Peilingen! Meerderheid Britten (54%) is bereid Lagerhuis buitenspel te zetten om Brexit te realiseren

Goed nieuws voor de Britse premier Boris Johnson. Uit één van de meest recente peilingen zou namelijk blijken dat een meerderheid van de Britten bereid is om ver te gaan om de Brexit te realiseren. Zover zelfs dat ze het Lagerhuis tijdelijk buitenspel willen zetten om van Brexit een succes te maken, aldus Europe Elects.

De steun voor de Brexit bij het Britse publiek lijkt met de bovenstaande uitkomsten van de peiling ook gegarandeerd. Voor Johnoson moet het goed aanvoelen: hij begint zijn bestuur met een meevaller. Behalve dat de publieke opinie inzake Brexit aan zijn kant staat doen de Conservatieven het sinds het vertrek van Theresa May steeds beter. Afgelopen week wonnen ze weer enkele zetels op de Brexit Party van Nigel Farage.

Ondertussen heeft de Britse pond het zwaar te verduren tegenover de Amerikaanse dollar en de Euromunt. Al lijkt de bodem van de jarenlange daling van de Britse pond sinds het Brexit-referendum nabij. In ieder geval heeft Johnson de publieke wél opinie mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Lao Tse

  Heeft Teunis nog nagedacht over de vraag of het buitenspel zetten van het Parlement een goede democratische move is, of wordt dat pas in het volgende schooljaar behandeld.

  1. ZiggyStardust

   Lao Tse, heb je je boeken al gekaft? Want jou zal komend jaar een lesje geleerd worden ben ik bang.

   1. Vraagtekentje

    Zoals hij ook nu weer zwijgt haha

  2. Witte

   Jij dist er op los he lao shit,weet alles beter als een ander.

   1. Lao Tse

    Klopt.

    1. Lao Tse

     Althans, tot het moment dat zinnige tegenargumenten niet opdoemen.

     🙂

     1. ZiggyStardust

      Klopt, dan zwijg je meestal.

     2. Scaldis

      Ziggy +++++

  3. Augustus

   Semantisch gezien is dat democratischer dan een kleine minderheid (leden van het parlement) die de algemene bevolking buiten spel zetten.

  4. Agios

   Zegt iemand die sinds mensenheugnis bezig is met pogingen anders dan linksdenkeneden buitenspel te zetten. Jij bent een typische usefull idiot voor het linkse statanische gedachtengoedl.

  5. cuoretx

   Referundum houden en als de uitkomst niet welgevallig is, dan telt de uitslag niet. En dan vervolgens de hele zaak frustreren door elitaire mibderheid noem jij dat democratie? Nou jouw beeld van democratie is een complete scherts Lao Tse
   Terecht dat het ondemocratische zooitje aan de kant zetten.

  6. joey

   laostse
   Volgens de bovengenoemde lulhannes zou de meerderheid van de Britten tégen een Brexit zijn,dat is dus alweer een bewijs van onvermogen mbt zijn visie op het politiek wereldgebeuren!

   1. Lao Tse

    Sorry, Joey, ik volg gewoon de polls.

    ht*ps://whatukthinks.org/eu/questions/should-the-united-kingdom-remain-a-member-of-the-european-union-or-leave-the-european-union-asked-after-the-referendum/

  7. RvdBe

   Die democratische move is allang geweest lauwe thee: middels referendum heeft de Britse bevolking gekozen voor Brexit.

   1. Julian

    Je gebruikt dit argument ook net zoals het je uitkomt. De Amerikaanse bevolking heeft voor Clinton gekozen.
    Dan lees de vraagstelling in de tweet nog maar eens. Er staan niet in de tweet dat de vraag is voor gelegd of met voor of tegen de Brexit is. De vraag is of Johnson alle beschikbare middelen mag gebruiken om de Brexit te realiseren.
    Dat mensen dit weer gaan vertalen naar voor of tegen de Brexit is onzin. Omdat dat de vraag niet is..
    En dan een duiding… Ik denk dat de bevolking het hele gedoe in het parlement zo zat is.. Dat ze (zowel voor of tegen Brexit) get it over with…

    1. Joshuak

     Dat Is onzin want zo werkt de Amerikaanse zetel verdeling nou eenmaal niet.. En dat je dit zegt laat alleen maar zien dat je totaal niet begrijpt hoe het systeem daar werkt en waarom het zo is.

     De Verenigde staten is een unie/federatie van 50 gelijke staten.. En dus als je de macht gaat verdelen over het land gebaseerd op bevolking dan zul je zien dat enorm veel macht wordt afgezogen uit kleinere staten en herverdeeld onder grotere staten. Waardoor ze de zwakkere schakel worden in wat een gelijke unie moet zijn..

     Mensen als jij begrijpen ten eerste politiek niet maar zijn daarnaast nog extreem slechte verliezers ook..

     Precies hetzelfde idee zal gelden als je binnen Europa de macht gaat herverdelen op basis van bevolking.. Daardoor zullen vele landen hun politieke macht verliezen in wat ook een gelijke relatie hoort te zijn..

     Jij denkt wel dat het zo makkelijk is, maar wat als de kleinere staten in Amerika nu zeggen dat ze zich af gaan scheiden van de unie als de macht van hun wordt afgepakt..

     Vertel me ben jr echt zo’n slechte verliezer dat je bereid bent het land mogelijk in een burgeroorlog te gooien omdat jij de verkiezing hebt verloren?

     Jij bent een triest en gevaarlijk mannetje

  8. Joshuak

   Hoe kan het dat een democratisch parlement iets niet doet wat de meerderheid wilt? En als dat zo is, waarom is bet dan ondemocratisch om hun voorbij te gaan..

   Het niet opvolgen van de referendum kan namelijk ook gezien worden als ondemocratisch.

   Wat je ziet is dat enkele mensen tegen de wil van de bevolking elke mogelijkheid tot een deal blokkeren daar in het Parlement..

   Dat is altijd typisch met mensen als jij.. Het is alleen belangrijk om democratisch te zijn in jou ogen als het jou politiek en ideologisch uitkomt.

   Maar als een meerderheid van het volk iets wil wat jou niet aanstaat zoals bijvoorbeeld een brexit. Dan heb jij er geen problemen mee om zulke dingen dan op elke mogelijkheid te blokkeren en te verhinderen.

 2. DidiMadloba

  Engeland gewoon afzinken in de Noordzee.

  1. Lao Tse

   Bekijk dit psychedelische filmpje en we moeten vaststellen dat de Britten totaal krankzinnig zijn geworden.

   ht*ps://youtu.be/1HQPnVuvTX8

   1. Dik

    Bla en bla en aandoenlijke bla blablabla

   2. ZiggyStardust

    Nee geen zin in. Je reageert vrijwel nergens inhoudelijk op, dus een link die jij aanhaalt, tsja, het zal wel…

    1. Lao Tse

     Heeft Ziggy nog een vraag waarvan hij begeert dat ik die voor hem zal beantwoorden?

     1. ZiggyStardust

      Ja, eigenlijk best wel een aantal. Die heb ik eerder deze week al aan jou gesteld, maar vooralsnog geen antwoord op gekregen. En zo gaat dat meestal, Lao Tse trekt zich terug. Lao Tse, we kunnen er inmiddels wel een boek over schrijven, de meningen en stellingen die jij hier poneert, maar waar niemand ooit een antwoord op krijgt bij kritische vragen. Ik schenk denk ik even een pina colada in, en zet wat muziek op. Ik kijk binnenkort wel weer eens of je vragen inhoudelijk beantwoord hebt. Heb jij geen haast, dan heb ik het ook niet, en dan blijven we hier maar een beetje schelden en jij-bakken. Proost!

     2. Lao Tse

      Welke vragen waren dat Ziggy?

      Ik sluit niet uit dat ik wel eens over een vraag heenkijk, maar ik begeer ze allen te beantwoorden.

      Dus, steek van wal, zodat ik de kennelijk opgebouwde schuld kan voldoen.

     3. Dik

      Blablabla Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

    2. Dik

     “Je reageert vrijwel nergens inhoudelijk op”

     Klopt, de aandoenlijke heeft daar geen boodschap aan, hij koestert dan weer wel warme gevoelens voor kleine kinderen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Loop nou eens in de Maas, Dik.

     2. Dik

      Nog een aandoenlijke, heb je het over de ene aandoenlijke dan komt de andere aandoenlijke, en ik heb je niet eens geroepen. Voel jij je soms aangesproken als ik het heb over de warme gevoelens die de aandoenlijke zegt te koesteren voor kleine kinderen?

     3. ZiggyStardust

      Dik, ik weet niet of je het gevolgd hebt, maar er was vorige week een stukje over een schrijfsel van Linda Duits. De reacties waren verhelderend moet ik zeggen. Het heeft mij iig een beter inzicht gegeven over een aantal reaguurders hier.

     4. ZiggyStardust

      Ja Meri, Dik, Maas, we snappen de combinatie.

    3. peetjuhhhh

     Das vast een virus.

   3. Agios

    Ik bezoek zeker geen linkjes die door jou genoemd worden. Niets anders dan satanische promotieshit. Ga je baas bij Joop maar vertellen dat je pogingen om ons te pesten mislukt zijn. Dan snel een baan zoeken, hetgeen wel moeilijk wordt, en dan gewoon net als ieder ander aan het werk. Dat werkt zo bevrijdend!

  2. DidiMadloba

   Het vervelende is dat agitatoren als Johnson en Trump zoveel onrust veroorzaken dat dit de economie schaadt. We worden arm van die mannen. Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

 3. meneer cactus

  En wederom bijten onze linkse trollen in het stof. Lopen onze trollen hier al weken te verkondigen dat een meerderheid van de UK niet meer wil uittreden blijkt het weer eens andersom te zijn. Een meerderheid heeft per enquête gestemd en diezelfde meerderheid wil dat uitgevoerd zien eender op welke manier dan ook. Das dus een democratisch besluit. Om uitvoering te geven aan dat besluit zijn alle stappen toegestaan in een democratie.

  Onze linkse trollen kunnen dus weer sfeer maken , op de man spelen of off-topic gaan maar een democratisch proces heeft besloten tot uittreden en die meerderheid wil nu boter bij de vis.

  Voorlopig breekt Brussel de kop hoe ze de verloren inkomsten van de UK moeten verhalen op de andere lidstaten. Het verhuiscircus Brussel wil immers niet de begroting herzien maar wil meer geld en meer macht.

  Stop het regentencircus en ga voor een NEXIT voordat het proces onomkeerbaar is en we weer bevrijd moeten worden door een ander. Slimme mensen die Engelsen die eieren voor hun geld kiezen in plaats van regenten uit Brussel.

  1. Lao Tse

   Deze, merkwaardige, peiling wijkt inderdaad af van het beeld dat duurzaam uit peilingen oprijst: een meerderheid van de Britten wenst in de EU te blijven en betreurt de Brexit.

   1. Dik

    Blabla en blabla en… je weet het al.

   2. ZiggyStardust

    Ananas.

  2. toetssteen

   Meneer cactus
   Wat u zegt.

 4. Meriadoc Brandebok

  Het parlement buiten spel zetten zou het grootste democratische vandalisme zijn sinds het zo treurig uitgevoerde Brexit-referendum. Het zou een schoffering van het representatief democratische stelsel betekenen.

  1. ZiggyStardust

   Nee.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ananas.

 5. Jumping

  In dit keiverotte Nederland moeten we jaloers zijn op de deze Engelse vastberadenheid.

  Deze Engelse tonen ballen.

  In Nederland hebben wij te maken met het Linkse Demoniserende Rutte kartel.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. ZiggyStardust

   Ja, het gaat nog even duren, maar de mensen gaan wakker worden en deze oplichting niet langer pikken. Bij de Europese politici in Brussel is de prijsverhoging van de frietjes met 20 cent in de kantine blijkbaar belangrijker dan 500 jonge mannen die op boten aankomen uit Afrika en hier niets te zoeken hebben, maar hier wel levenslange verzorging verwachten en eisen. Nexit nu! Fxck de Eu!

  2. Sans Rancune

   Jammer, @Jumping, dat de Engelse pensionados in Portugal, Spanje, Malta van hun pensioentje in Engelse Ponden, steeds minder Euro’s overhouden. Alles door een gedaalde pond/euro koers.
   Maar dat mag de pret niet drukken over een no-deal waarbij de koers nog meer omlaag gaat.
   Intussen betalen de Britten wel het gelag van duurdere import en komende problemende mbt
   de arbeidsmarkt. Duurdere import gaat niet ongemerkt voorbij. Kan mij niet voorstellen dat ze hierom ballen tonen.

   1. Stanly2000

    Sans R heeft wel compassie met de Engelse gepensioneerden, maar wat te denken over onze eigen gepensioneerden? Deze plukken toch ook de vruchten van de onfeilbare regering en de Eu (mijnheer Draghi).

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik vind het ontzettend gek dat er uberhaupt sprake is van een Brexit terwijl de meerderheid van de Briten voor de EU hebben gestemd. Hoe ondemocratisch wil je het hebben?

  1. Niemandalletje

   Tja, hetzelfde zei ik toen NL in de Europese unie in geronseld werd, ondanks het tegen stemmen. Of vond u dat wel democratisch?

   Maar in uw geval, uw klokje loopt een 2/3 jaar achter?

 7. Veteraan

  Het gaat goed en de Brexit komt eraan.
  Nu ook snel een Nexit want uiteindelijk gaat de EU in elkaar storten en dat is nu al goed te zien.
  Maar NL zal wel weer tot het laatst meedoen, zijn altijd al wat laf geweest.
  Zo leuk dat al die NSB Trolletjes hier steeds meer ongelijk krijgen met hun voorspellingen.

  Go Boris en Go Trump, heerlijk dit.
  En al die landen die een zero moslim beleid gaan voeren.
  Nu nog een rechtse politicus aan het hoofd in NL en dan kom ik ook weer meer in dit flutlandje met al die laffe gutmenschen.
  En ik doe wel mee met die burgeroorlog hoor en wacht dan nog even op het lijstje van Trollen want zou niet zo netjes zijn als we die vergaten toch.

  1. santiago

   Veteraan. Je ziet het helemaal goed. Het zal een tijdje duren voordat nederland ook wakker wordt, maar als over een paar jaar GB de beste economie van Europa is, zal het wel doordringen.
   Zo blij met Boris en Donald. Zij gaan de wereld veranderen.

  2. Rosasolis

   @ Veteraan en santiago. Trump en Johnson gaan niet Europa overheersen. Wordt een keer wakker! Er komt geen “Nexit” en geen Frexit, en geen andere exit EU landen.
   Ter vergelijken met Amerika en de UK, groeit de economie van de meeste EU landen,
   ze gaan vooruit of zijn in ieder geval stabiel. Jammer dat de auto industrie in Duitsland veel concurrentie heeft, maar laat de landbouw over aan vele EU landbouw landen,
   waaronder Nederland. Nog steeds komen er vele Duitsers naar Noord-Holland voor vakantie en laden hun wagens vol met onze landbouw producten. Wij zien ze ieder week in onze bekende Nederlandse supermarkt, die goedkoper is dan twee bekende Duitse supermarkten in ons land. Ik was verrast van ochtend toen ik in de krant de nieuwe cijfers van de Centraal Bureau voor de Statistiek las over de groeicijfers van
   alle EU landen: de meeste EU landen gaan vooruit, en enkele anderen zijn in ieder geval stabiel…maar geen enkele EU land is enorm achteruit gegaan zoals Groot-Brittannie. De EU doet het beter dan de Britse Gemeenschap (de VK, Canada,
   Australie, en Nieuw Zeeland, en enkele eilanden), en Amerika wordt steeds meer door Trump’s gedwongen “sancties” geisoleerd door vele landen. Wij willen een stabiel samenwerkende EU die groeit en belangrijk voor de hele wereld economie wordt.
   Nederland was een van de oprichters van de vroeger E.E.G. en nog steeds een van de belangrijke landen die de EU vertegenwoordigd. Er is geen reden om uit de EU te treden. Italie en Griekenland, hebben zwaar geleden onder het jarenlange opname van duizenden echte vluchtelingen uit Syrie en Irak…Maar die twee zeer bekende landen zijn niet van plan om uit de EU te treden. Helaas zijn er grote problemen
   met Orban’s corrupte regering in Hongerije. De EU wil een veel sterkere beleid tegen corruptie uitvoeren, dus zal Hongerije moeten hervormen anders zal zij veel minder steun van de EU krijgen. Dan zullen zij achter blijven, terwijl de economie van hun buurlanden enorm blijven groeien, volgens de nieuwe cijfers van de CBS.

 8. Drollevanger

  Als de BREXIT het succes wordt, dat het lijkt te worden, is dat het einde van de EU. Dan zullen nog meer EU landen volgen.
  Dus zal Brussel er alles aan doen om het vertrek van de Engelsen tegen te werken. Vertrek van elk willekeurig geslaagd kernland van de EU zet de ondergang van Brussel in.
  Hun enige hoop op behoud van de EU is een volledige aanpassing van de EU club aan helemaal verder zelfstandige landen.
  De huidige EU kan alleen succesvol blijven bestaan, als in al de EU landen de lonen gelijk worden getrokken, evenals de pensioenen, subsidies en uitkeringen.
  Zolang het loont om te vertrekken naar het land met de hoogste uitkering voor iedere EU burger, zal voornoemd land met uitvreters worden overspoeld.

  1. Dik

   Heb jij ooit om het begin van de EU gevraagd?

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Vergis je niet. Dit soort “meningen” zijn ook toegestaan op DDS 🙂

   1. Niemandalletje

    Uhh, ik weet niet of het weet maar dat is bijna dezelfde mening als van Ursula von der Leyen. (bron: o.a.freiewelt.net/nachricht/bruessel-ursula-von-der-leyens-neuer-eu-sozialismus-10078680/)
    Dat het een mening is die u of mij niet bevalt, is een andere zaak.

 9. Rosasolis

  De meeste Britten steunen Johnson niet. Velen zien nu al de bui hangen. Of zij steunen een aantal conservatoren en een zachte Brexit willen, of zij steunen de Labour Party die tegen de Brexit is.
  Gisteren heeft Labour onder leiding van J. Corbyn verklaard dat zij van plan zijn, na de zomer recess, om te pleiten voor een motie van waantrouw tegen Johnson. Met kort daarna opnieuw de referendum te houden. En kort daarna een nationale parlement verkiezing. De prijzen voor Europese import producten zijn enorm gestegen, en vaak hoor ik van mijn Engelse en Welsh vrienden, dat de schappen met levensmiddelen vaak leeg staan. Volgens de nieuwe cijfers vandaag in Trouw is de Britse economie 2% gezakt, en de werkloosheid stijgt.
  De cijfers voor Nederland, Frankrijk, en Spanje zijn gunstig. Grote verassing zijn de cijfers voor een aantal oost-Europese landen, die enorm vooruit zijn gegaan.

 10. Drollevanger

  De overgrote meerderheid van de Britten is voor Brexit.
  54% voor Brexit.
  De rest zit in de groep “weet niet”, mogelijk”mits” of “tegen”.
  Ik denk dat er nog geen 30% of minder tegen is.
  Dus het gaat nu zeker door, ondanks bokkesprongen van de Timmermansen.
  Dat heet, wat Brussel nog al eens vergeet, “Democratie”.

  1. Rosasolis

   @Drollevanger. De resultaten van de referendum van meer dan 3 jaar geleden, had een zeer geringe meerderheid. Velen die “ja” hadden gestemd hadden kort daarna erg veel spijt. En nu nog meer dan toen. Honderd duizenden vanuit heel Groot Brittannie komen geregeld naar Londen om tegen de Brexit te demonstreren. Er is enorm verdeeldheid in de VK, en de “nee” stemmers zullen nu veel meer dan 30% halen. Daarom willen zowel de Labour als de Liberal Parties opnieuw de referendum houden. Alles om Johnson’s
   “harde Brexit” te voorkomen.

 11. Lampje

  De medewerkers en aanhangers van Boris zijn zeer goed opgeleid om de media, gegevens en de publieke opinie te manipuleren.

 12. Drollevanger

  54 van de 100 Britten steunen de Brexit. Dat dus die ruime meerderheid voor de Brexit was.
  Ik reken dat 30% tegenstemde en de rest geen mening invulde.
  Dus een zeer grote meerderheid wil uit de EU, net als ik.

 13. Cesare

  Vreemde enquête. Ik lees overal dat de tegenstanders juist in de meerderheid zijn.
  Maar goed, laat ze lekker opzouten en lekker op d’r eiland blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.