Filmpje! Sylvana Simons weigert gesprek met journalist tijdens demonstratie tegen het boerkaverbod in Den Haag

Geen categorieaug 10 2019, 16:00
Gisteren demonstreerden een aantal mensen in Den Haag tegen de nieuwe wet gezichtsbedekkende kleding, ook wel bekend als het 'boerkaverbod'. De jongens van Up! Network namen een kijkje en gingen in gesprek met aanwezigen. Sylvana Simons (BIJ1) was natuurlijk ook aanwezig, maar wilde de pers niet te woord staan. De journalist reageerde verrast: 'maar u bent toch een volksvertegenwoordiger?'
Behalve Sylvana Simons sprak Up! Network ook met Edwin Wagensveld (Pegida) en een aantal tegenstanders van het verbod. Één van de demonstranten was een man gekleed in een boerka. Volgens hem slaat de wet nergens op omdat in Nederland een 'identificatieplicht bestaat'. Als iemand zich moet identificeren dan kan dit middels een paspoort. Edwin Wagensveld van Pegida ging in ieder geval helemaal los voor de camera. Volgens hem heeft het boerkaverbod weinig te maken met religie omdat ook in andere landen de boerka verboden is.
Met sommige omstanders kon in ieder geval het gesprek worden aangegaan, maar dat gold dus niet voor mevrouw Sylvana Simons. Ze weigerde dienst en sprak niet met de journalisten. Ook een andere omstander werd het gesprek de mond gesnoerd door een 'islamitische broeder', die interactie verbood door te stellen "we hebben een woordvoerder". Juist: de vrouwen in boerka hebben een woordvoerder en rest moet gewoon zwijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten