Nederland raakt vol! NS verwacht 1,7 miljoen meer reizigers in september en neemt maatregelen want structureel probleem

Sneeuwvlokje? Probleem. Herfstblad? Probleem. Meer reizigers? Inderdaad: probleem! De NS heeft het er maar zwaar mee. Ondanks dat september altijd de drukste treinmaand is, heeft de NS toch weer extra maatregelen nodig.

De NS spreekt van ‘groei’ omdat ze naar verwachting van 35 miljoen naar 36,7 miljoen reizigers gaan. Het lijkt echter meer op een ‘piekje’. Mensen komen terug van vakantie, studenten gaan weer naar de universiteit en hogeschool. Werkelijk een echte ‘uitdaging’.

Afijn, op negen drukke stations zullen perrons worden verlengd en de meest populaire trajecten zullen langere treinen krijgen. Op Eindhoven na gaat het om zo’n beetje alle trajecten in de Randstad.

De vraag is alleen waarom ze bij de NS ineens 1,7 miljoen meer mensen verwachten dan in andere jaren? Natuurlijk gaat niet iedereen op hetzelfde moment van vakantie terug naar huis. Er zijn ook meer verse studenten bij gekomen en dat is vast niet alleen gebaseerd op OV-kaart aanvragen.

Nederland raakt vol
Buitenlandse studenten en migranten zullen ook in grote aantallen naar Nederland zijn gekomen. Het gaat hier namelijk niet alleen om de maand september, NS lijkt te maken te krijgen met structurele groei. En natuurlijk is dat óók weer een probleem. Sterker nog, er is weer eens meer geld nodig want: perrons zijn te kort, er zijn te weinig treinen, er is te weinig spoor en noem het allemaal maar op. Nederland lijkt verstopt te raken. De winst voor NS gaat echter wel flink omhoog (van 21 miljoen vorig jaar naar 94 miljoen euro voor 2019).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. meneer cactus

  De NS is extreem rechts geworden 🙂 🙂
  Hebben ze ook het lidmaatschap bij pegida aangevraagd of houden ze het bij vol is vol gestolen van Janmaat

  1. Confucius

   Meneer cactus, waar de NS het vandaan heeft maakt mij geen Flaus aus.

   We zijn overvol en al die gelukszoekers gaan maar naar Dubai of SA of …..

   Stervensrijk en moslim vriendelijk.

   1. meneer cactus

    goede ioplossing helaas nemen die landen er jaarl;ijks slechts een handjevol op. Ze storten wel ruimhartig gelden naar Europa voor de bouw van islamitische scholen , winkels en moskeeën

    1. Confucius

     Klopt meneer cactus, ze zorgen verrekkes goed voor dat moslim addergebroed.

     Zolang ze maar niet daar in een soort van AZC zitten.

     Het is gewoon kutvolk, excuser le mot.

     1. Confucius

      Sorry, moet zijn excusez.

 2. Sans Rancune

  Er moet meer personeel bijkomen. Opleiden klaar om de grote aantallen reizigers te begeleiden. Zonder bijkomende taken als selecteren op lichaams en gezichtsverhullende
  kleding aan de kerntaak toe te voegen om hen het gebruik van OV te ontzeggen. Dat gaat een zware kluif worden. En of de adspirant employee daar iets voor voelt is nog maar de vraag.

  1. meneer cactus

   hahahaha , de capaciteit van het spoor is beperkt waar al tientallen jaren voor gewaarschuwd wordt maar de linkse heelmeesters hebben rubberbootjes als hobby. Heeft niets met personeel te maken en al helemaal niet met gezicht bedekkende kleding.

   Slechts randdebielen schatten de capaciteit op het spoor af op de onlangs ingevoerde wet gezicht bedekkende kleding. Erg zielig maar heel herkenbaar

 3. Jack Flash

  In 1972 zat ik op de havo.Bij het vak”staatsinrichting” werd ons geleerd dat Nederland overvol was.Twee kinderen per gezin was het advies.Sinds Hans Janmaat is dat “vol’ een scheldwoord.

  1. Dik

   Ieder jaar komen er gemiddeld 50.000 ‘vluchtelingen’ bij, dus reken maar uit.

  2. wietordok

   @jack-flash

   “Twee kinderen per gezin was het advies”

   1972, even voor de ellende van de lagere school. Toen het leven nog prachtig was.

   Twee kinderen per gezin, dat heb ik dan toch niet gedroomt.

   Bedankt voor de herrinnering. Dat is juist.

   Er is veel veranderd.
   We zijn belogen sinds de geboorte.

 4. wietordok

  Vroeger, tijdens de bezetting van Nederland, werdt de N.S. nu per hoofd, of per kilo Jood betaald!

  1. Fortiori

   Afgezien van uw walgelijke reactie maakt u met werdt (dt) nog eens een enorme fout.
   Aan u valt niets meer te verbeteren. Uw verstand verdampt met de minuut.

   1. dario

    Hed gaad medt jou de verkeerde kand op

   2. meneer cactus

    lekker belangrijk en super inhoudelijk taalnazi

 5. Jumping

  Nederland is al jaren overvol.

  En de deuren staan nog steeds, wagenwijd open.

  Er komen nog Miljoenen Gelukszoekers, naar Nederland.

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. Kretoloog

  Uit de Troonrede 1950 (!): “Nederland is vol”. Toenmalige premier Drees (PvdA, maar wel een goeie) stimuleerde de emigratie, wat zo’n half miljoen Nederlanders ook deed, naar Australië, Canada en de VS.
  Ons land telde toen 10 miljoen inwoners!

 7. Bes Tolen

  Het openbaar vervoer hangt van de subsidies aan elkaar. De filosofie op dit punt mag wel eens zakelijker worden. Vooral de bevolking van de grote steden zou meer belast moeten worden. Dus meer voor het stads- en stadsregiovervoer moeten betalen. Ook meer wandelend moeten afleggen. Voorbeeld nemen aan New York waar altijd al heel veel mensen de laatste kilometer(s) naar hun werk wandelen. Over heel brede wandelpaden trouwens.

  1. Garland S. tucker

   Interessante gedachte…is wat voor te zeggen.

 8. joey

  Nederland is écht overvol!
  Ik kan op geen enkel parkbank meer zitten,áltijd bezet,altijd zitten of liggen er donker gekleurde buitenlanders op!
  Waarschijnlijk uitgeprocedeerden die geen last hebben van handhaving uitzettingsbeleid!

  1. Garland S. tucker

   Joey woont waarschijnlijk in een grote stad en heeft niet door dat steden ALTIJD vol en druk zijn.

   Kom eens op de Veluwe en ervaar de rust sukkel

   1. meneer cactus

    bedoel je dat stuk bos tussen de A1 en de A28 ? Das onbereikbaar voor randstedelingen

 9. Pescador

  Graai cultuur, wanneer de ns in de problemen dreigt te komen gaan ze om subsidie lopen janken en dat terwijl de winst verviervoudigt is

 10. AS210854

  Dat krijg je met uitgerangeerde politici die er in de politiek een puinhoop van maakte en daar nu vrolijk mee verdergaan.

 11. Bes Tolen

  Sinds de tachtiger jaren is m.i. de keuze van Tweede Kamerleden een heel dubieuze zaak. De selectie werd overgelaten aan multicult voorstanders partijleden. Zo ging het bij een grote partij. Terwijl er een half uur spreektijd met iedere kandidaat was afgesproken, werd er met een vreemdeling liefst anderhalf uur gesproken. Dat leidde er toe, dat je in plaats van om half elf ’s avonds pas om kwart over twaalf ’s nachts aan de beurt was. [Er zat dus al eerder enige vertraging in]. Ook als de echtgenoot m/v uit het verre buitenland kwam, had je dadelijk heel wat voor. Of dat voor Van Boxtel gold (getrouwd met een Mexicaanse), wet ik niet maar wel valt ook nu nog het hoge aantal politici op, dat met een vreemdeling van heel ver is getrouwd. Mee gerekend alle andere dubieuze aangelegenheden lijkt me wel sprake van doorgestoken kaart. Het lijkt wel Oekraïne maar dat land kan dus geen voorbeeld zijn geweest voor Nederland. Het volk hoeft m.i. er niet aan te twijfelen, dat tegenwoordig de keuze van Tweede Kamerleden bij de meeste partijen beperkt is tot multiculti’s. Er wordt immers vanuit gegaan dat anderen niet deugen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.