Wat had dit nu gedacht? 'Nieuwbouwhuizen te duur en niemand wil ze'

Wat had dit nu gedacht? 'Nieuwbouwhuizen te duur en niemand wil ze'

Leuk hoor dat 'gasvrij' idee van ons kabinet. Alleen de realiteit laat zien dat niemand er op zit te wachten. Bouwbedrijven maken alle nieuwbouwhuizen gasvrij, en wat blijkt? De kosten zijn hoger dan geraamd dus worden de huizen duurder. Kan iemand dit betalen? Nee.

In het hele land daalt de verkoop van de nieuwbouwhuizen, niemand wil dood gevonden worden in de nieuwe Vinex-wijken. Niet eens vanwege de lelijke bouwstijl of omdat het soms mijlenver van de binnenstad zit, voornamelijk vanwege de torenhoge prijzen die er aan vastzitten.

De verkoop duurt langer, doordat kopers afhaken,” zegt hij. “Een heleboel mensen schrijven zich in voor elk project en gaan zich er pas in verdiepen als wij hen uitnodigen voor een gesprek. Als ze dan zien wat ze moeten betalen, passen ze vaak.

Bedank het Klimaat- en Energieakkoord maar hiervoor. Doordat de huizen moeten voldoen aan bijbels gevuld met voorschriften worden de huizen onbetaalbaar voor de doelgroep waar ze voor zijn bedoeld. In Amsterdam staat de teller nu op 650.000 euro gemiddeld gezien voor een nieuwbouw woning. Enorme bedrag, zeker voor wat je ervoor krijgt. De woningen zijn vaak klein en de erfpacht erbij maakt het al helemaal onmogelijk.

Een mogelijk gevolg zou zijn dat de schaarste op de woningmarkt aanhoudt en de prijzen dus gigantisch hoog blijven aldus een onderzoek van de ABN Amro. Fijn nieuws dit voor starters. De progressieve jonge meute die zo leuk stemde op partijen die voor dit desastreuze Klimaatakkoord waren snijden zichzelf nu in de vingers. Zij kunnen geen woning vinden omdat alles onbetaalbaar is geworden. Wellicht dat uitwijken naar de 'provincie' een optie is om te overwegen. Of willen we allemaal zo graag in centrum van de Groene Khmer wonen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties