Hilarisch! Maarten van Rossem figureert als betweterige boekverkoper in de Donald Duck

Dat historicus Maarten van Rossem bekendstaat als een sarcastische betweter is bekend, maar dat de knuffelbeer van links in de Donald Duck zou figureren met zijn karakter is een verassing. In de comic strip figureert Van Rossem namelijk als boekenverkoper die Donald Duck een aantal serie verkoopt met daarin tips over hoe iemand betweterige boekenverkopers kan weigeren aan de deur.

Dat Van Rossem figureert in de comic strip moet een hele eer zijn gezien het feit dat zijn eerste publicatie een ‘ingezonden brief’ betrof richting de Donald Duck. Net als menig ander kind werd zijn dagelijkse leven verrijkt met grappen en grollen van de familie Duck en figureert hij nu als nationale betweter in de strip. Daarmee is de linkspoot wel uniek: de meeste schrijvers van ingezonden brieven halen maximaal het niveau van ‘brief van de week’, maar Van Rossem krijgt zelfs een karakter toegewezen.

Tevreden met het huisbezoekje van de cartooneske variant van Van Rossem lijkt Donald overigens allerminst. Sterker nog: Van Rossem haalt hem met zijn verkoopmethoden het bloed onder de veren vandaan en klopt hem ten slotte zijn zuurverdiende centen uit de zak.

Dat Van Rossem nu figureert als betweter in de Donald Duck is bovenal ironisch als je bedenkt dat de linkse historicus weigerde een rol als criticaster in een programma van John de Mol te  spelen omdat hij niet altijd ‘bekend wil staan als een zeikerd’, maar die afwijzing doet weinig met zijn ijzersterke reputatie als nationale betweter. Dat bewijst de Donald Duck.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. dario

  NEXT geen aandacht aan schenken

 2. Benny

  In de volgende uitgifte van de donald duck, femke h als de zwarte magica of beter de groene magica….

 3. Confucius

  Vies sikkeneurig mannetje, die Van Rossum.
  En dat is dan iedere dag op tv.
  Van onze centen natuurlijk.

 4. meneer cactus

  nare betweterige linkse meneer die het IQ van een borrelnoot net niet evenaart.

  Haalt ie niet genoeg op bij de zwaar gesubsidieerde NPO ? moet ie nou een al oude goede strip verzieken met die chagrijnige kop van hem ?

 5. JFU

  Zolang we de NPO hebben en soortelijke media zullen we deze extreem linkse nitwit nog vaak zien. Hij zingt altijd het zelfde liedje. Wordt erg eentonig…niet naar luisteren en negeren deze figuren.

 6. Jack Flash

  Die dikke betweter neem ik allang niet meer serieus.

 7. Kretoloog

  Die getekende vliegen rond Van Rossem, geweldig! Bekend is dat Maarten maar 1x per week onder de douche gaat. Na 6 dagen zal de grijsaard wel behoorlijk stinken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.