Lol! Google doet aan zelfcensuur: ‘werknemers mogen niet over politiek praten’

Voor velen is het een droom om er te mogen werken, maar in werkelijkheid is een verschrikking om er te werken: Google. Google heeft nieuwe communicatierichtlijnen opgesteld waarin duidelijk wordt dat werknemers op de werkvloer niet over politiek mogen praten. Er zouden maar werknemers worden ‘getriggered’ als er iets positiefs wordt gezegd over een thema waar je afwijkende mening over hebt.

Nou vergeet het gezellig babbelen bij de koffiezetapparaat maar, bij Google heerst er een soort van Noord-Korea dictatuur dat er niet mag worden gesproken over politiek.

hoewel het delen van informatie en ideeën bijdraagt aan de werkomgeving, het verstoren van de werkdag om discussies te voeren over politiek en nieuws dat niet doet”

Volgens Google waren er continu problemen aan de hand waardoor deze richtlijnen noodzakelijk zijn. Alsof mensen er elkaar de tent uitvochten of Trump nu een ‘racist’ of een ‘fascist’ zou zijn.  Ook mogen werknemers niet meer spreken over projecten die lopen bij Google omdat ze niet het ‘hele verhaal’ zouden weten.

Dit klinkt verdacht veel als een vorm van anti-klokkenluiders beleid. Naast dat Google ons probeert te beïnvloeden en te censuren door onwelgevallige meningen laag in de zoekmachines te plaatsen gaan ze nu ook hun eigen werknemers te mond snoeren. Fijn bedrijf hoor!

Voor nu zijn er nog geen consequenties verbonden aan het overtreden van deze regels, wel is er een kliklijn geopend. Hierdoor kunnen werknemers met een simpele klik het bedrijf op de hoogte stellen van berichten die in gaan tegen het reglement.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Sprookjesfiguur

  Google, zeer handig, zeer gevaarlijk. Het zal mij niets verbazen als Soros de baas is. Algemene en linkse onderwerpen zijn zeer gedetailleerd te vinden. De rest is gecensureerd. Test het zelf!

  1. Korporaal Monty

   “. De rest is gecensureerd. Test het zelf!”

   Gelukkig hebben wij Jensen, de spreekbuis van Rechts Nederland recht door zee en neemt geen blad voor de mond.

  2. ZiggyStardust

   Het is mij idd ook opgevallen dat sommige pagina`s en artikelen niet meer zo makkelijk te vinden zijn als in het verleden. Dit geldt ook voor foto’s. Het is triest idd. Het is gewoon een vorm van censuur en sturing.

 2. Agios

  Wat Google met de maatregel wil zeggen is dat de poltiek door en door verrot is en een reden kan zijn dat medewerkers elkaar bij het koffieapparaat op de bek slaan, vooal als de trollen daar rondlopen. Kijk, dat kun je natuurlijk niet hebben…

  1. Heinz

   Inderdaad, dat ging destijds om voetbal. Wie de beste spits was. Meegemaakt één keer dat er iemand was die een bekertje koffie over zijn overhemd kreeg.

   1. Dik

    Ja maar jij schrijft van alles terwijl je niets zegt, dat is ook waardeloos.

 3. Neutral

  Ik zou liever ook niet hebben dat mijn werknemers tijdens werktijd ruzie krijgen over onderlinge verschillen, en als gevolg daarvan minder productie draaien.

  Ruzie maken over politiek doe je maar online, waar je geen fysieke schade aan kan richten.

 4. joey

  “werknemers op de werkvloer niet over politiek mogen praten”
  Voor saaie en links georiënteerde lui is dat funest en ondraaglijk.
  Met mij kan iedereen over alles praten,ik ben van alle markten thuis!
  Ik ben namelijk racist,facist,se*sist,dus gespreksstof en gespreksrichtingen genoeg!

 5. DidiMadloba

  Gelukkig werk ik niet meer voor een werkgever sinds de opkomst van het populisme, maar ik moet er niet aan denken dat we op kantoor over controversiële politiek zouden praten.

  Politiek in de familie mag wat mij betreft ook in de ban.

 6. DidiMadloba

  Volgens mij is het al lang een ongeschreven regel dat je op je werk liever niet over politiek hebt, zeker nu populisten de tegenstellingen kunstmatig vergroten.

  Ook in de familiekring kun je vaak beter niet over politiek praten.

  1. meneer cactus

   wat is er nou leuker dan een linkse nietsweter die onzin napapegaait op een verjaardag op argumenten te knippen en te scheren mad lola ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.