Woningmarkt Amsterdam helemaal verziekt! Huizen in Zuid zijn miljoenen waard

Amsterdam wie wil daar nou niet wonen? Het ‘pareltje’ van ons land. Leuk salonfähig doen met hard linkse wethouders en activisten, oftewel de meest ‘inclusieve’ stad van het land! Eén groot probleem eigenlijk voor Jan Modaal, want Jan Modaal kan helemaal geen huis betalen in Amsterdam. Vooral niet als we kijken naar de prijzen in Amsterdam-Zuid!

U ziet het zelf! Een dikke miljoen voor een – op het oog – niet bijzondere woning. Het enige dat het bijzonder maakt is dat het in de buurt van de beruchte Snuifas/Zuidas zit. Dat de prijzen van de woningen in Amsterdam al jaren de pan uit rijzen dat weten we inmiddels wel. Amsterdam is voor de gewone Nederland inmiddels amper te betalen. Dat heeft natuurlijke meerdere redenen, maar om huizen – of beter gezegd simpele rijtjeswoningen – aan te bieden voor 1.450.000 is wel een beetje te veel van het goede.

In het begin dachten er nog mensen dat het wellicht ging om een foutje. Een ‘nulletje te veel misschien’ kwam voorbij. Nee is het simpele antwoord. Dit is echt de prijs die regelmatig in Amsterdam-Zuid voorbij komt en ook nog betaald wordt.

Er zijn genoeg makelaars die dit soort prijzen hanteren en er zijn genoeg geïnteresseerden.”

Waar ligt de fout hierin? Bij de makelaars die expres misbruik maken om hun portemonnee goed te spekken of naïeve mensen die daadwerkelijk meer dan één miljoen neerleggen voor zo’n woning? Eén ding kunnen we wel met zekerheid zeggen: de woningmarkt is helemaal naar de knoppen in Amsterdam. Jarenlang compleet faal beleid heeft hier voor gezorgd. De gewone Amsterdammer wordt zo geweerd uit zijn eigen staan. Iets wat te debiel voor woorden is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ooggetuige

  Twee oorzaken die niet genoemd worden zijn de lage rentestand en de hypotheekrenteaftrek, die weliswaar een beetje beperkt is, maar nog steeds als een enorme subsidie voor huizenkopers werkt. Dat zijn factoren waar Amsterdam weinig aan kan doen.

  1. Pronounce

   HRA is zoals de naam al aangeeft een aftrekpost, met andere woorden het is je EIGEN belastinggeld dat je hiermee terugkrijgt. Klinkklare onzin dus dat het hier om een ‘subsidie’ zou gaan. Kennelijk denkt u dat dit belastinggeld in feite aan de staat toebehoort in plaats van aan de belastingbetaler.

   Als ik u onder dwang tien euro afhandig maak en ik geef u vervolgens één euro terug, hebt u dan ‘subsidie’ ontvangen? Nee, natuurlijk niet: u bent dan gewoon voor negen euro bestolen in plaats van tien.

 2. EU kok

  Omdat Bart de prijs niet kan betalen, noemt hij de markt verziekt.
  DDS-redacteuren en economie, een haast onmogelijke combinatie.
  Maar we blijven dit wel een rechts weblog noemen.

  1. AS210854

   EU kok, het gaat hier niet over of iemand wel of niet het huis kan betalen. Het gaat erover of de prijzen realistisch zijn, voor een woning die aangeboden wordt. In dit geval is dat in mijn ogen niet het geval.

  2. Pronounce

   Welke markt? Vrije marktwerking vereist concurrentie en vrije toetreding. Daar is op de ‘huizenmarkt’ natuurlijk geen sprake van. Het aanbod wordt kunstmatig schaars gehouden door slechts beperkt bouwen toe te slaan (al dan niet omdat milieuactivisten ergens de driekleurige dwarsgebochelde bidsprinkhaan moedwillig hebben geïntroduceerd), door gemeenten welke de prijs voor bouwgronden kunstmatig opdrijven om de gaten in de begroting te vullen en last but certainly not least door de ongebreidelde immigratie en de bijbehorende voorkeursbehandeling voor ‘vluchtelingen’.

   En dat is allemaal typisch links beleid.

   1. Siemien

    Je slaat de spijker op zijn kop

    1. Lao Tse

     Precies, het is de schuld van links.

     1. Peter Oudshoorn

      Terechte conclusie. Het betoog van Pronounce klopt als een bus.

   2. Lao Tse

    “de ongebreidelde immigratie en de bijbehorende voorkeursbehandeling voor ‘vluchtelingen’.”

    De spijker op de kop: de vluchtelingen zijn ook medeschuldig aan de slechte constructie van deze voetbaltribune.

    1. Peter Oudshoorn

     Verkeerde item, Lola. Deze draad gaat over de onbetaalbare woningen in A’dam Zuid.

     1. Lao Tse

      Ook daar zijn de vluchtelingen schuldig aan, beste Oudshoorn, dat kunt vanuit uw dorp in de Eifel toch ook wel vaststellen?

     2. Peter Oudshoorn

      Nee Lao, ik onderschreef de reactie van Pronounce die stelt dat de grootse veroorzaker van de uit de hand gelopen koopprijzen, links beleid is.

 3. Jumping

  Als dit bericht klopt en de foto bij het soort huis hoort waar het item over gaat, is niet alleen de Amsterdamse woningmarkt keiverrot, maar is geheel Nederland keiverrot.

  Dit heeft kunnen gebeuren, door de Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. Cycle25

  Voor de helft mag je het hiermee doen : ht*ps://www.huisinduitsland.com/de/0__11779_suche1_3_aensup/uelsen-nieuwbouwprojekt-riante-villa-op-een-kavel-van-2000-m2.html

 5. Lao Tse

  De verklaring voor dit verschijnsel werd op DDS al meermalen gegeven: Amsterdam is een shithole waar niemand wil wonen.

  🙂

 6. meneer cactus

  Dankzij links beleid welke je VERPLICHT om bij elk project sociale woningbouw bij te bouwen heeft het linkse beleid alles verziekt. Immers koophuizen leveren geld op en zijn broodnodig voor de Leeraar , de verpleegkundige , de agent , de middenstander en alle andere beroepsgroepen. Door de achterlijke linkse koppeling waarbij men het percentage verplichte sociale woningbouw steeds verder opgeschroefd heeft is er geen ontwikkelaar meer te vinden voor de bouw omdat er geen droogbrood in te verdienen. Volgens de links guppen en yuppen valt het allemaal mee en is het bouwproces een daverend succes. /woningbouwplan_2018_2025_web.pdf . Zo als alles wwar links zijn vinger in beweegt is het een mislukking en is de woningnood nog nooit zo groot geweest. ,

  Import van gelukszoekers kapen de sociale huurwoningen weg , de bouw ligt aardig stil behalve voor de vrije sector rondom het IJ, luchtfietserij van ambtenarren om gebieden als het Hamerkwartier en plan Houthaven te ontwikkelen zijn allen gedoemd te mislukken omdat de gemeente geen centjes heeft om de bedrijven weg te kopen.

  Dank zij het linkse beleid kopen huisjesmelkers allews op tegen krankzinnige prijzen en viert de prins feest want zijn portefeuille is ruim door de 600 huizen heen inmiddels. De makelaars en andere belanghebbenden prijzen de gemeente want ze hebben nog nooit zo makkelijk hun zakken gevuld dank zij het linkse hypiocriete beleid. De gemeente lacht zich ook slap en steekt de verhoogde OZB waarden via de OZB fijn in het linkse potje om 500 ongedocumenteerden op te vangen.

  K N E T T E R G E K

  1. Kretoloog

   Meneer Cactus, uw analyse bevat veel waarheid. Wat ook speelt is dat huizen steeds vaker beleggingsobjecten zijn. Effectenhandelaren kopen massaal huizen op, rekenend op verdere prijsstijgingen.

   1. Watcher

    ”Effectenhandelaren kopen massaal huizen op, rekenend op verdere prijsstijgingen.”

    Die linkse rakkers toch 🙂 :):)

  2. Watcher

   Zo meneer cactus, al vroeg aan de drank zie ik.

   1. Ego-non-solus

    Heer Watcher, dit soort opmerkingen doet u blijkbaar goed. Dat ze een laag-intellectuele tot zelfs imbeciele achtergrond verraden doet u dan niets.

    Ach, zalig zijn de eenvoudigen van geest. Dat geldt voor u, EU Kok, Lao Tse en al die anderen die met hun bijna ziekelijke bijdragen trachten deze site te gronde te richten.

 7. Rud56

  “Jarenlang compleet faalbeleid”
  En die Van der Laan was toch zo’n goede burgemeester??

 8. santiago

  Vroeger woonde je in zuid op stand. Tegenwoordig zijn het alleen maar witte boorden criminelen, oplichters en verrotte overheidsdienaren die daar kunnen wonen.
  Wel overzichtelijk, al het graaierstuig bij elkaar.

  1. van Urk

   In Zuid wonen allemaal Amsterdamse autochtone vluchtelingen waarvan kennelijk nog meer die kant op willen. Niemand wil nog wonen in de wijken met veel “diversiteit.”

 9. DidiMadloba

  Heel vreemd: DDS slaat linksaf met het terroristische idee dat de markt niet meer zou mogen bepalen wat een huis kost!

 10. Agios

  Tja, wie is hier de schuldige? Ik zou het houden op het feit dat er mensen zijn die de gevraagde som betalen. Zolang er mensen zijn die de vraagprijs betalen, hebben de verkopers natuurlijk gelijk. Ophouden de prijs te betalen is de oplossing. O ja? Nee dus, want er zijn altijd mensen die een ander voor willen zijn en ‘toevallig’ over het benodigde geld beschikken. Zij kopen dus en verpesten de markt. Maar dat zal ze verder een worst zijn. Zij gedragen zich als de supermensen onder de mensen. Egoistisch gedrag. Zo zit de mens in elkaar en verander je niet 1,2,3.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.