Rechter doet uitspraak Somalische 'brexit-terugkeerders'! Somalisch gezin krijgt huis

Rechter doet uitspraak Somalische 'brexit-terugkeerders'! Somalisch gezin krijgt huis

Een Somalisch-Nederlands gezin is vanuit Birmingham 'gevlucht' naar Nederland. Volgens de rechtbank in Utrecht moeten ze per direct een huis krijgen. Gelukkig dat al dat nieuwe gasvrije woningen onbetaalbaar zijn en niet gekocht worden, kunnen ze meteen in deze dure panden trekken.

Schijnbaar willen er nog meer - maar liefst 25.000 - Somaliërs de oversteek maken naar ons kikkerlandje. Zo gaat het gezellig druk worden op de al krappe woningmarkt. Diverse ministeries hebben zelfs campagne lopen voeren om de stroom van 'vluchtelingen' tegen te gaan. Het mag allemaal niet deren als we rechtbanken hebben die deze mensen direct in woningen zullen gaan plaatsen. Dit signaal is een vrijbrief om alsnog hier naartoe te komen. De Britten zullen wel blij zijn gok ik.

De Somaliërs zaten in de jaren negentig al hier in Nederland alleen gaven ze de voorkeur om te verhuizen richting Engeland. In Engeland mochten ze namelijk wel gaan wonen in hun eigen enclaves, iets wat in Nederland werd geprobeerd te voorkomen. Diverse gemeenten weigerde het gezin dat hier is aangekomen huisvesting te bieden. Dit omdat ze 'verwijtbaar dakloos' zouden zijn. Wat er op neer komt dat ze eigenlijk niet hebben nagedacht over de oversteek. Ze hebben een prima - en veilig - woongebied verlaten om op hier meer te kunnen profiteren. Volgens diverse gemeenten werkt het zo niet.

Toch dacht de rechter daar weer anders over. Al die moeite van onze overheid en dan besluit de rechtbank om een vrijbrief voor immigratie af te kondigen.

Ze kregen signalen dat er zorgen waren, daarom hebben we daar in het Somalisch de boodschap doorgegeven dat er geen reden is voor paniek. We hebben hun verteld dat er voor hen vooralsnog niets verandert na de Brexit. Ze zitten daar prima.”

Dit keer had de overheid de goede intentie maar doet de rechtspraak ineens het tegenovergestelde. We zullen zien of er meer gaan komen nu, zeker met de angst voor de Brexit in gedachte.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties