Help! Tweede Kamerleden terug van reces, dienen nu alweer TENENKROMMENDE Kamervragen in

De rust in Nederland is definitief ten einde nu de Tweede Kamer binnenkort terugkeert van reces. Deze week dienden volksvertegenwoordigers van diverse fracties gezamenlijk alweer 28 Kamervragen in. De onderwerpen? Vooral laaghangend fruit zoals vragen over het gebruik van melatonine als slaapmiddel of vragen rondom Pakistan en Iran. Tenenkrommend.

Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) verdient in ieder geval de hoofdprijs deze week voor haar lobbyvaardigheden. Met haar Kamervragen dient ze overduidelijk de belangen van apothekers en farmaceuten door vragen te stellen die suggereren dat het beter zou zijn als de toegang tot melatonine zou worden beperkt. Welk deel van het volk volksvertegenwoordiger Kuik precies vertegenwoordigt wordt niet duidelijk uit haar Kamervragen. In ieder geval lijkt de onderliggende aanname van haar Kamervragen dat individuen per definitie niet in staat zijn om melatonine op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Lekker paternalistisch weer van het CDA!

Ook de Kamervragen vanuit Sadet Karabulut (SP) waren bizar om te lezen. Het betreft Kamervragen over incidenten duizenden kilometers verderop, maar zijn ingediend met de gedachte alsof het Nederlandse volk iets aan de zaak verloren is. In deze gaat het om de inbeslagname van het Iraanse schip Grace 1 door het Verenigd Koninkrijk. Heel interessant allemaal Sadet, maar waarom in godsnaam de Tweede Kamer? Haar Kamervragen aan de minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok (VVD), slaan als een tiet op een drumstel:

“Vraag 1 Herinnert u zich de eerdere schriftelijke vragen over de in beslagname van een vrachtschip door zowel Groot-Brittannië als Iran?
Vraag 2 Deelt u de mening dat de beantwoording te wensen overlaat? Bent u bereid om onderstaande nadere vragen te beantwoorden?”

Maar het allerergste is de totale irrelevantie van de informatievraag die Tweede Kamerlid Karabulut vervolgens stelt over de precieze locatie van het Iraanse schip Grace 1. Waarom, in godsnaam Sadet, is dit relevant voor de Nederlandse bevolking? Ik kan oprecht geen enkele reden bedenken waarom een volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer in Den Haag iets verloren heeft aan de locatie van een Iraans schip:

“Vraag 3 Kunt u bevestigen dat het vrachtschip Grace I zich op het moment van inbeslagname door het Verenigd Koninkrijk bevond in de territoriale zee van Gibraltar? Zo ja, waaruit blijkt dat?”

Maar behalve de tenenkrommende Kamervragen van Kuik en Karabulut hebben we nog een pruttelaar, namelijk Kamerlid Lilianne Ploumen (PvdA). Zij krijgt het voor elkaar om een motie in te dienen die niet gaat over de Nederlandse jurisdictie terwijl het de taak is van Kamerleden om de Nederlandse regering te controleren, niet andere regeringen. Maar voor Ploumen zijn deze Kamervragen natuurlijk “internationale politiek” bedoeld om diplomatieke banden te versterken of te beschadigen. Hier komen ze:

“Vraag 1 Kent u het bericht «Palestijnse politie verbiedt lhbti-bijeenkomst op Westoever»?
Vraag 2 Vindt u ook dat lhbti-demonstranten overal ter wereld in vrijheid en veiligheid moeten kunnen demonstreren?
Vraag 3 Bent u het eens dat het onwenselijk is dat burgers worden opgeroepen «verdachte» activisten van Al-Qaws aan te geven, opdat ze voor een rechtbank kunnen verschijnen?
Vraag 4 Bent u bereid uw zorgen hieromtrent kenbaar te maken aan de Palestijnse Autoriteit? Kunt u uw antwoord toelichten?”

Heel ernstig, maar volgens mij heeft de minister aan wie de vragen worden gesteld geen enkele jurisdictie in Palestina. Wel subsidieert de Nederlandse staat de Palestijnen en heeft de PvdA nooit enige moeite getoond met dit feit, maar nu ineens zijn LHBTQ-rechten in Palestina relevant voor de volksvergadering in Den Haag!? Ongeloofwaardig! Het toont maar weer eens aan dat veel volksvertegenwoordigers werken aan opmerkelijke dossiers, waarbij de vraag reist in hoeverre het Nederlandse belang gediend is.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Seneca

  de jongens en meisjes in de 2e kamer hebben slechts één doel! het behartigen van de belangen van de partij waartoe zij behoren (partitocratie i.p.v. democratie) en eveneens heel belangrijk: de grootte van de privé bankrekening. iedere ‘volksvertegenwoordiger’ die mij in het gezicht durft te zeggen, dat hij/zij de belangen van de Nederlandse bevolking te behartigen door de Nederlandse regering te controleren, beschouw ik als een leugenaar en dat zal de persoon in kwestie ook worden gezegd. uiteraard is men dan geschokt maar ook de geschoktheid die in de burelen van het Binnenhof resideert is een vleug slechte lucht.

  1. hans-e-pans

   De vertegenwoordigers van de kiezers in de tweede kamer denken dat de wereld zit te wachten op het opgestoken en vermanenede vingertje van de Nederlandse volksvertegenwoordiging.

   Laten ze hier ook eens een keer zo oplettend zijn voor de problemen die hier in Nederland spelen.

   1. Ron

    +++ en dat keer 100

 2. Joop Klepzeikert

  Het ergste is dat het volk die malloten gekozen heeft. Je moet wel heel ernstig malloot zijn om op zulke malloten te stemmen. Een normaal volk stemt alleen op mensen met een IQ boven de 12.

 3. Garland S. tucker

  De FvD stelt helemaal geen vragen…geweldig!

  1. Bosche draak

   Dat ze dat soort vragen niet stellen is inderdaad geweldig!

  2. meneer cactus

   en het probleem is ? vragen stellen is toch geen core business voor een kamerlid ?

 4. santiago

  In onze beacratie hebben we eigenlijk helemaal geen parlement nodig, maar het staat wel interessant dus vanaf volgende week gaan we weer naar al dat zinloze gelul luisteren.

  1. Vit

   @Santiago

   “beacratie”

   Het is altijd weer lachen met jou.

   1. santiago

    Vit. Was het maar om te lachen.
    Droevig is het.

   2. Vit

    Ps, Die ouwe muts heeft met haar nakomelingen echt niets meer in te brengen behalve lege briefjes, desondanks mag het koningshuis van mij wat kosten.

  2. Heinz

   Met dit mooie weer ga ik liever fietsen.

 5. Kretoloog

  Teunis heeft dan ook wel de 3 meest oenige Kamerleden te pakken: Kuijk, Karabulut en Ploumen. Toevallig alle 3 vrouw. Hoewel toevallig?

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Seksist

   1. Kretoloog

    Travestiet

   2. Top

    Hoofddoekjesdoos!

   3. Bosche draak

    Wangedrocht

   4. Dik

    Natte scheet!

   5. Meriadoc Brandebok

    @Anne Sophe Schillersdorf

    Sommige mannen worden erg zenuwachtig van vrouwen.

    Het slaat inderdaad nergens op.

    1. Bosche draak

     Pssst Didi, kan je nog zo hard de deugende kneus uithangen maar de gemiddelde vrouw masturbeert nog liever met een kaasrasp dan in die doorzichtige kul te trappen.

     Maar als jij Anna de soppende schillenboer een maandje bezighoud dat ze niet meer zoveel tijd heeft voor haar demente gezemel hier, dan zal dat zeer in dank afgenomen worden…

     1. Meriadoc Brandebok

      @Bosche draak

      Met dit commentaar haal je veeleer jezelf omlaag.

 6. Bilderberg

  Over vragen stellen; Thierry Baudet stelt 14 vragen over de diversiteit bij de politie

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  De kamervragen van Sadet Karabulut vind ik heel geschikt. Wat de Briten gedaan hebben is puur piraterij en onacceptabel

  1. Siemien

   Seksist

  2. Ron

   Is dat ons probleem?
   Zorg eerst dat het eigen land op orde is en bekommer je dan om de rest.
   Nederland laat piraterij toe in het eigen land.

 8. Bilderberg

  Sorry, het zijn 25 vragen

 9. Fortiori

  Wilders absent. Dat was mij niet opgevallen…Agema zit er fleurig bij, twee bureau’s voor haarzelf. Kan ze even gaan verzitten.

 10. Jv

  En geen enkele kamervraag over hetgeen hier in Nederland allemaal is gebeurd?
  Nee dus, kan ook niet anders want dit uitgekauwde kots is alleen geïnteresseerd in hetgeen in het buitenland is gebeurd!
  Kortom, dat smerige buitenlandse tuig van krakers mogen dus gewoon iemand uit het pand zetten en het pand tot zich nemen, de rechtelozen hebben het voor het zeggen. Gelukkig wordt, als het geen nepnieuws betreft, er zaterdag door Facebook getrouwen het recht in eigen hand genomen! Kan niet wachten. Hopelijk timmeren ze die lui genadeloos in elkaar, zodanig dat ze een volgende keer zich wel bedenken om nog een pand te kraken, of liever nog, het eerste de beste vliegtuig nemen om Nederland vaarwel te zeggen, als ze hiervoor nog de kans krijgen. Hopelijk gaan we vanaf zaterdag een andere kant op met ons land en is het tij gekeerd. Nederland weer voor de echte Nederlanders en de rest, dat geen Nederlander in hart en nieren wil zijn, het land uit schoppen, liefst samen met dat linkse kots!
  Het moet nu maar eens afgelopen zijn want het blijkt dat onze volksvertegenwoordigers gewoon verder gaan met het schofferen
  van ons (witte) Nederlanders!

 11. DidiMadloba

  art. 90 Grondwet: “De regering bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde.”
  Dus terechte zorgen.

  1. AS210854

   DM,terechte zorgen zijn dat ze Nederlandse rechtsorde nog niet in bedwang kunnen houden, dat in nl prioriteit nr. 1.

  2. Ron

   Klopt.
   Maar voor art 90 heb je eerst of andere artikelen die ze niet handhaven.

 12. Kapitein Haddock

  Simpel!
  Brussel is de baas in Den-Haag. Rutte is Oberbefehlshaber met uitvoerende opdrachten von Seine Majestät Merkel.
  Kortom, de Nederlandse 2e kamerleden zitten daar voor joker. Om interessant te doen gaan ze vragen stellen! En het erge: huppeltruttende wereldvreemde vragen!

  1. Trude Herr

   Angela Merkel is een topvrouw. Klar.

   1. Dik

    Een natte scheet. Klar.

   2. meneer cactus

    merkel is een onverantwoordelijke hork en hoofdelijk aansprakelijk voor alle criminaliteit gepleegd door haar “wir schaffen das ” volk. merkel heeft bloed aan haar handen

    1. Sans Rancune

     Mevrouw Merkel staat voor een leidster van een natie die vorm gegeven heeft aan het Europa van nu. Een eminente staatsvrouwe. Met haar interne markt van 28 landen is de EU een van de grootste wereldhandelsmachten.De totale waarde van alle geproduceerde goederen en diensten (bbp) in de EU is groter is dan die van de VS. In 2017 bedroeg het bbp van de EU: 15,3 biljoen euro. Maar dit is niet aan DDS besteed. Die gooit het over een andere boeg. Dit “verkoopt” niet. Europa is in staat om oprukkende machten zoals China, India het hoofd te bieden. Alleen leeghoofden propageren een exit, de sukkels.

     1. Dik

      Merkel is inderdaad een landverrader. Door haar wir-shaffen-das politiek zijn er mensen vermoord.

     2. meneer cactus

      mevrouw merkel is de leider die haar volk laat lijden onder seksdelicten, verkrachtingen , aanrandingen en veel andere criminaliteit door islamitische gelukszoekers die haar uitnodiging “wir schaffen das” aan te grijpen om massaal naar Europa te komen. mevrouw merkel is direct verantwoordelijk voor het dooorreizen terroristen die aanslagen gepleegd hebben in Europa. tot zover een mevrouw die geen idee heeft wat haar handelen voor uitwerking zou hebben door haar naieve kortzichtige denken

      Dan krijgen we de EU , welke interne markt bedoel je ? de interne markten worden afgeschermd door nationale regelgevingen , accijnzen , belastingen en procedures. Probeer eens te verhuizen binnen de EU en verbaas je over de bureaucratie en kosten daarvan. De EU is niet 1 markt en de burger heeft geen enkel voordeel van de parlementaire EU. De burger heeft hooguit voordeel van 1 munt maar het grenswissel kantoor brussel heft een woekercourtage.

      Europa is al ingehaald door China en India op alle fronten. Die landen gaan ongehinderd door milieufantasten onbeperkt hun gang en bouwen 1200 kolen centrales.

      Dus merkel is een incompetente heks en de EU is een onhoudbaar bureaucratisch bolwerk voor ambtenarren en politici.

      Dus zo sel mogelijk een nexit zodat we de miljarden gewoon in de eigen economie kunnen pompen. sukkel

     3. Ron

      Europa is collega jou in staat het hoofd te bieden aan die genoemde grootmachten?
      Geloof je het zelf en om 1 simpele reden al niet.
      Europa heeft alles zo duur gehaakt

 13. DidiMadloba

  Als DDS de vragen niet begrijpt geeft dat blijk van een pijnlijk gebrek aan kennis van DDS, want het is allerminst gezegd dat die vragen ten onrechte gesteld zijn.

 14. Kapitein Haddock

  Simpel!
  Brussel is de baas in Den-Haag. Rutte is Oberbefehlshaber met uitvoerende opdrachten von Seine Majestät Merkel.
  Kortom, de Nederlandse 2e kamerleden zitten daar voor joker. Om interessant te doen gaan ze vragen stellen! En het erge: huppeltruttende wereldvreemde vragen!

 15. Bes Tolen

  De Nederlandse politici dienen als je ze zo hoort, hogere doelen dan de Nederlandse bevolking. Wel een heel foute opvatting.
  Het probleem is dat een democratie, die faalt, moeilijk is aan te pakken. Democratieën worden te veel en te vaak als verheven (”heilig”) gezien en beleden als boven de menselijke ondeugden en misdaden te staan Alsof een democratie altijd maar deugt. Zo is het ook in Nederland fout gegaan. Aanvallen om misdrijven, misdaden e.d. te verhelpen, worden al gauw als aanvallen op de democratie gezien door de partijen, die al langer de macht hebben. Arrogantie is de laatste decennia een kenmerk geworden.
  Daarnaast is het een probleem, dat heel veel dan wel de meeste politieke partijen met macht in hun oorsprong geen democratische bedoelingen hadden maar autoritaire, ja zelfs dictatoriale bewegingen vertegenwoordigden. Nog altijd zeggen hun inspiratie daaruit te vinden. Die wortels raken ze nooit helemaal kwijt. Het leidt er toe dat veel ten onrechte onbesproken blijft. En haast vanzelfsprekend allerlei dubieuze aangelegenheden wel worden gerealiseerd.

 16. Agios

  Duidelijk is dat een land als het onze heel goed zonder regering kan. Benoem ter zake kundige strategen, geholpen door deskundige tactici. Ambtenaren doen de rest. Inderdaad. Ik wil een andere staatsvorm omdat de huidige ver over de houdbaarheidsdatum is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.