Je mag ook helemaal niks van 'Groen Niks'. Stadswandelingen worden aan banden gelegd

Geen categorieaug 24 2019, 12:00
Wat is dit nu? Vanaf april volgend jaar komen er strengere regels omtrent 'stadswandelingen'. Nee dit is geen grapje of iets dergelijks. Dit is de hedendaagse Amsterdamse politiek. Je hebt geen Van Kooten en De Bie nodig voor je dagelijkse portie humor. Gewoon de Amsterdamse politiek volgen bezorgt je al genoeg plezier.
https://twitter.com/HappyKaffer/status/1164972651569434624?ref_src=twsrc%5Etfw
Voor rondleidingen en stadswandelingen komen veel strengere regels aldus het stadsbestuur. Voor de Wallen gold al een restrictie dit jaar. Dat is nog wel te verklaren, de Wallen leveren niet echt iets op behalve veel foute figuren in het stadsbeeld. Al jaren heeft dat gebied last van enorm veel overlast. Toch is er nu een nieuwe groep 'overlastveroorzakers' erbij gekomen. De rondleidingen door de binnenstad leveren veel overlast op schijnbaar.
Binnenkort mag volgens het College van B&W niet meer dan vijftien personen worden rondgeleid. Op dit moment staat de teller op twintig. Ook zal er een belasting komen per deelnemer van de rondleiding. Dat wordt dus dik cashen voor de gemeente. Wellicht dat ze daar dan al die zonnepanelen en windmolens van kunnen gaan betalen.
Verder zal de regeldruk alleen maar toenemen voor gidsen. Ze moeten straks staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ook is de gemeente aan het kijken of er een soort van keurmerksysteem kan worden bedacht om de eisen nog meer te verhogen.
Amsterdam wordt al jaren gegijzeld door toeristen, maar is dit dan echt de beste oplossing? Dit lijkt eerder op de typische betutteling en symboolpolitiek van de Groene Khmer wat weinig zal uithalen. Herinneren we ons allemaal nog de IAmsterdam fiasco. Dat weg werd gehaald onder het mom van 'inclusiviteit' maar eigenlijk als poging om toerisme in te dammen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten