De Telegraaf helemaal in de ban van 'terreurmeeuwen': 'Wat is er nog te doen?'

De Telegraaf helemaal in de ban van 'terreurmeeuwen': 'Wat is er nog te doen?'

Dit is ronduit lachwekkend.

We weten allemaal dat de media er een handje van hebben om problemen enigszins te overdrijven. Dat is op zich niet eens zo gek. Overdrijvingen zorgen immers voor meer emoties, en emoties resulteren in meer clicks. Dat is zo ongeveer de eeuwige wet van het Internet.

En dus krijg je dit soort nieuws van De Telegraaf:

Meeuwen trekken steeds verder landinwaarts. Door de succesvolle aanpak in de ene stad, verplaatsen de hondsbrutale vogels zich naar de andere. En die gemeenten liggen steeds verder van de kust. Wat is er nog te doen aan de ’meeuwenterreur’?

Hilarisch genoeg staat er bij het artikel een foto van een man die wordt aangevallen door een meeuw. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Volgens de krant wil de meeuw namelijk zijn kibbeling hebben. "Een zilvermeeuw maakt een duikvlucht naar een voorbijganger die een portie kibbeling eet. De man wist de poging van de vogel om de vis te roven te verhinderen," aldus de krant voor 'Wakker Nederland' (haha!).

Ik zag de headline en de foto en dacht: moet ik hier nou om lachen of om huilen? Hoe triest is het dat een zogenaamd serieuze krant met zo'n artikel komt? Er gebeuren echte, belangrijke dingen in de wereld. Maar De Telegraaf houdt zich bezig met een opgeklopt non-probleem... over zeemeeuwen.

ZEEMEEUWEN.

Lees meer over:
Binnenland dieren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties