Rellen! Moslims en Israëlische politie met elkaar op de vuist in Jeruzalem

Geen categorieaug 11 2019, 13:04
Ding, ding, ding, de lul! Het is raak op de Tempelberg in Jeruzalem, waar moslims op de vuist gingen met de Israelische politie. En nee, het is niet zo'n armoedig relletje waarbij er wat over en weer naar elkaar geschreeuwd wordt. Er werd namelijk gebruik gemaakt van stenen, rubberkogels en traangas.
Bij deze clash zijn veertien mensen gewond geraakt, waaronder één ernstig gewonde. Tenminste, als we de Palestijnse hulpdiensten moeten geloven. Israëlische media meldden dat er vier gewonde agenten zijn gevallen door het geweld.
Op Islamitische feestdagen wordt de Tempelberg afgesloten voor hen die geen moslim zijn. Aangezien het Offerfeest gevierd wordt, mochten daar dus enkel moslims zich begeven. Echter 'valt het dit jaar samen met Tisja Beav, een Joodse traditionele rouwdag waarop onder meer de vernietiging van de Eerste en Tweede Tempel wordt herdacht', zo meldt de NOS. Joodse organisaties pikten dit niet:

"Normaal gesproken wordt de Tempelberg op islamitische feestdagen afgesloten voor niet-moslims, maar omdat er nu overlap was met Tisja Beav, riepen Joodse organisaties op dat gebruik te herzien. Ook vanuit de Israëlische politiek was er die oproep, onder meer omdat de sluiting voor Joden uitgelegd kon worden als een knieval voor islamitische terreurbewegingen."

De politie besloot in eerste instantie toch om Joodse mensen de toegang te ontzeggen. Maar u raadt het al: er werden toch een paar mensen van Joodse komaf toegelaten. Een stuk of tweehonderd. Natuurlijk escaleerde de boel in een grote rel die zijn weerga niet kent.

"Een grote groep Palestijnen raakte slaags met de politie en gooide met stenen naar de ordetroepen. Die schoot terug met rubberkogels en vuurde schok- en traangasgranaten af. De Joodse aanwezigen vertrokken daarop"

Tja, erg handig is deze situatie bepaalt niet. Zeker niet als je weet dat deze twee groepen niet samen door één deur kunnen. Daar is dit weer een uitstekend voorbeeld van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten