Israël slaat toe! Valt Iraanse doelen aan om ‘mogelijke drone-aanvallen te voorkomen’

Government_officials_meet_with_the_Supreme_Leader_of_Iran-September_9,_2008
Foto: De regering van Iran ontmoet de 'Hoogste Leider'. Bron: Khamenei.ir / Wikimedia Commons.

Eerder deze week al genoeg onrust in eigen land. Toch blijft Netanyahu niet stil zitten. Gisteren treurde Israël nog om de aanslag die vrijdag werd gepleegd en vannacht sloeg het leger ongenadig hard toe op Iraanse doelen in Syrië. De spanningen blijven stijgen in het Midden-Oosten en de vraag is hoeveel last het westen ervan zal krijgen. 

Volgens IDF zijn er verschillende militaire doelen geraakt in buurt van Damascus. Al enige tijd is de lange arm van de Ayatollah’s bezig met zijn greep te versterken in Syrië. Militair rukt Iran steeds meer op richting Israël. Israël – en de VS – zijn hier niet van gediend. Israël staat erom bekend hard toe te slaan als ze menen dat er dreiging is. Vannacht was geen uitzondering.

Al langer is Israël van mening dat Iran via Syrië het noorden van Israël wil aanvallen. Het leger meent dat Iran beschikt over bepaalde drones die deze aanvallen zouden moeten voeren. Wat opvallend is, is dat Israël zelf naar buiten kwam met het feit dat ze doelen hebben aangevallen. Meestal blijft het stil hierover aan de kant van de Israëli’s.

Gisteravond vond er ook een explosie plaats in Beiroet, Libanon. De explosie vond plaats in een Hezbollah bolwerk. Volgens Hezbollah kwam er een Israëlische drone naar beneden. Zelf benadrukte Hezbollah dat ze drone niet hebben neergeschoten.

Zo blijven de spanningen toenemen in het Midden-Oosten. Waarmee ook de kritieken op Israël aanhouden. Reageren ze te snel of zijn deze preventieve aanvallen terecht?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Alles is terecht en ze moeten veel harder toeslaan uitroeien die hap .

  1.   

   Zegt dario veilig thuis achter een kop Koffie. Hij wrijft zich vergenoegd in de handen en knipoogt naar zijn kat.

   1.   

    In Tirol is het minder, zware onweer met hagel en veel regen. In Holland is het beter zie ik. Gute Laune

    1.   

     wat weegt dat onweer ongeveer ?

   2.   

    Israel moet er keihard voor werken om veilig met een kopje koffie op de bank te kunnen zitten en te knipogen naar de kat.

 2.   

  Met Israël kun je beter niet spotten.

 3.   

  “Al langer is Israël van mening dat Iran via Syrië het noorden van Israël wil aanvallen.”
  —————————–

  Iran (en haar proxy zoals b.v Hezbollah) heeft gezworen dat het Israël zal vernietigen.

  Van de website Brabosh com:

  “Volgens bronnen zijn ten minste 28 door Iran gesteunde terroristen geëlimineerd tijdens de aanvallen, waaronder 15 Assad-soldaten, 8 Iraanse en 4 Hezbollah-terroristen.

  In Noord-Israël werden extra Iron Dome-raketverdedigingsbatterijen ingezet en de luchtmacht werd in hoge staat van alertheid op basissen in het hele land geplaatst in afwachting van een mogelijke vergelding. Bovendien was het luchtruim van Golan Heights gesloten voor vluchten tot 5.000 voet.

  Het Israëlische leger zei dat de aanval eind zaterdag gericht was op agenten van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, evenals sjiitische milities die van plan waren om ‘kamikaze’ aanvalsdrones naar Israël te sturen, gewapend met explosieven.

  De militaire woordvoerder van de IDF Jonathan Conricus vertelde aan verslaggever dat Israël het complot al enkele maanden had gevolgd en donderdag had voorkomen dat Iran een geavanceerde poging deed om hetzelfde plan uit te voeren.

  Toen probeerde Iran eind zaterdag opnieuw opnieuw dezelfde aanval uit te voeren. Echter, de IDF, was met Israëlische vliegtuigen in staat om een ​​Iraanse poging onder leiding van de Quds-strijdkrachten uit Syrië te dwarsbomen om een ​​aanval op Israëlische doelen in Noord-Israël uit te voeren met behulp van dodende drones.

  Jeruzalem heeft een leidende rol gespeeld in een campagne om een ​​halt toe te roepen aan wat Soennieten zien als een poging van Teheran om een ​​rijk in de regio uit te bouwen. Ze verwachten dat de strijd nog zal veregeren.

  Maar het succes van Israëlische veiligheidstroepen, inlichtingendiensten en luchtmacht om de plannen van Iran te dwarsbomen om een ​​spraakmakende aanval uit te voeren met drones die vanuit Syrië worden gelanceerd, is verre van het laatste dat we nog zullen zien over de oorlog die de afgelopen jaren in het Midden-Oosten woedt.”

 4.   

  De volgende lokatie schijnt De Dam te zijn, ze zijn in Israël nog al geschrokken, van die anti Israël potloodventer.

  1.   

   HAHAHAAHAHAHAHAAHA +++++ KEIVERROT ZEG MAAR HAHAAHAHAHAHAAH

  2.   

   Ik zeg doen!!

 5.   

  Er had allang een Megabom op dat hele gewelddadige islamitische Midden-Oosten moeten vallen.
  Alle ellende komt trouwens daar vandaan maar erger is dat het hier ook heen komt.
  De brand erin !!!

  1.   

   Bij jullie halen ze het zelf binnen…….klooioos

 6.   

  Heel goed van Israël ze laten zien absoluut niet onder de indruk te zijn van die islamitische smeerlappen.
  Israël, vernietig die vervloekte islamitische bendes!
  bombardeer die hele vervloekte islamitische middeleeuwse rotzooi plat.
  De tactiek van de verschroeide aarde is het enige wat tegen deze beesten helpt.

 7.   

  De islamieten willen graag het werk van hitler afmaken zoals leesbaar in al hun manifesten. Terroristische groeperingen maken al jaren de regio onveilig maar er is geen enkel islamitisch land wat stelling neemt hiertegen.

  De islam is gif en wij importeren het op grote schaal

 8.   

  Gelijk hebben ze…je land beschermen tegen dat tuig is prioriteit. Kunnen ze hier wat van leren. Hier worden ze verwelkomt als de verlossers…idioten.

 9.   

  Volledig terecht.
  Ze moesten het de noordelijke helft van Serie en de Gaza strook volledig platgooien.
  Laat dat gelijk dan een waarschuwing zijn voor de hezbollah en Iran en de rest van de Arabische landen.
  Het gedonder daar moet eens een keer afgelopen zijn, niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Zo kan het ook niet verder!

  1.   

   Serie is Syrië!

 10.   

  Flinke tik voor de raad van Geitenøkers in Teheran.
  Hun zogenaamde “elite troepen”. Wat een lachertje.

  Ik heb het idee dat de geitenøkers hun plek wel weten. Zie dat ook zitten op een foto.

 11.   

  Daar zitten de kabouters weer.
  In plaats van iran op te bouwen, gooien ze de economie nog verder in het slob. En ach, zij zitten veilig, dus wat maakt een mensenleven nu uit.
  Winnen doen ze toch..niet, want amerika is het uitdagen ook beu.

 12.   

  Israël het laatst overgebleven beschaafde bolwerk dat zich niet laat inpakken,koeieneren door dat achterlijke zandvolk.

 13.   

  Waarom hebben die nichten op die foto een doorzichtige duster aan?. Stelletje verwijfde debielen, waar alleen figuren als Beukman en Lao op geilen. laat Israël dat vuilnis maar plat bombarderen. Op geruimd staat netjes.

 14.   

  Barbaarse p*dofiele seks is inderdaad niet iets waar gezonde blanke Nederlanders zich schuldig aan maken. Dat komt alleen voor bij allochtonen en die propageren het ook zulks ter vergiftiging van onze jeugd.

  Ik meen dat Wilders hier onze steun verdient!

 15.   

  In islamitische landen in het Midden-Oosten zijn ze niet zo gesteld op mensenrechten. Iran kan beter zijn verstand gebruiken. Als ze ook maar 1 grote fout maken om Israël of Saudi-Arabië aan te vallen dan zou dit Leiden tot een derde wereldoorlog met honderdduizenden kernraketten over en weer en is het gedaan met de planeet. Iedereen weg. Oorlog is het slechtste in de mens. Liefde is moeilijker om op te pakken dan zieke wapens, dood en verderf. Hoe krijg je haat uit de mens.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!