Video! Jongen wil in gesprek met Pegida-leider maar wordt genegeerd: ‘Ik praat met Nederlanders’

Op Twitter is te zien hoe een Marokkaans-Nederlandse jongen met Edwin Wagensveld van Pegida in gesprek wil. Wagensveld probeert hem echter te negeren. Video in deze link.

De video begint midden in een gesprek, waardoor het lijkt alsof de Marokkaans-Nederlandse knaap begint met ‘ik kan je in elkaar slaan maar dat doe ik niet, want zo ben ik niet.’ Volgens de auteur van het filmpje begon de jongen echter netjes met de vraag of hij met Wagensveld in gesprek mocht.

De Pegida-leider wijst hem echter af en zegt: ‘Ik ben jou helemaal niks verplicht jongen. Ik ben de autochtone Nederlanders wat verplicht maar jou niet.’ De jongen doet nog een poging door te zeggen dat hij in Nederland is geboren en Marokkaanse roots heeft, waardoor bij Wagensveld de deur helemáál dichtgaat. Wagensveld is daar namelijk ‘niet trots op’ en voegt daar zelfs aan toe dat de jongen aanhanger is van een pedoprofeet. Daar gaat de jongen natuurlijk weer slecht op, want daarna is het gesprek vrij snel afgelopen.

Met dit soort fratsen schiet natuurlijk helemaal niemand ook maar iets op. De jongen raakt terecht gefrustreerd en wordt afgewezen vanwege zijn afkomst. Edwin Wagensveld had gewoon met die jongen in gesprek moeten gaan. Als hij rustig en duidelijk was geweest, had hij punten kunnen scoren voor z’n eigen politieke opvattingen. Helemaal als de jongen juist dan tegen hém tekeer was gegaan. Nu komt Wagensveld over als een oude discriminerende zeurkous. Héél dom.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. J.C.

  Ik weet te weinig van Pegida, maar om te stellen dat hij het gesprek aan had moeten gaan, omdat hij anders een oude zeurkous is, vind ik te kort door de bocht.

  Je kunt het ook omdraaien: Pegida wilde zich niet laten provoceren. Wat overigens net zo kort door de bocht zou zijn.

  Die knul kan ook vooraf aangeven, dat hij in gesprek wil………..

 2. Arbeider65

  Pegida, ha, ha, ha. Die gingen toch eens op de vlucht in Eindhoven? Zielig gezelschap is dat. Echt, get a life.

  1. Kim Verlouw

   Ja, door agressieve moslims moest hij vluchten.

   Zoals miljoenen mensen moesten doen.

   1. Fortiori

    Natuurlijk @Dik !

    1. Watcher

     De familie D Lugar was altijd de promotor van Pegida.
     In den beginne vond ik deze beweging zijn nu hebbende, daarna is het verworden tot een extreemrechtse beweging..

  2. Jumping

   Pietje, Pietje.

 3. Seneca

  waarom moet Pegida zich iets moeten aantrekken van een moslim die een gesprekje wil voeren? een gesprekje waarover? over de toenemende islamisering van onze Europese samenlevingen? een dergelijk – toch niet onbelangrijk – gesprek, daar gaat men voor zitten en men gaat geen gesprek op straat voeren dat voor het overgrote deel – door de plek waar het plaatsvindt – oneliners zal bevatten. overigens arbeider65, ga je even schamen over je reactie. met dank aan vnl. PvdA – waar jij op stemt – hebben wij deze kl*te situatie te danken. dat durft Pegida te beschuldigen van lafheid? zij hebben meer lef in hun pink dan jij in je hele socialistisch, volgevreten, lijf.

  1. Watcher

   Seneca de man van de rede….
   Zo oud zijn en nog niet kunnen relativeren.

   1. Seneca

    @watcher
    hoe beoordeel jij dat? wel kritiek op anderen hebben maar zelf niets bijdragen aan een discussie? je bent echt een smerige socialist. O nee natuurlijk niet, je bent een liberaal… waar is je bijdrage liberale ….

 4. Robert75

  Als iemand tegen mij zou zeggen ik kan je in elkaar slaan maar ik doe het niet dan heb ik weinig behoefte om daar een gesprek mee aan te gaan hoor. Buiten dat om waar slaat het eigenlijk op ?

  1. Watcher

   Eerst ff het topic lezen voordat je gaat reaguren.

   1. Robert75

    Hoezo eerst topic lezen? Het is heel simpel. Als iemand niet met iemand anders gesprek wil dan is dat gewoon zo. Je bent met niemand verplicht een gesprek aan te gaan. Als iemand dan zegt ik kan je in elkaar slaan maar ik doe het niet ben je gewoon niet goed bij je knikker. Maar goed Marokkanen en geweld. Twee zaken die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden

  2. Bender

   Dit toont slechts de inborst van dat ongedierte, we moeten al blij zijn dat zo’n stuk moslimstront je niet in elkaar slaat.

   1. Watcher

    Je bent de broer van Tman? 🙂 🙂 🙂

   2. Jumping

    Dat zijn inderdaad zijn woorden.

 5. Willemm

  Fijn dat zelfs de DDS redacteuren vinden dat dit soort gedrag nergens op slaat en Pegida een zielige grap is. Neem wel aan dat de aanhangers van DDS deze man weer zullen gaan verdedigen en hem als slachtoffer zullen neerzetten.

  1. Rodendorff

   Pegida is een neo-nazistische beweging. Dat is helaas geen grap.

   1. Jumping

    Hoe noemt Noppes-kok die andere club

    Antifa.?

   2. meneer cactus

    Zolang je op de Dam nog dagelijks joden mag beschadigen is er niets aan de hand als je met zo een oproerkraaiertje niet wenst te spreken. Wist niet dat er al een spreekverplichting in links totalitair Nederland

   3. meneer cactus

    dan weet jij vast wel waar Pegida de vernietigingskampen aan het bouwen is of heb je weer geen idee wat je onderbuik opborrelt

   4. Seneca

    @rode dorpeling
    je bedoelt een nationaal socialist? dat is Pegida niet. men kan zeggen van deze club wat je wilt, maar nationaal socialistisch is zij niet.

    1. Isengrijn

     Dat dit nog mocht gebeuren.
     Komt ‘ie dan!

     Siemien, je hebt gelijk.

     1. Isengrijn

      Seneca inplaats van Siemien *

   5. Isengrijn

    Rodendorff:

    “…Dat is helaas geen grap…”

    Maar wel verzonnen.

    “Neo nazi’s” lachen die lafaard van een Wagensveld keihard uit…!

   6. Dik

    De aandoenlijke heeft een digitaal plasje gedaan, en dat is helaas geen grap.

   7. rujoleki

    Hahaha onbenul.

  2. meneer cactus

   Zolang je op de Dam nog dagelijks joden mag beschadigen is er niets aan de hand als je met zo een oproerkraaiertje niet wenst te spreken. Wist niet dat er al een spreekverplichting in links totalitair Nederland

 6. Drollevanger

  Ik begrijp dat de Marokkaan ergens in het gesprek zegt, “Ik kan je op je bek slaan” Dus dat was een leuk vredelievend gesprek geworden.
  Wat wil de schrijver hiermee zeggen?

  1. Watcher

   Telegraaf je lijfblad?

 7. Fortiori

  Wagensveld is verkeerd gewiegd, zei men vroeger. Het loopt hem er een beetje doorheen.

 8. Ben-NIET-Groen-L

  De video begint midden in een gesprek, waardoor het lijkt alsof de Marokkaans-Nederlandse knaap begint met ‘ik kan je in elkaar slaan maar dat doe ik niet, want zo ben ik niet.’

  Dat deze Marokkaan zegt ‘ik kan je in elkaar slaan maar dat doe ik niet, want zo ben ik niet.’ zegt mij meer dan genoeg, want dit zeg je niet als je een serieus gesprek wil.

  1. Watcher

   Je moet recensie’s gaan schrijven 🙂 🙂 🙂

 9. Jumping

  Hij begint inderdaad het gesprek met:

  Ik kan je in elkaar slaan.

  Lijkt mij ook een goed begin, van een vredelievend gesprek.

  Deze knul komt voor niets anders, als om stampij te schoppen.

  Terecht, dat hij op zijn plaats wordt gezet.

  Knap dat deze Pegida Mijnheer, zo rustig blijft.

  1. Watcher

   Ach de Lugar familie doet weer haar behoefte.
   De familie bestaat uit leugenaars, fantasten, slijmballen, godvrezende zwakkelingen enz.
   Kan deze familie op de trein naar—– Amsterdam 🙂

   1. Siemien

    Watcher snapt niet dat hij mijn gelijk bewijst, watcher doet er alles aan om de islam te verdedigen, daarnaast zie je ook zijn nazistische gedachtegangen, er loopt er hier 1 rondt waarvan ik al tijden zeg dat zijn gedachtegangen parallel zijn met die van de naatsies.
    Erger nog, houd de hand boven het hoofd van ped* Lao in dezelfde geest als Volkert..

  2. Watcher

   “De meest briljante propagandistische techniek zal geen succes opleveren tenzij er constant één fundamenteel principe in gedachten wordt gehouden – het moet zich beperken tot een paar punten en ze steeds opnieuw herhalen.”

   Goebbels

   Dik Lugar, jij kleine rat.

  3. Anke Moerbei

   Ik denk dat als deze meneer van Pegida bij u aanbelt, u het raam van uw etagewoning opent en roept “ik ben niet thuis”

 10. Peter Selie

  Zou hetzelfde gehandeld hebben als de kanjer Wagensveld, de tijd van pappen en nat houden is voor mij een gepasseerd station. Laat het grondpersoneel van Allah eerst maar eens demonstratief hun dubbele nationaliteit opgeven en zich als echte Nederlanders gedragen en ook zonder dat vermaledijde accentje van hen.

  https://www.trouw.nl/nieuws/aantal-nederlanders-met-nog-een-nationaliteit-neemt-toe~b07aa6e8/

 11. ikweetwatikwil

  Een nogal opdringerig typetje die jongen. Hij vraagt geen gesprek . Hij eist een gesprek.

  1. Jumping

   Moslims vragen nooit wat,die stellen alleen eisen.

   1. Watcher

    “De meest briljante propagandistische techniek zal geen succes opleveren tenzij er constant één fundamenteel principe in gedachten wordt gehouden – het moet zich beperken tot een paar punten en ze steeds opnieuw herhalen.”

    Goebbels

    Jumping Dik Lugar, jij kleine rat.

    1. Seneca

     @watcher
     he liberale … is Goebbels je grote voorbeeld? ik denk het wel! hoe dikwijls noem je dit individu? je probeert zeker zijn stelling in praktijk te brengen. als je een leugen constant herhaalt, dan gaat men het geloven. dat probeer je hier te doen? zal niet lukken, de meesten doorzien je trucs.

 12. Ad Smits

  Wat een domme vent… die jongen wil met hem praten, hij schijnt het netjes gevraagd te hebben, en dan negeer je hem en zeg je dat je alleen met Nederlanders wilt spreken. Zo komen we nergens natuurlijk….je kunt wel ergens tegen zijn, of voor, maar met praten berijk je meer dan dat je iemand negeert!

  1. meneer cactus

   dus je MOET praten met zo een oproerkraaiertje ? wat ben jij een domme vent, niet zo met je naamkaartje gooien

  2. Anke Moerbei

   Inderdaad een domme vent, die Pegida man is niet gewend aan normale omgangstaal. Dus dat komt heel bedreigend bij hem over “Mijnheer….”

 13. fusilier

  Mijnheer mag ik Uw iets vragen? Deze domme jongen begint verkeerd, heeft geen ontzag en respect voor zijn medemens.

  1. merlot

   @ fusilier: het filmpje suggereert dat de jongen met “in kan u in elkaar slaan” begint, maar dat is onjuist.

   Knippen in filmpjes kan een compleet verkeerd beeld scheppen en dat wordt bewust gedaan.

 14. merlot

  “Edwin Wagensveld had gewoon met die jongen in gesprek moeten gaan. Als hij rustig en duidelijk was geweest, had hij punten kunnen scoren voor z’n eigen politieke opvattingen.”

  Eens.

  Pegida doet meer kwaad dan goed.

  Het enige dat uit die koker komt is contraproductie provocatie.

  1. meneer cactus

   waar de provocatie is te zien kunnen we keer op keer duidelijk vast stellen en dat is niet bij pegida.

   1. merlot

    @ meneer cactus: ik kan het organiseren van een BBQ met varkensvlees voor de ingang van een moskee niet anders zien als een zuivere provocatie. Wat bereik je daar nu mee?

    Uiteraard provoceren de bontkraagjes en haatbaarden ook en nog veel erger, maar dat pleit het gedrag van Pegida niet goed. Er zijn betere manieren om in opstand te komen tegen de islamisering.

    1. Jumping

     Je bedoeld merlot door te zeggen, minder, minder.?

    2. Seneca

     @merlot
     wat is het probleem van BBQ met varkensvlees? wat is het probleem met onverdoofd slachten? wat is het probleem van burka’s en niqab’s? wat is het probleem met overlast door moslim gebroed? wat is het probleem met de alsmaar toenemende islamisering in dit land? wat is het probleem met terreur, over de gehele wereld, veroorzaakt door moslims? wat is het probleem van een BBQ met varkensvlees voor een moskee? in NL eet men graag er. BBQ met varkensvlees. mag dat niet meer omdat men bang is om de moslim broeder te krenken? even bij de les blijven. dit is NL en dit is niet een moslim land hoewel wij daar niet ver meer van verwijderd zijn.

     1. merlot

      “wat is het probleem van BBQ met varkensvlees?”

      Als je dat specifiek doet voor de ingang van een moskee dan is dat slechts bedoeld om te provoceren en dat werkt contraproductief.

      Ik hoop dat mijn mening over de islam en de multicul u bekend is. Ik ben daar altijd heel duidelijk in geweest, maar van deze Wagensveld distantiëer ik me. GeenStijl doet dat trouwens ook:

      “Zie. Edwin Wagensveld is een supersneue racist
      Wisten we al maar hij bewijst het nog maar eens”

    3. meneer cactus

     je bereikt daarmee een bbq in de openbare ruimte wat gewoon zou moeten kunnen op elke straathoek in een democratie.

     Wat is het rondbrengen van halal vlees door verkoop uit de vrachtauto dan ?
     Wat is het gezeik over gezicht bedekkende kleding dan ?
     Wat is het gezeik over integreren dan ?

     Wie provoceert is voor mij geheel duidelijk. Stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

   2. Agios

    Waarom dreigt de man met ‘ik kan je in elkaar slaan maar dat doe ik niet’. Dit is een puur agressieve uitlating. Met zo’n dweil ga je natuurlijk niet in gesprek. Bovendien kan ik me nog goed herinneren dat moslims het verdomden om een christen de hand te schudden. So what? Als het weigeren van een min meer agressief toegstoken handje al een provocatie is, hoe kunnen we dan de vernietiging van de WTC-torens noemen, of de jarenlange slacht door ISIS-idioten? Dat was pas een provocatie. Of was dat weer heel wat anders?

 15. Korporaal Monty

  Is dit het enige wat er over de Pegida demonstratie te melden valt.

  Niks over het grote aantal deelnemers uit Duitsland, het aantal politie agenten wat hen heeft begeleid en de vermeende aanslag door extremisten die is vereideld.

  Alleen maar een stukje over het negeren en in elkaar slaan.

  Op deze manier kan pegida zijn punt natuurlijk nooit duidelijk maken.
  Hoeveel mensen steunen hem nu?

 16. Suidland

  Grote bek hier allemaal wanneer het over islam/ migratie gaat. Nou steekt iemand z’n kop boven ’t maaiveld uit wordt hij verbaal afgeslacht. Vanuit jullie toetsenbord je gal spoegen over islam, toekomst van onze kinderen, kansparels, dobbernegers, voorrang op huizen, ons land etc.
  Waar waren jullie gisteren bij de Pegida demonstratie in Den-Haag? Stelletje VVD-ers.
  Succes Edwin, je bent een held!

  1. Korporaal Monty

   “Nou steekt iemand z’n kop boven ‘t maaiveld uit”

   Is dit zo?
   Waarom wordt zijn initiatief dan niet massaal gesteund zoals in Duitsland waar hij woont.

   Ik weet niet in welke maaiveld hij staat. Maar veel medestanders heeft hij niet.

 17. Anne Sophe Schillersdorf

  Walgelijk om zo tekeer te gaan tegen een kind. Wat een nazi!

  1. Giovi

   @Anne Sophie Schillersdorf
   “Walgelijk om zo tekeer te gaan tegen een kind. Wat een nazi!”

   Noem het maar een brevet van onvermogen van Wagensveld. Hij heeft zelfs niet eens een weerwoord tegen ’n kind; negeert hem gewoon. Lekker gemakkelijk om als volwassene een discussie met een tiener uit de weg te gaan, enkel omdat de persoon in kwestie een Marokkaanse achtergrond heeft. Doei Wagensveld; tot never. 🙁

  2. Agios

   Welk kind? Volgens D66 moeten we jeugdige jongeren kiesrecht geven, dus kom niet aan met ‘een kind’. Bovendien heb ik ISIS-kinderen gezien die zonder pardon koppen snelden. Kind? Zelden zoveel domheid gelezen. Het is walgelijk om hier over een kind te spreken.

 18. Ritter

  Sinds wanneer is het verplicht in discussie te gaan met iemand die de islamitische ideologie aanhangt?

  Natuurlijk kan je in discussie gaan als je dat wil maar het is niet verplicht.

  Neem nu even het geval als b.v. Groenlinks leider Klaver niet in discussie wil gaan met een aanhanger van het fascisme.

  Dan zal niemand Klaver daarop aanspreken; waarschijnlijk zal hij complimenten krijgen in de media.

  Maar kennelijk “moet” je in discussie gaan me een moslim; anders ben je een “oude zeurkous.”

  1. Mieremet

   Klaver was altijd al een lul.

 19. Mieremet

  Edwin, ik had respect voor je, maar nu vind ik je een lul. Dom aangepakt.

 20. Jack Flash

  “Ik kan je in mekaar slaan maar doe het niet”Het is al een aanzet voor een gesprek dat ik niet aanga.

 21. Giovi

  Dappere gast die Marokkaanse Nederlander of Nederlandse Marokkaan. Hij blijft correct (ondanks die lullige uitspraak) en wil met Wagensveld in gesprek. Wagensveld weigert en keert hem de rug toe, want hij wil niet met een allochtoon in gesprek. Het gaat Wagensveld dus niet om de aanpak van de radicale Islam maar om de aanpak van alle Turkse en Marokkaanse Nederlanders, zonder aanziens des persoons (geïntegreerd of niet). Het klein beetje sympathie dat ik voor Pegida had na de rellen in Eindhoven is nu voorgoed de grond in geboord. In deze video toont Wagensveld (Pegida) z’n ware gezicht.

  1. meneer cactus

   jaja , was vast een goed gesprek geworden als je begint met “Ik kan je helemaal in mekaar slaan maar doe het niet”

   dat schandknaapje moet eerst manieren leren alvorens ie met iemand in gesprek wil gaan. Erg dappere gast hoor die dweil. Het beetje respect dat ik nog had voor marokkanen is nu voorgoed de grond ingeboord.

  2. monach

   Radicale islam? Dus welk boek vertegenwoordigt de radicale islam? En welk boek de gematigde islam?

  3. rujoleki

   Fijn hè die islam?Hopelijk krijg je ze als buren. Dat gun ik jou.

 22. Henk Albarda

  Eerst Teunis Dokter die als een echte D66 ‘er een verhaal houdt, nu Wout Willemsen die kennellijk ‘vergeet’ dat Pegida bewezen geweldloos demonstreert en regelmatig door grote groepen marokkaanse moslims opgehitst door een imam physiek wordt aangevallen, oa in Eindhoven. Waar dan bovendien de Pegida demonstratie wordt verboden, omdat gewelds-escalatie dreigt? Bij de antifa (de echte links fascisten) werd geweld gebruikt tegen journalisten, liep Groen Links mee te brullen dat Baudet moest worden vermoord, en dat zijn natuurlijk allemaal grapjes? En dat verbaasd zijn als binnen enkele jaren eigen richting begint?
  Klinkt niet goed dagelijkse standaard! Lees eerst eens het artikel over Pegida op veren of lood?

 23. Agios

  Jammer dat Pegida het roosteren van varkensvlees geen religieuze daad heeft genoemd. Want daar kom je bijna overal mee weg. Pegida had kunnen verwijzen naar de brandoffers in het Oude Testament. Dan waren ze vast niet weggejaagd. Het enige wat we tegen de islam kunnen doen is met gelijke waanzinsmunt terugslaan. Er is toch niets mis met het uitvoeren van een brandoffer voor de Grote Baas?

 24. rujoleki

  Edwin Wagenveld is een Nederlander met moed. Natuurlijk wordt hij aangevallen door dë Nederlandse journalisten want het merendeel van dat soort zijn nsbers. Vuile vieze gore landverraders.

 25. Theo345

  Er lijkt tot nu toe niemand in de gaten te hebben dat deze video in scene gezet is door Omroep Brabant, de de bedoeling hadden Pegida in een kwaad daglicht te stellen.
  Met afspraken met een paar moslims, filmen, knippen en publiceren op Twitter kan je een heel eind komen; vele goedwillende mensen zijn er in getuind.

  De pers zou nieuws moeten brengen, niet nieuwsfeiten construeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.