Filmpje! Sylvana Simons weigert gesprek met journalist tijdens demonstratie tegen het boerkaverbod in Den Haag

Gisteren demonstreerden een aantal mensen in Den Haag tegen de nieuwe wet gezichtsbedekkende kleding, ook wel bekend als het ‘boerkaverbod’. De jongens van Up! Network namen een kijkje en gingen in gesprek met aanwezigen. Sylvana Simons (BIJ1) was natuurlijk ook aanwezig, maar wilde de pers niet te woord staan. De journalist reageerde verrast: ‘maar u bent toch een volksvertegenwoordiger?’

Behalve Sylvana Simons sprak Up! Network ook met Edwin Wagensveld (Pegida) en een aantal tegenstanders van het verbod. Één van de demonstranten was een man gekleed in een boerka. Volgens hem slaat de wet nergens op omdat in Nederland een ‘identificatieplicht bestaat’. Als iemand zich moet identificeren dan kan dit middels een paspoort. Edwin Wagensveld van Pegida ging in ieder geval helemaal los voor de camera. Volgens hem heeft het boerkaverbod weinig te maken met religie omdat ook in andere landen de boerka verboden is.

Met sommige omstanders kon in ieder geval het gesprek worden aangegaan, maar dat gold dus niet voor mevrouw Sylvana Simons. Ze weigerde dienst en sprak niet met de journalisten. Ook een andere omstander werd het gesprek de mond gesnoerd door een ‘islamitische broeder’, die interactie verbood door te stellen “we hebben een woordvoerder”. Juist: de vrouwen in boerka hebben een woordvoerder en rest moet gewoon zwijgen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Response

  SS vertegenwoordigt alleen zichzelf zonder maatschappelijke meerwaarde op kosten van de gemeenschap.

 2. Pronounce

  Herinneren we ons even de anti-Israël / pro-Palestina demonstratie jongstleden waar de mannen voorop liepen en de vrouwen achteraan plaats moesten nemen. Net als vroeger de negers in de bus. Zou mevrouw Simons daar ook iets constructiefs van vinden?

  1. peetjuhhhh

   Aangezien ze een zwarte vrouw is, heeft ze niks te vinden. Ze moet luisteren naar haar vent of vader en voor de rest dr bek houden. Maar hier in ons tolerante land komt ze er mee weg.

 3. ZiggyStardust

  Maar er is geen sprake van islamisering hoor….

 4. ko vadis

  In plaats van die pruiken die Sillyvana pleegt te dragen, zou een boerka een goed alternatief zijn! Echter herken je haar dan wel aan haar irritante stemgeluid.

  1. ZiggyStardust

   Het valt me op dat Sylvana Simons de laatste tijd haar haren niet meer blond verft. Kon ook echt niet meer, dat ‘blond hairen’ in deze tijd. Nu moet ze alleen haar kleding nog aanpassen, want die cultural apropriation van haar vind ik ook maar racistisch.

   1. toetssteen

    @Ziggy
    Ze heeft tientallen pruiken.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Dat is haar goed recht

  1. Siemien

   Svetlana, je moet islamknuffelende Kanis houden

  2. hoolie295

   waarom blijft ze hier ? overal tegenaan lopen zeiken maar ondertussen mee profiteren ….links volk deugt van geen kanten want de weg naar hun islamitisch gedachtegoed is vrij toch ? pak de boot en je kan gelukkig zijn maar nee , dat is de bedoeling ni he

 6. Korporaal Monty

  “omdat ook in andere landen de boerka verboden is”

  Vreemd genoeg hoort Amerika hier niet bij.
  Ik was onlangs in New York en kwam verscheidene van die brievenbussen tegen in de metro.
  Vreemd genoeg nam niemand hier aanstoot aan.
  Je zou verwachten dat mensen in New York wel bang zouden zijn.

  Ieder moment zou zo’n brievenbus zich op kunnen blazen.
  Maar vreemd genoeg gebeurt dit niet ondanks hun blinde haat voor alles wat niet moslim is.

  1. peetjuhhhh

   New York het Amsterdam van Amerika. Links bolwerk tot en met dus allemaal blind gangers daar.

  2. ZiggyStardust

   Ach Monty toch. Heb je helemaal naar New York moeten reizen om een paar dames in boerka tegen te komen. Had het maar gezegd, was net nog boodschappen doen en er stond er weer een voor me bij de kassa. Ik wil je wel een keer meenemen op safari door Nederland hoor, is goedkoper dan een retourtje New York, en nog beter voor het milieu ook.

   1. Korporaal Monty

    “was net nog boodschappen doen en er stond er weer een voor me bij de kassa”

    “op safari door Nederland hoor,”

    Nederland is groter dan de Randstad dat weet je toch.
    In ons land zal je er niet zoveel tegen komen.
    Als jij zegt dat je burka’s tegen komt, zegt meer over de buurt waar je woont.
    Niet meteen de beste toch?

    1. ZiggyStardust

     Ik woon in Den Bosch, de wijk hambaken. Idd, in de jaren 90 stonden we bovenaan in de AD misdaadmeter. Maar ik wijk niet voor tuig. Ze rotten zelf maar op.

     1. Korporaal Monty

      “in de jaren 90 stonden we bovenaan in de AD misdaadmeter.”

      Toe ook al zoveel problemen met moslims tuig?

     2. ZiggyStardust

      Het is een wijk die in de jaren 70 gebouwd is voor militairen die in de vele kazernes rond Den Bosch werkten. Het is een huur wijk die die militairen ook weer verlieten om te kopen. De gaten werden opgevuld door tokkies die beter wilden wonen en in eerste instantie Antilianen, Surinamers en wat marrokanen. In de jaren 90 had deze wijk het toppunt bereikt wat betreft criminaliteit. Autodiefstal, heroïne en cocaïne dealen en junkies die in trappenhuizen van flats of containers achter de supermarkt sliepen was de normaalste zaak van de wereld. Geschoten werd er bijna elders week wel. Het was een wijk vergelijkbaar met de Graafsewijk, bekend van de rellen rondom de door de politie doodgeschoten Fc Den Bosch supporter uit de Hambaken. Veel huurwoningen zijn inmiddels verkocht, stonden in eerste instantie te koop voor minder dan een ton euro. Raad eens wat daar op af komt.. het stikt hier nu van de marrokanen, en wil ik hier wat ‘kopen’, dan staan ze gewoon iedere dag in de brandgang voor mijn deur te verkopen. Het rijdt af en aan hier, dag in dag uit. Nu ff rustig ivm vakantie naar marroko en schapenfeest natuurlijk. Maar ze beginnen rustig aan weer terug te komen, het wordt weer steeds drukker hier. Echt heel erg fijn, van de regen in de drup. De tokkies zijn naar betere wijken vertrokken, de wijk islamiseert en het geweld en de problemen nemen nog harder toe.

     3. Korporaal Monty

      “De tokkies zijn naar betere wijken vertrokken”

      En jij, heb je de boot gemist of is de emmer nog niet over gelopen bij jou?

     4. ZiggyStardust

      Monty, zoals ik al eerder aangaf, ik wijk niet voor tuig.

     5. ZiggyStardust

      En monty, er gebeuren ook goede dingen hier in de wijk. Zo hebben we binnenkort ook weer een straatbbq, ook met halalvlees voor de liefhebbers, omdat er veel ‘nieuwkomers’ zijn in de straat die eigenlijk met niemand contact hebben. De saamhorigheid moet weer een beetje terugkomen. De criminaliteit moet weer afnemen en niet meer de norm zijn. Vorige week nog ruzie met mijn Antilliaanse overbuurvrouw, omdat haar visite het wel geschikt vond om met lachgasballonnen achter het stuur door de straat te gaan rijden. Vorig jaar zomer miste iemand hier de bocht in de straat met een ballonnetje in z’n hand, en reed vervolgens door 3 tuinen en z’n gti’tje total loss. Mensen zijn het gewoon beu, zien hun buurten achteruit gaan. Hier proberen we het gezamenlijk op te lossen dmv een straat bbq met stormbaan en zwembad en muziek. Verhuizen is nooit een optie. Ik heb veel gedaan aan mijn huis en heb een mooie tuin met veel bloemen en fruit. Geniet er iedere dag van. Het tuig past zich maar aan, en de nieuwkomers ook.

     6. Korporaal Monty

      “Het tuig past zich maar aan, en de nieuwkomers ook.”
      “binnenkort ook weer een straatbbq, ook met halalvlees”

      Dat kan je hier beter niet vertellen je pas je bbq aan voor je moslim medemens.
      Ik vind het heel nobel van je maat velen zullen dit niet speciaal doen voor hun medemens.
      Die stellen dat zij zich maar aan moeten passen.

     7. Job Jansen

      Gaan we weer.

      Hoeveel moslims organiseren een BBQ met halal en varkensvlees? Al was het maar uit dankbaarheid dat ze hier mogen wonen en gratis geld krijgen. Maar nee, de Nederlander moet weeeer met de uitgestrekte hand komen, waarna de moslim de arm uit de kom trekt. Volkomen absurd.

 7. peetjuhhhh

  Deze (vrijwillige) burka draagsters hebben de opdracht te doen of zij dit vrijwillig doen. En doen ze het niet, worden ze blauw getrapt tot ze bloed hoesten. En wij kunnen dat dan toch niet zien. Ga zo door hoor onderdrukte legzeugen, doe je best voor je ideologie.

  1. ZiggyStardust

   Er zullen er ook wel zijn die ze vrijwillig dragen denk ik, kijk maar naar de Syrische kampen, waar deze vrouwen nog steeds in niqaab rondlopen en Islamitische Staat verheerlijken. Ik persoonlijk zie een boerka of niqaab hetzelfde als het witte gewaad met puntmuts van de KKK. Zelfde supremacy gedachten zitten er achter, alleen ander kleurtje.

   1. DidiMadloba

    Dus u bevestigt dat vrouwen vrijwillig een niqaab aantrekken, als symbool van trots?

    Ik denk dat u gelijk heeft maar DDS zal u vervloeken als mislimknuffelaar.

    1. ZiggyStardust

     Eva Braun c.s. werden volgens mij ook niet gedwongen, de rest waren broedmachines. Tegenstanders werden vermoord.

   2. Abdul is Lam

    ZiggyStardust ++++++++++

 8. Jumping

  Als dit item in Nederland is opgenomen, is er niemand die kan ontkennen, dat Nederland een keiverrot land is geworden.

  Dit is het resultaat, van het demoniseren van uit de Linkse wegkijkclub.

  Rutte doet alleen maar, wat hem wordt opgedragen achter gesloten deuren.

  Wie gaat dit Nederland, nog in de goede richting duwen.

  1. ZiggyStardust

   Yep, dit is Nederland opgenomen. Een interessant boek is ‘het islamofascime’ van Zineb El Rhazoui. Zij is overlevende van de aanslag op Charly Hebdo.

  2. DidiMadloba

   Ben je nou nog niet geëmigreerd, verdrie?

 9. ko vadis

  Dat is inderdaad haar goed recht, @ Soppie! Was Norman Corinth ook geen Nick van jou? Als meelezer volg ik dit blog dikwijls, maar de stijl is xact hetzelfde als al de andere evident aanwezige names van u.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Nee ik had maar een nick een tijd geleden en dat was Eugenie de la Fleur

   1. tonna

    @anne
    Niks Eugenie de la Fleur,maar Rien Noppen!

    1. Lao Tse

     Nee, Rien Noppen van een eerdere Nick van mij. Helaas was Tim niet blij met een comment van mij en weg was Rien.

     1. ZiggyStardust

      Wat een moeite je toch iedere keer doet om terug te keren op dit racistische, fascistische, islamofobe en pedxhatende blog. Ik sta versteld.

     2. Kristalix

      Goh wat verbazingwekkend nou Rien/Lao. En hoelang denk je het nu vol te houden alvorens je als beroepstrol er weer afgeknikkerd word. Ben jij jezelf niet moe met al dat geleuter in de ruimte?

 10. C.A.Barstow

  Dat hele verbod is helaas een nietszeggende wassen neus, alleen maar opgezet om het gepeupel stil te houden.
  Gelegenheids-politiek dus, houd vooral het klootjesvolk rustig.

 11. DidiMadloba

  “maar u bent toch een volksvertegenwoordiger?”
  Ja, maar daarom nog geen slaaf van jouanalisten!

  1. Bosche draak

   Oh nee stel je voor dat ze eens iets moet toelichten zonder je indek personeel?

   Ze weet dat ze dan compleet ontmaskert wordt als het lege vat wat het is, dus die houd die pikwarmer die voor een mond moet doorgaan keurig dicht.

   Deed ze dat maar wat vaker…

  2. Siemien

   Je moet eens opletten SS draait ALLES maar dan ook alles om naar slavernij

 12. Korporaal Monty

  Hoeveel moslima’s zou Wilders al bereikt hebben met zijn wet.
  Je hoort alleen de negatieve verhalen.

  Hoeveel moslima’s zijn Wilders dankbaar dat hij ze de mogelijkheid heeft geboden om te intregeren in onze samenleving.

  Laat ook eens het positieve geluid horen is ook mooi voor Wilders.

 13. Kristalix

  1 hersencel uit en de pleeborstel slaat dicht.
  Die poept in de keuken vanavond.

 14. Kapitein Haddock

  En deze SS rookt ook nog ( gelukkig). Komt ze in ieder geval niet in de groep “Gutmenschen!”
  Van veel roken krijg je zwart krullend haar en ga je er uit zien als een kwakende breedbek-bril kikker!

 15. Vrijedenkert

  Video laat heel duidelijk zien waar de klepel hangt en wat er de komende tijd gehandhaaft gaat worden…
  Protesterende autochtone burger met bivakmuts moet zich indentificeren en moet bij weigering meegaan en zal boete moeten betalen of zich verantwoorden voor de rechter!

  Antwoorden krijg je niet en wandelende bedekte religieuze parasols overkomt helemaal niks en kunnen staan en gaan waar ze willen en wordt geen strobreed in de weg gelegd, het zal net zo gaan als met pasfoto op rijbewijs en indentiteitskaart, Moslima mag met hoofddoek op foto anderen mogen geen hoofdbedekking dragen…

  1. Vrijedenkert

   Ik heb video nog eens bekeken en ik gok dat ordehandhaving in Nederland vrouwen met burka niet eens durft aan te houden of om deze staande te houden om ze vervolgens te indentificeren door hen op te dragen gezichtsbedekking te verwijderen!

   Dit doet men niet omdat men weet dat men dan grote problemen en gedonder krijgt met achterban van wandelende religieuze parasol…

 16. Klaas de Witt

  Waarom zou je dat stel huisnegertjes met een camera en youtube kanaal journalisten noemen?

 17. Drollevanger

  Juffrouw Simons is een groot voorstander van het onteigenen van grond van landbouwers in Z-Afrika alleen omdat die agrariërs geen zwarte huidskleur hebben.
  Maar hoe komen die Boeren aan dat land. Ze verdreven Mzilikazi en zijn moordende Bantoe,s uit Transvaal, en joegen hen over de rivier de Limpopo naar het huidige Zimbabwe waar die negers het Bantoerijk van de Matabelen stichtten. De Boeren bebouwden daarna het door Bantoe,s uitgemoorde nu lege land van de San.
  De Mfecane leidde tevens tot grote volksverhuizingen van de daar levende Bantoe-volkeren en tot de formatie en consolidatie van andere groepen — zoals de Matabele, de Mfengu en de Makolo —, het uitmoorden en verdrijven of opgaan in andere volkeren van de San in de Drakensbergen en de stichting van staten zoals het moderne Lesotho.
  —Primair wordt met Mfecane de periode bedoeld van Mzilikazi’s overheersing van de Transvaal. Deze periode, ruwweg van 1826 tot en met 1835, werd gekarakteriseerd door verwoesting en moord op grote schaal doordat Mzilikazi alle oppositie elimineerde en het gebied hermodelleerde aan de nieuwe Matabele-orde. Tijdens zijn tocht, weg van het koninkrijk van Shaka, paste hij de tactiek van de verschroeide aarde toe in wijde omgeving waarbij alles wat leefde, zoals de oorspronkelijke San-bevolking, gedood werd. Het aantal doden is niet bekend maar zijn hele gebied en het gebied waar zijn stam (de Khumalo, de latere Matabele) doorheen trok werd praktisch ontvolkt.

  1. Ron

   Dus kort gezegd.
   De stammen moorden elkaar al eeuwen uit, en de blanke heeft gepribeerd het toch lege land te bebouwen om de economie daar op gang te brengen. Dat snappen ze niet en bebouwen kost veel moeite dus gaan ze verder met uitmoorden maar nu de blanken en dadelijk als dat klaar is weer geld vragen aan Europa voor ontwikkelingshulp.

 18. Meneer Boon

  Natuurlijk Simons een gesprek, ze heeft immers niets te zeggen.

  1. Meneer Boon

   Ik schaar haar echter wel onder de racismeroepers. Alles wat deze mensen niet aanstaat wordt racisme genoemd, zo’n kapstok slaat nergens op maar je kunt er wel lekker dom mee wegkomen.

 19. Drollevanger

  Het wil dus zeggen dat de negers de complete oorspronkelijke bevolking van de landen, de San, die ze veroverden hebben uitgemoord tot de laatste man.
  Alleen in het land dat werd beheerst door de blanke boeren bleef de oorspronkelijke bevolking van Z-Afrika in leven.
  Het gaat ook daar net als met de slavernij, ook in dat geval worden de enige mensen die de slavernij afschaften, de Blanken, verguisd door de vrijgelaten slaven

 20. rujoleki

  Wat heb ik een hekel aan al die nsbers in Nederland die voor de burka zijn.

  1. Isengrijn

   Ik weet zeker dat, als er nog NSB’ers bestaan, dat die ook tegen de Burka en de gehele islam zijn.
   Maar dat terzijde. 😉

   1. Siemien

    NSB-ers van nu niet hoor

    1. Isengrijn

     Die beweging is al een tijdje opgeheven Siemien.

 21. shidaian

  Ach S.S. die moeten we maar negeren

 22. nienke

  Niet zeiken, je houdt je aan de wet of je dondert op naar een islamitisch land kun je in burka lopen zoveel als je maar wilt.

 23. Siemien

  Protesten in Iran tegen hoofddoek houden aan, ‘straffen worden extremer..

  En in Nederland maar zeggen, nee het is geen onderdrukking!

 24. meneer cactus

  Het filmpje lijkt me overduidelijk. Meten met twee maten en de linkse idioten vinden dat volledig rechtvaardig. Stop de islamisering van het westen. Wederom aangetoond dat de wet volledig wordt aangepast om een ideologie te pleasen.

  Denk na in het stemhokje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.