Lol! Google doet aan zelfcensuur: 'werknemers mogen niet over politiek praten'

Geen categorieaug 23 2019, 21:00
Voor velen is het een droom om er te mogen werken, maar in werkelijkheid is een verschrikking om er te werken: Google. Google heeft nieuwe communicatierichtlijnen opgesteld waarin duidelijk wordt dat werknemers op de werkvloer niet over politiek mogen praten. Er zouden maar werknemers worden 'getriggered' als er iets positiefs wordt gezegd over een thema waar je afwijkende mening over hebt.
Nou vergeet het gezellig babbelen bij de koffiezetapparaat maar, bij Google heerst er een soort van Noord-Korea dictatuur dat er niet mag worden gesproken over politiek.

hoewel het delen van informatie en ideeën bijdraagt aan de werkomgeving, het verstoren van de werkdag om discussies te voeren over politiek en nieuws dat niet doet"

Volgens Google waren er continu problemen aan de hand waardoor deze richtlijnen noodzakelijk zijn. Alsof mensen er elkaar de tent uitvochten of Trump nu een 'racist' of een 'fascist' zou zijn. Ook mogen werknemers niet meer spreken over projecten die lopen bij Google omdat ze niet het 'hele verhaal' zouden weten.
Dit klinkt verdacht veel als een vorm van anti-klokkenluiders beleid. Naast dat Google ons probeert te beïnvloeden en te censuren door onwelgevallige meningen laag in de zoekmachines te plaatsen gaan ze nu ook hun eigen werknemers te mond snoeren. Fijn bedrijf hoor!
Voor nu zijn er nog geen consequenties verbonden aan het overtreden van deze regels, wel is er een kliklijn geopend. Hierdoor kunnen werknemers met een simpele klik het bedrijf op de hoogte stellen van berichten die in gaan tegen het reglement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten