Je mag ook helemaal niks van ‘Groen Niks’. Stadswandelingen worden aan banden gelegd

Wat is dit nu? Vanaf april volgend jaar komen er strengere regels omtrent ‘stadswandelingen’. Nee dit is geen grapje of iets dergelijks. Dit is de hedendaagse Amsterdamse politiek. Je hebt geen Van Kooten en De Bie nodig voor je dagelijkse portie humor. Gewoon de Amsterdamse politiek volgen bezorgt je al genoeg plezier. 

Voor rondleidingen en stadswandelingen komen veel strengere regels aldus het stadsbestuur. Voor de Wallen gold al een restrictie dit jaar. Dat is nog wel te verklaren, de Wallen leveren niet echt iets op behalve veel foute figuren in het stadsbeeld. Al jaren heeft dat gebied last van enorm veel overlast. Toch is er nu een nieuwe groep ‘overlastveroorzakers’ erbij gekomen. De rondleidingen door de binnenstad leveren veel overlast op schijnbaar.

Binnenkort mag volgens het College van B&W niet meer dan vijftien personen worden rondgeleid. Op dit moment staat de teller op twintig. Ook zal er een belasting komen per deelnemer van de rondleiding. Dat wordt dus dik cashen voor de gemeente. Wellicht dat ze daar dan al die zonnepanelen en windmolens van kunnen gaan betalen.

Verder zal de regeldruk alleen maar toenemen voor gidsen. Ze moeten straks staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ook is de gemeente aan het kijken of er een soort van keurmerksysteem kan worden bedacht om de eisen nog meer te verhogen.

Amsterdam wordt al jaren gegijzeld door toeristen, maar is dit dan echt de beste oplossing? Dit lijkt eerder op de typische betutteling en symboolpolitiek van de Groene Khmer wat weinig zal uithalen. Herinneren we ons allemaal nog de IAmsterdam fiasco. Dat weg werd gehaald onder het mom van ‘inclusiviteit’ maar eigenlijk als poging om toerisme in te dammen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. Van der Scheur

  Ik snap ook wel dat die rondleidingen best op kunnen lopen. 20x 15 euro x 4 op een dag en dat dat dus lucratief is. Maar uiteindelijk is dat toch een beperkt aantal mensen. Een klusser kan zonder probleem zwart werken. Handelaren op marktplaats verdienen een leuke cent. Leve de vrijheid als het je lukt om ene verschil te maken. Nee alles moet onderdrukt en gereguleerd worden en allerbelangrijkst moet de gemeentekas of staatsruif gevuld worden.

 3. Agios

  Een bericht die het voorhoofd doet fronsen. Wat is dit nu weer? Waarom doet een stad zoiets? Ik kan maar e e n reden bedenken en dat is dat de problemen die links en groen veroorzaakt hebbe zo gigantisch zijn, dat een afleidingstrucje even de juiste oplossing lijkt, om het zenuwachig wordende volk even tot bedaren te brengen.. Noem het maar een linkse schijnbeweging. Daar zijn die lui erg handig in.

 4. Kretoloog

  GroenLinks is de grootste partij in het stadsbestuur van Amsterdam. Maar ook D’66, PvdA en SP zitten in B&W. Die partijen zijn eveneens verantwoordelijk voor dit dwaze besluit.

  Alle 4 zo links als de neten. Met mevrouw Moraal (Halsema) als opperhoofd. Een stelletje verzuurde droogkloten die de stad in no-time naar de gallemiezen helpt.

 5. Response

  Dus als een schooljuf met haar klas groter dan 15 leerlingen van de ene naar de andere locatie wil lopen zal ze dat in 2 ‘ploegen’ moeten doen. Slim bezig.
  Los daarvan faciliteert het kneiterlinkse dictatoriale college van B&W van Hamasterdam (GroenLinks, D’66, PvdA en SP) criminele illegalen. Als je dat doet ben je m.i. een criminele organisatie. Den Haag kijkt ernaar en gaat over tot de (wan)orde van de dag. Weet waar je op stemt.

 6. Sprookjesfiguur

  Amsterdam verdient dit, en een hele hoge stadsmuur. Niet westerse migranten in, niemand meer uit.

 7. Smek

  Groen links is al langer bezig om Nederland naar de klote te helpen. Maar de meeste Nederlanders vinden dit prima, ze hebben tenslotte hun stem uitgebracht. Dus inderdaad Nederland is een kei verrot land aan het worden.

 8. ikweetwatikwil

  GL is een club voor verbod en gebod. Amsterdammers verdienen dat. Ze hebben ze zelf gekozen.

 9. Cycle25

  Nou Arena, Rai, gooi de deuren maar op slot, en Groene Snuifdoos….waar blijft het sluiten van de Zuid-as ? O, wacht…nu jezelf het pluche bent nóg meer brievenbussen por favor.

 10. JFU

  Tja…dat heb je met een fascistisch gemeente bestuur. Gewoon blijven stemmen hoor op die zooi. Niet klagen maar dragen…En dit is nog maar het begin…wordt nog veel erger..

 11. Jack Flash

  Op weg naar de”totalitaire” staat.Met boegbeeld Halsema.

  1. Deathspank

   Ooh dat is zeker. Het vreemde is dat mensen het nog lekker vinden ook. Ze demonsteren om alsjeblieft nog meer belasting te mogen betalen. Onder het mom van inclusiviteit, gelijkheid en klimaat is alles geoorloofd. In de film Total Recall zie je hoe mutanten op Mars voor lucht moeten betalen, we staan er niet ver meer van af. Op nu.nl mag je klimaatverandering niet meer ontkennen. Homogenisatie is een woord dat je in de gaten moet houden.

 12. meneer cactus

  Tja de drive van de linkse mafklappers is weer compleet duidelijk , de regulering is nodig om eht volgende te kunnen invoeren ” Ook zal er een belasting komen per deelnemer van de rondleiding. ”

  Belasting op belasting op belasting voor de linkse hobby’s . Wat gaat de uitvoering en controle kosten van deze symboolbelasting halalsema ?

 13. RvdBe

  Ik heb 0,0 op met Halsema en haar groene khmer.
  Amsterdam is niet de enige, in Barcelona en Mallorca bv komt de bevolking ook in opstand tegen het overtoerisme.
  Bij mij in de buurt gooien ze het liefst ook elk bosje plat om er recreatie woningen neer te zetten, de stranden worden volgezet met strandhuisjes.
  Zowel van links als rechtse inwoners is de tegenstand groot tegen deze projecten, zijn we het ieg over 1 ding eens.

 14. Deathspank

  Kunnen we Femke niet gebruiken als toeristische attractie. Voor een euro mag je 2 minuten kijken!

 15. Jack Flash

  En voor 2 euro met rotte tomaten gooien

 16. Vrijedenkert

  Bijnamen voor partijen in dit college en burgemeester zoals: D666, Demoniserend’66, GroenSlinks, Groene Khmer en Halalsema zijn gewoon dik verdiend!
  Hoog tijd dat bestuur en college van deze stad definitief het veld ruimen en optyfen…

 17. JFU

  Groen Slinks is nu een wet aan het voorbereiden om ademhalen te verbieden. Scheelt Co2 zeggen ze.

 18. Anders55

  Dat hele linkse bestuur jaagt zichzelf de afgrond in met onze befaamde Rutger als meest linke Wethouder voorop; en mocht het straks helemaal in de soep lopen kunnen lekker de anderen ( wie dat dan ook zijn) de schuld geven??

  1. Deathspank

   Laat ze maar, Amsterdammers zullen van hun fouten moeten leren, zodat ze de volgende beter nadenken voordat ze een vakje inkleuren. Doen ze dat niet dan hebben ze wat ze verdienen toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.