Enthousiasme windmolens neemt af in provincies. ‘We zijn hier voor rust en uitzicht komen wonen’

Het werd als een overwinning gevierd toen het Klimaatakkoord ook door de Eerste Kamer werd aangenomen. Toch zien steeds meer burgers geen heil meer in de ‘windminarettes’. Er komen steeds meer burgerprotesten waardoor provinciebestuurders een stuk voorzichtiger worden. Hierdoor lopen steeds meer provincies achter op de doelstellingen. De Groene Gekte lijkt een beetje op zijn retour

Neem Flevoland, steeds meer mensen klagen daar over de mogelijke komst van windmolenparken die – naar hun mening – veel dicht in de buurt van de woningen worden gebouwd. Mensen kwamen voor de rust naar Flevoland maar nu krijgen ze een overvol park voor hun neus. Iets waar ze niet op zitten te wachten.

We zijn hier voor rust en uitzicht komen wonen”, zegt voormalig huisarts Steggerda. „Maar nu krijgen we een industrieel windpark pontificaal voor onze neus.”

Ook in Zuid-Holland is er een switch gekomen. Daar wijzen ze nu expliciet gebieden aan die ‘windmolen vrij’ blijven. Voor Friesland geldt hetzelfde, het behouden van de Friese landschappen geldt als bestuursbeleid.

We merken dat mensen toch kritisch reageren op plannen rond windmolens. Men wil gewoon niet zo’n enorm ding in de achtertuin”

Aldus een woordvoerder van Zuid-Holland. Ook daar lijkt de Groene Gekte een beetje op zijn retour. Mensen stemmen graag voor ‘groen’ maar als het dan hun leefgebied gaat aantasten dan zijn de mensen minder ‘progressief’. Wellicht ook helemaal terecht, wie zit er nu te wachten op een windmolenpark in zijn achtertuin?

Voor Forum voor Democratie is dit in een opsteker in de provincie Zuid-Holland. De partij viel buiten de boot in de coalitievorming maar lijkt nu toch één verkiezingsbelofte ‘af te lossen’. Zo blijft de rem op windmolenparken toch meer te leven onder de bevolking dan de politici in Den Haag dachten.

Ondertussen ging Donald Trump ook heftig tekeer tegen het idee van windenergie tijdens de G7-top:

Ik ga de economie van de VS niet in gevaar brengen door geld te verspillen aan dromen en windmolens. We zijn de nummer één in het produceren van energie en spoedig zal niemand in de buurt komen van onze energieproductie. Windmolens zijn alleen niet de oplossing, eerlijk gezegd werken die gewoon niet goed.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Bart

  Het is een begin, maar er is nog veel tegengas nodig om die windmolen gekte te stoppen.

  Die dingen zijn duur en inefficient, ze dragen op geen enkele manier mee op een schonere planeet en doen helemaal niets voor het klimaat.

  Ze brengen juist enorm veel schade aan flora en fauna aan, denk aan al de vogels, vleermuizen en insecten die er door vernietigd worden. Of aan de milieu schade in de wingebieden van de grondstoffen voor windmolens.

  Klimaat is tegenwoordig niets meer dan een religie.

  1. Deathspank

   De gemiddelde Nederlander weet helemaal niks van het klimaat. Eenzijdige indoctrinatie door de regeringen die de wereld besturen. Ik ben een trotse ‘klimaat ontkenner’. Het is niet altijd makkelijk om tegen de stroom in te zwemmen. Wat we nodig hebben is bewust wording, mensen moeten gedeprogrammeerd worden.

   Mijn bijdrage om snel een einde te maken aan deze nachtmerrie

   ** = tt

   Lord Christopher Monckton – The Economics Behind Windmills
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=ZH4m-Cs-u3Y

   Debunking the Climate Consensus
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=uma-w6caJhY

   Apocalypse? No!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gPtC5K8wck8

   The Great Global Warming Swindle – Full Documentary HD
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

   1. Mezzadra

    Het achterhoedegevecht tegen de windmolens door onnozelen die de resultaten van wetenschappelijk onderzoek botweg ontkennen is zowel ergerlijk als ontroerend.

    1. meneer cactus

     Het is pas zorgelijk dat de milieumaffia geen onderzoek wenst te doen naar de gevolgen van het onttrekken van energie uit de lucht. Het is ronduit misdadig maar voor linkse prestige projecten zeer herkenbaar.

     Mogelijk spelen windmolens een grote rol in de opwarming van de arrde

     1. Mezzadra

      “Mogelijk spelen windmolens een grote rol in de opwarming van de arrde”

      Eigenlijk wel grappig.

     2. Peter Oudshoorn

      En daar is El Greco van gisteren weer, vandaag onder de naam Mezzadra.

      Hopelijk geeft DDS je iedere dag een ban Lao, tot je definitief opgedonderd bent.

     3. Heinz

      @ Mezzadra…Ik denk dat men vermoed dat de molens tropenwinden aanzuigen. Niet eens zo’n gekke gedachte. 😀

    2. Maurits Dekker

     Het achterhoedegevecht vóór de windmolens door onnozelen die de resultaten van wetenschappelijk onderzoek botweg ontkennen is zowel ergerlijk als ontroerend.

     1. Peter Oudshoorn

      Zo te zien heeft Lao maar gelijk tien nieuwe nicks aangemaakt, zodat hij voorlopig even voort kan. Het oogt tamelijk desperaat.

     2. Deathspank

      Ok we lullen ongefundeerd, verras me met je uitgebreide kosten baten analyse van windmolens.

   2. Dik

    ‘De gemiddelde Nederlander weet helemaal niks van het klimaat.’

    Ik weet in elk geval wel dat de landen die niet meedoen aan de klimaatafspraken van Parijs, samen ruim 1700 keer (!) groter zijn dan Nederland. Wie wil er nu nog graag meer klimaat- en milieubelasting betalen?

    1. Trude Herr

     Dat is al heel wat @Dik. Een Berliner Bol is groter dan een kruidnootje weet ik weer. U maakt zeldzame vergelijkingen. Als een mier net zo groot was als een Duitse herder, dan hadden wij pas een problem !

     1. meneer cactus

      fantastische inhoud , zo stevig inhoudelijk onderbouwd , voortreffelijke argumentatie , echt een top reactie , voor een kind van 5

     2. Siemien

      Adolf trude is dan ook het echte plaat voor mijn swastika smoelbekharses

   3. Mezzadra

    Geen van deze bronnen is serieus te nemen.

    Dit gepruttel van klimaatontkenners gaat maar door.

    1. meneer cactus

     “” Mezzadra 1 minuut ago Beantwoorden
     Geen van deze bronnen is serieus te nemen.

     Dit gepruttel van klimaatontkenners gaat maar door. “”

     Uiteraard is jouw dictaat het enige juiste. Wet op behoud van energie al bestudeert of heb jij ook een perpetuum mobile ?

     Milieumaffia staat tonnen aluminium om te smelten bij de hoogovens en als je er iets van vind of over zegt is het gepruttel ?

     U is niet erg overtuigend in uw absolute gelijk

     1. Mezzadra

      Ik heb geen zin meer het debat aan te gaan met debiele klimaatontkenners. Ik debater ook niet met mensen die menen dat de aarde plat is en de zon om de aarde draait.

      Het houdt een keer op.

     2. meneer cactus

      ja het houd een keer op , je grenzenloze arrogantie zal je ooit opbreken waarna je schaamtevol je ongelijk moet erkennen

     3. Siemien

      Mezzandra is een beetje dom, klimaat kun je nooit ontkennen dat is er immers altijd..

     4. Dik

      Klimaatontkenner is in dezelfde geest als holocaustontkenner, alsof je beide kunt ontkennen.

  2. Deathspank

   ** = tt

   Het raadsel van de verdwenen hittegolven; Rico Brouwer en Marcel Crok
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=S2Bm2HD0NRk

 2. joey

  De naïeve zwakzinnige klimaatredders dachten dat alle windmolens en zonnepaneel velden werden geplaatst in gebieden waar rechtse transitie haters gehuisvest zijn!
  Niets daarvan,al die linkse klimaatdrammers gaan zelf heel veel last van hebben van die nutteloze onzin!

 3. ikweetwatikwil

  In Drenthe zijn ze jaren lang aan het protesteren tegen die verrekte dingen, maar ze staan er. De boer die zijn land beschikbaar stelt blij want dat levert hem jaarlijks een klein kappitaaltje op. t,Ja dat krijg als je groen stemt.

 4. Deathspank

  Onder het mom van klimaat wordt mondiaal gecoordineerd onze hele planeet vernietigd. De natuur gekkies vinden het prima, met de Jesse Klavers voorop. Niet alleen dragen windmolens netto niks bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot, ook zijn ze direct schadelijk voor de natuur. Vogels worden uit de lucht geslagen door de wieken, de longen van vleermuizen imploderen door het drukverschil. Vissen raken massaal van slag. Die tering dingen maken onderzees een lage frequente tering herrie. Dit geluid verplaats zich voort in de ‘sound channel’ waardoor het duizende kilometers verder nog te horen is. Denk eens aan al die mooie natuurgebieden die verwoest zullen gaan worden!!! De mens staat misschien niet bekend goed voor de aarde te zorgen, maar deze keer maak ik mij echt zorgen.

  1. Mezzadra

   De aarde komt niet door de windmolens in de problemen.

   1. Joshuak

    Nee de aarde gaat zijn gang wel.. Maar hetzelfde argument is voor verbrandingsmotoren.. Aarde heeft veel ergere dingen meegemaakt.. ijstijd, vulkaanuitbarstingen en vele ander vormen van natuur geweld

    Het gevaar is voor de dieren

    1. Mezzadra

     Als we niet overstappen naar meer duurzame vormen van energie gaat de aarde zeker naar de knoppen.

     1. meneer cactus

      1. Een windmolen is niet duurzaam
      2. de gevolgen van het onttrekken van windenergie blijkt een grote factor te zijn in de snellere opwarming van de aarde

      Een windmolen helpt dus in de opwarming van de aarde. Als je opwarming een probleem vindt helpt een windmolen dus om de aarde naar de knoppen te helpen

     2. Piet51

      @meneer cactus
      1. De windmolen zelf is niet duurzamer dan de gebruikte materialen. De energie is wel hernieuwbaar, duurzaam dus.
      2. ONZIN, of geef je infobronnen. Temperatuurstijging door windmolens alleen bij extreem grote windparken, die we nergens op aarde kunnen vestigen, behalve in de Sahara. Maar dan wel de hele Sahara. Net zoiets dus als het bijplanten van bomen: een goede oplossing maar niet te realiseren.

   2. meneer cactus

    en dat durf je ongehinderd door enige kennis te beweren ? erg dommig

   3. Deathspank

    Op welke basis zeg je dat? Onderzoek gedaan? Je eigen overtuiging in twijfel getrokken om een objectieve mening te vormen? Windmolens veroorzaken veel schade aan natuur en mileu. Kappen van bossen en het gebruik van weilanden voor zonnepanelen, is net zo schadelijk als het neerzetten van nieuwbouw wijken, dit is mondiaal belijd. Het zijn vaak de mooiste natuurgebieden die eraan moeten geloven. Windmolens en zonnepanelen zijn hier alleen maar onderdeel van. Windmolens zijn niet het probleem maar een symptoom van een totalitaire ideologie.

    Ook een directe aanval op de vrijheids van meningsuiting, op nu.nl mag je niet eens meer het klimaat ontkennen, wat dat ook moge betekenen.

    h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/28/weren-klimaatontkenners-levert-nunl-ook-bijval-op-a3733982

    Klik en bekijk de links eens die ik heb gepost. De realiteit is dat veel mensen niet de durf hebben of de tijd hiervoor willen nemen! En dat voor zoiets belangrijks als het klimaat.

  2. joey

   death
   +++++

 5. fusilier

  Tussen Hardenberg en Ommen zijn ze op dit moment bezig met het verwoesten van een uniek stukje natuur in het groene hart van Overijssel, waar inderdaad nog ijsvogels ,en diverse soorten weide vogels bivakkeren. 10 STUKS van die gigantische windmolen vogel killers worden er geplaatst nu. Het is een schande hoe er omgegaan wordt met onze natuur.

 6. joey

  Men wordt tegenwoordig gewaarschuwd mbt het gebruik van “oortjes”,men kan ernstige gehoorschade oplopen om eventueel de rest van je leven een zoem/fluittoon in je hoofd te horen!
  De dicht bij windmolens wonende bevolking krijgen in de toekomst gratis geluiddempende oorbescherming ter beschikking,in ons land wordt op alles gelet en voor alles gezorgd!
  Alsook bij problemen met de warmtehuishouding in woonhuizen,vanwege het aardgas verbod en slechtwerkende/te dure warmtepompen zijn er oplossingen,iedere burger krijgt een trapmolentje(zoals in de hamsterkooi)om zich ’s winters warm te kunnen lopen binnenshuis!

 7. meneer cactus

  mensen komen tot bezinning en zien met lede ogen hoe deze ondingen de horizon vervuilen , geen opbrengst hebben en vele dieren het leven kosten.

  Wanneer gaat de milieumaffia nu gericht onderzoek doen naar wat het betekent voor de opwarming van de aarde als we al deze energie uit de lucht onttrekken. Vast staat dat er forse temperatuur verschillen zijn voor en na de molen.

  Helaas drukt de milieumaffia gewoon door en gaat het niet om argumenten maar om prestige.

  1. Deathspank

   Onderzoek doen is wel het laatste wat de milieumaffia gaat doen! Ze gaan hun eigen verdienmodel niet kapot maken. Voorlopig verdwijnen historische hittegolven als sneeuw voor de horizon.

  2. Piet51

   @meneer cactus
   Geef je ook infobronnen voor die temperatuurverschillen rond windmolens (vooral hoeveel graden?) en het effect die dat heeft op de gemiddelde totale warmte in een groot gebied. Die verschillen zijn er inderdaad, maar je hebt vast ook de verklaring daarvan gelezen. Turbulentie wordt genoemd, waardoor koudere en warme lucht een beetje gemengd worden met een locake stijging van de temperatuur als gevolg.
   Met die horizonvervuiling ben ik het overigens eens alleen zou ik daarom niet rigoureus stoppen met die dingen.

   1. meneer cactus

    pietje , die bronnen heb ik al tig keer hier gegeven maar die voldoen niet aan jouw categorie wetenschappers. Dus niet meer naar de bekende weg vragen pietje.

    Die turbelentie is juist de oorzaak pietje maar dat willen linkse mafklappers niet horen omdat het niet in je plaatje past. Over zo een gebied stijgt de luchttemperatuur pietje en dat komt door de wet op behoud van energie welke climaatfantasten helemaal niet willen kennen.

    1. Piet51

     @meneer cactus
     Je hebt helemaal gelijk, en daardoor ook ongelijk. Ik klets maar wat na, dus spreek mij er niet op aan ;-).
     Die turbUlentie van de wieken zorgt namelijk voor vermenging van koude onderlagen (de aardetemperatuur) en de warmere hogere lagen. Daardoor stijgt de temperatuur. Maar der wet van behoud van energie zegt juist, dat de hoeveelheid energie in dat geheel niet verandert.
     Er schijnen (in de VS) tuinders te zijn, die juist om die reden in koude seizoenen met helikopters over hun landerijen vliegen om die turbulentie op te wekken en het gewas wat meer warmte te geven en vorstschade te voorkomen.

     Zie ook: nature.com/articles/nclimate1505

     Andere onderzoekers erkennen dit verschijnsel, maar geven tevens aan, dat pas bij extreem grote windparken, bijvoorbeeld de hele Sahara, er sprake zal zijn van invloed op het globale klimaat. Die paar windmolens in Nederland kunnen geen enkel kwaad, zeker minder dan auto’s, fossiele centrales, etc.

     1. meneer cactus

      pietje , om die wieken te laten draaien onttrek je energie aan de lucht. Wat wil je niet begrijpen aan de wet op behoud van energie ? Windmolens staan niet op een uitschuifbare sokkel om helikoptertje te spelen. Waarom nou altijd de boel vertroebelen ?

      En nee , uit huidige onderzoeken blijkt dat windmolens wel degelijk erg veel invloed uitoefenen op het klimaat van zijn omgeving. De cijfertjes liegen namelijk niet zoals de milieumaffia pietje

      Ga je huiswerk even overnieuw doen en probeer je teksten wat te beperken. Die lappen niets zeggende teksten en verspringen van onderwerp werken erg verwarrend

     2. Mezzadra

      “ uit huidige onderzoeken blijkt dat windmolens wel degelijk erg veel invloed uitoefenen op het klimaat ”

      Op welke onderzoeken doel je?

     3. Piet51

      @meneer cactus
      Ik geef bronnen, jij ook???

     4. Deathspank

      @Mezzadra: Ik kende de onderzoeken waaraan meneer cactus aan refereerde ook niet. Simpele opdracht in google was genoeg, “klimaatinvloed windmolens”, 1e link -=> h**ps://groene-rekenkamer.nl/2518/de-invloed-van-windmolens-op-ons-klimaat/
      Ergens anders zeg je dat je geen debat aangaat met klimaatontkenners, maar waar zijn jou fantastische bijdrage te vinden? Ik heb ze niet kunnen vinden!

      Klimaatontkenner wat is dat volgens jou? Voordat je ageert zou ik eerst eens de naam van je tegenstander leren kennen.

      Als je niet inhoudelijk wordt valt er moeilijk naar je te luisteren, het spijt me!

     5. meneer cactus

      google is je vriend of ben je daar zelfs te stom voor in je grenzeloze arrogantie

 8. Trude Herr

  De mens veroorzaakt voor een groot deel veel schade aan de natuur. In Nederland en Duitsland hebben veel natuurgebieden een beschermde status. Het afgraven van bosgebieden om de bruinkoolwinning is er een van in Duitsland. De grote Industrie in Duitsland slurpt veel energie. Die moet ergens vandaan komen

  1. Deathspank

   Het probleem is alleen dat bruinkool vele malen efficienter is als windmolens. Heb je enig idee hoeveel windmolens je daarvoor moet neerzetten. Als we nederland helemaal vol zouden bouwen met windmolens kunnen we slechts een fractie opwekken van wat we nodig hebben. 20% van de Noordzee moet vol komen te staan met windmolens, een vijfde dus!!!

   h**ps://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/het-is-alarmfase-1-voor-de-noordzee-die-windmolens-maken-alles-kapot~abe395bd/?referrer=https://www.google.com/

   En mensen maar bang maken over klimaatsverandering, het is schandalig. Dit wordt het grootste schandaal van de eeuw!!!

   1. Fortiori

    De bruinkool moet wel verstookt worden. Je kunt er niet een stekker insteken om er stroom uit te krijgen.

    1. meneer cactus

     hoe denk jij dat stroom uit een stopcontact komt en gebruiksklaar is voor jouw stekker ? Ergens staan we iets te verstoken of wou je met zonnepanelen aluminium smelten voor de bouw van je windmolentje ?

     Hoe naief de milieulobby is

    2. Deathspank

     Doorvoor hebben we centrales die tot de schoonste van de wereld behoren. Wil je het nog schoner, prima doen we gas. In Duitsland – hoe ironisch – krijg je subsidie als je gas gebruikt, een zeer schone energiebron.

     h**ps://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/berg-en-dal-moet-van-het-gas-af-pal-over-de-grens-krijg-je-juist-subsidie-als-je-gas-neemt~a80b47e8/?referrer=https://www.google.com/

     Uiteraard is voor elke oplossing een probleem te vinden.

     1. Piet51

      @Deathspank
      Van olie, steen- of bruinkool naar gas is zeer de moeite waard om te subsidiëren, want het is een grote stap vooruit. Maar het probleem is wel, hoe je dan nog binnen een redelijke termijn van fossiele brandstoffen afkomt. Investeren in een nieuwe CV-ketel is niet zo’n probleem, want binnen 30 jaar verbruik je 1 à 2 ketels. Maar met die infrastructuur ligt dat anders behalve, misschien, als je overstapt naar waterstof.

     2. Deathspank

      @Piet51: Geloof ook niet dat ik de indruk heb gegeven dat ik van fossiele brandstoffen of ons fantastische gasnet af wil. Het is toch de reinste kolder dat wij van het gas af gaan, terwijl Duitsland juist aan het gas moet. Of is dit eenduidig EU beleid?! Voorlopig blijven fossiele brandstoffen gewoon nodig!

     3. Piet51

      @Deathspank
      “Voorlopig blijven fossiele brandstoffen gewoon nodig!” Klopt helemaal. Pas over 30 jaar willen we van fossiele brandstoffen af zijn. Dat is nog een heel lange tijd, waarin nog van alles kan gebeuren die dat een fluitje van een cent maken. Van dat gasnet kunnen we nog lang plezier hebben, misschien zelfs wel voor waterstof.
      Die tussenstap van Duitsland van olie/steen-/bruinkool naar gas is een heel grote stap vooruit. De nederlandse stap van gas naar duurzame energie is ook een grote stap vooruit. Zo komen we waar we zijn willen, over dertig jaar.

     4. meneer cactus

      pietje l*l niet zo slap , een hr++ ketel gaat gewoon 20 tot 30 jaar mee mafklapper.

      Van fossiele brandstoffen kom je nooit af kijk maar naar de energieinhoud van de diverse bronnen. Arrogante linkse pietje heeft het perpetuum mobile uitgevonden en pietje heeft schijt aan de wet op behoud van energie. Pietje plukt energie uit de lucht. pietje en zijn linkse wetenschappers denken dat je aluminium voor hun windmolens vind aan de windmolenboom.

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  Donald Trump is een idioot van de zelfde orde als Bolsonaro die de grootste bos en verzameling van diversiteit bewust aan het afbranden is. Dat er hier op DDS naar dit soort uitschot zelfs geluisterd wordt laat zien wat voor riooljournalistiek dit is

  1. Bart

   Je pilletje weer vergeten?

   1. Kleptomaantje

    @bart…als ik Bart Reimerink zou zijn had ik de huistrol er definitief afgeknikkerd ipv iets met pilletje en vergeten…de geloofwaardigheid van de redactie van dds gaat er anders op achteruit door de vaste reaguurders.
    De trol doet de ultieme belediging aan jouw/jullie adres en flikkert em niet van de site af??

    1. Trude Herr

     U denkt als ik de critici de mond snoer het probleem niet meer bestaat. Maar er is nog iets van vrije meningsuiting. DDS is er een groot voorstander van. Om die reden is uw reactie ook geplaatst. Zeg maar dat het niet wahr is.

     1. Kleptomaantje

      @trude Herr kritiek is anders als iemand de ultieme belediging geven in dit geval.
      Dat u dat verschil niet wilt zien zegt ook veel over u.

  2. Bosche draak

   En daar is sopkop schillenboer weer met d’r dagelijkse kletskoek, zal vast fijn zijn om ongehinderd door enige kennis van de toren te blazen.

  3. meneer cactus

   in Europa is de situatie gelijk aan die van Zuid Amerika. Waarom valt politiek correct Europa dan over Zuid Amerika ? Laat die linkse mafklappers is zorgen dat de zooi hier voor elkaar is voordat ze anderen de maat nemen

 10. goedisfout

  DDS zou méér moeten doen aan moderatie, de kwantiteit van berichtgeving zal ermee omhoog gaan.

 11. goedisfout

  Brr, autocorrectie. Kwantiteit = kwaliteit.

 12. Drollevanger

  Als men voor een beter en schoner milieu is sta ik volledig achter die club. Maar kom me niet aan met die stomme, geen enkel probleem oplossende windmolens.
  Zonnepanelen hetzelfde laken een pak. Uitstekend op bestaande daken met volledige subsidie. Maar plak niet onze laatste natuur vol met zonnepanelen.
  Zorg maar via al die centen dat de thorium reactor beter gaat werken. Dan stoken we daarmee meteen al die radium rotzooi die nu overal wordt gedumpt, op.
  Nog steeds is de zeespiegel ondanks al na minstens 50 jaar waarschuwingen, niks extra gestegen. Als dat eindelijk wel gebeurd hoog dan pas de dijken op.

  1. Deathspank

   Klimaat en milieu worden door elkaar heen gebruikt maar zijn niet hetzelfde. Zo veel mensen hebben hun mond vol over… ‘klimaat’ en oh wee als je er wat van durft te zeggen. Ondertussen liggen onze straten nog steeds bezaaid met plastic en andere tering zooi.

 13. Drollevanger

  Ik wandelde in Duitsland door prachtige bossen beplant met notebomen, kersen en hazelnoten. Voorbijgangers verklaarden dat we over een voormalige bruinkoolmijn liepen.

  1. meneer cactus

   klopt helemaal , afgegraven bruinkool mijnen worden direct herplant en volledig hersteld. Niets mis met dit verantwoordelijke delven en hergebruiken van grond. Linkse mafklappers en de milieumaffia zullen hier nooit iets over zeggen maar zich beperken tot de bruinkoolwinning

 14. Drollevanger

  In het vorige Interglaciaal

  In het vorige Interglaciaal

  De zegen van de extra CO2 productie is dat de aarde al +-20% groener is geworden. 30 jaar geleden ging men in de Sahel bij duizenden dood van de honger. Door het vergroenen van die Sahel heb ik al decennialang geen verhongerde Afrikaantjes meer gezien. Maar troost je, via hun onophoudelijke oorlogen om de NGO,s te laten draaien verhongeren er nog genoeg Afrikaantjes.
  Of gooi er nog een reddingsschip, of vliegtuig tegenaan.

 15. Jack Flash

  Misschien kunnen we bij die stomme milieumaffia aanvoeren dat de wind opraakt om maar op hun niveau te discussiëren.

 16. C.A.Barstow

  Smerig links wil het hele land vol plempen met windmolens en zonnepanelen, en dan zal het gebeuren ook.
  De krankzinnigheid duld geen tegenspraak, smerig links geeft graag belastinggeld uit aan idiote en volkomen krankzinnige plannen die in het geheel niets maar dan ook niets zullen uithalen laat staan veranderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.