shutterstock 1382424569

Eerste boerka-rel is een feit! Ruzie om verzoek kledingstuk af te doen in speeltuin Nijmegen

Geen categorieaug 04 2019, 15:00
Ja hoor, here we go. De eerste boerka-rel is een feit. Een beheerder van een betaalde speeltuin, vroeg een in nikab geklede vrouw het kledingstuk af te doen of de speeltuin te verlaten. Via De Telegraaf.
Edit: volgens de politie geldt het boerkaverbod niet voor speeltuinen, ondanks dat deze door de overheid wordt betaald.
Het 'boerkaverbod', zoals de wet in de volksmond is gaan heten, brengt natuurlijk aardig wat discussie teweeg. Enerzijds gaat het over de religieuze vrijheden en de vrije wil van de draagster, anderzijds gaat het om de angst dat burgers het recht in eigen hand nemen als de overheid/instelling waar het verbod geldt, dit niet handhaaft.
Die tweede discussie heeft nu zijn eerste slag te pakken. De desbetreffende vrouw weigerde haar nikab af te doen, ondanks dat het verbod voor die speeltuin dus wel degelijk geldt. Een zestal moslims en niet-islamitische 'boerkabuddies' (deugridders) reageerde een melding van dit incident, om haar, 'hun zuster', te helpen.
Er is volgens De Telegraaf een internetforum voor moslims die onder andere hebben besloten elkaar te helpen bij conflicten omtrent dit boerkaverbod. Er is nog een meningsverschil over of er geweld mag worden gebruikt volgens deze 'broeders':

"Als jullie daar zijn en er is agressie’’, zegt één van hen, ,,Pak je telefoon en film de tegenpartij. Dat schrikt af. Als die malloten zijn weggegaan blijf daar nog minstens een half uur. Wel op gepaste afstand van de zuster, zodat ze weten dat het menens is."

Helaas is er nog niet bekend wat zich nou precies heeft afgespeeld in de speeltuin. Politie, beheerder en de 'broeders' hebben geen commentaar of toelichting gegeven.
Feitelijk hebben die 'broeders' geen poot om op te staan, in dit geval althans. Als ze filmen is het voor de burger in kwestie zaak dat hij zijn 'burgerarrest' correct weet uit te voeren. In de praktijk zal dit echter vaker uit gaan lopen op slaande ruzie. Dat belooft wat te worden...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten