Terwijl Rutte 3 de Nederlandse kolencentrales wil sluiten, investeren bedrijven en pensioenfondsen in Poolse

In Polen heeft de regering het voorstel om klimaatbeleid te voeren en CO2-reductie in 2050 te realiseren afgewezen. Omdat Nederland wél kolencentrales sluit, zoeken Nederlandse bedrijven hun geluk in het buitenland: ze investeren massaal in de bouw van Poolse kolencentrales, via Trouw

De vraag naar energie neemt  niet af en bedrijven als Nationale Nederlanden en ING zien kansen in de Poolse kolensector. Het gaat om bedragen tot wel 500 miljoen euro en soms zelfs nog meer. En terwijl in Polen kolencentrales worden bijgebouwd en beginnen met de uitstoot van dampen, houdt het kabinet Rutte 3 krampachtig vast aan de doelstellingen van de bizarre Klimaatwet en de plannen van het Klimaatakkoord.

Zo wil Rutte 3 de Amsterdamse kolencentrale aan de Hemweg sluiten. Maar tegelijkertijd vragen huishoudens wel om warmte en energie en worden we door Mark Rutte  gedwongen arm gehouden wanneer Nederland binnenkort energie moet  importeren als het gasnet wordt ontmanteld en de kolencentrales sluiten. Grappig is wel dat de genoemde Nederlandse bedrijven die in kolen investeren nog steeds bang zijn voor de groene publieke opinie. Han van der Hoorn van pensioenfonds PGGM impliceert dat bedrijven soms ook voorstellen afwijzen om ‘ecologische redenen’:

“Wij stemden vorig jaar tegen de bouw van een nieuwe kolencentrale op een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het Poolse Enea. Met driekwart van de stemmen vóór werd het voorstel toch aangenomen.”

Dat de bedrijven kolencentrales bouwen kan hen echter niet worden verweten. Volgens pensioenspecials Wojciech Otto is het gewoon bittere noodzaak:

“Het zijn niet de harde randvoorwaarden die pensioenfondsen ertoe aanzetten in mijnen te beleggen of in energiebedrijven met mijnen in hun structuur”. De hoogleraar economie aan de universiteit van Warschau vervolgt: “Ze zijn bang dat hun resultaten minder goed zullen zijn als ze niet evenveel in kolenbedrijven beleggen als andere pensioenfondsen.”

Mensen blijven  op mondiale schaal enorme hoeveelheden nageslacht verwekken waardoor de vraag naar energie enkel zal toenemen. In Nederland zou men kunnen kiezen voor een scenario van gestroomlijnde demografische krimp, maar terwijl men de mond vol heeft van ‘het klimaat’ wordt de belangrijkste variabele (bevolkingsomvang) handig vermeden in het publieke debat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Lao Tse

  Een slechte zaak. Teunis maakt hier terecht bezwaar tegen.

  1. van Urk

   @Lao Tse, Inderdaad een slechte zaak. En mensen zoals u trappen daar iedere keer weer in door te geloven dat het allemaal voor de goede zaak is.

 2. Jumping

  Prachtig toch, dit keiverotte Nederland zakt door het ijs.

  De NIET LINKSE bevolking van Nederland, laat zich 2 oortjes aan naaien, door de Demoniserende wegkijkende Linkse Rutteclan.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. plakband

  Linkse politici hebben een heel nauwe focus. Hun opleiding en algemene ontwikkeling is ver onder de maat. Toch, als hun politieke loopbaan is beëindigd krijgen ze topbanen in het bedrijfsleven maar ook bij defensie, politie en vaak duiken ze op als burgemeester. De beroemde banencarousel die draait op vriendjespolitiek Het spreekt voor zich dat dit voormalig stemvee een puinhoop maakt van hun nieuwe functie.
  De resultaten zijn reeds overal in Nederland merkbaar.

  1. Watcher

   ”Linkse politici hebben een heel nauwe focus. Hun opleiding en algemene ontwikkeling is ver onder de maat”

   Je hepT de beker pakken kerel, hier gaat niemand meer overheen.

   1. logisch denken

    voortreffelijke inhoud weer blinde , ijzersterke argumentatie , hier gaat niemand meer overheen

    1. Watcher

     Domme man..

     1. logisch denken

      dank voor je complimenten en je ijzer sterke betoog 🙂 🙂 🙂

   2. van Urk

    Klimaat en migratie gaan ook niet echt samen. Daar hoef je niet cum laude voor gestudeerd te zijn. De pendeldienst van NGO,s moeten beseffen dat wij nu overgestapt zijn met het onderwerp klimaat en dat overbevolking tegenstrijdig is met het klimaatakkoord.

 4. logisch denken

  Ik blijf die foto fantastisch vinden.

  De linkse uitgekookte wereldreiziger jetten met zijn wijzende vingertje over tientallen optrekjes van onbehuizden en zwervers in een stad als Amsterdam !

  Zou me kapot schamen om zo op de foto te gaan maar die linkse over het paard getilde regent heeft niet eens door wat er aan zijn voeten gebeurd

  1. Lao Tse

   Ik zou me kapot schamen als ik twee zinnen zoveel taalfouten zou hebben gemaakt.

   1. logisch denken

    je zou niet meer reageren op mij huishufter. Je kan niet 1 belofte waarmaken leugenaar. Zielig oevr grammatica zeuren omdat de inhoud boven zijn alpino petje gaat. Een volleerd hufter

    1. Lao Tse

     Goed dat je me er aan herinnert, logisch denken.

     1. logisch denken

      heb ik al drie keer gedaan vandaag maar je bent horende doof en ziende blind leugenaar

     2. AS210854

      IT dat noemen ze vergevorderde Alzheimer.

    2. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Onze inteelt taalverkrachter zonder argumenten blijft maar doorgaan !

     1. logisch denken

      wederom zo een sterk beargumenteerd verhaal van een linkse sprookjesverteller

     2. EU kok

      De Waddenzee bij eb is jaloers op de diepgang van logisch schelden.

     3. logisch denken

      weer zo een voortreffelijke inhoudelijke bijdrage van onzze kookkampioen.

     4. ZiggyStardust

      @logisch denken, je moet toch toegeven dat het mooi gevonden was door Kokkie. Ik moest er iig hartelijk om lachen. Een beetje zelfspot kan geen kwaad af en toe, zouden meer mensen hier eens moeten proberen. En Lao Tse moet z’n eigen tekst hier boven ook nog maar een keer doornemen, voordat ie anderen op hun fouten wijst.

   2. Original NL

    Lauwe diarree de eeuwig gebande spreekt over schaamte….
    Het staat er echt.

    1. Jumping

     Geef deze Linkse oorlogsvoerders
     geen vreten, dan sterven ze gewoon een natuurlijke dood.

     1. dario

      Doe net als ik en reageer nergens meer op bevalt prima en DDS zal het met lede ogen aanzien

    2. Jan de Man

     Op de goede weg, de juiste weg. Je moet 60-plussers die warme gevoelens voor kleine kinderen hebben goed in de gaten houden hoor.

 5. Response

  Naar mate de uitvoering van het bizarre klimaatakkoord vordert vordert ook het besef dat het niet uitvoerbaar en daarnaast onbetaalbaar is. Men is kennelijk niet in staat verder te kijken dan klimaatneus lang is cq dan de eigen landsgrenzen of een klein beetje er overheen. In NL van het gas af en in Duitsland een bonus als je op gas overstapt. In NL een paar kolencentrales sluiten en elders in de wereld worden er talloze bijgebouwd. En zo zullen er meer voorbeelden zijn hoe onrealistisch de uitvoerbaarheid van het bizarre klimaatakkoord is. Wordt vervolgd.

  1. van Urk

   Polen en Duitsland hebben net zo goed het klimaatakkoord ondertekend. Maar zoals gewoonlijk heeft ons land de kleine regeltjes niet goed gelezen om er snel achter te komen dat het weer besodemieterd wordt door de grote jongens van de klas.

   1. Lao Tse

    Ik met met van Urk van mening dat we het klimaatbeleid EU-breed moeten afdwingen. Ursula zit ook nadrukkelijk op die lijn.

    1. Joshuak

     Klopt maar helaas werkt de wereld nu eenmaal zo..

     En de vraag in stroom zal alleen maar explosief groeien door de idote drang op electrische autos en de resultaat is dus dat er meer en meer kolencentrales uit de grond worden getrapt in het buitenland om die te kunnen laten rijden

     En dat puur en alleen omdat zonne-energie en wind energie gewoon niet efficiënt genoeg zijn.

     Enige echte manier om kolengebruik af te bouwen is nucleair te gaan.. Maar dat vinden mensen als jij zeer waarschijnlijk weer doodeng en geen oplossing..

     Of waterstof auto’s ontwikkelen natuurlijk.. is bizar dat we zo bezig zijn met electrische auto’s terwijl de toekomst in waterstof zit.. Investeren 1000 miljard om het netwerk elektrisch te maken om het over 30 jaar alsnog om te zetten op naar waterstof.

    2. logisch denken

     daarom krjgt duitsland en polen subsidie om om te schakelen naar aardgas en moeten wij naar een debiele warmtepomp. Omdat het EU is 🙂 🙂

    3. ZiggyStardust

     Lao Tse, wordt jij nou echt nooit moe van jezelf? Je weet heel goed dat Ursula een Duitse minister was, in een kabinet dat omschakeling naar aardgas bevordert in Duitsland middels subsidie voor nieuwe aansluitingen op het aardgasnet.

     1. Jan de Man

      Je weet toch wat zijn missie is Ziggy?

   2. plakband

    Het klimaatakkoord telt 150 pagina’s.
    Er staan maar twee leugentjes in.
    1. De kosten, deze gaan veel hoger uitvallen.
    2. Het behaalde klimatologisch resultaat. Dat zal er helemaal niet zijn.
    Geen linkse politicus, zeker Jetten niet, die zich daar druk om maakt.

 6. Decca

  Als Nederlands staatsburger voel ik mij bedonderd door dat Haagse geteisem wat zich de regering noemt. Zei niet Wim Kan ooit: 3 x linksom is ook rechts. Stelletje gemene laaien lichters.Wel dat gelukstuig laten profiteren van mijn pensioen en voorzienigen en wij ouderen moeten op een houtje bijten. Ofwel liever sterven van ellende omdat we niet meer rond kunnen komen van ons pensioentje.

  1. DidiMadloba

   Politici werken elkaar tegen, dat hoort erbij.

   U zou liever een dictatuur hebben die de problemen voortvarend aanpakt zonder politiek geneuzel?

   Zo is veel vaker gedacht. Hitler werd populair na de chaos van de jaren ’20.

   Jammer dat dictators op den duur altijd ontsporen. Bij gebrek aan democratische controle.

 7. Duckday

  Stuur dit hele kabinet weg Rutte heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is En de heikneuters blijven maar op deze partijen stemmen voor hun eigen onder gang Dit land staat boven aan de top op prijs verhogingen Wat heeft de EU nu voor voorspoed en werkgelegenheid gebracht voor de normale man vrouw in Nederland We worden overspoeld van geluks zoekers die alleen hun hand ophouden NEDERLAND NEXIT
  Ons pensioen is kapot gemaakt door DIT kabinet en EU Huizen worden opgekocht en dan zijn de huren onbetaalbaar

  1. DidiMadloba

   Ik waarschuw je! Op deze rechtse site is geen plaats voor links gezeur tegen huisjesmelkers die weten hoe je een onderneming winstgevend maakt.

   Wat zegt u? Over de rug van anderen?

   Een rechts beleid duldt geen betuttelende overheid. Het is ieder vooral zich en God voor ons allen. Ofwel eten of gegeten worden. De VOC-mentaliteit!

 8. Benny

  # Lao Tse…. Ik met met….. Ik zou me kapot schamen…. Whahahahaha lamlul

 9. Garland S. tucker

  Kolen…. lachwekkend.

  Past overigens wel bij een trabant-land als Polen. Grauw, somber, armlastig

  1. Jan de Man

   Zie je de ene dan komt de andere, ongekend!

  2. DidiMadloba

   Zeker nooit in Polen geweest.
   Dat land is de laatste jaren stukken welvarender geworden.
   En Trabants zijn Oost-Duits, niet Pools. Ook in voormalig Oost-Duitsland zie je geen Trabants meer trouwens, behalve in musea.

 10. Pescador

  Prachtig rutte en zijn clubje homo´s staan steeds verder voor lul, onbegrijpenlijk dat er nog mensen zijn die op die zooi stemmen.

 11. Bes Tolen

  De massa immmigratie gaat onder deze fascistische regering gewoon door, ja zelfs in hoger tempo. Dat Rome niets aan geboortebeperking doet in Afrika maar juist zoveel mogelijk het aantal geboorten opdrijft, mag hier nooit onderwerp van discussie zijn. Terwijl duidelijk omvangrijke geboortebeperking in Afrika echt wel tot veel minder ernstige problemen zal leiden. Rutte speelt vals spel. Zoveel is duidelijk. Democratie in deze vorm is totalitair maar daar trekken de machthebbers zich niets van aan. Ze hoeven dat immers niet. Hoe ongeloofwaardig Rutte met zijn regering ook is, hij blijft eenvoudig aan de macht.

 12. Kristalix

  Rob Jetten? Je zus! Daar noem je een debiel zeg.
  De man is een leeghoofd.

 13. DidiMadloba

  Dank zij de extreem-linkse belastingwetten van Dijsselbloem kan ik alleen voldoende rendement maken op mijn spaarcenten om daaruit mij n belasting te kunnen betalen als ik beleg in de wapenindustrie, in zwaar giftige bruinkoolcentrales, in de kankerverwekkende bestrijdingsmiddelen van Monsanto, en Chinese seks-imperiums.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.