Salvini houdt voet bij stuk! Spanje 'lost het op'

Geen categorieaug 18 2019, 15:00
Het schip Open Arms houdt al een tijdje de gemoederen bezig. Salvini weigerde om het schip te laten aanmeren aan Italiaanse grond. Salvini wint min of meer, het schip heeft toestemming gekregen om aan te meren in Spanje.
https://twitter.com/sanchezcastejon/status/1163040245891383296?ref_src=twsrc%5Etfw
De Spaanse premier Pedro Sánchez liet weten op Twitter dat het schip mag aanmeren in Spanje. Daar waar Salvini voet bij stuk hield en zegt 'geen ruimte te willen bieden aan mensensmokkelaars' laat de Spaanse premier een hele andere toon vallen. Hij vindt het min of meer zijn morele plicht om dit te doen.

We moeten een ​​Europese, ordelijke en ondersteunende oplossing tot stand brengen voor de migratie-uitdaging, met de Europese waarden van vooruitgang en humanisme. Spanje treedt altijd op in humanitaire situaties.”

Aan boord bevinden zich nog meer dan 100 migranten. Deze migranten werden begin deze maand opgepikt voor de kust door 'humanitaire hulpverleners' die op de boot Open Arms zitten. Gisteren ging Salvini al deels overstag door 27 kinderen alsnog aan land te nemen. Alleen omdat deze kinderen zonder ouders aan boord zaten.
Had Salvini gelijk? Moeten we stoppen met het faciliteren van de oversteek van de Noord-Afrikaanse kust naar Europa? Want het lijkt erop dat de mensensmokkelaars gretig gebruik maken van de gutmenschen aan boord van schepen zoals Open Arms.
Spanje vangt nu 'de klappen op' door deze migranten te laten aanmeren. De EU regelgeving hierover blijft achterlopen op dat wat natiestaten zelf willen. Kan dit supranationaal nog worden aangepakt of blijft de periferie - onze buitengrenzen van de EU - zelf bepalen wie of wat ze toelaten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten