Rellen! Moslims en Israëlische politie met elkaar op de vuist in Jeruzalem

Ding, ding, ding, de lul! Het is raak op de Tempelberg in Jeruzalem, waar moslims op de vuist gingen met de Israelische politie. En nee, het is niet zo’n armoedig relletje waarbij er wat over en weer naar elkaar geschreeuwd wordt. Er werd namelijk gebruik gemaakt van stenen, rubberkogels en traangas.

Bij deze clash zijn veertien mensen gewond geraakt, waaronder één ernstig gewonde. Tenminste, als we de Palestijnse hulpdiensten moeten geloven. Israëlische media meldden dat er vier gewonde agenten zijn gevallen door het geweld.

Op Islamitische feestdagen wordt de Tempelberg afgesloten voor hen die geen moslim zijn. Aangezien het Offerfeest gevierd wordt, mochten daar dus enkel moslims zich begeven. Echter ‘valt het dit jaar samen met Tisja Beav, een Joodse traditionele rouwdag waarop onder meer de vernietiging van de Eerste en Tweede Tempel wordt herdacht’, zo meldt de NOS. Joodse organisaties pikten dit niet:

“Normaal gesproken wordt de Tempelberg op islamitische feestdagen afgesloten voor niet-moslims, maar omdat er nu overlap was met Tisja Beav, riepen Joodse organisaties op dat gebruik te herzien. Ook vanuit de Israëlische politiek was er die oproep, onder meer omdat de sluiting voor Joden uitgelegd kon worden als een knieval voor islamitische terreurbewegingen.”

De politie besloot in eerste instantie toch om Joodse mensen de toegang te ontzeggen. Maar u raadt het al: er werden toch een paar mensen van Joodse komaf toegelaten. Een stuk of tweehonderd. Natuurlijk escaleerde de boel in een grote rel die zijn weerga niet kent.

“Een grote groep Palestijnen raakte slaags met de politie en gooide met stenen naar de ordetroepen. Die schoot terug met rubberkogels en vuurde schok- en traangasgranaten af. De Joodse aanwezigen vertrokken daarop”

Tja, erg handig is deze situatie bepaalt niet. Zeker niet als je weet dat deze twee groepen niet samen door één deur kunnen. Daar is dit weer een uitstekend voorbeeld van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Lao Tse

  Het betreffen geen moslims maar Palestijnen, mensen die in de apartheidsstaat Israel worden onderdrukt.

  Dit framen als een godsdienstkwestie is misselijk.

  1. dario

   Ga je dochter verkrachten vuile p*do

   1. Bolkestein

    Zou hij zijn twee docters al besneden hebben?

   2. Watcher

    @dario
    Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.
    Je bent een viespeuk, dario

    1. Lao Tse

     Er hangen hier veel mensen rond die het fantaseren over seks met kinderen maar niet kunnen laten.
     Een verontrustend verschijnsel waar de redactie eens op zou moeten ingrijpen.

     1. Siemien

      Er hangen hier mensen rond die Lao op op z’n vieze smerige feitelijke warme ped*fiele ped*neus drukken, Lao’s eigen woorden kan hij niet ontkennen en ontkrachten.

    2. Top

     Viespeuk? Ik dacht, dat je moeder daarmee getrouwd is geweest. Daarvoor is ze toch ook wegegaan? Jouw achterlatend, want ja, wie wil er nu met zo een kwal als jij door het leven.

  2. Bosche draak

   1.Het betrof een conflict tussen twee religische vieringen, dus wel degelijk Moslims en Joden

   2.Palestijnen worden onderdrukt door Hamas en Hezbollah, Israel verdedigt zich tegen hun aggressie en doet dat behoorlijk goed.

   1. Peter Oudshoorn

    Spijker & kop, Bossche draak: “Palestijnen worden onderdrukt door Hamas en Hezbollah, Israel verdedigt zich tegen hun agressie en doet dat behoorlijk goed.”

   2. C.A.Barstow

    @Bosche draak:

    +1

  3. Mars020

   Palestijnen zijn moslims, achterlijke debiel. En moslims zijn nogal dominant en irritant, dus loopt het weer eens uit de hand. In Nederland hebben wij ook van dat soort mafkezen, die bij het minst geringste gaan lopen rellen. Toevallig zijn dat ook altijd moslims, alleen zijn die van Marokkaanse afkomst. In Frankrijk zijn het de Algerijnen, die altijd lopen te kloten… Komt allemaal op hetzelfde neer en is er ook altijd gezeik met dat soort volk, omdat ze nog met hun gedachten in de middeleeuwen zitten.

   1. Lao Tse

    “achterlijke debiel.”

    Ik heb schelden gelukkig niet nodig om mijn punt te maken.
    Debaters die dat wel doen tonen in de regel een diepe onzekerheid over hun standpunten. Om die reden ontraad ik schelden in een inhoudelijke discussie; het zet je hopeloos op achterstand.

    1. Peter Oudshoorn

     In dit geval was het geen schelden, beste Lao, maar gewoon het constateren van een feit.

    2. Tman

     laoste:
     Jij denkt waarschijnlijk dat je iets voorstelt,maar dat is niet zo,je bent als reaguurder bij DDS enkel een papieren tijger!
     Er is wel een relevant en wezenlijk verschil met andere reaguurders,namelijk in de reële wereld stel jij niets voor,en ben je maar een simpel en gewoon lulletje rozewater!
     Dat is aan je orgastische betweterigheid te merken,namelijk het gemis aan mannelijk libido,DDS is jouw manier om virtuele kloten te tonen,échte heb je namelijk niet!
     Je bent zeker weten een flikker die op jongetjes kleine valt en aldus veelvuldig misbruikt!

    3. merlot

     “Ik heb schelden gelukkig niet nodig om mijn punt te maken.
     Debaters die dat wel doen tonen in de regel een diepe onzekerheid over hun standpunten. Om die reden ontraad ik schelden in een inhoudelijke discussie; het zet je hopeloos op achterstand.”

     Lauwe Thee scheldt vrijwel dagelijks.

     Dat zal dan ook wel door diepe onzekerheid komen.

    4. Witte

     Wie wil er nu met jou een discussie,jij bent zo overtuigd van je eigen gelijk dat jij iedereen de les wil lezen de maat wil nemen,niemand mag jóu niemand moet jou niemand wil je hier van realisme heb je geen kaas gegeten je denkbeelden zijn zo vervuild met indoctrinatie dat je niet meer realistisch kan denken,je hebt inhoudelijk niet toe te voegen aan welke actualiteiten dan ook jou boven gerichte mening hoort meer thuis op Joop dan op DDS.

     1. merlot

      Ook op de Joop zou die narcist zich binnen de kortste keren gehaat maken.

  4. Siemien

   Aldus onze antisemitische islamknuffelaar Lao

  5. van Urk

   ”Nee, ik heb geen sympathie voor Hamas, dat is een terroristische bende die de belangen van het Palestijnse volk ernstig schaden” Lao Tse (01-08-2019)

   1. Witte

    Van Urk +++++

  6. merlot

   “Dit framen als een godsdienstkwestie is misselijk.”

   Het gaat om het offerfeest. Dat heeft niets met godsdienst te maken volgens Lauwe Thee.

   Je blijft lachen met deze verwarde man.

  7. Kristalix

   Lao,
   Imbeciel, Palestijnen zijn moslims. Het overgrote deel ervan.

   Vervolgens ben je nog een veel grotere imbeciel. Ruim een derde van de Israelisch zijn palestijnen. Die wel gewoon deel uitmaken van de Israelische samenleving.

   En ja, dit is een godsdienstkwestie.
   Je bevestigd je rol als huistrol. Zonder enig benul leuter je wederom in de ruimte.

   Dat de Israelisch geen terroristen uit de gebieden willen? Terecht, daar “woont” gajes wat we terroristen noemen. Niet eens hun oorsprong hebben in de gebieden.

   Tijd dat ze je van DDS aftrappen.

 2. Bolkestein

  Israël handelt veel te lief. Zo breng je de minder aanspreekbaren nooit tot bedaren. In Transjordanië wisten ze het op de Witte September al veel beter hoe met dit soort vuilnis om te gaan.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Het brute geweld en onderdrukking van Israel naar de Palestijnen is werkelijk onthutsend en hartverscheurend. Ik blijf altijd vierkant achter Palestina staan

  1. Ego-non-solus

   Daarmee laat je weer een stukje van jezelf zien, Anne, en bepaald niet het beste.

  2. Peter Oudshoorn

   Als linkse gehersenspoelde heb je ook geen andere keus, anders val je buiten de kudde. Zelfstandig objectieve informatie vergaren is voor jou te hoog gegrepen. Laat staan een eigen mening vormen.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Sommigen van rechts staan ook achter Palestina.

    1. Ron

     Dus? Wat is je punt?

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Dat Peter Oudshoorn dit onderwerp wel heel erg simplificeert door links aan te wijzen als anti Israel terwijl een zekere variant van (extreem) rechts zeer anti Israel en pro Palestina is.

     2. Anne Sophe Schillersdorf

      Lees de les dus maar liever aan eigen parochie voor 😉

     3. Peter Oudshoorn

      In het algemeen mag je inderdaad stellen, Anne Sopje, dat links pro-Palestijnen is en rechts pro-Israel.

      Welke extreem-rechtse variant bedoel je trouwens?

     4. Anne Sophe Schillersdorf

      KKK, NVU, Stormfront, NPD, Front National onder vader Le Pen.

      De nationalisten van vroeger zeg maar

     5. Anne Sophe Schillersdorf

      Maar goed daar denkt rechts het liefst niet over na 🙂

     6. Job Jansen

      Nationalisten van vroeger…

      Nee, racisten van vroeger. Typisch links, alles wat rechts is, is racistisch.

      Jaa.. want de VOC was verantwoordelijk voor de slavernij. Die slaven hebben de hele Amsterdamse grachtengordel gebouwd…. Dom slinks.

     7. Anne Sophe Schillersdorf

      Mussolini en Franco geloofden heel sterk in een eigen culturele identiteit, in economisch protectionisme en waren ook fors tegen immigratie, multiculturalisme, cultuurmarxisme en communisme. Waren dat geen nationalisten? 🙂

     8. Job Jansen

      Dat probeer ik nou net te zeggen!

      EEN NATIONALiST IS NIET PER DEFINITIE EEN RACIST

      Misschien begrijp je het nu.

     9. Peter Oudshoorn

      Anne, rechts heeft niets met extreem-rechts te maken. Wist je dat niet?

     10. Tman

      Anne soppige schimmel:
      “De nationalisten van vroeger zeg maar”
      Ben je misschien seniel of schizofreen?
      Een nationalist ben je of niet,dat heeft geen betrekking op “vroeger”!
      De vroegere rechtsgeoriënteerden zijn van dezelfde rangorde en overtuiging als de huidige!

  3. trutje

   Israel laat zich niet meer afslachten kunnen Europese landen nog iets van leren. Waarom is er geen steun voor Palestijnen uit moslimlanden. In Israel is ongeveer 25% van de bevolking moslim er zitten zelfs moslims in de regering. Hoeveel Israeliers mogen in moslimlanden komen? Moslims in Israel hebben een goed leven beter dan moslims in moslimlanden. Ik ben al 3 keer in Israel geweest dus ik weet hoe het daar echt is. Heb er zelfs 1 jaar gewoond en nee ik ben geen jood. Hier hoor je alleen maar hoe zielig de Palestijnen zijn.

  4. Ben-NIET-Groen-L

   Een interessant leermoment:

   Er bestaat helemaal geen volk als zijnde Palestijnen.
   Het zit namelijk anders en dat weet u donders goed beste Schillersdorf!

  5. Bosche draak

   Geen woord over de terroristen doe je lieve Palestijntjes massaal onderdrukken?
   Namelijk Hamas en Hezbollah?
   Tuurlijk niet want van nadenken krijg je rimpels of niet Schillenboer?

  6. Kretoloog

   Zullen we het vriendelijk houden? Dan is Anne Sopje Schillenboer een naïef links deugdmeisje.

  7. Mars020

   Moet jij niet je boerka strijken?.

  8. Top

   Met name ”vierkant’! Stofwisselingsprobleem vetklep?

  9. Siemien

   Jij moet je antisemitische stinkbom houden svetlana

 4. Vit

  Rubber kogels? Israelies zijn veel te humanistisch.

 5. Isengrijn

  Olivier Smits typte :

  “…De politie besloot in eerste instantie toch om Joodse mensen de toegang te ontzeggen. Maar u raadt het al: er werden toch een paar mensen van Joodse komaf toegelaten. Een stuk of tweehonderd. Natuurlijk escaleerde de boel in een grote rel die zijn weerga niet kent…”

  Even begrip tonen voor elkaars Reli-feestje zit er niet in. Typisch. Ze hadden toch ook ergens anders hun Tisja Beav(wij zijn zo zielig feest) kunnen vieren?

  Palestijnen en Joden… clowns.

 6. Bolkestein

  Die Islamitische haatkazerne is gebouwd op de restanten van de Tempelberg? Als een soort overwinningstempel? Dan is het duidelijk wie daar de bezetters zijn. Kick the Muslims out of Israël now!

  1. van Urk

   Die 12.000 Joden die deze tempel per jaar opzoeken stelt in feite niks voor dan de 200.000 christelijke of 4 miljoen islamitische bezoekers per jaar. Maar het gaat om die paar Joden per dag, daar gaat het kennelijk om. Het conflict heeft nooit om land gegaan. Maar over religie en cultuur. Israel een dictatuur en de reden dat de Palestijnen een uitzichtloze toekomstperspectief hebben? Klinkklare onzin! Noem eens een Arabisch land op waar geen dictatuur, vrijheid en werkloosheid is? De Palestijnen in Libanon en Jordanie hebben het dus niet beter. En het rijke Saudi-Arabie heeft ook te kampen met een enorme jeugdwerkloosheid. Allemaal te maken met de bevolkingsgroei van de afgelopen zestig jaar. Israel heeft juist wat de Arabische wereld niet heeft. Democratie, innovatie en modernisering. Dat het Joods land daardoor succesvol is komt het eer-schaamtegevoel van de Bedoeienen om de hoek kijken, het model dat burgerlijke samenlevingen onmogelijk maakt aangezien de eer van de groep boven alles staat. Dat is een van de redenen dat Hamas in hun -Joden vrij land- bezig blijft de Gazanen op te hitsen en op te roepen om het einde van de succesvolle staat Israel tot stand te brengen.

  2. DidiMadloba

   Haat? Wiens haat? Ach, haat is haat.

   1. Bosche draak

    Niet zo hatelijk jij, probeer het eens op de inhoud….

 7. DidiMadloba

  Toen ik een moskee in wilde op de Tempelberg (die architectonisch heel fraai schijnt te zijn) hielden ze me tegen. “Moslims only”. Nu zie ik er als lange bleke blonde Hollander niet per se uit als moslim, maar ik deed een poging. Op de vraag “are you a muslim” reageerde ik echter negatief, want ander al zou ik voor PAAL staan op deze site.
  Het leven is ingewikkeld.

  1. Mars020

   Met een geweer was je probleemloos binnengekomen.. Dat doen ze in andere landen ook, als ze geweigerd worden.

   1. DidiMadloba

    In Jeruzalem wemelt het van de militairen, die daar “gezellig” rondbanjeren met een kalasjnikov voor hun buik. Als je daar een geweer gaat proberen word je meteen doorzeefd, en kunnen ze je aan de aasgieren opvoeren

  2. Siemien

   Jij hoeft geen moslim te zijn om voor paal te staan, ik zelf dat je gezegd hebt dat je een niet praktiserende moslim bent

   1. DidiMadloba

    Nee ik ben geen “niet praktiserende moslim”. Mijn overgroot vader was nog dominee, maar mijn ouders zijn niet meer in de kerk geweest nadat ze daar getrouwd zijn. Een grootmoeder van mij is van Franse afkomst. Haar familie moest vluchten na de opheffing van het Édict van Nantes. Zoek dat maar op.

    1. Kretoloog

     Dat Edict van Nantes is in 1685 opgeheven. En toen moest jouw grootmoeder vluchten? Hoe oud is ze wel niet geworden, 250 jaar of zo?

     Je bent een fantast, Dombo Didi.

 8. JFU

  Het geloof van de ”vrede” heeft dat weer in praktijk gebracht.

 9. meneer cactus

  Tja , je verwacht het niet van de ideologie van de vrede dat die met stenen naar orde diensten gooit. Palestijnen zijn de meest vrede lievende mensen die er zijn daarom houdt Egypte al jaren zijn grenzen potdicht voor dit uitschot.

 10. Bolkestein

  Overal waar Moslims zijn en komen, daar brengen ze ellende.

  Christen op de Tempelberg aangevallen door moslims

  7 augustus 2015

  Afgelopen dinsdag werd een christelijke toerist uit Frankrijk door een islamitische meute aangevallen op de Tempelberg in Jeruzalem, toen hij met een Israëlische vlag zwaaide op de heiligste plaats van de Joden.

  Videobeelden laten zien hoe de man door minstens vier aanvallers met stenen op zijn hoofd werd geslagen. Israëlische politieagenten redden zijn leven en brachten de met bloed bedekte man in veiligheid.

  Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht en zijn toestand is stabiel. Er zou een aanklacht tegen hem kunnen worden ingediend wegens ordeverstoring, want uit angst voor islamitische overvallen mogen zowel Joden als christenen niet openlijk uiting geven aan hun geloof op de Tempelberg.

  Vier aanvallers, waaronder een lid van de islamitische instantie de de Tempelberg bewaakt, werden gearresteerd.

  Een dag later ondertekenden plaatselijke Arabische christenen en moslims een document, waarin staat dat Joden geen enkele historische relatie met de Tempelberg zouden hebben en hen daarom de toegang verboden zou moeten worden.

  De Tempelberg zou “alleen voor de moslims heilig zijn”, verklaarde de voormalige moefti van Jeruzalem, sjeik Ekrima Sabri, op een persconferentie toen hij het “Gezegend zij de Al Aqsa moskee” document presenteerde.

  Veel Arabisch-christelijke gemeenteleiders in Israël doe aan zulke acties mee en ondersteunen deze zelfs, ondanks uitspraken in het Nieuwe Testament die de Tempelberg als heilige plaats voor Joden omschrijven, waaronder uitspraken van Jezus zelf (Johannes 2: 15-16).

  Bron: israelheute

  1. DidiMadloba

   Nee, niet overal. Hoor je ooit wat van Russische moslims? Of moslims van de Balkan?
   Jeruzalem is natuurlijk een kruitvat van Joden Christenen en Palestijnen, en voor allemaal min of meer heilig.
   Als daar een halve gare begint te provoceren komen er ongelukken.

 11. DidiMadloba

  De foto is zeker niet van de Tempelberg. Dit is een grote vrij lege vlakte met een paar moskeeën en wat boompjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.