Spanje capituleert! Marineschip onderweg naar smokkelschip Open Arms om migranten te ontschepen

De Spanjaarden capituleren voor de verzoeken van Open Arms, een NGO die in de Middellandse Zee bootmigranten oppikt en naar Europa vaart. Vanwege moeilijkheden met de Italiaanse regering moest de Open Arms uitwijken naar Spanje, maar vond dit te ver. Hun verzoek om hulp wordt nu ingewilligd door de Spaanse marine, via NOS Teletekst

Doordat de opvarenden van de Open Arms geen toestemming kregen van de Italiaanse autoriteiten om het schip te verlaten zitten de bootmigranten al 19 dagen op een kluitje. Heel zielig allemaal, natuurlijk, maar het reddingsschip vertikt het om naar Afrikaanse haven te varen. Dat willen ze niet, de lading moet en zal per se ergens in Europa worden geaccepteerd, zo is de gedachte van de kapitein blijkbaar.

De Spanjaarden sturen daarom nu een marineschip naar het Italiaanse eiland Lampedusa om het schip Open Arms te helpen. Open Arms vond de afstand tussen Lampedusa en Spanje te groot om te overbruggen en ging voor anker. Nu laat het marineschip van de Spanjaarden zien hoe je zo’n tocht aflegt. Zo goed zijn de Spanjaarden blijkbaar: enerzijds zielige migranten helpen die voor de Italiaanse kust zijn gestrand en anderzijds hun eigen Catalaanse minderheden onderdrukken. Bijzonder om te zien hoe het concept ‘mensenrechten’ werkt in de ogen van Europese leiders.

Eerder vandaag nog sprongen negen van de opvarenden van boort in een poging het vasteland van Italië te bereiken. Nu de Spanjaarden een marineschip laten opstomen lijkt het echter een vaststaande zaak dat de opvarenden asiel in Spanje wacht. De reden waarom Open Arms de afstand tussen Spanje en Lampedusa te ver vindt ligt voor de hand. De organisatie wil namelijk zoveel mogelijk migranten aan boord halen en een tocht van Lampedusa naar Spanje zou de NGO duizenden euro’s aan brandstof en tijd kosten.

In plaats van het maken van een tocht krijgt Open Arms dus gewoon hulp van Madrid, dat blijkbaar in tegenstelling tot de regering Salvini niet van mening is dat de NGO-smokkelschepen deelnemen aan mensenhandel, maar aan ‘humanitaire acties’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Confucius

  Op zich is het sturen van een marineschip geen slecht idee mits de opdracht anders zou zijn.

 2. peetjuhhhh

  Nou inderdaad Confucius kelderen dat ding.

 3. JFU

  Zou een leuke oefening zijn in scherp schieten lijkt me….

  1. hans-e-pans

   Gewoon zeggen dat er per ongeluk geschoten is.

 4. Sprookjesfiguur

  Het zou Spanje sieren deze kansparels netjes terug te sturen. Indien ze mogen blijven dan ook in Spanje te houden, zodat ze niet naar Noord west Europa komen.

 5. Kapitein Haddock

  Spanjaarden capituleren, normaal gesproken, nooit!
  Maar…………in opdracht van Brussel ( lees Merkel) MOETEN!!!

 6. meneer cactus

  En wederom misbruiken de mensen smokkelaars alles en iedereen. Ze kunnen straks natuurlijk gewoon terug varen naar noord afrika voor de volgende lading.

  Afzinken dat schip

 7. Siemien

  Het is natuurlijk een schande wat er gebeurt, het is een verdienmodel geworden

 8. RvdBe

  De Spanjaarden zullen wel wat Brussels (dus ons) geld toe geschoven hebben gekregen, stuur ze maar door naar amsterdam, kunnen ze een woning uitkiezen die ze bevalt eventueel met hulp van de politie als de huidige bewoners tegen stribbelen.
  Wat een gaaf land hebben we toch.

 9. Mariposa78

  Het is ondertussen 22:18 uur en het Spaanse schip ligt weer in zijn Spaanse haven.

 10. Ikbenhetbeu

  Zodat links Spanje ze zo snel mogelijk doorstuurt naar andere EU landen.

 11. joey

  “marineschip naar het Italiaanse eiland Lampedusa ”
  Ik kreeg de vreugdevolle gedachte dat de Spaanse marine toestemming had om de territoriale wateren van Italië te bevaren en het illegale migrantenschip tot zinken te brengen!
  Dat is overigens in mijn ogen de enige juiste handeling indien het schip niet terug koerst naar waar het vandaan kwam.

  1. Tman

   joe:
   Dan waren de pendeldiensten voor 80% verminderd!
   Zeker weten!

  2. tonna

   @joey:
   Ze moeten inderdaad zo’n heel schip laten zinken en de hele bemanning met ratten,katten en passagiers laten verzuipen,dan is de flauwekul afgelopen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.