Pijnlijke dreun voor Salvini of juist niet? Rechter veegt verbod op migrantenschepen van tafel

Het zit Matteo Salvini ook niet mee! Hij heeft een flinke tik uitgedeeld gekregen. Of toch niet? Hij wilde een verbod op migrantenschepen om die te kunnen weren uit Italië. Een rechter oordeelde echter anders en besloot om dit ‘decreet’ van tafel te vegen. Deze gebeurtenis zou hem echter ook in de kaart kunnen spelen, aangezien hij nu de stoere leider kan gaan uithangen, die alsmaar tegen de stroom in moet roeien. En hij is al zo populair in Italië! Via het Parool

Salvini lijkt het niet meer te zien zitten in de samenwerking met de regering. Er komen dus waarschijnlijk weer nieuwe verkiezingen aan in Italië, waar de partij van Salvini, Lega Nord, lijkt af te stevenen op een monsterzege.

Er is dus blijkbaar veel voedingsbodem in Italië voor de ideeën van Salvini, die tevens vicepremier van het land is. En als iedereen hem dan zo erg vindt, dan is het natuurlijk wel erg dom om hem in de kaart te spelen, nietwaar?

En toch lijkt dat nu te gebeuren. Een rechter heeft namelijk besloten dat een ‘decreet’ van Salvini om migrantenschepen te weren uit Italië van tafel wordt geveegd. Dit is natuurlijk koren op de molen van de rechtse leider. Hij kondigde dan ook hoger beroep aan en twitterde dat hij het er niet bij laat zitten.

“Zolang ik er ben, zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om de grenzen van Italië te verdedigen.”

Dit soort teksten gaan er natuurlijk als zoete koek in bij zijn achterban en kan daardoor zijn populariteit nog erger laten groeien. We zullen tijdens de nieuwe verkiezingen wel zien of deze kwestie heeft bijgedragen aan een eventuele overwinning voor Salvini.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Gelukkig. Het is ongrondwettelijk om vluchtelingen in je land te weigeren. Je bent VERPLICHT om ze op te vangen

  1. Seneca

   @schilldersdorf
   correct maar lieden uit veilige landen, zijn geen vluchtelingen. het zijn ordinaire parasieten en anders niets.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Het gaat om klimaatvluchtelingen

    1. Peter Oudshoorn

     Anne Sopje is de vleesgeworden onnozelheid. Maar dan verrot vlees.

    2. Siemien

     Nee ASS/Svetlana het gaat om de door zo geliefde parasieten, en die kun je gerust scharen onder klimaatparasieten en daar zit het tegenwoordig vol van in Nederland

    3. Joshuak

     Hou toch op.. Jullie verzinnen elke keer weer wat anders zo gauw mensen iets niet meer geloven.

     Eerst waren het oorlog vluchtelingen en die moesten natuurlijk een beter leven.. Maar heel gauw bleek het dat een grote meerderheid niet voor oorlog vlucht

     En toen mensen dat dus niet meer geloofden werden het opeens economische migranten.. Toen mensen dat een onzin reden vonden voor asiel veranderen jullie het weer in klimaat vluchteling..

     Jullie verzinnen elke keer wel weer wat om jullie politieke standpunten te forceren op andere

     1. Veteraan

      @ Johsuak ++
      Het zijn Trollen die aandacht krijgen door mensen te irriteren en daar achter hun toetsenbord iets van macht voelen.
      De macht die ze niet in relaties of gezinnen hebben want dat is allemaal mis gegaan, juist door hun ziekte.
      Zij menen moreel goed te staan maar zijn blind voor tegenspraak.
      Daarom reageer ik niet op ze en lees ik hun stukjes ook niet want het is altijd onzin, verpakt in wat woorden die het mooier moeten maken.
      Helaas gaan ze er niet snel aan dood aan hun ziekte.

    4. Job Jansen

     Anne is een dom links wicht die totaal geen verstand van zaken heeft. Ga toch heel snel naar een ontwikkelingsland om ze daar te helpen, ipv met gemeenschapsgeld je eigen politieke doelen te bereiken.

     Sociale egoïst!

     1. Mars020

      Ik stuurde vroeger altijd mijn fotorolletjes op naar een ontwikkelingsland. Dat ging altijd prima, maar nu met die digitale foto’s is het niet meer nodig. Komen ze nu hier naartoe om fotostudio’s op te zetten??.. Is volgens mij niet echt noodzakelijk?.. En voor het klimaat kunnen ze ook beter daar blijven rondlopen in hun peniskoker.

    5. ZiggyStardust

     Ja ha ha, van het economisch klimaat. Eerst hun eigen land naar de verdommenis helpen, en daarna hier uit de ruif komen vreten. Daar trappelen wij niet in, meneer van Stoffelen.

     1. Siemien

      Wij niet maar de rest van regering wel

    6. Vrijedenkert

     Linkse gestoorde idioterie!

     Helemaal gek geworden?
     Wie dus niet onder oorlogs of politiekvluchteling vallen wat in veel gevallen al zeer twijfelachtig is moeten maar ongehinderd toegang krijgen tot Europa en Nederland onder de noemer klimaatvluchteling aka economisch-migrant
     dus maar gewoon alles en iedereen toegelaten?

     Idioot en gesjeesd-links van wie velen een totaal gestoord beeld en besef hebben van de realiteit en dus blijkbaar in een andere dimensie leven dan normale mensen zijn de nagel aan de doodskist van Nederland!

     Ik zal zeggen wat ik ervan denk!

     Politiek vluchteling alleen toegang met bewijs.
     Oorlogs vluchteling alleen toegang met bewijs.
     Economisch vluchteling wegwezen!
     Klimaat vluchteling wegwezen!
     Alles uit veilige landen, wegwezen want je bent veilig waar je vandaan komt!
     Alles via omringende landen, wegwezen want via veilig land hierheen gereist!

     Dankzij idioot en gesjeesd-links binnenkort geen enkele steun meer voor asiel en opvang echte vluchtelingen!
     Dankzij idioot en gesjeesd-links en hun idiote hersenspinsels en weggeef praktijken sterke opkomst fascisme en extreem-rechts wat totaal niks te maken heeft men een realistisch-rechts!

    7. Mars020

     Jij spoort echt niet!… Ze vluchten dus uit Afrika, onder andere naar Nederland voor het klimaat???… Als het ergens een kutklimaat is het wel in Nederland…We zullen die mafkezen wel even een jaartje op een of andere camping dumpen, kijken wat ze naar een jaar, van ons klimaat vinden?. Linkse trollen worden met de dag gestoorder!..

 2. meneer cactus

  ACH , het is maar hoe je het bekijkt, de veerpont heeft geen toestemming om de haven binnen te varen , noch om te meren noch om passagiers af te zetten. Deze mensen smokkelaars moeten van de rechter opdracht kriijgen om die dobbernegers terug te brengen vanwaar ze gekomen zijn. Bij een weigering moet het schip opgebracht worden.

 3. EU kok

  Zou de sterke arm van D66 rechters tot in Italië strekken?

 4. Niemandalletje

  Dat gaat dan nog hard tegen hard worden.
  Laatst kondigde premier Matteo Renzi nog aan:
  “Voormalige Italiaanse premier Matteo Renzi heeft voorgesteld een technische regering te vormen zonder de rechtse ligapartij, in een potentiële bedreiging voor de ambities van Liga-topman Matteo Salvini. ”
  Bron: euobserver.com/news/145632 (11 aug. 2019)

  1. Niemandalletje

   oeps “voormalig” vergeten toe te voegen.

 5. Ritter

  Hetzelfde zien we in de VS waar Trump niet alleen word tegengewerkt door de Democraten en hun vriendjes in de media maar ook door de rechterlijke macht betreffende het afremmen van illegale massa migratie.

  Steeds meer rechters zijn z.g. activistische rechters die een (linkse) politieke agenda hebben.

  In de VS worden zulke rechters “Obama rechters” genoemd omdat ze door Obama zijn benoemd.

 6. fusilier

  Ben in Recco een paar kilometer van Genua,heb even een bloemetje gelegd bij de gewezen Morandi brug.

 7. Lao Tse

  “ en kan daardoor zijn populariteit nog erger laten groeien”

  Veel erger kan het volgens mij niet worden.

  1. Kristalix

   Lao-Rien,
   Veel beter bedoel je. Lapzwans.

 8. timmey

  Goed dat rechtspraak en politiek gescheiden blijft(trias politica). Aan salvini de taak om de wetten(beleid) te gaan veranderen zodat straks het weigeren dus wel kan. Blijkbaar is er ergens een wet die het blokkeert. Als hij een meerderheid krijgt dan is dat goed mogelijk. Aan hem om aan te tonen dat hij het kan en wil veranderen.
  Tenminste ik denk dat het zo werkt…

 9. Veteraan

  Komt goed en misschien pakken ze die rechter ook even aan.
  Vieze Linkse ratten zijn het met hun gedoe.
  Salvini is niet mijn favoriet en is net zo’n populist als alle andere politici maar hij neemt hij geen genoegen mee. Dus aanpakken die rechter.

 10. Cootje

  Dan in kampen gooien en net zo behandelen als in Griekenland , dat is toch ook een fijn Europees land , het is toch wel te hopen dat salvini de verkiezingen wint met een absolute meerderheid , met de Hongaren en de polen het Brusselse bewind pijn doen en die bootjes vaders terug in hun hok gooien of gewoon in het heerlijke Libië houden

 11. C.A.Barstow

  Het justitiële apparaat in Italië zal net als in ons land ook wel verrot links zijn.

 12. Kristalix

  Dat roer in Italie gaat om. Goodbye Brussel.
  Na de Bexit Italie?

  De burger neemt zachtjes de macht terug.
  Heel goed.

 13. Henk Albarda

  In de wijde omgeving van Europa zijn GEEN vluchtelingen te zien of te vinden. In heel Afrika is slechts een enkel land met oorlog en tussen die landen en Libie liggen diverse oorlogs-vrije-landen.
  Wie hier dus blaat over ‘vluchtelingen’ moet eerst eens nadenken over wat ook weer een vluchteling is…….
  Ongeveer 99 % van de sujetten die uit Afrika en MO komen zijn illegale economische indringers. Ze zijn niet via een Europese ambassade gekomen, hebben zich gewelddadig een weg gebaand door steeds minimaal 1, overwegend meerdere oorlogs-vrije landen. Ze hebben 1 doel, zo gauw mogelijk Via de gratis AzG ferry een uitkering en levenslang niet doen in Duitsland, Nederland en Belgie want die zijn zo gek.

 14. Henk Albarda

  Steeds meer rechters zijn op de stoel van de politiek gaan zitten en lappen daarmee de Trias Politica aan hun laars. Heel bijzonder dat de trollen hier het kennelijk zeer waarderen dat rechters de europese landen zijn ‘besturen’. De rechters maken zich daarmee schuldig aan zware misdrijven.
  Zou dus zomaar kunnen dat de Italianen de boodschap van Salvini op tijd begrijpen, in welk geval de links activistische Italiaanse rechter zich in zijn eigen voet zal hebben geschoten.
  Trol Anne Sophie, wil je ons per omgaande je definitie van ‘vluchtelingen’ uitleggen en of je weet wat de Trias Politica inhoudt? Bij voorbaat dank….

  1. EU kok

   Een echte Albarda reactie.
   Daarvoor natuurlijk een ieders hartelijke dank.
   Beste hilarische Henk, probeer volgende keer eerst eens je opstel in het klad te schrijven, hoofdletters waar nodig toevoegen en dan pas publiceren.
   En ik mis elke lofzang richting Baudet, een tegenvaller.
   .
   Met vriendelijke groet en verder genietend van een heerlijk ontbijt:
   Een aandachtige kok.

 15. StanleyC

  De rechters van tegenwoordig zijn gewoon ordinaire activisten. Die hele asiel industrie is gewoon big business. Al die celebs maar roepen dat we barmhartig moeten zijn, maar hebben zelf niemand opgevangen. Behalve George Clooney, die heeft zijn vastgoed ter beschikking gesteld voor. Vluchtelingen en onderhoud ze ook. Duimpje voor George Clooney, die geeft tenminste het goede voorbeeld. En de migranten hier zouden we eigenlijk moeten scholen, zodat ze daar de boel op kunnen bouwen, de grondstoffen hebben ze al. Ik wil best bijdragen aan de ontwikkeling van Afrika, maar dan moet het wel ergens toe leiden. Wat we nu doen is water naar de zee dragen.

 16. Willem Alexander

  Dit is een gevecht van globalisten tegen individuele landen en de vernietiging van een democratisch, seculaar Europa.
  We zien de beelden elke dag.. jonge sterke mannen die duizenden dollars betalen om van een veilig thuis naar een gevaarlijk Libie trekken om dan als “vluchteling” Europa te berieken. Inderdaad een invasie, zonder wapens maar met dezelfde als niet meer monsterlijke vernietiging van de landen, cultuur en volken daar. Het plunderen van de sociale voorziening, want te stom om voor de duvel te dansen, niks gepresteerd hebbend waar ze vandaan komen..gaan ze ons economisch helpen? Droom verder.

  Onze vrijheid van meningsuiting wordt ondermijnd, nieuws en kranten schrijven wat het global pact hen voorschrijft en verkondigen leugens over de aard en herkomst van deze pareltjes.
  Ploitie en justitie incapabel (lees onwillig) om er ook maar een terug te sturen, maar ondertussen druk bezig om met droontjes protesten gade te slaan en natuurlijk verkeersovertredingen te bekeuren.
  Ploitie en justitie zijn de gestapo van nu.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.