Woningmarkt Amsterdam helemaal verziekt! Huizen in Zuid zijn miljoenen waard

Geen categorieaug 13 2019, 16:00
Amsterdam wie wil daar nou niet wonen? Het 'pareltje' van ons land. Leuk salonfähig doen met hard linkse wethouders en activisten, oftewel de meest 'inclusieve' stad van het land! Eén groot probleem eigenlijk voor Jan Modaal, want Jan Modaal kan helemaal geen huis betalen in Amsterdam. Vooral niet als we kijken naar de prijzen in Amsterdam-Zuid!
https://twitter.com/isgoedhoor/status/1161184799844970496
U ziet het zelf! Een dikke miljoen voor een - op het oog - niet bijzondere woning. Het enige dat het bijzonder maakt is dat het in de buurt van de beruchte Snuifas/Zuidas zit. Dat de prijzen van de woningen in Amsterdam al jaren de pan uit rijzen dat weten we inmiddels wel. Amsterdam is voor de gewone Nederland inmiddels amper te betalen. Dat heeft natuurlijke meerdere redenen, maar om huizen - of beter gezegd simpele rijtjeswoningen - aan te bieden voor [icon name="eur" class=""]1.450.000 is wel een beetje te veel van het goede.
In het begin dachten er nog mensen dat het wellicht ging om een foutje. Een 'nulletje te veel misschien' kwam voorbij. Nee is het simpele antwoord. Dit is echt de prijs die regelmatig in Amsterdam-Zuid voorbij komt en ook nog betaald wordt.

Er zijn genoeg makelaars die dit soort prijzen hanteren en er zijn genoeg geïnteresseerden.”

Waar ligt de fout hierin? Bij de makelaars die expres misbruik maken om hun portemonnee goed te spekken of naïeve mensen die daadwerkelijk meer dan één miljoen neerleggen voor zo'n woning? Eén ding kunnen we wel met zekerheid zeggen: de woningmarkt is helemaal naar de knoppen in Amsterdam. Jarenlang compleet faal beleid heeft hier voor gezorgd. De gewone Amsterdammer wordt zo geweerd uit zijn eigen staan. Iets wat te debiel voor woorden is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten