Treurig! Hans Wiegel getroffen door herseninfarct

wiegel baudet
Foto: Hans Wiegel en Thierry Baudet bij WNL. Screenshot: WNL op Zondag.

Wie kent de legendarische VVD-coryfee nu niet? Tegenwoordig kennen we Wiegel voornamelijk als een zeer sterke criticus van de huidige VVD. Wiegel durft in te gaan tegen de partij die hij zelf electorale successen bezorgden. Ook schuwde hij het niet om zijn oud ‘collega‘s’ met de grond gelijk te maken als het gaat om het klimaatakkoord.  

Afgelopen donderdag is Hans Wiegel getroffen door een lichte herseninfarct. De komende tijd zal hij nog wel even in het ziekenhuis moeten verblijven en naar alle verwachting zal de revalidatie zwaar en intensief worden.

Wanneer we weer kunnen genieten van de scherpe columns van Wiegel is dus onzeker, ook zullen we hem de komende tijd missen bij de praatprogramma’s.

Dat moet ik van geval tot geval beoordelen, het is nog niet te voorspellen hoe dit zich ontwikkelt.

Hans Wiegel was in de jaren 70 en begin jaren 80 de leider van de VVD. Hij bezorgde de partij zeer veel electorale successen. Een frisse, rechtse wind was populair na de opkomst van Nieuw Links door de ’68 generatie.

Er was één politieke tegenstander die altijd flink werd aangepakt door Wiegel. Joop den Uyl. Wiegels succes komt deels door het continu succesvol oppositie voeren tegen het beleid van den Uyl. De gratis cadeautjes die links continu beloofden moest Wiegel niks van hebben.

Tegenwoordig kennen we Wiegels als een rechtse criticus die niet bang is om tegen zijn eigen partij in te gaan. Daar waar de VVD liever meningsverschillen binnenshuis houdt schuwt Wiegel de openlijke confrontatie niet.

Laten we hopen op een spoedig en goed herstel voor deze beste man.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

68 reacties

 1.   

  Dat spijt mij zeer! Ondanks dat hij, ondanks alles, de VVD trouw bleef, zegt veel over deze toch wel aimabele man. Ik wens hem sterkte en een spoedig herstel!

 2.   

  Sterkte Hans!!!

 3.   

  Hans Wiegel en Frits Bolkestein,ikonen van de echte VVD!

 4.   

  Beterschap Hans Wiegel, in de jaren 70 mijn grote held.

  1.   

   Dat kan hij bij ons weer worden, als hij zijn lidmaatschapkaartje inlevert, bij die waardeloze leugenclub.

   Nu is het vlees nog vis.

   1.   

    Voor de leugen moet je inderdaad bij de VVD zijn.

    1.   

     Niet alleen bij de huidige VVD, maar bij het complete kartel.

     Onder Wiegel was de VVD nog een respectabele partij. Daar is niets meer van over.

     1.   

      Merlot woont niet meer in Nederland en heeft zich gedistantieerd van de professionele en fatsoenlijke politiek.
      Ik meen dat hij PVV stemt.
      In dat geval sta je inderdaad helemaal buiten.

     2.   

      En wat ben jij dan?

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

      Moeders houd uw kinderen (Speeltuin – Westerduinpark) binnen!

 5.   

  Voordat Hans Wiegel op het toneel verscheen was de VVD een poepsaai partijtje van oude mannetjes in driedelig grijs. Hij bracht kleur en jong elan in de partij (werd fractievoorzitter op z’n 30e) en trok veel nieuwe kiezers aan.

  Ik zat toen op de middelbare school en was groot fan van hem. Het was genieten hoe hij Den Uyl in vrijwel elk debat de baas was.

  Die school was toen al compleet geïnfiltreerd door linkse leraren en de meeste leerlingen waren ook links (en langharig) en een HEKEL dat ze aan Wiegel hadden. Niet normaal meer.

  Het is vergelijkbaar met de hekel die links nu aan Wilders en Baudet heeft.

  Hans, vanaf deze plek wens ik je sterkte.

 6.   

  Beterschap Meneer Wiegel. Sterkte voor de komende tijd.

 7.   

  Kom op Hans ff relax, goed op je zelf passen en gaan met die sigaar.

  Sterkte kanjer.

 8.   

  Wiegel, een mastodont welke FvD de overwinning zou brengen.
  Verder dan 4 jaar minister en 11 jaar partijvoorzitter kwam hij niet.
  Een zwaar overschatte herenboer.

  1.   

   Het was te verwachten: de zuurpruim uit Spanje, de Waldorf, de Statler, de eeuwige trol die niets anders kan dan overal op urineren komt ook hier weer z’n onwelriekende plas doen.

   1.   

    Wiegel was het type politicus die we heden ten dage vinden in types als Boris Johnson. Ideologisch en intellectueel flinterdun, opportunistisch, ijdel en politiek behendig.
    Ik heb nooit geweten waar de man politiek voor stond behalve het vinden van een comfortabele plek op het pluche, het voorkomen van al te hard werken en het verdienen van geld.

    In zekere zin is hij een voorganger van Rutte. Die heeft ideologisch en qua politieke visie ook weinig te melden maar is politiek, intellectueel en bestuurlijk een paar maten groter. Rutte heeft ook een grote arbeidsethos en daar konden we Wiegel nimmer op betrappen.

    Mensen die Wiegel als politiek held zagen onthullen vooral veel over zichzelf.

    1.   

     Ach ja, Rien Noppen/Tengo Kawana/Isolde Brouwenstein/Danube/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker/Vanduinen/Caesar Lion Cachet/Ceteris Paribus/Boudewijn Abma/Hendriekus/Kogelbert/Graatsma/Cypres/A Brander/Gerrit B. slaat altijd terug, niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Hij is een lugubere 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk vindt.

  2.   

   EU kokkie krijgt het trollen al aardig onder de knie.

   1.   

    Met ‘ck’

  3.   

   Wiegel, een keer minister ONDER VAN AGT
   Dan heb je echt wat bereikt in je leven.

   1.   

    Klopt, EU kok, feitelijk stelde zijn politieke carrière weinig voor.
    Bovendien was zijn enige ministerschap bepaald geen succes,

    1.   

     Wel eens over je eigen successen nagedacht?

   2.   

    @eu kok
    wat heeft het individu dat de nickname eu – hoe verzin je het, maar dat terzijde – kok gebruikt, ooit bereikt? wij kennen dit – om culinaire taal te gebruiken – misbaksel slechts door gezwets, zelfhaat, haat t.o.v. zijn land en cultuur, jaloezie en overige slechte karakter eigenschappen. daar komt nu nog het – typisch een eigenschap van links vervloekten – in de grond trappen van personen bij, die zelf alleen maar ‘een keer minister onder van Agt’ zijn geweest. je laat jezelf wel in de kaart kijken cockje rozenwater jr.

 9.   

  Hans Wiegel is getroffen door een herseninfarct, Tom Egberts door een hartinfarct. De eerste 78, de tweede 61.
  Tom zien we, denk ik, niet meer terug, hij zal wel met vervroegd pensioen gestuurd worden. Voor Hans hoop ik echter nog wel op een come-back. Een column schrijven is tenslotte toch wat minder stressvol dan een TV-programma presenteren.

 10.   

  Was het niet Wiegel die, in z’n eentje, het correctief referendum wegstemde?
  De LUL!

  1.   

   Zeker, Verhoeven, maar niet uit principe maar vanwege behoefte aan het licht van schijnwerpers.
   Van Mierlo noemde hem in dat verband een kind met een pistool. Een treffende kwalificatie.

  2.   

   Dat was in 1999, Verhoeven. In de 20 jaar daarna was er volop tijd en kans om het referendum alsnog in te voeten. Dat is niet gebeurd. Beetje zielig om Wiegel hiervan nog steeds de schuld te geven.

   1.   

    Als hij niet had tegengestemd hadden we nu een correctief referendum gehad en dat schaf je niet zo makkelijk af als een raadgevend referendum!
    Dus waarom ‘zielig’?

 11.   

  Als je het VVD-beleid bekijkt, zijn er meer VVD-ers die last van hun hersenen hebben. Sterkte.

 12.   

  Een voorspoedig hestel toegewenst.

  1.   

   Hier toont Brandebok meer fatsoen dan Lauwe Thee, die niet verder komt dan (in navolging van de Spaanse trol) urineren op een markante persoonlijkheid die de VVD op de kaart heeft gezet, juist in een tijd waarin de linkse tsunami op gang kwam.

 13.   

  Wiegel was een warm pleitbezorger voor arbeidsmigratie in het belang van de economische expansie. > In 1981 bracht VVD-minister Wiegel een eerste (ontwerp)-Minderhedennota uit. Die nota werd in 1983 in definitieve vorm gepresenteerd door zijn partijgenoot minister Rietkerk. In beide gevallen gebeurde dat onder verantwoordelijkheid van een CDA-VVD-kabinet.
  Deelname aan godsdienstige activiteiten werd evenwel in het belang van de samenleving genoemd. CDA-Kamerlid Jan Krajenbrink zei bij de behandeling van de nota dat het erom ging dat de verschillende godsdiensten bereid moesten zijn elkaar ruimte te bieden. Hij kwam met een motie waarin spoed werd gevraagd bij het scheppen van religieuze ontplooiingsmogelijkheden voor minderheden. CDA en VVD vroegen samen in een motie om het ontwikkelen van intercultureel onderwijs.<

  Bron: Trouw, 22 sep 2014 De migrantenstroom kwam niet van links !

  1.   

   Wiegel, de blokkeerfries van het referendum.
   Wiegel, de promotor van immigratie en geloofsvrijheid.
   Wiegel , wat een tegenvaller.

   1.   

    EU
    Walg!!!

    1.   

     Toets heeft last van cognitieve dissonantie.
     Lastig voor hem.

  2.   

   Wiegel was geen warm pleitbezorger van de massa immigratie maar wel een typische vertegenwoordiger van rechts die, tegen het verzet van links in, de onverantwoordelijke instroom van gastarbeiders liet gebeuren omdat de werkgevers veel voordelen zagen in de goedkope arbeidskrachten die gastarbeiders kon bieden.

   Wiegel stond nergens voor en liet alles eenvoudig uit de hand lopen: het financieringstekort en de massa-immigratie.

   Hij was lui en opportunistisch, zoals van Agt dat was. De periode van het Kabinetten van Agt waren een dieptepunt in de Nederlandse politieke geschiedenis.

   1.   

    Jij bent daarentegen wel een warm pleitbezorger van de islam, maar dat is logisch want jij bent van de kinderliefde.

   2.   

    Lauwe thee, dit keer ben ik het met je eens.

    1.   

     @ RvdBe:

     Wat nu bijna niemand meer weet is dat het kabinet Van Agt-Wiegel volkomen vleugellam was. Het steunde op een krappe meerderheid van slechts 77 zetels, maar wat dat kabinet nog veel zwakker maakte is dat binnen het CDA toen een zeer sterke linkervleugel actief was die dat kabinet slechts gedoogde zolang het niet zou breken met de lijn die onder Den Uyl was ingezet. Het gevolg was onder andere dat de staatsschuld nog verder opliep.

     Dat feit wordt nu nog steeds door links gebruikt om de VVD en Wiegel de zwarte piet uit te reiken.

     De waarheid is dat dit kabinet het financiële tij wel WILDE keren, maar het niet KON. Simpelweg vanwege de politieke verhoudingen van die tijd. Het werd de toenmalige minister van financiën Andriessen te gortig en hij trad gefrustreerd af.

     Om een lang verhaal kort te maken: met het kabinet Den Uyl is de ellende begonnen. Toen is er een rottingsproces ingezet dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Geen enkel kabinet is erin geslaagd om het tij te keren.

     Wat ik Wiegel verwijt is dat hij überhaupt in zo’n vleugellam kabinet is gestapt. Dat was politiek niet slim. Hij had gewoon in de oppositie moeten blijven en de PvdA en het CDA hun eigen financiële rotzooi op moeten laten ruimen.

     1.   

      Tuurlijk merlotje, het is (zoals altijd bij u ) de schuld van links dat de rechtse Wiegel niet uit de startblokken kon komen.
      Zitten Belgische oogklepkens ook zo comfortabel bij u?

    2.   

     In het Kabinet van Agt zat Frans Andriessen die de zuinige lijn van Duisenberg wilde voortzetten. Hij stapte op toen Wiegel en van Agt hem zonder pardon lieten vallen.

     1.   

      Kletskoek en flauwekul, geen verrassing, je kunt niet anders.

     2.   

      Het betreft het typische geblaat van een trol die per definitie overal tegenin gaat. Hij bralt maar wat zonder enige kennis van zaken. Net als kok uit Spanje. Dat is een puber van 70. Hilarisch.

      Voer voor psychologen, deze zielepoten.

     3.   

      Goede diagnose, klopt helemaal met de realiteit. Maar wat moet je anders als je bejaard en 60-plus bent maar toch geen leven hebt?

   3.   

    LT weet wel beter. Het absolute dieptepunt aan naoorlogse kabinetten was Den Uyl 1 (nog steeds danken mensen Onze Lieven Heer op hun blote knietjes dat er nooit een Den Uyl 2 is gekomen).

    Den Uyl 1 gaf meer kado’s weg dan Sinterklaas in 100 jaar. Na hem kwamen Van Agt/Wiegel, zij deden hun best maar konden de door PvdA, ARP en PPR aangerichte rampspoed niet geheel herstellen. Daar was een Macher voor nodig, in de persoon van Ruud Lubbers.

    1.   

     U mag den Uyl veel in de schoenen schuiven maar 2 zaken zijn duidelijk.
     VVD was de grondlegger van de immigratie, PvdA was tegen, voor bescherming Nederlandse werknemers.
     CDA de grote promotor van gezinshereniging.

  3.   

   “De migrantenstroom kwam niet van links !”

   Inderdaad!

   1.   

    Jij kunt gewoon een beetje zwetsen hoor, daar kijkt niemand van op. Deze keer heb je zelfs gelijk, de migrantenstroom kwam niet van links maar van fascistisch links.

    1.   

     Fascistisch links (wie zijn dat?) zat niet inde regering, dus hoe kunnen zij er iets mee te maken hebben

 14.   

  Beste wensen van mij Wiegel.

 15.   

  Treurig voor de persoon Wiegel.
  Politiek gezien geen gemis voor mij, ouwe meuk en tegenstander van het referendum.

 16.   

  De PvdA was zo slecht nog niet, was in de jaren ’60 ook fel tegen het halen van gastarbeiders van buiten Europa naar Nederland maar Nieuw links heeft eind jaren ’60 begin ’70 verstandig links beleid voorgoed om zeep geholpen!
  Zeer terecht dat Wiegel hier scherpe kritiek op had…

  1.   

   Dat klopt, Vrijedenkert. Met Nieuw Links is het rottingsproces begonnen.

   Daarom zegde Drees ook zijn lidmaatschap van de PvdA op. Hij voorzag toen al dat hun “idealen” tot desastreuze gevolgen zouden leiden.

   1.   

    De moord op Pim Fortuyn door de linksfascist en geestverwant van Lao Tse, was het hoogtepunt van de ontbindingsproces. Gelukkig zijn ze steeds verder aan het wegrotten.

 17.   

  Wat naar zeg. Ik wens hem het aller beste

 18.   

  Legendarische VVD-coryfee, het leugenachtige en bedriegende VVD wonder??? Ik begrijp niet dat hij een herseninfarct (Tia) heeft gehad, want hersens heeft hij niet.

 19.   

  Bolkestein en Wiegel echte realistische rechts liberalen, toen de VVD een partij was die hun principes hoog hielden. Helaas is die partij onder de huidige partijleiding een linkse zwalkpartij geworden, waar de echte liberalen niets meer te zoeken hebben. Hans Wiegel….heel veel sterkte.!

 20.   

  hoop dat Wiegel er zonder “iets “, dat blijvend is, er vanaf komt………Sterkte Hans !

 21.   

  Beste meneer Wiegel, heel veel sterkte en een voorspoedig herstel toegewenst! En voor alle linkse sneuneuzen alhier die menen dit persoonlijk leed te moeten aangrijpen om even hun goedkope puntje te scoren; ga jezelf kapot schamen!

  1.   

   Uiteraard hoop ik ook dat Wiegel spoedig en volledig herstelt van zijn aandoening.

   Waarom je dan geen oordeel meer mag hebben over zijn staat van politieke dienst blijft onduidelijk.

   1.   

    Omdat de hier aanwezige meute ineens voorstander is van politiek correct reageren.

    1.   

     Ach prostaatcockje, jou rest niets dan een onelinertje, en cock met ‘ck’

 22.   

  Er zijn geen lichte hersenaanvallen. Er zijn twee typen, en ze zijn allebeide ernstig.
  Mijn man kreeg vorige jaar plotseling een hersenaanval, en moest 2 weken in de intensive care in de ziekenhuis liggen. En daarna ging het herstel langzaam beter. Een afschuwelijk ervaring dat mensen van alle leeftijden kan treffen. Een van onze bekendste, zeer getalenteerde TV personaliteiten, Martine Bijl is enkele weken geleden aan de overbleven aandoeningen van een hersenbloeding overleden. Mijn man moet ieder dag 5 verschillende pillen slikken tegen hoge bloeddruk. Wij wensen Hans Wiegel een spoedig herstel; wat heeft hij hard gewerkt.
  Voor degenen die meer informatie over hersenbloeding willen, neem contact op met de
  Nederlandse Hart Stichting.

  1.   

   er is wel een verschil. Je kunt hem links en rechts krijgen. Ik had een herseninfarct links frontaal…………..alleen een slepend been van overgehouden en kortgeheugenverlies en een arm waar geen kracht meer inzit Maar kan er mee leven……..Aan geopereerd een stuk uit het linker been gehaald en in de hals ingezet.Indien men het infarct rechts krijgt, is men meestal “gehandicapt” en belandt dan in een rolstoel. FT kan de boel , pijn, verzachten.Links heeft met het punt van het hart te maken, dat wijst naar links……..

  2.   

   je verhaal klopt mijn broer en zus kregen een beroerte/hersenbloeding door snel ingrijpen is de schade beperkt maar altijd de onzekerheid sterkte

 23.   

  Sterkte Hans.

 24.   

  Kok ; de ramp premier van Paars 1 & 2
  Kok ; de promotor van verantwoordelijkheid mijdende politiek bedrijven
  Kok; wat een afgang.

  “migrantenstroom kwam niet van links” typisch links ‘beleid’ in de schoenen schuiven van rechts over verantwoordelijkheid mijden gesproken. Het was Hans Janmaat die riep dat Nederland vol is en niet Joop Den Uijl. Links was toen al z’n tijd ver vooruit als het op de vlucht van hun verantwoordelijkheid ging. In 1994 werd het in praktijk gebracht door Wim Kok.
  Wiegel was een VVD’er met ruggengraat, dat kan je van de huidige VVD niet zeggen en ook degene die het correctief referendum de nek omdraaide. Ook vanwege het feit dat hij Paars gewoon zat was en wie niet trouwens.
  Veel sterkte Hans

 25.   

  een echte politicus was het niet altijd met hem eens maar nu hoop ik op een opvolger eerlijk recht voor zijn raap

 26.   

  LS…

  Robert Wagner heeft er een zoekgemaakt. Hij twee naar verluidt !?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!