Roze Leeuw voorman Lennard van Mil: "Deze Pride is meer een Gay Carnaval"

Geen categorieaug 03 2019, 10:00
Lennard van Mil, voorman van de Roze Leeuw, spreekt zich uit tegen het gebrek aan inhoud van de Pride in Amsterdam. "Weg met die blote billen, de Pride gaat nog te veel over seks en te weinig over inhoud." En gelijk heeft 'ie!
De Pride is voor hem een leuk feest, maar hij beseft ook donders goed dat het niet als enige vehikel voor acceptatie en tolerantie kan zorgen. Daar is meer voor nodig. Hij heeft ook behoorlijk felle kritiek op de Pride in die zin. Ik deel wat dat betreft zijn mening als hij zegt dat hij zich afvraagt of halfnaakte mannen en mensen met blote billen nou wel zo goede reclame is voor de homogemeenschap. Hij pleit voor meer fatsoenlijke rolmodellen en noemt giganten als Tsjajkovski, Gerrit Komrij en Alan Turing: homoseksuelen, maar gedefinieerd door hun prestaties, voortgekomen uit hun passie en talent.

"Dat zijn geen boegbeelden van de homogemeenschap, maar zouden het wel moeten zijn. Het zijn mensen die geweldige prestaties hebben neergezet en toevallig ook nog eens homo waren. Zij verdienen een eerbetoon en laten zien dat je als homo perfect in de samenleving functioneert en tot bewonderenswaardige prestaties in staat bent. Daar word ik trots van."

Ik denk inderdaad dat Van Mil hier een punt heeft. Tolerantie en acceptatie omtrent lhbt'ers gaat teveel over slachtofferschap en 'laten zien wie je bent' gaat verrekt vaak gepaard met dingen laten zien waar de rest van Nederland nou niet echt op zit te wachten.
Wat mij betreft hebben we meer lhbt'ers nodig die in dezelfde lijn als Lennard denken (en vooral ook handelen). Een paar halfnaakte leernichten op een boot en een gaybrapad zorgen niet voor minder geweld tegen homo's. Een nieuwe figuur als Tsjajkovski, Komrij Turing (en laten we Fortuyn daar ook gewoon tussen proppen) wellicht wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten