Roze Leeuw voorman Lennard van Mil: “Deze Pride is meer een Gay Carnaval”

Lennard van Mil, voorman van de Roze Leeuw, spreekt zich uit tegen het gebrek aan inhoud van de Pride in Amsterdam. “Weg met die blote billen, de Pride gaat nog te veel over seks en te weinig over inhoud.” En gelijk heeft ‘ie!

De Pride is voor hem een leuk feest, maar hij beseft ook donders goed dat het niet als enige vehikel voor acceptatie en tolerantie kan zorgen. Daar is meer voor nodig. Hij heeft ook behoorlijk felle kritiek op de Pride in die zin. Ik deel wat dat betreft zijn mening als hij zegt dat hij zich afvraagt of halfnaakte mannen en mensen met blote billen nou wel zo goede reclame is voor de homogemeenschap. Hij pleit voor meer fatsoenlijke rolmodellen en noemt giganten als Tsjajkovski, Gerrit Komrij en Alan Turing: homoseksuelen, maar gedefinieerd door hun prestaties, voortgekomen uit hun passie en talent.

“Dat zijn geen boegbeelden van de homogemeenschap, maar zouden het wel moeten zijn. Het zijn mensen die geweldige prestaties hebben neergezet en toevallig ook nog eens homo waren. Zij verdienen een eerbetoon en laten zien dat je als homo perfect in de samenleving functioneert en tot bewonderenswaardige prestaties in staat bent. Daar word ik trots van.”

Ik denk inderdaad dat Van Mil hier een punt heeft. Tolerantie en acceptatie omtrent lhbt’ers gaat teveel over slachtofferschap en ‘laten zien wie je bent’ gaat verrekt vaak gepaard met dingen laten zien waar de rest van Nederland nou niet echt op zit te wachten.

Wat mij betreft hebben we meer lhbt’ers nodig die in dezelfde lijn als Lennard denken (en vooral ook handelen). Een paar halfnaakte leernichten op een boot en een gaybrapad zorgen niet voor minder geweld tegen homo’s. Een nieuwe figuur als Tsjajkovski, Komrij Turing (en laten we Fortuyn daar ook gewoon tussen proppen) wellicht wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. joey

  Maar er bestaat toch al een carnaval,waarom moeten die zeikerds weer iets voor aparts?
  In Nederland schijnt niemand de norm te willen te willen accepteren,iedereen wilt Nederland omvormen tot ZIJN Nederland,de norm is een doorn in het oog van alle minderheidsgroepen en moet verdwijnen!
  Nederland is de weg kwijt,dankzij de links “progressieve” kabinetten!

  1. Tman

   joe:
   De norm in Nederland?
   Heel simpel:De doorsnee autochtonen hebben enkel plichten, en mensen/vreemdelingen met een migratieachtergrond en geperverteerde minderheidsgroeperingen hebben enkel de rechten!

  2. tonna

   @joey
   kan ik niets meer aan toevoegen!

  3. van Urk

   Net zozeer dat de Randstad hun eigen Pietenfeest willen hebben.

 2. Benny

  De norm in nl is : niet gay niet op tv…. De norm lijkt wel, gay, transgender, biseksueel, transseksueel, drag queen, etc etc… De jeugd worsteld sowieso al met veel gevoelens, en al die gasten op tv maken het er niet eenvoudiger op…. Want als al die gasten de norm zijn wat ben ik dan en daar ga je al de fout in

  1. Ron

   Inderdaad het wordt teveel.
   Ik heb totaal niets tegen die mensen, maar wel dat ze het continu opdringen door zich continu te profileren.
   Hetzelfde met reclames zie je ook continu gemengde gezinnen ( die ik in het echt veel minder zie) 1 blanke op 9 anders kleurige, enzovoort.
   Door dit opdringen ga jee er al van walgen

  2. Siemien

   “De jeugd worsteld sowieso al met veel gevoelens”

   Weet je hoe dit komt? dat komt omdat “we” zogenaamd geen identiteit mee mogen geven aan onze kinderen of jong volwassenen…
   Een jongen is een jongen en een meisje is een meisje maar tegenwoordig laat men kinderen in hun sop gaar koken, geeft men geen sturing of juist de verkeerde sturing, kinderen en volwassenen zijn tegendraads, gaan mee de hype..

   1. Lao Tse

    Siemien meent dat we de seksuele geaardheid van kinderen kunnen ‘sturen’.

    Dit soort waanzin was in de eerste helft van de vorige eeuw nog normaal.

    1. Ron

     Siemien. Als het kwakt als een eend is het geen koe.

     1. Siemien

      Precies, als het een jongen is, is het een jongen en als een kind zegt ik zit in een verkeerd lichaam is dit niet zo, je kunt je om laten bouwen maar je blijft biologisch dezelfde…

     2. Ron

      Ik vind het zo raar in Nederland.
      Ga je met lichamelijke klachten naar de dokter zit het tussen je oren en moet je naar de psychiater.
      Voel je je meisje als je als jongen geboren bent krijg je chirurgische hulp!
      Het rijmt niet.

     3. Vit

      @Siemien

      Jij moet je toch eens wat in wetenschap gaan verdiepen, lees om te beginnen de verhandeling van Dick Swaab een respectabel neurobioloog.

     4. Siemien

      Nee hoor Vit, we moeten eens even normaal gaan doen hier in dit land.
      Wetenschap past zich voortdurend aan, biologisch gezien ben je man/vrouw/jongen/meisje extremen als tweeslachtig of waarvan het geslacht niet van kan worden bepaald even in het midden gelaten natuurlijk, het is te debiel voor woorden dat mensen zich om laten bouwen, dit heeft niets met “gezond” verstand te maken, dit is ziek…

     5. Vit

      @Siemien

      Dat is jouw mening met jouw hand op de bijbel waarschijnlijk en dat mag maar ik zou zeggen verdiep je eens in de verhandeling van Dick Swaab, niet de eerste de beste.

     6. Vit

      @Siemien

      Ik heb het al eens verteld maar ik ken een bijzonder mooie vrouw met een flinke borst omvang (echt), echter heeft zij/het ook een penis, is het nou een man of een vrouw of foutje van de natuur?

     7. Ron

      @ Vit.
      Bekijk het ook eens anders.
      Ik heb er vrede mee dat die mensen dat willen en met mij heel veel mensen.
      Ik heb er geen vrede mee dat het continu opgedrongen wordt. En opgedrongen begrip is geen begrip.
      De opgedrongen maatstaf strookt niet met de werkelijkheid. Omdat het zo breed wordt uitgemeten lijkt het of half Nederland homo lesbisch of weet ik het wat allemaal zijn. Veel kinderen gaan nu juist de verkeerde kant op met hun gedachten want ze weten niet wat hoort. En dan bedoel ik niet verkeerde kant zoals algemeen wordt gezegd over homo, maar ze zijn bijv hetero en gaan nu homo spelen want dat hoort zo.
      Laat eens wat anders zien ipv alleen maar homo op tv en nu ook bij Marvel moet eer perse een zwarte lesbische genderneutraal als super held komen.
      Het tegenovergesteld wordt bereikt met dit opdringen. Mensen worden het zat en gaan zich ergeren.
      Neemt niet weg dat homo geweld niet aangepakt moet worden, maar soms is een andere weg beter.

    2. Siemien

     Lao is het typische voorbeeld van ik nou juist bedoel, logisch gezien zijn geestelijke gestoorde reactie mbt kinderen

    3. Siemien

     Ron het is waanzin wat hier in Nederland aan het gebeuren is, echt waar, waanzin

    4. Jan de Man

     Je bedoelt de waanzin die zich uit in warme gevoelens voor kleine kinderen?

 3. Vit

  Die ehhh mannen stellen zich erger aan dan wijven, en ik heb niets tegen gay want het is geen keuze.

 4. Brennivin

  Ben het er wel mee eens. Aan de ene kant wil men dat er (terecht) geen onderscheid wordt gemaakt tussen homo’s en lhbtigcqwertyweetikveel en aan de andere kant wil men zich juist weer wèl ‘onderscheiden’ door zo’n parade. Ja wat wil je nou eigenlijk? Stop eens met zeiken en doe eens gewoon. In je blote reet op een leernichtenbootje kan ook nog wel eens averechts werken.

  1. Siemien

   Dat laatste is het geval, het is een ernstige ziekte in ons land..

 5. Benny

  #vit,, klopt gay zijn is geen keuze….. Helemaal mee eens…… Maar als er komend jaar iedere dag een reportage word gemaakt over transseksueele kannibalistiche badmeesters, zullen er altijd idioten zijn die denken :heyyyy ik denk dat ik dat ook zo ben…. Daar bedoel ik mee :hoevaak je iets toont en daar luchtige talkshows en reportages over maakt, dat zulke dingen in het brein al snel als normaal word bevonden
  …. Word ook vaak toegepast bij immigratie en of politieke issues…. Vaak tonen en luchtige gesprekjes (zonder weerwoord) maken de norm, terwijl de norm er mijlenver vanaf staat.

  1. Lao Tse

   “ transseksueele kannibalistiche badmeesters”

   Het moet natuurlijk niet gekker worden!

   🙂

   1. Jan de Man

    Het kan nog gekker hoor, warme gevoelens voor kleine kinderen bijvoorbeeld.

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Dit hele achterlijke gedoe is een zieke demonstratie van massa hysterisch exhibitionisme en verder niets …

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…
   Het kan ook een Illuminatie / Satanische methode zijn om de samenleving te verzwakken en verder tegen elkaar op te zetten… Politici en anderen die hun ziel aan de duivel hebben verkocht varen er wel bij…

   1. Jan de Man

    En mensen met warme gevoelens voor kleine kinderen, die schijnen zich ook onder politici te bevinden.

 7. Benny

  #lauwe ‘t,,, Ik maak een plausibel punt, geef daar een normaal antwoord op. Want het kan altijd gekker daarvoor hoef jij alleen nin de spiegel te kijken vuile pee~doo

  1. Jan de Man

   Mannen als hij (60+) kan geen normaal antwoord geven, hij is verblind door zijn warme gevoelens voor kleine kinderen.

 8. Robert75

  Vit 3 uur ago
  @Siemien

  Ik heb het al eens verteld maar ik ken een bijzonder mooie vrouw met een flinke borst omvang (echt), echter heeft zij/het ook een penis, is het nou een man of een vrouw of foutje van de natuur?

  ————————————————————————————————-

  Dat ligt er aan of je zo geboren bent of niet . Als je tweeslachtig geboren bent (‘hermafrodiet’) dan kan je er niet zo veel aan doen. Maar dat is geen natuurfoutje maar een chromosomale afwijking. Dat vind plaats tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder en wordt je tweeslachtig geboren.

  Maar als je als man bent geboren maar je wil je laten ombouwen als vrouw dat heeft niets met een natuurfout te maken. Dan ben je psychologisch gewoon niet in orde. Dan heb je geen operatie nodig maar hulp

  1. Jan de Man

   ‘Dan heb je geen operatie nodig maar hulp’

   Mits je in het gelijkheidsevangelie van de linksfascistische kerk gelooft.

 9. merlot

  “Ik deel wat dat betreft zijn mening als hij zegt dat hij zich afvraagt of halfnaakte mannen en mensen met blote billen nou wel zo goede reclame is voor de homogemeenschap.”

  Ik vraag het me niet af, ik weet het wel zeker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.