LOLWUT? “Gezichtsbedekking is een symbool van vrijheid voor vrouwen”

Een boerkadraagster. Bron: Antoine Taveneaux / Wikimedia Commons.
Foto: Een boerkadraagster. Bron: Antoine Taveneaux / Wikimedia Commons.

Haha.

De acties van knettergekke linkse activisten en hun radicaal-islamistische vriendjes blijven maar doorgaan. Nu zijn ze blijkbaar folders aan het uitdelen over het boerkaverbod en waarom dat zo vreselijk is. Volgens deze figuren is het verbod namelijk anti-vrouw.

Zie je, een boerka is namelijk “een symbool van vrijheid voor vrouwen.”

Ja, echt waar!

https://twitter.com/MajaMischke/status/1159277127100968960

Dit is toch ongelooflijk? Dat een vrouw een hoofddoek wil dragen uit religieuze redenen, soit. Daar heeft niemand ook maar een beetje last van. Maar een boerka? Dat is iets heel anders. Door zich in een boerka te kleden kan een ander niet zien wat er onder de boerka schuilgaat. Er straalt dus gevaar vanuit.

En wat betreft “een symbool van vrijheid” betreft: dat is echt de grootst mogelijke onzin. Vrouwen in Saoedi-Arabië worden gedwongen om een boerka te dragen door mannen. Het is geen teken van “vrijheid,” maar van onderdrukking en inferioriteit. Daar kan niet eens een debat over bestaan.

Maar ja, dit is dus hoe links en radicale islamisten dit spel nu spelen. Ze draaien alles om. Woorden krijgen een nieuwe betekenis. “Onderdrukking” betekent “vrijheid,” “gelijkheid” betekent “inferioriteit.” En andersom.

Het is ronduit schokkend dat dit spel gespeeld wordt, maar gelukkig heeft het er alle schijn van dat de politiek nu eindelijk eens haar rug recht houdt. Dat werd ook eens tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Een boerka is de ontmenselijking van een vrouw.

  1.   

   Viespeuk! Je wilt gluren naar zinnelijke lippen, maar die zitten verborgen onder de niqab, die alleen uit gaat voor de wettelijke echtgenoot.

   1.   

    Jij misschien wel, maar de meeste mensen vallen niet op snorren.

 2.   

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Sluit de grenzen, stop met Schengen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1.   

   Belastingverhoging is onontkoombaar als wij onze grenzen sluiten. De Nederlandse grens verloopt grillig en is daardoor onverwacht lang.
   Op den duur volstaat geen prikkeldraad maar is een muur dan onvermijdelijk.
   Het aantrekken van grensbewakers op een krappe arbeidsmarkt is kostbaar, zeker als je geharde types zoekt die niet terugdeinzen voor een Schießbefehl.

   Maar het ergste is nog dat een Hollandse muur ook gebruikt zal worden om landgenoten die dit “keiverrotte” land willen ontvluchten tegen te houden.

   1.   

    @M
    West Sahara wall???

 3.   

  Links en moslims zien het verschil niet tussen onderdrukking , vrijheid en gevaar. En omdat ze het verschil niet zien, gaan ze feiten verdraaien . Met deze mensen kun je nooit iets bereiken en het beste is dan ook ze links te laten liggen. Worden ze te lastig, dan kunnen ze vertrekken naar daar waar de boerka nog gedragen wordt.
  Maar laten we er wel voor zorgen, dat deze mensen GEEN overheersende zeggenschap krijgen.
  Dus stem PVV of FVD.

 4.   

  Humor.
  Ik vind de grap erg leuk.
  Ik heb er ook een: een bivakmuts is een symbool voor vrijheid voor een jongere, niet een link naar tankstation- overvaller.
  Ik bedoel uiteraard ook niet een kansenparel, gewoon een boerenzoon van het platteland.

 5.   

  Lees vooral ook het bericht van de Haagse makelaars.

  Homostellen niet welkom in bepaalde wijken.

  In deze wijken vooral veel negatieve reacties.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  1.   

   Homofobie is echt niet beperkt tot moslims! En dat daardoor ineens heel Nederland verrot is lijkt me een te vergaande conclusie.

   Pasgeleden sprak ik nog een Rus die afwijzing van homoseksualiteit “vanzelfsprekend” vond omdat het “niet natuurlijk” zou zijn. En Poetin volgt dat gezonde volksgevoel uiteraard met zware straffen.

 6.   

  Daar denken vrouwen, de meesten, in landen als Iran, Saoudi Arabie anders over.
  Kijk maar eens op de vele Instagram accounts daar uit Iran, je ziet vrijwel geen hoofddoek meer, ze willen het niet meer en zien zo een doek dus alleen maar als onderdrukking. Maar joh, waar maken we ons druk over, niet meer over discussieren, maar handhaven, hier in Nederland hebben we een wet waarin staat dat hoofdbedekking niet meer mag. PUNT.

  1.   

   Alleen gezichtsbedekking is verboden, en dan nog niet eens overal.

  2.   

   U haalt de boel door elkaar.
   In Iran is het dragen van bepaalde kleding van staatswege verplicht: ongeveer een halve hoofddoek voor vrouwen, en kleding die “vrouwelijke rondingen” verbergt, en voor mannen een lange broek.

   Burqa en Niqab zijn niet van staatswege verplicht. Op het vliegveld van Dubai zag ik bij de grenscontrole een aparte “burqa lane”, waar het opvallend stil was.

 7.   

  boerkadraagsters ?
  Oppakken en meteen de grens over en vergeet niet om manlief erbij te doen.
  Allemaal mensen die hun eigen normen en waarden, gebaseerd op een achterlijke religie, belangrijk vinden en niet die van het land wat ze kaal plukken.

 8.   

  2 woorden… Leugen en waanzin

 9.   

  Voor mij staat het dragen van een hoofddoek gelijk aan het openlijk steunen van een satanische ideologie: de islam!
  Gezien de wereldwijde, onbeschrijfelijke ellende die deze ideologie voortbrengt of verantwoordelijk voor is, zou ik mijn ogen uit mijn kop schamen om met zo’n kopvod te gaan lopen! Maar het zegt genoeg over o o k die draagsters!

  1.   

   Hier hebben we ‘onze’ eigen ideologen, de linksfascistische islambevorderaars. Dat zijn types als Halsema, Jetten & de vunzige 60-plusser.

 10.   

  uiteraard en de sharia een teken van beschaving :) :) :)

 11.   

  Voor mij staat het o o k dragen van een hoofddoek gelijk aan het openlijk steunen van die satanische ideologie: de islam!

  Gezien de wereldwijde, onbeschrijfelijke ellende die deze ideologie voortbrengt of verantwoordelijk voor is, zou ik mijn ogen uit mijn kop schamen om met zo’n kopvod rond te gaan lopen!

  Maar het zegt genoeg over o o k die draagsters!

  1.   

   U lijkt wel een trol.
   Er zijn 1,7 miljard moslims op de wereld. Ja, in Saudi Arabië zijn ze conservatief. Maar er zijn bijv. ook miljoenen autochtone Russische moslims die blootshoofds door het leven gaan.

   De grootste plaag voor moslims is dat ze door westerse haatpredikers zoals u worden weggezet als een soort Untermenschen. En dat roept een reactie op, van haat in omgekeerde richting tot terrorisme. Bedenk dat het westerse optreden in vijf. Afghanistan wordt gevoeld als westers terrorisme.

   1.   

    Je zıt zelf constant overal doorheen te ratelen galbak, met je achterlijkheid die voor argumentatie moet doorgaan.

    Moet jij niet in het plaatselijke theehuis je dienst als Cha-boy beginnen?

 12.   

  Stem gewoon PVV of FvD en misschien krijgen we dan meer lucht .En als de media nu eens minder aandacht aan hun vriendjes geven dan steeds maar weer in herhaling vallen om de boel op te ruien

 13.   

  En in ondertussen worden de vrouwen in de sharia landen volkomen in de steek gelaten!

  Die worden verplicht een burka/nikab te dragen en zo niet, een zware straf is hun lot van een lijfstraf tot een celstraf van 50 jaar.

 14.   

  Puike column Michael!

 15.   

  “Vrouwen in Saoedi-Arabië worden gedwongen om een boerka te dragen”.

  Hoe weet je dat? Waar blijkt dat uit? Als je dat niet kunt onderbouwen blijft er niets over van de argumentatie.

  1.   

   Hoe weet jij dat het niet zo is?
   Lig jijzelf gesluierd in zo’n zandhaas z’n harem te wachten op je beurt?

   Iemand om onderbouwing vragen zonder het zelf te leveren is nogal dommig.
   Probeer de google eens didi, typ eens iets in de vorm van “SA religious punishments” en vink de gevalletjes van onjuiste kledij aan.

  2.   

   Wij kunnen dat onderbouwen met het feit dat S.A. niet voor niets een religiepolitie heeft. Tijdje geleden was er nog een klopjacht geweest op een jongedame die nogal schaars gekleed was. Kijk als hier een boerka het symbool is van vrijheid voor vrouwen waarom hebben deze vrouwen dan geen baan waar zij ook recht op hebben? Of is zo,n boerka opeens not done op de werkvloer?

 16.   

  Affakkelen die lappen het een hoes voor een kalasnikof

 17.   

  Weer krijgt een kleine groep mensen, teveel aandacht. Het meredeel van de bevolking wil niet nog meer mosliminvloed.
  NIET Nog MEER MOSLIMINVLOED.

 18.   

  Ze draaien inderdaad alles om. Zo rolt regressief links al jaren.

  En de islam? Zolang die in de minderheid is eist ze alle vrijheden en mensenrechten die de rechtsstaat biedt maar zodra de islam in de meerderheid is zijn er geen vrijheden en mensenrechten meer.

 19.   

  Ik

 20.   

  Wat een chique woorden op dit forum,, homofoob, xenofoob, burkafoob.
  Laat ik nu homofoob ,xenofoob en ook nog eens burkafoob zijn… Alhoewel fobie wel erg uit het verband wordt gerukt want als je een fobie hebt betekent dit toch angst of paniek ???
  Nou, ik heb dus geen angst voor homo’s of buitenlanders maar ik moet ze gewoon niet net zoals spruiten eten je houdt ervan of je vind het niks aan.
  En voor alle meelezende voddenbalen ( burka lovers en homos en buitenlanders ga emigreren en laat Nederland weer Nederland worden.
  Zow weer een nutteloze toevoeging op een forum!

 21.   

  De Westerse democratie blijkt vrij algemeen niet te zijn opgewassen tegen de ondermijning door godsdiensten, die alle min of meer theocratie willen.
  Het verraad van links daarenboven is nog niet zo oud maar tikt behoorlijk door en niet in het minst in Nederland. Dat komt toch zeker mee omdat we met allerlei vals bestuurlijk en wettelijk overschot zitten uit een voorbije periode, die van de suprematie van godsdienstige partijen waarvan met name de vroegere RKSP niet alleen vergaande pretenties had op maatschappelijk gebied maar zelfs er over durfde te denken en te spreken, om Nederland algeheel naar haar inzichten in te richten. Niet als democratische meerderheid maar zonder de minderheid nodige inspraak te geven. De KVP was een duidelijk afgezwakte nieuwe uitgave van deze oudere partij. Hoewel vooral vlak na de oorlog er duidelijk twee kampen waren maar juist wel daarom. Beel tegenover Romme. De oude kerkelijk rechtse restanten doken krachtig op in de zeventiger jaren en heel bijzonder werd daarmee de opkomst van grotere persoonlijke ontplooiing, vrijheid en verantwoordelijkheid bestreden. De tegenstellingen waren er tot in het kabinet Den Uijl Van Agt toe. Talrijk waren de politici die niet eens begrepen waarover het in essentie ging. Daarnaast had je de linkse en rechtse doordrijvers. Lieden, die een nieuwe politieke constellatie leken te gaan beheersen. Een kerkelijk rechts uit de KVP won. Het verbond van KVP, AR en CHU maakte als CDA zelfs een reuze zwaai naar links. De oude PvdA overleefde dat niet echt en raakte in verwarring. In die omstandigheden profiteerden nieuwe profeten. Vaak zelfs vreemdelingen, die hier de grootste bek hadden. De nogal timide maar wel vrij open en ook naïeve politiek van toen werd vrij eenvoudig verslagen. Politieke minderheden, die al steunden op allerlei soorten snel op sociale academies en bij vakbonden en kerken, e.d. ingerichte linkse militante groepen met multicult belangen legden het parlement en in de grote steden hun wil op. De nieuwe orde was er. En snel. Zo werd Nederland Nederlaagland. Nederland lijkt ondertussen meer fascistisch dan democratisch. Dat komt het land niet meer te boven. De groepen, die de werkelijke macht hebben staan daar voor. Zij hebben de macht vanaf begin tachtiger jaren tot zich getrokken.

 22.   

  LS…

  Negeren dan is de LOL er snel af !

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!