren en stellen dat de ontmaskering juist is!
   Overigens het is bij de wet verboden het gezicht te bedekken mbt de verboden openbare ruimtes!

   1. Ab Infinitum

    Tonna wil er nog keer een draai aangeven. Het was verkeerd, excuses aangeboden zoals het hoort en een vrijkaartje… Duidelijk voor wie het niet snapt ?

    1. merlot

     Ja hoor, het is helemaal duidelijk.

     Nijmegen: Havanna aan de Waal.

    2. tonna

     @AI
     “De speeltuin valt onder openbare overheidsruimte”
     GEEN recht op excuses!

     1. Tman

      ton:
      Juist +++++++

    3. logisch denken

     onduidelijk voor wie het wel snapt

   2. Ab Infinitum

    Kinderen houden van verkleed spelletjes. Als indianenvrouwtje met verentooi, verpleegster met kapje. Cowboy’tje met lasso en hoed. Kinderen zijn vindingrijk.

  2. logisch denken

   triest he zo een vuilniszak die de kinderen angst aanjaagt. Verbod direct uitbreiden. Broodnodig

 14. Mar

  Via de Telegraaf:

  “De politie was nog niet bereikbaar voor commentaar, maar een woordvoerder van de gemeente Nijmegen spreekt van een ‘heel vervelende situatie’. ,,De Leemkuil is een gemeentelijke speeltuin”, verheldert Mariska Schok. ,,Daar komt de verwarring vandaan. De afdeling veiligheid had het idee dat de vrouw geweigerd moest worden en heeft dat abusievelijk ook gedaan. Bij nader inzien bleek dat verkeerd. We hebben onze excuses aangeboden en de mevrouw heeft een vrijkaartje gekregen. Maar het is voor haar natuurlijk wel erg vervelend.”

  En nu????????

  1. Ab Infinitum

   Bijna alle reaguurders met de mond vol tanden, althans voor zover nog aanwezig.

   1. Ron

    Nee hoor.
    Waarom reageren op een reactie van vooringenomen media?
    Feit blijft dat gemeenschappelijke speeltuin of niet( vreemd gegeven gezien het een betaalde speeltuin betreft) de beheerder et mede is voor toezicht en nazien ervan. Dus de beheerder mag dat verzoeken, dat linkse politiewoordvoerder het verdraaid is een ander verhaal maar o zo doorzichtig geworden. Althans voor de mensen die zelf denken ipv klakkeloos alles overnemen.

    1. Ron

     Herstel woordvoerder van de gemeente.

   2. logisch denken

    spiegel reflectie

  2. Duke

   voortaan boerka aflaten

 15. tonna

  De beheerder van een betaalde speeltuin heeft gelijk,wet is wet!
  Een verantwoordelijk burger houdt zich aan de wet,laat daar geen misverstand over bestaan!
  Duidelijk voor iedereen?

  1. Mar

   @tonna

   Denk dat u nog even de wet goed moet doorlezen.

   1. tonna

    @mar
    De speeltuin valt onder openbare overheidsruimte,immers de speeltuin wordt overeind gehouden met overheidsgelden!
    You got it?

    1. tonna

     De lagere overheden zijn te laf om de letter van de wet te handhaven,slap Nederland alweer!

     1. joey

      tonna
      Klopt helemaal ,omdat er overheidsgeld in de speeltuin zit,is het een openbare overheidsruimte!
      Dat de kruipende en zwijmelende politieke verantwoordelijken in Nijmegen niet durven handhaven impliceert niet dat de boerka terplekke is toegestaan!
      Het boerkaverbod is keihard geldig in deze speeltuin!

     2. Tman

      joey:
      Helemaal juist!

    2. Ab Infinitum

     De overheid betaald (?) mee zegt Wout in zijn enthousiame. Ik weet niet of dat zo is. De meeste speeltuinen zijn stichtingen.

     1. Ron

      Dus….. mogen ze ook zelf beslissen wat het beleid is.

     2. Jan de Man

      Binnen de islam komen de ‘broeders’ gewoon even langs om de zusters te helpen hoor, de islamisering in optima forma.

     3. Ab Infinitum

      @Ron, ja dat kan. Als het stichtingsbestuur dat goed vindt dat er moeders in Boerka’s het terrein betreden is het de beslissing van het bestuur. Geen burger die daar wat aan verandert. Wil het bestuur de contributie verhogen, dan heeft de overheid daar niets over te zeggen. Helemaal correct door u samengevat.

     4. Ron

      Als je mij gelijk geeft, zeg je dus aan de andere kant dat de beheerder dus in zijn recht stond. Die had in eerste gehandeld zoals het betaamt.
      Dat de stichting daarna bezwijkt onder de politiek correcte druk is wat anders.

    3. Mar

     Vanaf 1 augustus 2019 geldt een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding in onderwijsinstellingen en zorginstellingen. En ook in het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen.

     Bron:rijksoverheid.nl

 16. Jan de Man

  Bommels Gedachtes: Drie sterke Iraanse vrouwen, dertig jaar gevangenschap voor het afgooien van de boerka. Honderd zwakke Nederlandse vrouwen, weigeren solidair te zijn met hun ‘zusters’ in Iran die verdomme de boerka af te doen. Het land spreekt schande, de televisieshows spreken niet maar debatteren. De sociale media gooit extra kolen op het vuur én pleit voor bescherming voor de boerka dames! Er is zelfs een roedel aan feministische hypocrieten opgestaan die onder de hashtag Boerkabuddy’s de gesluierde dames in het openbare leven wil begeleiden! Vreemd, want ik dacht toch echt dat de boerka vrouwen zelf pleiten voor hun onafhankelijkheid sterke wil én ‘skijt’ hebben aan de wet!? Dan behoeft men volgens mij géén bescherming te genieten? Daarbij, zal er vanuit hun gemeenschap tóch wel iemand zijn die hun handje vast doet houden? Of trekt men zoals gewoonlijk de slachtofferkaart en laat het voornamelijk blanke volk deze waanzin oplossen!? Waarom maakt iedereen het zo moeilijk? Vanaf vandaag gaat de wet tegen het dragen van gezichtsbeperkende kledij in, het mag niet meer! Simpeler kan het niet, het is bij WET verboden én daar heeft iedereen zich aan te houden!

  1. Jan de Man

   Het meest enge stukje schrijven kwam van Amnesty International, u weet wel die club die pleit voor tegen de mensheid in gevangenschap. Zij die elke vorm van humaniteit hoog hebben zitten én elke vorm van onmenselijkheid proberen uit te bannen. Amnesty, een groep subsidie slurpende helden die in de meest donkere landen op de ze aarde een licht voor de onderdrukte zijn. Juist zij spraken over solidair zijn met de boerka dames, dit is vreemd héél vreemd en zeer angstig. Dit soort teksten kun je van de extreme verwachten, de Sylvana Simons aanhang óf het DENK groepje. Ik verwacht van de bekeerde gekke als Arnoud van Doorn opmerkingen die zó extreem dom zijn dat je er maar beter om kunt lachen! Maar niet van een partij die onafhankelijk elke vorm van wegcijferen als inhumaan ziet?
   Gek blijft ook dat vele leden vanuit het regenboog alfabet hun tegenstem laten horen? Beseft de homoseksueel wél wat juist die boerka dames en hun medestanders doen met homoseksuelen? Dat er geen flatgebouw hoog genoeg kan zijn, men de homo daar met bosjes tegelijk vanaf gooit? Juist nu in dé Gay Pride week, waarin men méér dan ooit moet dansen voor de vrije keus van liefde., er steeds vaker homoseksuele worden geterroriseerd gepest of erger … is het zaak dat wij allemaal om deze gemeenschap heen gaan staan. Dat er dan mensen zijn die tóch mededogen voor de boerka draagsters uiten, gaat mij alles ver te boven.
   Ook al die deugende die beweren dat een keppeltje of kruisje ook maar meteen verboden moet worden … slaan de plank niet een klein beetje maar helemaal mis! Zij begrijpen er totaal niets van, het gaat niet om het uitdragen van geloof, het gaat puur om de gezichtsbedekking.

   1. Jan de Man

    Ons land is knetter gek geworden, de politieke kopstukken negeren het aankomend kwaad. Ondanks dat de veelal blanke boerka vrouwen anders beweren, zit er wel degelijk een strategie achter hun lap stof.
    Non verbale communicatie, zien wie er wéér eens het slachtoffer uithangt. Een vinger geven en zij nemen de gehele hand, juist nu is het zaak om grenzen te stellen. De islamisering wordt steeds meer feit, als de politiek nu niet ingrijpt komen de dromen van DENK & Co sneller uit dan men denkt.

    1. Jan de Man

     Drie van de vele vrouwen die hun identiteit moeten verstoppen, onderdrukt worden. Drie dappere heldinnen die liever in het gevang zitten dan nog langer gevangen achter een sluier. Er zijn duizenden verhalen, sommige beschreven sommige stil zwijgend. Wij weigeren te luisteren, draaien onze hoofden liever weg. Tranen, miljoenen verborgen tranen … en wat doet men hier? Mee janken met de zogenaamd zielige vrouwen die niets anders doen dan onder het mom van geloof aandacht vragen. Omdat zij vroeger te weinig zijn geknuffeld geaaid én gepamperd. Of juist te veel, want elke boerka die spreekt, klinkt als een verwend wijf met grootheidswaanzin … zij die zwijgen zitten gevangen. En juist die zou men moeten redden, alleen die krijgen we letterlijk en figuurlijk niet te zien … Amnesty International waar zijn jullie wanneer het westen jullie nodig heeft? Stelletje hypocriete blanke goeddoeners, ga eens praten met menig Moslima … zij schamen zich kapot en zijn tegen de boerka. Maar dat wil niemand horen, want dan gaat de theorie van ‘Kijk mij eens goed bezig zijn’ totaal verloren!

     Fijne Dag Lieve Volgers

     Bron: Blogg Chick Bommels

 17. Seneca

  Beste lezers van dit forum!
  HET GAAT NIET OM EEN BOERKAVERBOD!!!
  HET WETSONTWERP IS VAN TOEPASSING OP GEZICHTSBEDEKKENDE KLEDING. LAAT DIT NU TOT JULLIE HERSENS DOORDRINGEN.

  1. Siemien

   Precies, ++++++++ maar het framed wel lekker natuurlijk… (cynisch)

  2. Marija

   @Seneca, waar het werkelijk om gaat en waar iedereen omheen draait is, dat de islamisering van Europa doorgang moet vinden.
   Heb het al meer gezegd: het is afgesproken en overeengekomen in het Verdrag van Straatsburg 1975, zie ook de paragraaf “De EU ontmaskerd”.
   Onze regering kijkt niet weg, onze regering VOERT UIT !!!
   Laat dit eens tot u doordringen en weet dat alle verzet zinloos is.
   De EU heeft al een leger in de maak om een opstand de kop in te drukken.
   Wat moeten wij dan nog?

 18. JFU

  Oplossing is zo eenvoudig..uitkering
  stoppen gaan ze vanzelf terug waar ze horen….in de zandbak…en daar horen ze ook.

 19. Ben-NIET-Groen-L

  De boerka en nikab in het bijzonder en islamitische kleding in het algemeen zijn in feite opgestoken middelvingers naar de Nederlandse samenleving. Er is geen enkele goede reden te bedenken om zich zo te kleden.
  Vrouwen die menen dat het moet van de almachtige zijn onnozele gansjes die niet veel kwalijk te nemen valt, ze weten niet beter.
  Vrouwen die het doen omdat vader, broers, echtgenoot, de omgeving het eisen zijn zielige onderdrukte vrouwen.
  Vrouwen die het doen om hun islamitische identiteit uit te dragen zijn in feite vrouwen die zich zondig maken aan hovaardij. Ze dragen als het ware uit dat zij voortreffelijker zijn dan vrouwen die zich niet zo kleden. Die vrouwen zijn zondig en eng.
  Blijkbaar heerst er in vrijwel alle religies een angst voor seksualiteit.

  1. Siemien

   “De boerka en nikab in het bijzonder en islamitische kleding in het algemeen zijn in feite opgestoken middelvingers naar de Nederlandse samenleving”

   Pre-cies, het is het doordrammen van de islam in mijn cultuur, nog veel erger zijn de zogenaamde achterlijke politici die dit maar niet willen bergijpen

 20. Lex

  Streng optreden anders is het een papieren tijger.

  Bij constatering af doen of meekomen naar het politiebureau en een bekeuring.

 21. Vrijedenkert

  Openbare gemeentelijke speeltuin of niet, vrijkaartje wel of niet…. Als beheerder burka-madam om zich even te indentificeren en deze weigert om parasol te openen wat dan?
  Toegang weigeren, politie bellen, meebukken en maar toelaten om gezeur, bedreiging en intimidatie door opgetrommelde boerka-aanhang te vermijden…

  En als beheerder ongelovige man is gaat burka-madam zeker weigeren dat staat vast!

 22. Bes Tolen

  Ben-NIET-Groen L. De godsdienst misbruikt de seksualiteit als machtsmiddel. Onderwerping is algemeen de bedoeling van de godsdienst en dan is het logisch dat de godsdienst de seksualiteit claimt en manipuleert. Onze fascistische regering wenste uiteraard daaraan tegemoet te komen. De gemeente Nijmegen ging zelfs nog verder bezig met uitkleden van de wet. Daar steunt de politiek op de Nederlandse jeugd en intellectuelen, echte links fascisten en multiculturalisten. Treurige erfenis van het verdorven Rome met al haar flagrante leugens, bedrog en misleiding. En terreur. Tot in onze tijd en nu weer sinds een paar decennia op de weg terug, de kop opstekend. Ja, nu weer een krachtige stroming met grote maatschappelijke invloed.

 23. Vit

  Het is duidelijk dat verstand ver te zoeken is bij deze boerkadraagster wat ook niet zo’n verrassing is, kinderen schrikken zich de pestpokken als er zo’n spook verschijnt. Bij mij om de hoek ook woont er ook een en die heeft zelfs een gaas voor haar ogen, niettemin zal ze vast gezien hebben dat ik haar meewarig aankijk als ze naar buiten mag van haar eigenaar. Isis wat een eng volk is dat.

 24. Vit

  Afgelopen zaterdag hadden we vrienden op bezoek om te barbeknoeien en kwam Indonesië ter sprake waar zij 2 jaar geleden op vakantie waren geweest, destijds zei ik dat het nog net kon en ze vonden ook dat ik een voorspellende gave had gezien de ontwikkelingen daarna aldaar met dat kudt islam, dat wij ook aan de vooravond daarvan staan leek hen wat overdreven maar toch.

 25. Bekir

  Hoe meer je onzin dingen verbiedt Hoe meer ellende.
  Ik heb nooit iets meegemaakt met een in burka geklede vrouw.
  Laten we ons druk maken om politici die onterecht declareren en fraude plegen en graaien in partijkas

  1. musicmaniac

   Ik heb nooit iets meegemaakt met een in burka geklede vrouw. Nog niet nee. Maar wat nog niet is kan nog altijd komen. Als men in de jaren zestig van de vorige eeuw zei, dat Nederland overspoeld zou worden door de islam en zijn volgers, werd men ook voor gek verklaard. Helaas is dat ook een voorbeeld geweest van wat niet is kan nog komen. En dat geldt ook voor de wereldwijde aanslagen die in naam van de islam gepleegd worden. Had men vroeger ook nooit verwacht. Nu is het schering en inslag, als Bekir deze laatste betekenis kent.

 26. Ben-NIET-Groen-L

  Gewoon één opmerking: In welk land kan en mag ik mijzelf zo dwars en tegen alle wetten in gedragen zoals moslims dit hier in Nederland doen zonder een halt te worden toe geroepen?

 27. Bes Tolen

  Nijmegen deugt niet. Dat moge duidelijk zijn. De politie hielp uitgebreid met schriftelijke aangiften tegen Wilders en nu de gemeente weer. Die beweert dat een speeltuin geen openbare plaats is en bevestigt de boerkadraagster in haar vermeend gelijk.
  Treurig dat Nederland een zwakke afspiegeling maakt van wetgeving van buurlanden. Dat is schande. Een algeheel verbod dus ook op straat hoort erbij. ook winkels e.d. zijn als openbaar te zien maar ook daar zal de gemeente Nijmegen wel anders over denken. Het zal wel grote willekeur opleveren: niet openbaar als het zo uitkomt, bijvoorbeeld om vreemdelingen te pleasen en wel openbaar als het zo uit komt, bijvoorbeeld om vreemdelingen te pleasen. Alle aangevuld met: autochtonen te kunnen pakken en te veroordelen. Want volgens de overheid discrimineren in de praktijk immers alleen autochtonen. Niet alleen de overheid denkt er zo over. Helaas. Grof maatschappelijk vergif.

  1. Willem Alexander

   heel juist!

 28. Willem Alexander

  Helder: boerka’s zijn ter onderdrukking van vrouwen en meisjes. Dat willen we niet. Dus degenen die erop staan als een vieze patatzak rond te lopen … enkeltje Riyad of Mekka.
  De islam hoort niet bij Nederland, Europa of ieder ander respectable cultuur of samenleving. En schei alsje blieft uit met dat gelul van een eigen keuze. Dan ben je echt geschift. En die willen we ook niet. Althans gewone vredelievende en verdraagzame mensen. Met islam is het altijd ellende. Zie je ooit een moslim lachen? Alleen dan wanneer een infidel lijdt of sterft…zo is dat soort.

  1. Lao Tse

   Nee, een boerka willen we liever niet, maar verbieden is weer een andere kwestie.

   Ik zie liever geen Zwarte Piet bij Sinterklaas maar zou toch echt geen verbod bepleiten.

   1. Bosche draak

    Goh,Lao is tegen zwarte piet
    Handen omhoog wie dat niet zag aankomen?
    Jaloers dat deze kindervriend wel door iedereen geliefd is en jij nog niet misschien, stokend misbaksel dat je er bent….

   2. musicmaniac

    Een zwarte piet is zwart en een boerkadrager kleed zich helemaal in het zwart. Een kwestie van keuze. Maar waarom de een wel en de ander niet? Zwarte piet is racistisch voor de allochtoon en een boerkadrager is racistisch voor de autochtoon. Duidelijk genoeg toch? Maar dat snappen allochtonen zoals Lao toch niet!

  2. Piet51

   @Willem Alexander
   “Zie je ooit een moslim lachen?” Jij blijkbaar niet. Kijk eens wat om je heen. Het overgrote deel van de moslims is als zodanig niet herkenbaar. Maar als je ze zou herkennen, zou je ze net zo vaak zien lachen als elk ander mens. Er zijn zelfs bekende moslim cabaretiers. Nooit van Najib Amhali gehoord zeker? Dat is misschien wel de bekendste, maar er zijn er meer die de Nederlandse theaters bedienen, zoals Farbod Moghaddam,
   Arbi El Ayachi, Het Amerikaans trio “Allah made me funny” (Mohammed Amer, Preacher Moss, Azhar Usman). Ga eens kijken, echt leuk en leerzaam. Ik vraag me zelfs af of er niet meer moslim-cabaretiers zijn dan rechts-popuilistische. Noem eens wat namen, als je wilt.

   1. Bosche draak

    Diezelfde grapjurken die in het midden oosten nul aanhang hebben?
    Zouden ze daar optreden zal hun hele publiek bestaan uit een kameel die komt schuilen voor de regen en de plaatselijke imam met z’n kindbruidje die de verkeerde afslag nam richting de besnijdingskliniek.

 29. Peter Loosduinen

  Ik zou liever lezen : Vrouw met nikab biedt excuses aan voor het laten schrikken van de Nederlandse kinderen in een speeltuin !

 30. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Burka is provocatie en verder niets…

 31. Arafat

  yipieee! sta al klaar om Te matten!! Allah Akbar! hahaha

  1. Mars020

   @Arafat, geitenneukers horen op Joop.nl, daar zitten allemaal geloofsgenoten, krakers, geitenwollensokken, Antifa en meer van dat soort losers. Jouw bijdrage op DDS heeft weinig nut, want je staat er alleen voor. Dus je kunt misschien beter op die site gaan lopen Allah Hakbarren. Verder wordt het straks mooi weer, dus kan je het zwembad weer gaan terroriseren. Genoeg te doen dus en veel plezier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.