Nanninga tegen minister Grapperhaus: ‘Wij in Amsterdam zien 500 extra agenten graag tegemoet!’

De minister liet onlangs weten dat de drugscriminaliteit compleet uit de hand loopt in de hoofdstad. Nou, zegt Annabel Nanninga, laat die extra agenten maar komen.

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus liet gisteren weten dat Amsterdam een enorm prolbeem heeft. De drugscriminaliteit neemt daar nu zulke ernstige vormen aan dat Nederland daadwerkelijk een “narcostaat” dreigt te worden. “Dan zou hier een minister met een zonnebril staan en niet meer iemand die gewoon democratisch verantwoording aflegt,” aldus Grapperhaus als geciteerd door De Telegraaf.

“Ik heb al 100 miljoen ter beschikking gesteld voor de bestrijding van ondermijning,” aldus Grapperhaus. Ondermijning? Dat is wanneer de boven- en onderwereld vermengd met elkaar raken. Grapperhaus:

“Dat is leuk om met een biertje en een bak popcorn naar te kijken in de Godfather, maar niet in je eigen stad.”

“Ik heb met staatssecretaris Snel (Financiën) een aanpak ontwikkeld om crimineel geld af te pakken, er is al extra in de politie geïnvesteerd en er moeten investeringen komen in de nabije toekomst. We kunnen echt wat korte klappen maken,” gaat hij verder.

Forum voor Democratie-gemeenteraadslid (en senator) Annabel Nanninga vindt ook dat de situatie uit de hand loopt, en is maar wat graag bereid om extra agenten te verwelkomen in haar stad:

“Wij hier in ondermijnd Amsterdam zien de 500 agenten waar onze politie al zo lang om vraagt, graag tegemoet,” schrijft ze op Twitter. “Rutger Groot Wassink heef panden om tot woningen om te bouwen,” voegt ze daar enigszins ironisch aan toe, “als Ankie Broekers-Knol de illegalen voor wie ze bestemd zijn eindelijk uitzet. Hartelijke groet.”

Het is enigszins grappig dat ze zo reageert, maar eigenlijk — in de kern — is het natuurlijk eerst en vooral dieptriest. Het klopt immers dat de autoriteiten er al jaren een puinhoop van maken in Amsterdam, en dat die stad daardoor langzaam maar zeker in een paradijs voor criminelen verandert. Of, nou ja, eigenlijk niet langzaam en zeker, maar snel en zeker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Deathspank

  Gelukkig hebben we in Amsterdam tegenwoordig een kordate dame aan het roer die het probleem vast en zeker in goede banen gaat lijden!

  1. Original NL

   Hahaha Death.. hij is leuk!!

  2. Kretoloog

   Zo is dat maar net. Zelfs haar zoon, een knul van amper 15, is al ervaringsdeskundige in het criminele milieu.

 2. santiago

  En dan, 500 jongens en meisjes uit de provincie in het diepe flikkeren. Agentjes zonder bevoegdheden. Lost niets op. Domme opmerking van die bolle.

  1. Siemien

   Genderneutrale dragqueens

   1. Dik

    En aandoenlijken die hier hun digitale plasje komen doen.

  2. Kretoloog

   Eens met Santiago. Een zwakke reactie van Nanninga. Get aantal agenten is niet het probleem in Amsterdam. Al kreeg de stad er 1000 bij, dan nog verandert er niets.

   Het probleem is dat handhaving nul prioriteit heeft. Dat is het gevolg van het beleid van extreemlinkse bestuur dat er nu zit. En van burgemeester Halsema in het bijzonder.

   1. Vrijedenkert

    Geen Halsema maar Halalsema!

 3. Mezzadra

  “Het is enigszins grappig dat ze zo reageert, maar eigenlijk — in de kern — is het natuurlijk eerst en vooral dieptriest.”

  Ja, het is triest als politici zich als humoristen gaan gedragen in plaats van serieus met hun vak omgaan.

  Populisten zijn niet gericht op politiek maar op een circusvoorstelling.

  1. Deathspank

   Een populist is iemand die voor het volk opkomt, een concept wat jij nooit zal begrijpen!

   1. santiago

    Deathspank. Idd, een politicus die oprecht is en de waarheid spreekt is een populist. Tenminste, dat vinden de elite en domme mensen, want dat komt ze niet zo goed uit.

  2. Seneca

   @mezzadra
   wat een domme opmerking. zij probeert helemaal niet grappig te zijn. dat u dat zo ziet duidt dat u aan bewustzijn vernauwing lijdt en neen dat is niet grappig bedoeld. een bezoek aan de arts wordt dringend geadviseerd. weet u wat grappig is, dat de heer Grapperhaus durft te beweren dat hij ‘democratisch’ verantwoording aflegt terwijl het in Amsterdam – in de rest van Nederland eveneens – zo’n uit de klauw gegierde hobby is geworden met die clowns die daar zitten. Mevrouw Halsema, heren Groot Wassink en Ivens voorop. men zou er coulrofobie van krijgen.

 4. Rud56

  Amsterdam is verloren! Dankzij tientallen jaren verrot deugbeleid!
  Rest van Nederland zal snel volgen

  1. santiago

   Jammer van die “lieve stad”.

 5. Pescador

  Die grappenmaker weet helemaal niet waar hij over lult, ik snap werkelijk niet wat zo´n eikel op die post doet , criminelen naar nederland halen terwijl ze in het buitenland gestraft zijn. Die gek is niet goed wijs

 6. plakband

  Als de leiding van die 500 extra agenten komt te berusten bij horizontale instromers uit de politiek (gesjeesde politici dus) worden de problemen alleen maar groter.
  Dat is namelijk de grote kracht van Links. Problemen: groot, groter, grootst.

 7. Rosasolis

  Waar krijg je 500 agenten voor Een grote stad beschikbaar beschikbaar? Waarom alleen Amsterdam? Waarom ook niet veel meer politie voor Den Haag, Rotterdam, Utrecht?
  De CDA heeft ervoor verzorgd dat er nu veel meer subsidie beschikbaar is om agenten in onze politie academie op te leiden. Maar, ook is de politie afhankelijk van jonge mannen en vrouwen die kiezen voor dit soms gevaarlijke beroep. Dus Nanninga, begrijp a.u.b.
  dat Grappenhuis kan alleen zo veel doen met zijn beperkte begroting. Wij hebben ook in de kop van Noord-Holland ook veel meer politie nodig…Een paar maanden geleden werd in de midden van de nacht de busje van onze buurman ingebroken, en zwaar beschadigd. Gelukkig had dit bouwvakker zijn dure machines en bouwvak producten
  eerder die dag afgeleverd. Het heeft 2 uur geduurd voordat eindelijk de politie arriveerde, (eerder konden zij niet komen). Omdat wij vlakbij onze bouwvakker buurman wonen, kwamen ook bij ons langs om te vragen als wij iets hebben gezien of gehoord; maar wij, net als onze buren hebben helemaal niets gemerkt…Zo gaat het met de criminaliteit in de kop van Noord-Holland, die enorm aan het stijgen is.
  Net op de radio nieuws gehoord: Haarlem is bezorgd wegens het enorme groei van
  toerisme, met criminaliteit. Gelukkig hoeft de burgemeester sinds kort niet meer op een onbekende adres leven.

  1. Kretoloog

   Welke gek gaat er dan ook in de Kop van Noord-Holland wonen? Daarbij vergeleken is Barbarije nog een heilig oord!

   1. Rosasolis

    Ga je naar een na een andere land vertrekken.

  2. Mycase

   En betaal dat dan ook even lekker zelf muts .
   Het is gewoon te laat links wou niet luisteren nu gewoon accepteren dat je tussen de mafia woont niet meer en niet minder

 8. FJ

  Ook Annebel pakt het verkeert aan, want het probleem is niet, dat er geen agenten zijn, maar dat deze agenten door hun meerderen beperkt worden in de uitvoering van hun functie.
  We hebben in de hoofdstad mensen die alleen vragen om meer geld, maar 25 jaar gedoogbeleid en toch mensen hebben, heeft een criminele stad opgeleverd en elke cent die je aan die ambtenaren besteed hebt was weggegooid geld. Ze zitten toch maar achterover op de stoel en kijken mismoedig waarom het allemaal mis gaat, want ze mogen toch zoveel in Amsterdam.
  Illegalen kraken, Zwarte Piet is er niet en onze zeehelden mogen op de brandstapel, terwijl iedereen de zakken vol steekt met crimineel geld.

  Dat gedoogbeleid werkt niet en zal nooit werken.
  Het wegkijken en al die ambtenaren met het hoofd in het zand moeten verantwoording afleggen, hoe het zover heeft kunnen komen en mogen oprotten als ze niet functioneren.

 9. Garland S. tucker

  Michael schrijft wel erg veel…is Tim met vakantie of is ie de laan uitgestuurd nadat hij in een VERWIJDERD artikel liever een democraat in het witte huis zag dan een republikein?

  1. Mycase

   Werk jij ook bij DDS of zo ??? get a life sucker

 10. meneer cactus

  Dat hoeft helemaal niet. Volgens onze forum trol bekman is Amsterdam volledig veilig en is er niets aan de hand. De inzet van 500 man is dus overbodig zodat je beter een ijsje kan gaan eten met college van die centen.

  Er zijn geen no-go area’s en de uitzendingen van opsporing verzocht zijn allemaal nep.
  Sukkeltje beukman wordt even met de neus in de slagroom geduwd

 11. joey

  500 agenten erbij in Amsterdam,dat is prima om eindelijk effectief politietaken te kunnen uitvoeren en vooral te handhaven mbt openbare ordeverstoring,dr*gsrunners,boerka dragers etc!

 12. Dik

  Plus 300 rechercheurs, als je tenminste ernst wilt maken met de 50% aangiftes die nu in de vuilnisbak verdwijnen vanwege het gebrek aan opsporingscapaciteit.

  1. Tman

   dik
   Een vuurpeleton had ik er ook graag bij,minder papierwerk en hotelkosten (bajes)!

 13. WWW

  Achterlijk dat de rest van Nederland dit moet betalen. Ze hebben al zoveel extra gekregen vanwege het grote stedenbeleid. Ze moeten hun broek een keer zelf op houden. Uit de toeristenbelasting kun je al behoorlijk wat centjes halen. Het parkeergeld is ook een grote inkomstenbron. Ze geven het waarschijnlijk uit aan de verkeerde dingen.

 14. Kristalix

  Niks mis met 500 agenten. Wel allemaal Nederlanders, echte Nederlanders. En Halasema weg. Dan zijn we een heel eind.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.