Fleur Agema: ‘Mensen zien het niet, maar we worden gewaardeerd om onze inhoud en kennis’

PVV’ers als Fleur Agema worden publiekelijk weggezet als fascisten, maar in Den Haag zelf worden ze achter gesloten deuren wel degelijk vaak gewaardeerd.

In een fascinerend vraaggesprek met het ND zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema volkomen terecht dat, hoewel zij en haar collega’s publiekelijk vaak voor rotte vis worden uitgemaakt door andere partijen, ze achter gesloten deuren wel degelijk gewaardeerd worden. Natuurlijk geldt dat niet voor álle PVV-Kamerleden (maar dat geldt voor Kamerleden van alle partijen), maar een goed aantal PVV’ers staat wel degelijk bekend als kundig. Agema is daar zeker één van.

Zoals zij zegt:

Buiten dit gebouw zien mensen het vaak niet, maar hier worden we gewaardeerd om onze inhoud en kennis van zaken. Ik heb de indruk dat vooral in deze kabinetsperiode er veel erkenning is voor mijn inbreng. Ik ben altijd kritisch geweest op het weghalen van de verzorgingshuizen uit de ouderenzorg. Mensen zien nu dat ik gelijk had. Op het ministerie heerst het idee dat ik vaak wel een punt heb.

Daar zit zeker wat in. PVV’ers worden steeds weggezet als een stel meelopers die geen verstand van zaken hebben, maar er zijn nogal wat PVV’ers die wel degelijk kennis van zaken hebben. Agema is daar honderd procent één van. Ze bijt zich vast in de details en krijgt van Geert Wilders alle ruimte om zich als een pitbull op haar onderwerp te storten — de zorg.

Prima punt dus en — dit moet ook gezegd worden — opvallend dat het ND zo’n vriendelijk interview gepubliceerd heeft met haar. Maar al te vaak worden PVV’ers, Agema incluis, zwartgemaakt. Nu niet. Agema mocht haar verhaal gewoon vertellen, en that’s it. Prettig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Garland S. tucker

  Ze is de uitzondering…..de meesten zitten er sinds 2006(!) de nieuwere kamerleden allemaal anonieme meelopers. ( bv. wie is Roy van Aalst?)

 2. Bosche draak

  Het laat weer zien dat de politiek een broertje dood heeft aan openheid van zaken.

 3. Sprookjesfiguur

  “Maar al te vaak worden PVV’ers, Agema incluis, zwartgemaakt”

  Vanaf de opkomst van het FvD, deed DDS daar vrolijk aan mee. Nu het FvD wat problemen heeft, is DDS een weer een stuk vriendelijker.

  1. werikke

   inderdaad. DDS heeft gruwelijke hekel aan Wilders en PVV. Dus ze doen er alles aan om hier de PVV zo zwart mogelijk te maken. is wat anders als FVD zo blank mogelijk te maken . Als Wilders stemmer (overtuigd ) vind ik allang dat veel PVVérs ondergewaardeerd worden maar blijkbaar werkt dat hier zo .

 4. meneer cactus

  ach , mensen moeten ergens terecht met hun ongenoegen over hoe Europa bestuurd wordt. Linkse fascisten noemen dat dan populistisch rechts omdat ze hun beleid niet ter discussie durven te stellen.

  ooit zullen velen ontwaken en zien dat onze roverheid heer en meester is in het spelletje heers en verdeel. Het continu uitspelen van groepen in de samenleving om doelen te bereiken loopt op zijn einde. Immers jong & oud zijn genaaid met het pensioen akkoord , arm en rijk zijn genaaid met de nieuwe belastingplannen , kopers en huurders zijn de dupe van de energietransitie , automobilist en OV reziger zijn de dupe van het beleid op infra, alle groepen heeft de roverheid al uitgespeeld en benadeeld.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Ook slechte partijen kennen een enkele parels. Agema is zo’n beetje de enige kamerlid van de PVV die ik kan waarderen

  1. Tman

   soppig:
   Ik kan jou in elk geval niet waarderen!
   Een waardeloze vooringenomen linksklapper ben je!

  2. werikke

   Ik vind jou een zeer irritant mannetje maar mischien is dat je doel hier

   1. tonna

    @werik:
    Tman heeft zijn rechtse sporen op DDS al verdiend,tot dusver ben jij helemaal niets en nietszeggend!

    1. Bosche draak

     @Tonna
     Ik geloof dat Werikke het over Anne soppende schillenboer heeft, dat domme wijf is wel zoooo irritant met nul inhoud…

    2. tonna

     @werik:
     Sorry,verkeerd begrepen mbt mevrouw Soppig!

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Hahahahaha

 6. AS210854

  FLEUR, voor mij ben jij de beste vrouwelijke politici die er in Den Haag rondloopt. ++++++++

 7. DidiMadloba

  Agema zit zo dicht bij Wilders dat ze de meest geïndoctrineerde vrouw van Nederland is, en zijn misselijke leugens over de islam gaan er bij haar in als allah’s woord in een ouderling.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Dat dan weer wel. Wanneer ze het over de zorg heeft (Duidelijk een onderwerp waar ze weet waar ze over heeft) vind ik wel dat ze vaak zinnige dingen zegt, maar dat zegt natuurlijk niets over hoe geïndoctrineerd ze is

   1. Politiek Profeet

    ASS… je dagelijkse herseninfarct al genoten?

  2. Witte

   Zeg Frits Jansen rot op naar Joop,ga daar je eigen op de borst kloppen dat je aan het trollen bent op DDS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.