Treurig! Hans Wiegel getroffen door herseninfarct

Geen categorieaug 06 2019, 18:00
Wie kent de legendarische VVD-coryfee nu niet? Tegenwoordig kennen we Wiegel voornamelijk als een zeer sterke criticus van de huidige VVD. Wiegel durft in te gaan tegen de partij die hij zelf electorale successen bezorgden. Ook schuwde hij het niet om zijn oud 'collega's' met de grond gelijk te maken als het gaat om het klimaatakkoord.
Afgelopen donderdag is Hans Wiegel getroffen door een lichte herseninfarct. De komende tijd zal hij nog wel even in het ziekenhuis moeten verblijven en naar alle verwachting zal de revalidatie zwaar en intensief worden.
Wanneer we weer kunnen genieten van de scherpe columns van Wiegel is dus onzeker, ook zullen we hem de komende tijd missen bij de praatprogramma's.

Dat moet ik van geval tot geval beoordelen, het is nog niet te voorspellen hoe dit zich ontwikkelt.

Hans Wiegel was in de jaren 70 en begin jaren 80 de leider van de VVD. Hij bezorgde de partij zeer veel electorale successen. Een frisse, rechtse wind was populair na de opkomst van Nieuw Links door de '68 generatie.
Er was één politieke tegenstander die altijd flink werd aangepakt door Wiegel. Joop den Uyl. Wiegels succes komt deels door het continu succesvol oppositie voeren tegen het beleid van den Uyl. De gratis cadeautjes die links continu beloofden moest Wiegel niks van hebben.
Tegenwoordig kennen we Wiegels als een rechtse criticus die niet bang is om tegen zijn eigen partij in te gaan. Daar waar de VVD liever meningsverschillen binnenshuis houdt schuwt Wiegel de openlijke confrontatie niet.
Laten we hopen op een spoedig en goed herstel voor deze beste man.
https://www.youtube.com/embed/g0f_dFtK2fY
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten