'Dak AZ niet berekend op zonnepanelen'. Video duikt op waaruit duidelijk wordt wie schuldig zijn!

Geen categorieaug 13 2019, 17:00
Het was om naar van te worden. De eerste beelden en foto's die verschenen van het ingestorte stadion dak van het AFAS Stadion van AZ. De Telegraaf heeft unieke video in handen gekregen waaruit veel pijnlijke details duidelijk worden. Er was géén controle vanuit de gemeente en de voetbalclub wist dat het dak niet berekend was op extra ballast. Gaat de doofpot nu open?
Jarenlang circuleerde er dus een promotievideo van het AFAS Stadion op het internet. Op de dag van de instorting is deze video schijnbaar van het internet verdwenen. Uit de video wordt duidelijk dat men wist dat het dak mogelijk niet sterk genoeg was voor extra ballast. Geen zorgen dachten aannemers en andere belanghebbende, zolang er geld is kan het worden geregeld!

Waaronder de constructie, die was uiteraard niet berekend op zonnepanelen”, zegt Anna Lambrechts. Om eraan toe te voegen: ,Maar samen met onze leveranciers hebben we hiervoor een oplossing bedacht en zijn de zonnepanelen alsnog op het dak geplaatst.”

Welke oplossing dit dan was is niet duidelijk. Dat de 'oplossing' niet heeft gewerkt dat moge duidelijk zijn, de club mag van geluk spreken dat er geen wedstrijd aan de gang was in het stadion zelf op het moment van de instorting.
Een saillant detail: de gemeente Alkmaar heeft geen controle uitgevoerd of van zonnepanelen mogelijk zou zijn. Dit is namelijk niet het protocol van de gemeente.

Volgens het bouwbesluit kunnen zonnepanelen zonder een aangepaste bouwvergunning of extra bouwinspectie geplaatst worden. Wij hebben geen controle gedaan, omdat dit niet nodig was.”

Komt hiermee de volledige schuld te liggen bij AZ zelf? Het lijkt er steeds meer op dat AZ zelf erg nalatig is geweest en bepaalde signalen simpelweg heeft genegeerd, of op zijn minst niet goed heeft opgepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten