Break! FvD Statenlid stopt per direct in Zuid-Holland

Geen categorieaug 13 2019, 18:00
Rob Roos was de lijsttrekker van Forum in de provincie Zuid-Holland. Hij was dé man die de onderhandelingen namens Forum voerde in de provincie. Zoals we nu weten zijn deze onderhandelingen - ondanks hulp van het orakel uit Ljouwert, Hans Wiegel - mislukt. Forum is uiteindelijk niet in het bestuur van de provincie gekomen, en Rob Roos vertrekt uit de provincie.
https://twitter.com/IvarLingen/status/1161274411292471297?ref_src=twsrc%5Etfw
Roos ziet voor zichzelf geen rol meer in de toekomst als 'normaal' Statenlid. Liever spendeert Roos zijn tijd om te ageren tegen de alsmaar 'kwaadaardiger' wordende EU. Dat Roos als lijsttrekker op de lijst voor de provincie stond en dus eigenlijk de 'kartrekker' was van Forum in Zuid-Holland wordt maar even achterwege gelaten. In plaats van oppositie voeren en de mouwen opstropen ziet Roos meer plezier in een carrière in het hol van de leeuw: Brussel!
Het is wachten op de eerste stemmers - en critici - die 'kiezersbedrog!' zullen gaan roepen. Niet geheel onterecht natuurlijk, vooraf werden er al door journalisten vragen opgeworpen aangaande de meerdere Forum leden die op diverse lijsten stonden. Is het wel mogelijk om zowel Europarlementariër en Statenlid te zijn? Waarschijnlijk niet, en Roos is de eerste die 'uitvalt'.
https://twitter.com/ChrisAalberts/status/1161279589504737281?ref_src=twsrc%5Etfw
Zal Michiel Hoogeveen de volgende zijn? De Statenlijsten en later de Europese lijst van Forum riepen al direct veel vragen op. Nu met de kennis van vandaag de dag weten we dat Forum eigenlijk te weinig mensen had voor de onverwachte successen van de afgelopen twee verkiezingen. Veel geschuif met kandidaten moest voorkomen dat er zetels verloren gingen, maar hoeveel geschuif kan er nog plaats vinden met de huidige perikelen rondom mogelijk #TeamHenk leden binnen de partij?
We zullen uiteraard Roos goed in de gaten houden in de EU. Zoals Forum het nu doet binnen het Europese parlement is er niet veel op aan te merken. Ze geven kleur aan de Nederlandse delegatie van vertegenwoordigers, laten we hopen dat Roos - die nu meer tijd heeft - tegen flink wat zere benen aan gaat trappen in Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten